Nu har det gått en vecka på praktiken, trivs super bra här! Många timmar man jobbar men inte allt för stressigt när man väl gör maten osv. Har börjat komma in i rutinerna nu & lära mig lite hur alla rätter ska lagas. Igår var första dagen då jag ansvarade för alla förrätter som heter "Crema di Zucca" fick göra allt från värma krämen till uppläggningen helt själv. Super kul att se att dem litar på mig & att de tycker att jag gör ett bra jobb. Som sagt jobbar vi långa dagar, från 9.30 till ca 23.00 med en rast på 2 timmar. Alla dagar utom onsdagar då restaurangen är stängd & lördags förmiddag. Man vänjer sig i längden! Ända nackdelen bli att man å sin lediga dag inte orkar göra nått annat än att sova.

Kram Anna-Maja

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

På Al Cavallino finns de två olika menyer som man kan välja mellan som gäst, antingen pumpa menyn som är säsongsanpassad (halloween nu) eller en vanlig al carte meny. Menyn ser samma ut på lunchen som på middagen. Från den vanliga al carte menyn kan man beställa antipasto- förrätt, primi piatti- pasta, ris, soppa & annat, secondi piatti- kött, fisk & vegetarisk huvudrätt och sist dessert. Pumpa menyn är en sett meny med färdigt pris, alla rätter har pumpa i sig, super goda rätter enligt mig.

Kram Anna-Maja

Likes

Comments

Unga människor här äter oftast hemlagad mat så som pasta, pizza eller risotto. Man äter väldigt mycket kolhydrater över lag, inte ofta man ser en ungdom äta en sallad. Finns inte så många snabbmats kedjor här i norra Italien där vi är så det är inte så vanligt med exempelvis Mc Donalds som det är hemma. Man dricker väldigt mycket iste och fanta, inte så mycket vanligt vatten. Man dricker inte mycket energidricka här men desto mer alkohol till alla måltider. Man får lov att dricka alkohol från att man är 16 år. Vanligt att man då tar ett glas vin till sin lunch utan att det verkar som att man är en alkoholist. Detta gäller unga och gamla. Maten som lagas på Al Cavallino är väldigt nyttig och allt lagas från scratch även till exempel marmelader till ostbrickan. Restaurangen är väldigt noga med att ha alternativ som är både vegetariska och veganska. Detta gör också att rätterna blir mer “lätta”, inte så mycket fett kött och så. Allt man lagar i köket smakar man på så man småäter hela tiden och när vi jobbar dricker vi mestadels vatten. Över lag dricker man annars väldigt mycket läsk och alkohol, man äter också godis när man känner för det. Att äta efterrätt till lunch och middag är också vanligt, man äter helt enkelt inte så nyttigt här.

Likes

Comments

Igår flyttade jag & Ellen från Bardolino till Creazzo som är en liten stad ca 20 min från Vicenza. Vi båda ska jobba på en lite familje resturang som tar ca 50 gäster per kväll. Vi bor i ett rum i ägarnas hus, så vi är typ inneboende kan man säga. Ägarna har två söta små barn som är 4 & 6 år som igår visade alla sina leksaker till oss & förklarade hur dem fungerade.

Redan idag börjar vi jobba kl 16.30, man jobbar alla dagar från 9.30 till ca 23 men man är helt ledig på onsdagar & lördagsförmiddagar. Kommer som sagt bli en hel del jobb framöver men det kommer också vara kul med tanke på allt man kommer att lära sig.

Familjen har även en super söt liten tax som vill vara med oss 24/7. Huset vi bor i är i samma byggnad som restaurangen så man behöver inte ta sig långt för att komma till jobbet.

Kram Anna-Maja

Likes

Comments

Idag besökte vi en lokal ostfabrik ca 30 minuter från Bardolino. Den lilla fabriken låg i bergen men en fantastisk utsikt. All ost som produceras där är gjort på mjölk från deras egna kossor & dem kontrollerar allt från vad kossorna äter till färdiglagad ost. I osttillverkningen användes enbart naturliga ämnen, inga tillsatser.

