View tracker

Äntligen har det börjat en ny kille i köket!! Nu behöver jag inte städa allt själv två gånger om dagen!! Super skönt att vara tre i köket igen, inga sönder stressiga morgonpass. Förra veckan var vi i Brescia på vår lediga dag, ingen toppen stad enligt oss men helt ok för shopping. Nu hoppas jag på att han i köket blir bra nog för att stanna så jag slipper bli själv igen :))

Kram Anna-Maja

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Dax för lite uppdatering igen!! Här är det inte så kallt än men ändå en konstig kyla så man gärna vill ha på sig sin vinterjacka. Ungefär upp till 15 grader på dagarna och kan bli runt 5 på natten. Eftersom jag jobbar hela dagarna spelar vädret ingen stor roll men jag har ändå lagt märket till att det är mulet elr regn typ 80%av tiden. Trodde att vädret skulle va bättre än regniga Gbg men sanningen är att bara temperaturen är en liten skillnad annars samma:((

En tråkig nyhet är oxå att den andra killen, Marco, som jobbade i köket med mig & Luciana har fått sparken... Jag förstår anledningarna till varför han inte får jobba kvar men stämningen är inte den bästa atm. Dessutom resulterar detta i att vi får jobba extra mycket tills vi hittar nån ny som kan jobba i köket med oss. Nu finns det verkligen ingen tid för att bli sjuk... Känns som om allt hänger på mig nu, ingen tid för att lata sig elr ta det lugnt i köket, 110% alla dagar. Det blev inte heller bättre när diskaren slutade jobba i tisdags, nu är jag i köket & även får ta hand om disken!

Förra lediga dagen åkte vi på kvällen till ett sort badhus/spa ställe. Super modernt & coolt ställe med flera varma pooler & till och med en bar i mitten av den stora poolen!! Skönt att bara kunna slappna av och njuta av att man inte jobbade för en dag. Efter några timmar i paradiset åkte vi till Lazise för att äta middag ca 22.00, allt var stängt för säsongen så vi åkte vidare till en pizzeria i närheten av Bardolino! Efter en super god pizza åkte vi hem igen och var hemma ca 00 och sedan jobb dagen efter.

Denna lediga onsdagen, igår, åkte jag och Ellen till Verona igen för att köpa lite julklappar & födelsedags presenter. Vi hittade massa annat än just julklappar till våra familjer, men men det finns ännu lite tid kvar att införskaffa sig de!! Vi åt lunch på en super trevlig restaurang ganska centralt i Verona. Så skönt att kunna gå och shoppa & besöka nya städer på onsdagar då det oftast inte alls är så mycket folk ute.

Snart har halva tiden gått och man börjar sakna alla där hemma väldigt mycket :(( familj, vänner, vardagen & jobb. Den glada personen som jag alltid är börjar tröttna på allt här.. Men finns inga andra alternativ än att kämpa på!! Snart är det nyår & då kommer familjen ner för att ge mig lite energi för att orka fortsätta ända tills februari.

Kram Anna-Maja

  • Fritid
  • 74 readers

Likes

Comments

View tracker

Igår på raster mellan morgon passet och kvällspasset åkte jag, Ellen & mormor som jobbar i köket till Cosmo Food. För er som inte vet vad det är så är det en stor mässa med mat, dryck och redskap för matlagning. Det fanns all från marmelad till vattenfalls dekorationer för restauranger. Det var kul att göra något annat än att bara vara hemma och plugga & vila på rasten! Jag & Ellen köpte inget annat än lite te som luktade väldigt gott!

Kram Anna-Maja

  • Fritid
  • 101 readers

Likes

Comments

Livet & jobbet rullar på som vanligt. Finns inte så mycket att skriva, alla dagar ser ungefär likadana ut! Färre gäster i början av veckan medan det kan vara galet många på en lördag. Snart har jag varit i Italien i två månader, känns som jag kom för en vecka sedan. När det är lugnt i köket preppar vi oftast för bokningar. Luciana som är kocken i köket är en väldigt rolig dam som också är väldigt snäll & känns som ens egna mormor. Om man mår lite dåligt, ex ont i huvudet kommer hon med fem olika naturliga dricker eller krämer som man kan använda för att det ska hjälpa.

Kram Anna-Maja

Likes

Comments

Allt är som vanligt i köket, har haft lite fler & större bokningar nu vid halloween. Mycket jobb men det resulterat i att jag lär mig ännu mer så de är bra. Får göra mer & mer uppläggningar själv så det är super skoj!

