Vad ska du göra idag?
Idag ska jag köra de två små till skolan, sen ska jag nog påbörja tvättberget, göra lite mat&så. Basic monday!

Vad har varit bäst med föregående vecka?
Att skolorna började för barnen! Hehe

Vad har varit sämst med föregående vecka?
Kan faktiskt inte tänka på något speciellt!

Vad har du sett för filmer?
Jag har sett Despicable me 3, och sen massor av avsnitt från New girl och Pretty little liars.

Vem har du snapchatat med mest?
En viss man tror jag

Har du gråtit något?
Mjaa, några tårar har nog kommit

Vad längtar du efter?
Hösten&vintern!!!! Här känns det som att sommaren bara fortsätter och fortsätter...

Vad vill du tipsa om?
Att skaffa öronproppar. Även om man bor ensam så är det sååååå skönt att bli helt isolerad speciellt då man ska sova, haha

Vilken låt sammankopplar du med föregående vecka?
En låt som heter typ Knock knock, bara för att ett av barnen spelar den på repeat typ haha

Vilka emojis får sammanfatta veckan?
😍😏🙊

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tjenaaa! Idag har jag&min kompis Anna varit på en liten trip till Ikea i en stad här breve, Elizabeth. Enda anledningen, för mig iaf var att äta köttbullar med lingonsylt&brunsås, och det fick jag! Jag åt 20 st haha. Är fortfarande mätt kan jag säga. Det var såååååå härligt att läsa massa svenska ord, plus att IKEA överallt ser ju likadant ut inne, så kändes verkligen som hemma. Kan va skönt ibland tänker jag!

Snart ska jag faktiskt gå lägga mig, tänkte stiga upp tidigt&fixa mig för en gångs skulle på morgonen redan, kan ju inte skada lixom.

Likes

Comments

Okej, så nu har jag bott i Westfield, New Jersey, USA i en hel månad. För ca ett år sen gjorde jag ett beslut om att 2017 skulle jag flytta till USA och jobba som Au-pair i ett år.

Det känns som att jag kom hit igår, och jag har en känsla av att resten av året kommer gå lika fort. Jag som sa så sent som förra veckan att jag inte trodde på människor som sa att tiden går fort.

Jag känner hemlängtan, vet inte riktigt vad jag saknar egentligen. Kanske tryggheten i allt som var "normalt" för mig förr, här är jag tvungen att lära mig precis ALLT igen. Alla vägar till&från skolan, butiken, var det finns bra shoppingställen osv. Klart känner jag också en viss stress över att jag vill att barnen ska gilla mig, att föräldrarna ska vara nöjda osv.

De första veckorna var jobbiga, inte bara för att jag ville åka hem utan för att jag samtidigt var tvungen att vara super social, skaffa nya bekantskaper och connecta med familjen. Det plus jetlag var verkligen inte en skön start hehe. Men här är jag, och härifrån kommer jag inte att åka förrän mitt år är slut. Ställ gärna frågor om det är något som ni funderar på!

Jag uppdaterar wayy more på Instagram; anna.friman och på snapchat; annaafrimann <33


Likes

Comments

Nu är jag här. Har landat, bott i ett nytt hus i flera dagar. Jag känner så många olika känslor just nu&det ÄR super jobbigt att vara här, så himla långt bort från allt jag känner och vet. Och det är ensamt, även om jag har fått kompisar här som jag träffar. Alla pratar om att hemlängtan är som värst då det gått några månader men jag kan inte riktigt tänka mig att det blir värre än såhär.

Barnen har jag inte träffat än, dom kommer i slutet av veckan. De blir kul, då får jag mer att tänka på också. Skolorna börjar först i början av September och DÅ kan jag tänka mig att jag blir ännu mer busy. Vilket är bra. Nu låter jag super negativ men gud vad mycket mer jobbigt det var än vad jag trodde. Dock tänker jag verkligen inte ge upp&åka hem, jag har jobbat för dethär i ett år, konstant. Det ska vara jobbigt också. Men det kommer bli bra, och ett år går nog snabbt förbi.

Jag ska försöka uppdatera så ofta jag kan, love u!

Likes

Comments

Hey! Inatt då jag vaknade av en eller annan orsak såg jag att jag äntligen fått min flygbiljett! Som tur far flyget först på eftermiddagen på måndag, så behöver jag&eva inte betala för hotell en natt också. Eva kommer nämligen med mig till Helsingfors, skönt att ha nån med sig iaf.

Hela morgonen har jag hållit på sökt info om vad det skulle kosta att ta med sig en extra väska, eftersom att mina kläder och saker definitivt inte kommer rymmas i en väska. Till slut med hjälp från mina kompisar tror jag att jag hittade ett svar, men jag ska ringa till flygplatsen för säkerhetsskull också. Kan fortfarande inte fatta att jag ska bo i USA ett år. Så sjukt.

