En tripp till Café Strandnära med min storebror. Så trevligt och behövligt, bästa. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag har det varit en riktig mys och ätardag. Startade min morgon tillsammans med Tove och ett Intervallpass på Friskis och Svettis. Efter det åt Robin och jag en stor brunch hemma tillsammans, snacka om kvalitetstid. Efter det satt jag vid tv en stund och bara i princip glodde rakt ut i luften. Söndagens bästa stund, den lugnaste stunden på hela veckan. 

Sedan tog vi bilen bort till Elin och Patrik som precis flyttat in i sitt nya hus. Så himla fint! Sedan åkte vi direkt ut till Robins föräldrar på söndagsmiddag. Lamm som bara smälte i munnen, så gott. Imorgon är det en ny vecka på jobbet, jag känner mig fortfarande väldigt ny och är lite nervös varje vecka. En månad har jag varit där nu, hur fort har inte tiden gått? 


Likes

Comments

Regnet öser ner utanför, vilket gör att det blir extra mysigt att dricka morgonkaffet framför nyhetsmorgon. Detta är stunden på veckan som jag verkligen sitter ner två timmar och bara gör ingenting. Sån skön känsla! Det finns många där ute som inte gillar söndagar, men det gör jag. En avkopplande dag, som jag nästan alltid bara tar som den kommer.

Att bestämma hur man ska se ut i håret är inte lätt. Färgade mig väldigt kall och klippte av mig håret häromdagen, trivs än så länge. Nu är det Intervall-träning med Tove som gäller. Och sedan ska vi fixa en go söndags-brunch. 

Likes

Comments

Startade helgen tillsammans med fina Sanna och hennes lilla son Leo. Sån mysig kväll, med lite plockmat och massor utav prat. En sån välbehövd kväll!

Likes

Comments

Ännu en underbar helg börjar lida mot sitt slut. En helg som har bestått av en fruktansvärd trötthet, blandat med rastlöshet. Hur nu det går ihop sig? I fredags var vi runt och skördefestade tillsammans med Towe och Rasmus. Åt mat i Borgholm, och sedan vidare mot Eriksöre. Shoppingen bestod av morötter, rödbetor, palsternacka, potatis, pumpor, blommor, och såklart lite gottis. Detta året var vi inte iväg så länge, men tillräckligt för att somna på två röda sekunder när vi kom hem. Jag startade min lördag med ett träningspass, följt av plantering av mina blommor och inplockning utav sommarmöblerna vi har på uteplatsen. Okej, det är bara att inse nu, - det är HÖST. Sedan mat hemma hos familjen, följt av en kväll hemma i soffan.

Startade min söndag med denna frukosten, pannkisar.


Likes

Comments

Startar morgonen med en skön promenad runt stensö. Kalmar är så fantastiskt, ta mig aldrig härifrån! Idag ska jag unna mig ny färg i håret, och efter det städa lägenheten. Ja, på en lördag. Då jag har mest tid, i veckorna är man ju allt för slutkörd. 

På måndag ska jag påbörja ett experiment med min mage. Bortse gluten under en månad, för att se ifall jag slipper ligga dubbelvikt vissa kvällar. Tänk att en mage kan förstöra en hel dag, och ett helt humör.. blir intressant.  

Likes

Comments

Träffade två gamla kollegor ikväll, en perfekt kväll att samla lite extra energi på. Vi möttes upp på Kallskänken och avnjöt god mat och av att bara sitta och prata konstant i fyra timmar. Det var precis vad jag orkade med i eftermiddag/kväll.

​För min del blev det en smarrig pulled chicken rätt, med lite smarriga tillbehör. 

Likes

Comments

En tripp till Ölands mysigaste café med Sanna och bebis-Leo. 

