Header

​Idag är det en av få dagar som jag känner att livet verkligen är på topp. Går runt och ler hela tiden. Anledningen? jo, imorgon blir ja av med gipset och mitt sår är  läkt. Mitt idiotiska knä ser bättre ut än vad det har gjort det senaste året. Bara det är värt att fira, visst så kommer det vara kritiskt de närmsta veckorna och jag måste vara väldigt försiktigt och ha ortosen på dygnet runt men bara jag slipper gipset och kan lära mig gå igen så är jag nöjd. Om ett tag går jag på och börjar spela handboll igen. Jag är taggad på att köra igång och ingenting borde kunna stoppa mig. Efter 13 månader så kanske kampen är slut och jag gick segrande ur det? 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​HallåHallå, ny uppdatering behövs. Vet ej när jag senast skrev? Har fortfarande kvar gipset, haft det nu i över 2 veckor och ska ha det i ca en vecka till. Fick byta det i måndags i kristianstad, vilken skillnad det känns. Där drog de åt så gipset sitter tajt i jämförelse med Malmö då det endast "la på det". Det är även mycket lättare att gå. När gipset sedan ryker ska ortosen på, vet inte hur länge. Ska dessutom använda kompressionsstrumpa som går över hela benet för att motverka svullnad. Håller tummarna på att detta hjälper

Likes

Comments

​TRe veckor har passerat sedan operationen, nästan en månad. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra längre. Jag missar praktik i skolan som kommer vara extremt svår att ta igen sen. Jag kan inte jobba för att jag inte kan gå. Dagarna bara passerar utan att jag vet vad de innehåller. Den senaste månaden har jag inte åstadkommit ett dugg. Har typ bara gått upp i vikt. Planen var att börja på nästa kurs så jag skulle slippa plugga så mycket då men det är nästintill omöjligt. Gipset ska iallafall bort på onsdag och de stygn som är kvar också tas bort. Vet inte vad planen är efter det? fortsatt gipsbehandling? Har haft gipset i en vecka och har redan psykbryt, kanske inte på själva gipset i sig utan mer på att jag inte kan böja benet alls. Att jag mest bara sitter med det och tiden går, med gips och kryckor går det inte praktisera och jag förlorar högskoleproäng. Det är påfrestande. 

Likes

Comments

Hej, igår var det som sagt dags för att ta stygnen. Innan var jag rent mentalt säker på att såret börja spricka igen fast att jag inte kände några tecken till det i knät. Väl i Malmö så var det som jag befarat, det hade börjat spricka längst upp. Frågeställningen blev då, hur gör vi nu? Nyqvist tyckte gipsning, det tyckte absolut inte jag. Han vann. I hopp om att få ner svullnaden och även för att helt immobilisera knät så kanske det kan läka, kanske det kanske. Det är och kommer bli ett rent helvete. Ortosen går iallafall att böja på och låsa upp när det krävs. Gipset är tungt, stelt och bara ivägen. Finns risk att behöva byta det på måndag ifall svullnaden går mycket. Annars ska jag tillbaka på onsdag för att ta de stygn som är kvar och ta av gipset.

Likes

Comments

Nu när jag går hemma så är det så svårt att veta vad man ska äta, idag fick det iallafall bli en frukttallrik. Har en banan, 2 clementiner och ett äpple plockat ifrån träden utanför.

Likes

Comments

Att ha en undanflykt när man mår som sämst, att bara få vara då. Det behövs. När smärtorna är så stora så man inte riktigt vet vart man ska bli av

Likes

Comments

Idag är det en vecka sedan operationen genomfördes. Har haft kraftiga smärtor sedan dess, går på morfin. både korttidsverkande men även långtidsverkande. Samtidigt går det framåt rent smärtmässigt. Planen från början var att jag inte skull ha på mig ortosen alls, skulle endastvara lite restrektiv med böjandet. Dock mitt i alt tomult på uppvaket sattes den på och jag vet inte varför. Restriktionerna är att det är nolltolerans att ta av dem. Endast om jag sitter i soffan så får jag köra lite böjning med den. Får inte ens ta av den för dusch osv. Igår ringde även operatören och berättade att proverna inne i knät hade visat någonting så nu blir det antibiotika i 6 veckor. Ska äta en ny sort som aldrig testats tidigare och även en annan. Får hoppas det hjälper, för de kostade fasiken 1500 spänn. Ska ner nu i nästa vecka för att kolla till stygnen och eventuellt avveckla ortosen. Håller tummarna att den ruvan som var över knäskålen inte utvecklas till någonting mer.