Igår fyllde jag år också & familjen vi bor hos hade fixat en tårta på kvällen & köpt en present så de var super gulligt av dem! Ellen hade också pimpat mitt rum så när jag kom hem kvällen innan var hela rummet fyllt av dekoration & presenter. Min födelsedag bestod av att jobbet två pass & sova i pausen haha men bra över lag ändå.

Kram Anna-Maja

Likes

Comments

Allt är fortsatt bra här i Creazzo! Lite bilder från köket & mina köks kompisar. Nu taggar jag inför 30/10 då vi har maxat 70 personer!! Vanligtvis inte mer än 40 personer men inför halloween gör man allt för kunderna, I guess haha.

Kram Anna-Maja

Likes

Comments

Nu har det gått en vecka på praktiken, trivs super bra här! Många timmar man jobbar men inte allt för stressigt när man väl gör maten osv. Har börjat komma in i rutinerna nu & lära mig lite hur alla rätter ska lagas. Igår var första dagen då jag ansvarade för alla förrätter som heter "Crema di Zucca" fick göra allt från värma krämen till uppläggningen helt själv. Super kul att se att dem litar på mig & att de tycker att jag gör ett bra jobb. Som sagt jobbar vi långa dagar, från 9.30 till ca 23.00 med en rast på 2 timmar. Alla dagar utom onsdagar då restaurangen är stängd & lördags förmiddag. Man vänjer sig i längden! Ända nackdelen bli att man å sin lediga dag inte orkar göra nått annat än att sova.

Kram Anna-Maja

Likes

Comments

På Al Cavallino finns de två olika menyer som man kan välja mellan som gäst, antingen pumpa menyn som är säsongsanpassad (halloween nu) eller en vanlig al carte meny. Menyn ser samma ut på lunchen som på middagen. Från den vanliga al carte menyn kan man beställa antipasto- förrätt, primi piatti- pasta, ris, soppa & annat, secondi piatti- kött, fisk & vegetarisk huvudrätt och sist dessert. Pumpa menyn är en sett meny med färdigt pris, alla rätter har pumpa i sig, super goda rätter enligt mig.

Kram Anna-Maja

Likes

Comments

Unga människor här äter oftast hemlagad mat så som pasta, pizza eller risotto. Man äter väldigt mycket kolhydrater över lag, inte ofta man ser en ungdom äta en sallad. Finns inte så många snabbmats kedjor här i norra Italien där vi är så det är inte så vanligt med exempelvis Mc Donalds som det är hemma. Man dricker väldigt mycket iste och fanta, inte så mycket vanligt vatten. Man dricker inte mycket energidricka här men desto mer alkohol till alla måltider. Man får lov att dricka alkohol från att man är 16 år. Vanligt att man då tar ett glas vin till sin lunch utan att det verkar som att man är en alkoholist. Detta gäller unga och gamla. Maten som lagas på Al Cavallino är väldigt nyttig och allt lagas från scratch även till exempel marmelader till ostbrickan. Restaurangen är väldigt noga med att ha alternativ som är både vegetariska och veganska. Detta gör också att rätterna blir mer “lätta”, inte så mycket fett kött och så. Allt man lagar i köket smakar man på så man småäter hela tiden och när vi jobbar dricker vi mestadels vatten. Över lag dricker man annars väldigt mycket läsk och alkohol, man äter också godis när man känner för det. Att äta efterrätt till lunch och middag är också vanligt, man äter helt enkelt inte så nyttigt här.

Likes

Comments

Igår flyttade jag & Ellen från Bardolino till Creazzo som är en liten stad ca 20 min från Vicenza. Vi båda ska jobba på en lite familje resturang som tar ca 50 gäster per kväll. Vi bor i ett rum i ägarnas hus, så vi är typ inneboende kan man säga. Ägarna har två söta små barn som är 4 & 6 år som igår visade alla sina leksaker till oss & förklarade hur dem fungerade.

Redan idag börjar vi jobba kl 16.30, man jobbar alla dagar från 9.30 till ca 23 men man är helt ledig på onsdagar & lördagsförmiddagar. Kommer som sagt bli en hel del jobb framöver men det kommer också vara kul med tanke på allt man kommer att lära sig.

Familjen har även en super söt liten tax som vill vara med oss 24/7. Huset vi bor i är i samma byggnad som restaurangen så man behöver inte ta sig långt för att komma till jobbet.

Kram Anna-Maja

Likes

Comments