Hej på er!

Igår åkte vi till mina kusiner i Eskilstuna och hälsade på lite. Så mysigt! Har inte träffat dom på flera år faktiskt, dels för att de bott i USA några år och dels för att jag pluggat. Så det var riktigt kul att kunna åka dit så de fick träffa Vilda också!

Haha ”småkusinerna”! Jag är nu kortast i skaran...!

På hemvägen stannade vi och handlade lite mat, fläskfilé med klyftpotatis (❤️❤️❤️) blev det till middag idag. Och så handlade vi lite ost och kex också, mums! Ikväll och imorgon ska vi bara mysa och inte göra någonting speciellt alls. Ta vara på varandra och vår lilla familj bara.

Likes

Comments

Idag hade vi tid på BVC klockan 9. Vi som blivit en riktig sjusovar-familj var alla riktigt trötta när klockan ringde och halvsov i princip tills vi kom utanför dörren. Men det var riktigt skönt med en morgonpromenad tycker jag (som annars brukar ligga i sängen med Vilda till 11-tiden i alla fall! Allt gick bra för Vilda på BVC och hon växer som hon ska, himla skönt!

Sen skulle jag och Vilda ta tåget till dalarna vid 12, lite nervös var jag eftersom...
1. Det är första gången jag är borta själv med Vilda mer än några timmar på stan typ
2. Första gången jag skulle åka tåg med Vilda
3. Jag skulle få med mig all packning
4. TÄNK OM HON SKRIKER HELA VÄGEN OCH ÄR OTRÖSTLIG
Men trots alla mina orosmoment så gick det väldigt bra, och vi kom fram i tid också!

I dalarna bjöds det på mycket snö och strålande sol så vi passade på att vara ute en stund, hade inte vagnen med mig så använde bärselen, så himla smidigt! Sen har vi bara haft det mysigt, ätit god mat och spelat spel!

Lillebror - som är 10 år yngre - är inte så liten längre(!!!!!).

Likes

Comments

Wow alltså, inatt somnade Vilda i sin egen säng strax innan 01 och sov där fram tills 07:30! Första gången hon sovit så länge utan mat och dessutom i sin egen säng. Jag trodde knappt det var sant och vaknade som vanligt flera gånger där emellan (kollade så hon andades, hur länge ska man ha panik över det?!!) men lillan bara sov! Hon är ju bara två månader, så förväntar mig inte att detta är slutgiltigt haha! Men man får passa på å njuta de dagar/nätter som det är såhär.

Lilla go’biten i den söta bodyn hon fick av sin mormor i julklapp! ❤️

Likes

Comments

Idag tog vi en promenad till min fina vän som tar examen nästa helg! Hon hade en liten get together idag innan sin examenssittning och det var så mysigt att få träffa alla. Hade köpt ett par fina champagne-glas och en flaska champagne som vi också skålade i!

Sen tog vi en promenad hem igen! Har bara myst ikväll, kollat på film och ätit mat. Och så fick jag en energikick helt plötsligt och tränade, superskönt nu i efterhand men DAMN vad jag kommer ha träningsvärk imorgon. Well well, vi har inget speciellt planerat så det passar väl kanske bra!

Hoppas ni har en fin helg!

Likes

Comments

Det startade på lördagsmorgonen med värkar som kom och gick under hela dagen. Jag körde med TENS under dagen och jobbade med andningen när jag behövde. Tog det lugnt och försökte bara låta värkarna komma och gå. Framåt kvällen blev värkarna starkare och vi klockade dem någon timme, allt från 10 minuter till 1 minut mellan, men inget regelbundet. Fortsatta med TENS och andningen men la också till värmekudde som smärtlindring. Vid 23:30-tiden tänkte jag att det var bäst att lägga sig och försöka få lite sömn då jag förstod att det inte kunde vara jättelångt kvar. La mig på sängen och fick nästan direkt en värk som gjorde jätteont, reser mig snabbt och skriker "MARTIN, JAG DÖÖÖÖR!", faller ner på knä och tror att jag kissar på mig. Men det var vattnet som gick!

