Galliano L

Nu har Galliano äntligen intagit Skåne och ingen är lyckligare än jag! Han klev ut lugnt ur lastbilen och chaufförerna har döpt om honom till "Lillan". Kliat sönder svansen och samlat på sig ett tjockt lager damm har han hunnit göra, men jag tog tag i det nu innan mamma och mormor kommer med pizza.

Justja! Igår virrade min mor och mormor ned från Uppsala för att hjälpa mig med ankomsten av den stora bruna. Inte för att dem hjälpte till så mycket, mamma sprang runt med en skottkärra och mormor med morötterna. Stackars mormor är så otroligt hästrädd, när Galliano stod i boxen och hon kom med en påse morötter tog han självklart ett steg mot henne. Då lägger mormor benen på ryggen och skriker "han smiter han smiter!" 😂.

Nu inväntas lite käk innan jag går ut till stallet igen. Oj som jag saknat stallet

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Allmänt, Galliano L

Precis avslutat ett FaceTime samtal med mormor och mamma som är någonstans mellan Flen och Norrköping, på väg ned för att hälsa på mig och ta med alla grejer jag inte fick med. Det kändes riktigt betryggande att höra om hur lastningen gick igår. För nu är han på väg - kungen är på väg till Skåne. Han var bara tvungen att övernatta på slottet i Stockholm lite snabbt bara. Imorgonbitti åker han från övernattningsstället och ingen längtar mer än jag.

Av någon anledning har jag fått för mig att han åkt mycket lastbil i Tyskland, varför vet jag inte. Vi har haft sådanna otroliga bråk när det handlar om lastning men nu senaste 1,5 åren så går han på på tre sekunder. Men jag kunde inte undgå att oroa mig lite för att mamma skulle lasta på honom på en stor lastbil. Min hästrädda mamma som mest sitter i bilen när jag lastar själv. Det hade gått supersmidigt, mamma hade lett upp honom på rampen och sedan hade chauffören lastat resten av vägen. Kan tänka mig att Galliano sa Man är väl världsvan, haha det hade varit så typiskt honom att ge det intrycket. Han har det jämt när vi åker till nya platser.

Nu sitter jag och försöker skriva in mig på kurserna till skolan, vilket inte går så bra. Ska mejla till skolan och fråga. Sen blir det lite disk, städning och invänta de två äldre generationerna. Åker nog in till Lund eller Malmö och äter middag. Åh! En ordentlig middag! Har typ levt på flingor och fil, eventuellt en liten macka här och där, sedan jag flyttade basicly. Nej, inte ett dugg hälsosamt men jag lär mig nog snart. Har faktiskt pulvermos och korv hemma men det får bli till en annan dag. Fick lite grundläggande matinstruktioner av bästa Erica igår. Haha jag blir alltid så förvånad, trots att hon är ett år yngre än mig känns det alltid som om hon är den äldre av oss och ger mig råd. Får ta och bli ändring på det!

Bilder fotade av underbara och talangfulla Madeleine Andersson @anderssons

Likes

Comments

Galliano L, Ridsport, Tankar

Ett språng på Bellas häst Lianca, ett mörkbrunt sto född 2007

Idag åkte jag upp till Ängelholm och hälsade på Bella, Gallianos tidigare ägare, och fick rida hennes fina Lianca. Riktigt fin häst men det är klart, Bella köper bara fina hästar! Trevligt sto med stort steg trots att hon var "normalstor" och vilka fina språng hon bjöd på. Vi hoppade en 5 1/2:a som hon bjöd riktigt bra över. Efteråt åkte vi in till Ängelholm och fikade på Espresso House vilket också var väldigt kul och trevligt. Åker gärna över fler gånger!

På vägen hem ringde transportbolaget som ska köra ned prinsen. Lastbilen har gått sönder och reservlastbilen är på väg upp för att lasta om, vilket betyder att upphämtningstiden som var kl 20 ikväll kommer bli något försenad.. Precis inte det jag behövde just nu! Och det betyder att Galliano kommer åka från Stockholm onsdag morgon alltså är han framme onsdagkväll. Jag som packat upp nästan alla grejer och tänkt börja fixa hans box imorgon. Det får bli onsdagens planer!