När vi kollat färdigt på osttillverkningen gick vi på en promenad ännu högre upp i bergen till en av arbetarnas gård. Där fanns det kastanjer, pekannötter, vindruvor, äpplen & massvis med örter som man kunde äta.

När vi var tillbaka nere vid fabriken igen åt vi lunch, pasta med fem olika örter, en av dem finaste var tydligen maskrosor som jag ej visste att man kunde äta. Vi hade även den färska ricottan i pastan som vi hade tillverkade på morgonen.

Sist fick vi prova flera olika ostar som dem tillverkar i fabriken. Fabriken var väldigt liten, ett litet rum där dem tillverkar osten & några små kylar. Det var bara två arbetare i fabriken som gjorde det mesta i processen för hand.

Kram Anna-Maja

  • Bardolino
  • 57 readers

Likes

Comments

Jag & Ellen åkte till Milano, vi var där hela dagen & shoppade alldeles för mycket. 7.05 tog vi först bussen från Bardolino till Peschiera & sedan ett tåg till Milanos centralstation. Tog ca 2,5 timme men de var de lätt värt!! Vi gick och såg den kända kyrkan som är i centrum av staden, Duomo & även den världskända gallerian med Gucci, Prada & andra fin fina märken. Till lunch åt vi efterlängtad sushi som var super god. Att Milano har bra shopping ställen är ingen myt har jag märkt, sjukt många affärer överallt & det finns verkligen märken från hela världen samlade där.

Staden i sig var inte den finaste jag sett om jag ska vara ärlig. Ganska modern stad & få gamla fina byggnader. Många gamla fina kyrkor fanns förstås!

Kram Anna-Maja

  • 71 readers

Likes

Comments

Nu har jag fått reda på vart jag ska göra min praktik. Jag kommer att vara på samma restaurang som Ellen & vi kommer att bo ovanför restaurangen tillsammans. Det är en "fine dining" familjerestaurangen som ligger i Vicenza. Al Cavalino heter restaurangen & vi kommer flytta dit nu på fredag.

  • 73 readers

Likes

Comments

En molnig dag i Venedig, har aldrig varit så kall i hela mitt liv. Frös sönder hela dagen, galet att man kan frysa så mycket fast det egentligen inte är så kallt. Vi åkte dit med buss på morgonen med vår lilla klass och Tiziana. Det tog ca 2.5 timme att åka dit och vi var där hela dagen. Vi började med att gå runt i stan & kolla på lite kända byggnader & sedan fick vi tid för att shoppa. Det var inte alls så mycket folk som jag trodde att det skulle vara, berodde förmodligen på det tråkiga vädret och kylan.

Kram Anna-Maja

  • 86 readers

Likes

Comments

Igår var vi och plockade vindruvor till vintillverkning. Vingården vi var på tillhörde vår serveringslärare, Angelos kompis. Vi hjälpte även till att plocka olika örter som sedan användes vid olje tillverkning.

Sedan åkte vi alla och åt på hans restaurang nere i byn, Garda. Super god mat!

På kvällen besökte vi vinfestivalen i Bardolino. Sjukt mycket folk där men go stämning så de var trevligt.

Kram Anna-Maja

Likes

Comments

Idag va vi & kolla på ett vin museum. Ett familje företag som producerar olika typer av vin med druvor från regionen. Vi blev guidade genom museet av en guide som berättade hur dem tillverkar sitt vin nu för tiden men även hur man gjorde förr.

Vi har även flyttat till ett annat hotell som ligger vid bergen i Garda. Detta hotellet är mycket lugnare & större men de är verkligen mitt ute i intet så lite tråkigt också. Men vi ska bara bo här över helgen, sedan flyttar vi tillbaka till Bardolino.

Kram Anna-Maja

Likes

Comments