Likes

Comments

Det är viktigt att kunna stänga sig ute, att bygga en mur och vara helt utanför. All hets, stress, press, prestation. Vilket nästan alla lever med i någon typ av form i dag. När jag tänker tillbaks på hur livet var förut, när vi spelade fotboll på grannes trädgård, när dagens största bekymmer var att man inte hittade sin vän under leken kurragömma, och blev fridunkad gång på gång. Och jag fick vara den som fick räkna om och om och om igen. Eller när min bror åt upp mitt godis, som jag försökt gömma i skafferiet på översta hyllan. Åren går och allt förändras, och när jag tänker tillbaks och reflekterar så skrämmer det mig. Hur det är idag ett x antal år senare, hur barn och ungdomar växer upp. Inte själva uppväxten generellt, utan mer hur de väljer att spendera sin tid och med vad, och vad de gör för val. 

______________________________________________________________

Jag försöker stå helt utanför, jag vill inte hamna där igen. När jag nästan var på väg rakt in i väggen, när jag kom hem ifrån jobbet och bara skakade i hela kroppen och tårarna slutade inte att rinna. Inte för att mitt jobb var stressat, utan bara allt runt omkring mig. Pressen, stressen och prestationsångesten.Vad ska jag göra SEN? jag är snart tjugofem. Ville vara tillgänglig och behövlig, och den perfekta flickvännen och likaså vän. Jag planerade hundra saker varje dag, för att hinna med så mycket som möjligt. Hinna träffa så många vänner som möjligt, hinna träna det där bra passet som bara var just på den tisdagen. Få den där bekräftelsen. Den jag numera kan leva utan, för att jag är säker i mig själv. Valt bort saker som bara tagit energi ifrån mig, och lägger min energi på sådant som jag vill, och som jag valt själv. Jag tror att alla behöver gå tillbaks till sig själva ibland, tänka efter innan hamsterhjulet snurrat för många varv. Idag har jag insett att tjugofem är ingen ålder, jag är ju nästan barn själv. Varför ska jag gå och oroa mig över vart jag ska? vad jag ska göra sen? Allt sånt där löser sig. Sån har min mamma alltid varit mot mig, "Anna, lugna ner dig. Det löser sig" eller som pappa säger, "Anna, se till så att inte månen trillar ner. Du sitter ju för fan och håller i den hela dagarna" . Jag är en sån extrem tänkare, och tänker oftast flera steg framåt. Vilket är både och positivt, och negativt såklart. Och min planering... Tänk om jag en dag, bara packar min väska och drar till månen, det är året då grisarna börjat flyga tror jag. Är fortfarande stolt över mig själv, att jag vågade ta steget ur tryggheten, mitt gamla jobb. Där jag varit i fem år, i trygga händer. Att efter de åren gå en annan väg till ett helt nytt jobb, nya människor, ny lokal, och nya stenar på asfalten att sparka på, på vägen dit. Jag är inte en blyg människa, gillar att träffa nya människor och socialisera mig (nu lät det som ett dött CV eller något).. Men det är ändå en speciell känsla för mig att bryta vanor, till något helt annat. Sista dagen när jag körde hem ifrån jobbet, när jag sa hej då till alla kollegorna, det var ju lugnt såklart. Sen när jag kom ut i bilen storlipade jag hela vägen hem, och frågade mig själv vad jag hade gjort? Detta var ju något jag bestämt själv. Men jag bröt en vana, och tappade balansen. Nu mår jag bättre än någonsin, jag har brutit mina vanor, jag har antagit nya utmaningar. Och det känns som om jag tryckt på "paus" i mitt förra liv. Samtidigt som jag påbörjar ett nytt, ett fräscht. Ett tips: Gör som mig, man mår bra! 


Likes

Comments

Startade morgonen med att vakna tidigt (som vanligt), kan någon lära mig att slappna av och även lära mig något trix för att lyckas somna om. Annars har jag ju aldrig problem med sömnen, kan ju nästan somna ståendes mitt på dagen till och med. Men just när det är helg, vill min hjärna och kropp bara upp och starta dagen. Helst så tidigt som möjligt i detta fall!

Idag har jag haft en skön lugn och rogivande dag. Jag var och brände av ett pass på spinningcykeln vid 10 "i morse", vilket nästan är mitt på dagen för mig, med min usla dygnsrytm. Sedan dess har jag samlat sk. vuxenpoäng, varit och handlat och bytt gardiner. Så nu är vardagsrummet höstmysigt!

I går bjöd jag hem min lilla familj på tacomys.

Likes

Comments