När Galliano väl är nere är planen att han får stå inne första natten för att därefter sova inne på dagarna. Förhoppningsvis kommer han att gå ute dygnet runt till helgen. Det passar bäst med hyresvärdens utevistelser för hennes hästar. Inte för att jag tror han bryr sig så mycket om att stå inne själv men ändå. Det löser sig med tiden!

Har även letat runt efter en St Hippolyt-återförsäljare i närheten. Har hittat en i Eslöv som jag mejlat till, annars fanns det några andra här runtikring som hade öppettider. Den jag mejlat till hade alltså överenskommelse. Nu blir det att ta det lugnt och invänta uppdatering från mamma med lastbilen!

Likes

Comments

Mode / Skönhet, Ridsport

Idag är första dagen som jag tillbringar helt själv i min nya boning. Vaknade redan vid kl 9, åt frukost, diskade (!!) och bäddade sängen innan jag slog mig ned och slösurfade till klockan 12. Därefter åkte jag ut på en liten roadtrip till Bosjöklosters slott. Sedan åkte jag förbi Kronekulla gårds grindar, där Rasmus och Charlotte Haid-Bondegaard bor och driver sin verksamhet, tätt följt av en tur till Lund. Avslutade roadtripen i lilla Eslöv som faktiskt påminner väldigt mycket om Enköping därhemma. Fast mer storleken av Tierp, men folket är lika trevliga som i Enköping.

Fick även upp min älskade Marshall-högtalare och matchade den med ett rådjurskranie som jag köpt dekorerat på någon facebook-sida. Dem passade verkligen bra tillsammans!

Min egen outfit bestod av jeans från Tessie, klocka MK, regnjacka Rains och collegetröja Ralph Lauren. Skorna från Gant.

Nu ska jag försöka luska ut vilket bredband som fungerar bäst här ute på landet samt kolla på någon bra film. Trevlig helg på er!

Likes

Comments

Allmänt

Äntligen är den stora flytten gjord och jag har installerat mig i Stehag. Bor 20 min från skolan och på måndag kommer min stora bruna kärlek och gör mig sällskap.

Vi lämnade Uppsala igår vid kl 14 och var framme i Stehag kl 23 på kvällen, vilket i sig gick ganska så fort. Var dock väldigt mörkt ute när vi svängde av E4 i Örkelljunga så ett tag trodde jag vi kört fel. Men nejdå! Vi hade dock ett roligt äventyr när vi kom fram med att försöka få in sängen. Efter 45 minuter gav vi upp och byggde ihop bäddsoffan istället. Vid tre snåret var ögonlocken tunga, soffan ihopbyggd och vi kunde sova. Dock måste jag ge cred till min hyresvärd Gunilla som gav oss tips om hur vi skulle få in sängen och på första försöket var den inne! Tusen tack Gunilla!!

Nu har vi lunchat på Flyinge och andats lite häst. Senare ska vi bege oss till Helsingborg där jag ska släppa av Linn och käka middag med hennes bror. Tusen tack även till Linn som varit sällskap, chaufför, snickare och underbar att ha med på flytten. <3

Likes

Comments

Ridsport, Tävling & Träning

Så kändes det verkligen när jag och @ericacarlsson åkte på väg till hennes träning under kvällen. Det borde ha tagit oss runt 40 min men det tog en timme då GPS:en ledde oss ner på ett järnvägsspår (hur ens?). Men väl framme - och något sammanbrott senare - så var vi precis i fas med dem andra och allt flöt på. Misan skötte sig och tyckte det var superkul att få hoppa igen, syntes inte att hon har vilat tre veckor.

Erica och jag lyckas jämt köra vilse varje gång vi ska till något nytt ställe. Edsbro förra sommaren, då åkte vi förbi infarten till anläggningen. Eller varför inte nu när vi plötsligt hamnade på ett järnvägsspår? Haha, förstår inte hur vi lyckas. Men ett gott skratt och ett bra minne får man med sig. Usch, Erica du får skynda dig ned till Skåne! Och gärna bosätta dig permanent..

Galliano gick en skrittrunda idag och imorgon ska jag gå upp lite tidigare för att hinna med att jogga igenom honom innan jag åker till sjukgymnasten. Därefter väntar packning av allt i stallet, mocka gräshagar, grushage och så vidare.. Nu är det inte långt kvar!