Likes

Comments

Så himla mycket som snurrar i mitt huvud nu just. Jag är så tacksam över helgen, på fredagen hade jag min fest&alla jag ville ha där var där! Otroligt bra stämning och ååh vad jag älskar er alla! Synd att min kväll slutade tidigt men så är det ibland ;).

Nu då det är över kan jag börja stressa över USA på riktigt. Det jag funderar över mest är om jag kommer prata tillräckligt bra finska, min hostfamily har nämligen rötterna i Finland och åh jag är ju bättre på engelska än finska så det är jag nervös över. Är även nervös över hur snabbt vi kommer "smälta isen", känns som att det kommer gå lättare att prata med föräldrarna än med barnen haha. Snart kan jag även börja boka tåg& möjligtvis hotell till Hesa, beroende på när flyget går. Nu först börjar det klarna för mig att jag inte kommer se varken familj eller vänner från Finland på över ett år!! Sååå sjuk tanke.

Likes

Comments

1. Tre guilty pleasures?

- Jag lyssnar på "skit" musik, typ KAJ, finska tangolåtar och såntdär som man aldrig skulle vilja att folk märkte

- Jag har typ some serious older guys issues.

-Ibland kollar jag på ledsna videon bara för att gråta, för ibland känner jag att ja bara måste gråta fast de inte finns nån orsak till det

2. När grät du senast och varför?

-Oj hmm nån kväll sedan? Probably för att jag typ började tänka på att jag snart inte träffar mina nära&kära på ETT ÅR.

3. När kan du vara dig själv till 100 %?

-Då jag är med mina bästa vänner

4. Tre saker du avskyr?

- Machomän, krig och ojämlikhet. Hmm alla dom tre sakerna verkar vara väldigt connectade ;)

5. Hur är/var du i skolan?

- klarar mig ganska bra med tanke på hur lite tid jag lägger på att studera

6. Vad blir du stressad av?

- Helt klart då folk är sena och det är jag som är chaufför, och om jag inte får sova tillräckligt länge.

7. Hur tror du att andra uppfattar dig?

Hoppeligen som en glad person, men mitt resting bitchface game is strong haha

8. Hur uppfattar du dig själv?

- Glad, men samtidigt ganska svart/vit. Lixom är antingen superglad eller fuckin pissed

9. En situation som du tycker är jobbig/pinsam?

- Tycker typ inget är det. Tillochmed gyn undersökning är skoj. Skulle dock aldrig typ sjunga mitt på torget eller nåt sånt XD

10. Tre otippade saker om dig själv?

- Jag älskaaar att städa hos andra men skitjobbigt att städa hemma.

- Jag har faktiskt spelat violin ;)

- Jag har ganska svårt för att make new friends. Visst, har många nya bekantskaper och kompisar men har liksom haft samma vänner sen dagis. Har inget behov av nya vänner heller dock lol

11. När känner du dig som vackrast?

- då mitt hår är on point

12. Något du funderar mycket över?

- hur jag kommer dö, haha. Om det kommer att vara ålderdom, nån olycka eller nån sjukdom. Creepyyyy

Likes

Comments

Usch mår nästan lite illa, åt nämligen hela denhär pizzan själv nyss. Är så otroligt trött också, har varit på jobb heeela dan och lär vara här några timmar till. Söndagstillägg är life dock. Ikväll ska jag&Eva baka cupcakes, skulle typ bara vilja sova dock men har lovat så ska göra det då också. Idag har jag även gjort upp ett litet schema för den kommande veckan, ser ganska fullt ut, men är såå taggad för min fest på fredag!

Likes

Comments

Är otroligt tacksam över att få jobba där jag jobbar, och oftast brukar det gå riktigt bra. Men att jobba 7h om dagen varje dag på sommaren är inte samma som att jobba 5h en söndag. Det är såå tråkigt. Mina uppgifter är typ att rensa ogräs, klippa gräs, dammsuga och typ vattna blommor. Thats it. Så nu de 2 första dagarna har jag varit ganska uttråkad då gräset ännu är för kort för att klippas, hela huset är skinande rent för städaren gick just på semester, och jag har bara några ställen kvar att rensa på. Det låter verkligen skit att klaga på att inte ha något att göra, men nu just skulle jag verkligen vilja jobba på ett ålderdomsboende eller nåt sånt. Men, somsagt jag överlever definitivt, var bara tvungen att klaga liite.

Älskade baby!

Likes

Comments

Min sommar innehåller till stor del mat. Samt vänner. Har inte börjat jobba än vilket stressar mig lite, samtidigt som det är riktigt skönt att ta det lugnt. Och jag VET ju att jag kommer tjäna in såpass mycket pengar att jag kan gå ganska bananas då jag anländer i NYC, så jag behöver inte ens ha dåligt samvete över att jag kommer bränna en hel del pengar på min avskedsfest. Usch får typ ångest bara jag tänker på det ändå, lixom tält, bord samt bänkar, all alkohol (!) och dekoration. Får hoppas att det blir en jävligt kul kväll haha

Likes

Comments