Header

Hej. Det var ett tag sedan. Det är så sjukt lätt att släppa allt när man väl tagit en liten paus, särskilt när allt annat kommer i vägen, dvs skola, jobb, hälsa osv osv. Har varit sjuk till och från i nästan två veckor nu och idag efter skolan slog de till rejält igen, kom hem och tyckte så synd om mig själv så mamma gav mig två bullar och ordern att krypa ner och kolla på film. Klagar inte hehe.

Men att ha feber och ont i hela kroppen är inte kul någonstans, vill stanna hemma varje dag men skolan är ju bäst och lägger in något viktigt varenda lektion, känns som jag har milslånga inlämningar i alla ämnen. :-) Kul också att även fast man satsar och verkligen försöker så får man inte så bra betyg som man hoppats på, känns nästan som att ju mer man anstränger sig ju sämre går det. Och det är ju verkligen motiverande. Har on top of this 0 kronor på bankkontot, slut på 3g i telefonen och säkert 40 graders feber. Är typ inte ens taggad på lov för börjar jobba 07.30 på lördag. Motivationen och inspirationen till livet är total! <3 Fina outfits ovan iallafall, vill ha cirka allt. Vilket får mig gråta över min brist på pengar. Buhu synd om mig. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Alltså omg va fina?? Älskar detaljer på ryggen såsom dessa ovan. Kul med en liten twist på den vanliga vita skjortan dessutom! Har alltid varit lite osäker angående min rygg, oklart varför men gillar fortfarande inte att sitta långt fram i klassrummet till exempel. Men känner att det gäller att bära upp sina flaws och med dessa på mig skulle jag mer än gärna gå först i alla led. Har även börjat våga typ skippa bh helt så en öppen rygg känns inte lika skrämmande längre, och dessutom så finns det så sjukt fina bralettes nu för tiden som man verkligen borde visa upp!

Från NA-KD för 399 & 499 kronor <3

Likes

Comments

Contains affiliate links

Tror inte ni förstår hur mycket jag känner för denna outfit. Ett, det är sjukt snyggt. Två, du behöver inte ha byxor. Tre, det är typ ett plagg? Och skor och jacka. Totalt goals, med platta stövlar är det ju perfekt att ha typ i skolan till o med. Har lite svårt annars för att ha typ klänning/kjol i skolan pga palla men detta alltså <3. Här hittar ni Victoria Törnegrens outfit inlägg som jag snodde inspo från.

Likes

Comments

Skrattgråter lite åt bristen på innehåll här just nu, ni måste tro att jag aldrig lämnar mitt rum eftersom att alla bilder ser likadana ut. Men ville visa upp mina nya snygga byxor! Behöver sy till dem lite dock då de inte sitter superbra om man inte posear sönder haha. Fiskar även lite kredd till att jag sytt linnet själv med tyg från en gammal gardin. Ibland lyckas man!

Ska försöka ta med mig kameran ut imorgon då jag ska träffa min kusin för första gången på cirka tusen år. Saknad!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Min väska börjar verkligen sjunga på sista refrängen nu och är lite småsugen på en rygga som nästa inköp. Har sagt det i cirka 3 år nu men har typ alltid fegat ur och köpt den mest basic axelremsväska som finns. MEN. Nu är det kanske dags haha. Dessa ovan är från Nelly allihopa, tror jag gillar den från Calvin Klein mest, längst ner till höger alltså.

Har annars haft en typ sämst dag, tror det var kombon att jag ej hann äta frukost + mitt kort medgavs ej på pressbyrån + mitt rum har nog aldrig varit så stökigt. Men nu har jag ätit massor, städat rummet och kortet funkar säkert imorgon. Slutet bra allting bra, fredag imorgon dessutom. <3

Likes

Comments

Fick hem denna tröja igår. Tycker den är råball och jag kommer lätt ha på mig den, ofta, superskön är den också! Dock känns det som att jag kommer behöva förklara varför jag har den, varför jag leker skatertjej eller att jag bara är mainstream för att just detta märke trendar för tillfället. Det suger att behöva bevisa saker, särskilt om man provar något nytt. På senaste tiden har jag utmanat mig själv gällande outfits, försökt gå ut ur comfortzone och ha lite annorlunda kläder, något som antigen blir sjukt bra eller fett sämst, men så kommer det alltid att vara. Oavsett vad det gäller.

Vill också uppmana er om att de stereotypiska mallarna för vad som kallas stil verkligen inte borde begränsa dig. Du har stil, din stil och den är precis vad du vill att den ska vara. Du måste inte alltid gå i blus och jeans bara för att du gjort det de senaste året. Även om rutiner och vanor kan vara sköna att ha så mår ingen bra av att stå och stampa på samma ställe resten av livet. Det du har på dig representerar dig, hur du känner och vad du tycker är nice. Försök använda dina kläder lite som ett bollplank, prova något, blir det inte nice är det bara att sudda ut, för oftast har du inte på dig samma plagg i mer än en dag i streck. Kändes det fel lägger du bara tillbaka tröjan i garderoben. Inget mer än så.