Bästa Misan, hon fick extra många pussar idag. Cara Mia -07 e. Cardento ue. Tamburin

Likes

Comments

Galliano L, Tävling & Träning

Idag byggde vi upp en liten bara på fem hinder. Det var senast i maj som vi hoppade bana på runt 1m, annars har det kanske varit något enstaka hinder på den höjden. Mestadels har det varit serier och dem bygger jag inte gärna upp så högt.

Vi har verkligen börjat hitta varandra och allt börjar sakta falla på plats. Jag lägger gärna hästarna lite nära och när dem "tar av normalt" känns det som om dem hoppar av stort. Måste lära om mig, hehe. Ni får ursäkta min sits och skumpande skänklar, det börjar bli dags för mig att gå till sjukgymnasten och räta ut mig igen. Galliano skötte sig exemplariskt som den guldhäst han är.

Mot sista hindret - som jag klippt bort, men det är den lila/svarta/vita oxern - kände jag hur han var riktigt trött och jag hade verkligen tagit ut honom. Det resulterade i att jag insåg alldeles för sent att gasen behövdes tryckas på ännu mer och då stannade han. Trillade dock inte av! Men bra nära då jag slog hakan i nackstycket på tränset. Min snälla gentleman stod snällt till mamma kunde komma och hålla i medan jag klättrade tillbaka upp i sadeln. Han har ett hjärta av guld <3. Vi lade ner oxern från 90cm till 70cm och tog om endast det. Gick mycket bättre och sedan avslutade vi med att skritta av ute i skogen - hans favoritdel av passen, nämligen skogen.

Imorrn blir det uteritt på kvällen om vädret tillåter!

Likes

Comments

Tankar

Det slog mig idag. Som ett hårt slag i magen men som ändå ger blodad tand. På onsdag styr jag bilen mot sydligare breddgrader för att kanske aldrig permanent återvända. Eller så gör jag det. Framtiden nu är väldigt oviss. Eller på sätt och vis är den inte det, för jag har tre år som väntar framför mig fyllda med blod, svett, tårar, skratt, lycka. Men efter dem tre åren, vad väntar då?

Jag har för vana att slå i lurarna när jag är ute och går med Morris. Det är bara en enda låt som spelas då. Nu förväntar ni er säkert att det är någon modern låt med en text som ger mening, men så är inte fallet. Det är en ganska tom låt, i alla fall på text. Bara en massa toner som ger mig ro, trygghet och sammanfattning. Idag gav den mig känslan av att jag har gjort rätt val.

Pratade även med Liv, en bekant som äger en hund ur Morris kull. Vi diskuterade detta med att packa ihop hela ens liv och flytta långt bort från allt det man känner till. Tryggheten. Hon gjorde en liknande resa som den jag gör nu. Det var väldigt skönt att prata med någon som inte sugarcoatade sanningen. Hon gav mig den brutal, men ärlig. Det kommer bli tufft men man växer så mycket som människa. Tack Liv, du gav mig vad jag behövde. Ro i själen med mitt beslut.

Jag har ingen aning om vad framtiden kommer innehålla. Eller med vem den kommer befinnas med. Men jag är säker på en sak - det här är helt rätt steg i livet.

Likes

Comments

Ridsport, Tankar

Nu går vi in på den absolut sista veckan för mig här hemma i Uppsala. Efter 15/8 styr jag ned mot varmare breddgrader. Igår var min absolut sista arbetsdag på jobbet i Rosersberg. Pussade lite extra på "lilla" Monza, min chefs unghäst som jag älskar att hata. Hon är så otroligt egen denna lilla dam. Tre år men redan riktigt riktigt stor, gör precis som hon vill och skiter i vad man säger åt henne. Men väldigt gosig, förlåtande och rar. Hon har klämt mig i dörrar, trampat på mina tår, bitit mig i armen och jag har lyckats tappa henne. Men hon är också den som kommit mig nära. När jag letar unghäst i framtiden är detta precis vad jag tänker leta efter; en egen individ med hjärtat på rätt ställe men hjärnan högt över molnen. Jens Fredricsson sa en gång till mig hästar som kommer långt är hästar som är lite halvgalna. Många gånger håller jag med honom och andra gånger inte. Men det är precis den beskrivningen Monza bör ha, halvgalen men kommer gå långt. Lycka till i framtiden min lilla drömhäst..

Likes

Comments