Likes

Comments

Operationen är nu färdig och jag är hemkommen ifrån sjukhuset. Fick åka till Malmö i vettig tid i torsdags för att plugga men även för att tågen typ alltid är försenade och inställda. Iallafall satt jag och pluggade i 2 timmar i pilgrimsparken. Mitt nya favoritställe i Malmö, utan tvekan. Vid 11 så vart jag på avdelningen och bytte om och körde den vanliga proceduren. Var en del väntetid så vid kvart i 12 började förberedelserna. Vart något så svårstucken så är alldeles blå på armar och ben. Narkosläkaren och sköterskan hade aldrig varit med om en så ung frisk tjej som varit så svårstucken. Efter många om och men så fick jag somna. De sekunderna innan man somnar och får smärtstillande i kroppen är aå sjukt underbara. Asså allting snurrar och det känns som om man svävar på moln. Tyvärr varar detta endast 10 sekunder. Vaknar sedan med värsta smärtan och frossan. Ungefär som vanligt. Vaknar upp utan något som helst på knät. Endast förband. Är lika orolig som alltid och slänger av mig alla apparater. Får massa morfin. Vet sedan att infarten slutade fungera så då fick de sätta ny. De fick hålla fast mig för att jag inte kunde ligga stilla. Det är så läskigt att ha minne ifrån detta men ändå inte kunna styra sin kropp. Att bara höra massa röster runt omkring. Sedan kommer jag med ihåg att de satte på mig en ortos. Vet inte direkt varför. Får sedan komma upp till avdelning för att jag inte fick åka hem då jah slutade andas fram och tillbaka. Skulle även gå på toa men svimmar nästintill så de fick bära mig tillbaka till sängen. Så läskigt, hade ett blodtryck på 105/50. Hade inte ätit på över 30 timmar heller. Så inte så konstigt att man mådde som man gjorde. Natten var fruktansvärt, sov Max i 20 minuter och sedan mer smärtstillande som hjälpte i 20 minuter till. Så höll det på hela natten. Det blev bättre under andra dagen så som tur var fick jag åka hem då jag klarade mig på morfintabletter. Har nu ortosen läst på 15% och ska ha det i två veckor. Får endast ta av den för att köra sjukgymnastik. Får hålla tummarna att detta hjälper.

Likes

Comments

Imorgon gäller det, femte och förhoppningsvis sista operationen för min del. Jag vet inte ens om jag tänker göra det, jag kanske går vilse eller helt enkelt ringer och avbokar. Känns väldigt aktuellt för tillfället, för de kommer inte hitta någonting. Dessutom ringde läkaren idag och typ sa inget vettigt. Han sa att det blir inget gips efteråt. Ja men utmärkt val, då tar han väll också på sig när det spricker upp igen? För det kommer spricka när jag får röra det. Det kommer börja om från ruta ett igen. En hel jävla onödig operation skall göras. Hur kan det ens komma på tal att det finns en infektion i skelettet. Visst att det sågs på röntgen men jag tror inte på det. För där har det borrats tidigare, det måste vara det som visas. För en infektion är det inte. Det vet jag. Enda anledning till att jag går mer på denna operation är för att jag själv tror att det kan vara skruvarna som opererades in i september. Annars hade jag vägrat, jag hade iallafall bytt läkare. Eller nej, jag hade vägrat. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra, är så förbannad på allt. Trött, helt slut på denna cirkus. Vad ska jag ens ta mig till?

Likes

Comments

Det har fortfarande inte hunnit smälta in att jag har en infektion i skelettet. För jag tror på fullaste allvar själv att det inte stämmer. För hur hade jag kunnat börja småjogga? Hur hade jag kunnat hoppa och leva utan större haltning? Visst att jag har kraftigt ont till och från men det har jag alltid haft. Det är någonting som inte stämmer. Har aldrig blivit så förvånad som när läkaren på akuten sa att de såg en infektion på röntgen. De hade jämfört med tidigare röntgen som togs i mars. Då hade det ökat med över en centimeter och blivit mer markerat. Har jag då haft början till infektion redan då? Det är detta som inte stämmer, hur kan de se en infektion när jag själv är näst intill övertygad om att det inte är det? Riktigt mysterium, hade velat se de bilderna. Får se vad operationskoordinatorn säger när han ringer, för det kanske innebär att de gör en femte operation helt i onödan. Eller så räddar det mitt knä och min framtid

Likes

Comments