Helt orelevant inlägg för vissa kanske, men nyttigt för mig. Gäller att peppa sig själv också och inte bara andra!

Likes

Comments

Åkte till Mall of Scandinavia efter skolan idag i hopp om att prova lite snygga kläder, få lite inspiration och kanske någon bild, men ser extremt deppig ut på ca alla bilder som togs. Hade fuldag deluxe och ville egentligen bara hem.

Var dock tvungen att hänga kvar ända till klockan 18 då polisen hade något samarbete med studentföreningen som vi har fixat skiva och flak via. Så efter en och en halv timmes prat om vad som egentligen hade kunnat sammanfattas i meningen "bete er inte som djur när ni är ute på krogen" skyndande jag hem fort som tusan. Vill aldrig lämna min säng igen. </3

Likes

Comments

Måndagar är verkligen pain denna termin, 8 till 5 går jag i skolan, och jag checkar av veckans segaste lektioner dvs matte och fysik ggr 2. Så nu ligger jag, som alla andra måndagar, däckad i sängen med en fet huvudvärk och klockan är inte ens 8. Ska försöka komma i säng i tid också, vilket inte lär hända då jag vill få klart företagsrapporten till UF som knappt är påbörjad samt en uppgift om konsumenträttigheter, vilket i och för sig är relativt enkelt men ändå. Suck. Fin frukost lyckades jag göra imorse ändå, den är jag lite stolt över.

Likes

Comments

Köpte en kavaj här om veckan och lite såhär planerar jag att matcha den! Med skjortan till vardags och kanske utan om man ska iväg senare på kvällen. Möjligtvis om man orkar byta skor också, sneakers är ju dock väldigt skönt heh. Länkar till kläderna på bilden!

Likes

Comments

Jag shoppar mycket secondhand och det är inte ofta kläderna sitter perfekt direkt från start. Ofta brukar jag sy in kläderna lite, även om det är nice med oversize så gör det inte mycket för din kroppsform och du ser oftast bättre ut om du visar upp din kropp lite! Här har ni ett exempel på hur jag brukar göra mina kläder mindre, även om det bara ser ut som att jag klippt av tröjan ovan (vilket jag iof har) så har jag även tagit bort nästan 20 centimeter i omkrets. Så här får ni en liten snabbguide på hur jag gjorde!

Jag ville dels göra tröjan lite nättare men också kortare. Så jag valde att ta bort ca 10 centimeter från varje sida! Så för att starta detta projekt vände jag tröjan ut och in och började planera hur jag skulle klippa.

Så jag började med att klippa bort mudden, här är knepet att klippa lite i taget. Det ser annorlunda ut på kroppen, så det bästa är att ta några centimeter i taget och prova tröjan allt eftersom.

Redan nu gillar jag tröjan mer än innan! Avklippta hoodies och tröjor är ju inne nu också så jag diggar det raka avslutet. Gillar ni storleken redan nu så är ni klara, en så simpel sak som att klippa lite kan verkligen leda till ett annat och bättre intryck av ett plagg! Men, jag tycker fortfarande tröjan är lite stor och otymplig, så jag valde att sy lite i den.

Jag sprättade upp tröjans sidor och tog bort som sagt 10 centimeter av varje sida. Här är det upp till er vad som behövs tas bort!

Sedan nålade jag ihop kanterna och sydde med ca 1 centimeter sömsmån.

I och med att jag ville ge tröjan ett nättare intryck valde jag även att ta bort ganska mycket från ärmarna. När jag tog in sidorna på tröjan föll det sig naturligt att ta bort lika mycket från ärmarna, så trots att det inte syns på bilderna så är ärmarna 10 centimeter mindre i omkrets än de var från start. Här var jag lite lat och sydde innan jag klippte, men då tyget är väldigt enkelt att arbeta med gör det inte så mycket. Så när jag sytt klart så klippte jag bara bort en triangel från ärmarna, som ni ser ovan.

Det sista jag gjorde var att klippa av ytterligare en bit. Jag valde att göra detta sist då det är svårt att se innan man sytt in den hur den kommer se ut, så nu är den nästan 20 centimeter kortare än vad den var från början.

Då tröjan hade ett märke längst ner vid mudden som vi klippte bort de första vi gjorde, valde jag att sprätta bort det från resterna och sedan sy fast det igen på samma ställe som förut fast högre upp då såklart.

Sådär då har vi det slutgiltliga resultatet! Jag är supernöjd och tror definitivt att jag kommer få mer användning av tröjan nu än vad jag hade om jag behållt den som den var. Jag tycker att den sitter mycket bättre nu, och den känner mer stylish än förut. Det är även lättare att röra sig i kläder som faktiskt passar, så nu kanske ni fått lite inspiration på vad ni kan göra med era stora tröjor som kanske bara används hemma!

Likes

Comments

Instagram@annaafritz