Ställer mig i duschen medan Martin ringer till förlossningen och berättar att det är på gång (+städar upp efter mig). Värmen i duschen är helt toppen och det var jättebra smärtlindring för mig. Ber Martin komma in i duschen och hjälpa mig ta värkarna som blir mer och mer intensiva. Står i duschen lite mer än 1 timme innan jag måste gå ut ur duschen och ta lite luft. Lägger mig på en handduk på golvet, försöker få i mig dricka, och andas igenom värkarna. De kommer tätt och gör mycket ont, till slut kräks jag över hela golvet. Hoppar tillbaka in i duschen, och Martin får städa upp efter mig - igen.

Strax efter 01 går jag ut ur duschen igen. Försöker lägga mig ner med det går inte. Tar värkarna hängande runt Martins hals. Efter att tag gör det väldigt ont och jag har svårt att hantera värkarna så jag ber Martin ringa in till förlossningen igen och säga att vi åker in nu.

Vi kommer till förlossningen strax innan 02, värkarna kommer väldigt tätt och jag försöker hantera det så gott jag kan. Blir undersökt och är öppen 5 cm när vi kommer in. HALLELUJAH tänkte jag, nu är det inte långt kvar. Hinner kräkas ner golvet i inskrivningsrummet innan vi snabbt blir flyttade till ett förlossningsrum och får börja med lustgas.

Lustgasen är toppen! Martin hjälper till att säga när jag ska ta den och ta bort den och vi kommer snabbt in i en bra rytm. Men värkarna kommer väldigt tätt, i princip ingen värkvila och jag hinner inte känna skillnad på värk och vila. Vid 03:30 orkar jag inte mer och ber om att få epidural. Har himla tur och läkaren kan komma om bara 6 minuter. När epiduralen börjar verka försvinner all smärta och jag somnar direkt.

Varvar mellan att ligga i sängen och hänga över ett gåbord. Har ingen smärta av värkarna men däremot ett väldigt tryck nedåt. Försöker ändra ställning lite då och då för att underlätta för bebisen att komma ner i bäckenet. Vid halv åtta på morgonen börjar krystvärkarna komma men det är inte dags än utan jag får andas igenom värkarna med hjälp av lustgasen. Tyckte det var så skönt att inte behöva krysta utan att få andas igenom värkarna. Men strax innan 10 är det dags, bebisen ska ut. Värkarna har blivit lite svagare så jag får värkstimulerande dropp. Sen får jag krysta i 30 minuter innan hon kommer, huvudet i en värk och kroppen i nästa.

Den 5 november klockan 10:25 kom vår fina Vilda till värden! Och nu har hon funnits hos oss i 2 hela månader, fantastiskt! ❤️

Likes

Comments

Idag har jag och Vilda varit ner en sväng till stan. Träffade två vänner som vi lunchade och fikade med! Kikade runt lite på stan och hittade en bok till Vilda och en kalender till mig! Tipptopp. Har shoppat lite på rean på nätet så väntar på att få hem de sakerna innan jag går loss i butikerna också, haha.

Även om vi har farit runt massor den senaste veckan så känns det skönt att inte sitta hemma bara. Jag tycker det lätt blir så instängt när man bor i lägenhet så det var riktigt skönt att komma ut och dessutom få träffa lite annat folk också! Och Vilda var på bra humör för det mesta också, så skönt!

Nu ska jag ge mig på ett pass från träningsprogrammet jag köpte! 🙈

Likes

Comments

Åh vilket fint nyårsfirande vi hade. Åt god mat, spelade spel, kollade fyrverkerier och bara myste. Så härligt att bara vara hemma och ta det lugnt. Och så hade de gjort så fint också, så det blev ju lite bröllopsfirande på en gång också!

Nu laddar vi för ett nytt år! Imorgon ska jag till stan och kolla lite och träffa en vän på lite lunch. Det blir mysigt!

Likes

Comments

2017 började med att jag plussade och fick berätta för Martin att vi skulle bli föräldrar. Jag pluggade ju fortfarande och gick på bal, sittning och tog slutligen examen och blev sjuksköterska!

Jag reste med en kär vän, hade familjen på besök, gick prideparad, träffade underbara människor och var på dejt.

Fortsatte hösten med att vara JÄTTEGRAVID och det kändes som att jag skulle vara det FÖRALLTID. Blev överraskad med två babyshower.

TILLSLUT kom vår älskade lilla Vilda. Vi blev föräldrar, äntligen! Vi förlovade oss strax därefter och gifte oss.

Så mycket fantastisk som hänt det här året. Jag är oerhört tacksam över livet och ser verkligen fram emot 2018. GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA! ❤️

Likes

Comments