Header

Nairobi
Idag är det dagen innan halloween men eftersom halloween inträffar på en vardag i år så hade vi "fest" här på internatet i lördags. Jag började dagen med lite styrketräning innan frukost, sen lite havregrynsgröt och efter det spelade vi tennis en stund men tillslut blev det för varmt så vi gick in. Jag satte mig i mitt rum och kollade lite på datorn innan jag tog en dusch. När jag duschat klart så kom Johanna och Sofie till mig och pluggade inte hos mig innan vi började sminka oss och göra oss i ordning för "festen"/middagen. Jag var lite kluven om jag skulle vara porslinsdocka eller katt men eftersom vi inte fick gå ut och köpa något till kostymer så fick man göra det bästa man kunde av det man hade med sig från Sverige men också vad man kan göra med saker från Bildsalen. Katt var det lättaste för mig då jag bara kunde klä mig helsvart och sedan sminka mig "kattlikt". När vi var färdigsminkade lite innan 18 så tog vi lite bilder innan det var fördrink och "snacks" . Vi fick en bål med fanta och passionsfrukt tror jag och ett friterat köttknyte med chili i. Jag förstår ärligt inte varför den mesta maten är så stark om den inte är traditionellt svensk. Efter minglet med fördrink så var det in i matsalen och hitta sin plats. Festkommittén hade pyntat matsalen jättefint med långbord och utsmyckningar.
Efter våran 3-rätters middag så var det spökrunda som var nästa aktivitet. Jag som hatar att bli skrämd tyckte inte alls att det var kul och jag kunde inte göra vissa saker pga mitt knä. Efter spökrundan så hade vi typ 40 minuter tills "festen" skulle börja så vi gick och fixade till sminket lite som hade förstörts lite av ögonbindlar och svett då det va väldigt varmt i vissa rum. När festen väl började så gick vi ner lite efter för att det alltid är ganska segt i början av sånt. Det var faktiskt inte så roligt som förväntat tyvärr så vi stannade inte länge utan gick och satte oss i en soffa och snackade istället som var väldigt mysigt. Det blev en tidig kväll för mig då jag var väldigt trött och det var faktiskt skönt för söndagen blev lite hektisk...
En del av alla fina tjejer på skolan. Längst till vänster i safarihatt har vi Lisa som turist. Snett upp till vänster har vi Engla som Sandy från Grease och under henne har vi Elin A som bankrånare. Högst upp till vänster i skjorta har vi Terese som Pippi, under henne har vi Elin Ö som nyvaken och i mitten längst fram har vi mig som svart katt med vita baktassar. Över mig till höger i blått har vi Maria som mystisk spåkvinna, över henne lite till vänster har vi Cajsa som rådjur och över henne har vi Veronika som den dansande emojin. Snett ner till höger från Veronika har vi Hanna som militär, lite mer till höger har vi Sofie som Coachella bitch och längst till höger har vi Johanna som creepy clown.
På bilden till vänster är Lovisa som 11 från serien Stranger Things, i mitten har vi Ellen som häxa och längst till höger har vi Max som Johnny från Dirty Dancing.
På bilden till höger har vi Sofie M längst till vänster som fe, spådamen Maria i mitten och turisten Lisa till höger. På bilden i mitten har vi hela gänget från Byggare Bob med Linn, Elin N, Anna H, Jakob, Josefin, Alice och Hanna W och bilden längst till höger har vi Vera och ännu en Hanna som Nakumatt (Kenyas Ica Maxi ungefär).
Jag och Johanna på bilden till vänster, i mitten ännu en gruppbild (man kan ju inte få nog) och till höger har vi Johanna och hennes rumskompis Althea som tjejen i Avatar filmen (så himla coolt gjort!!!!!).

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nairobi
Vi hade höstlov med hemmastudier hela veckan efter Diani så 2 dagar efter att vi kommit hem från Diani så åkte ganska många av oss till ett äventyrställe som heter Savage Wilderness där man kan skjuta pil, klättra på en klättervägg, paddla kajak, göra SUP (stand up paddeling), river rafta och hoppa bungy jump. Vi åkte från internatet ganska tidigt och det tog ungefär 2 timmar med buss till det här stället. När vi kom fram så packade vi snabbt av väskorna som vi hade för att vi skulle övernatta i tält och sen fick vi snabba instruktioner om att byta om till kläder man kunde bada i. När vi bytt om så fick vi hämta kajaker och hjälmar och så var det i vattnet. Efter en timmes kämpande upp och ner för strömmen så bytte vi med dom som körde SUP och gjorde det en timma. Personligen tyckte jag inte om handledaren vi hade när vi gjorde dessa två då han var mer elak än rolig. Han puttade i oss konstant och sen tjatade på varför vi inte stod kvar. Efter det så bytte vi om till torra kläder och gick och åt lunch.
Efter lunchen så var det lite hastigt för dom so skulle hoppa bungy jump, så vi hann alltså bara med pilbåge och ingen klättring då vi var tvungna att gå bort till tornet man hoppade ifrån. Gruppen som hoppade innan min grupp så vi fick vänta lite. När dom var klara och hade gått därifrån så var det vår tur. Jag hoppade som nummer 4 av 6 då det är mitt turnummer haha. Man fick på sig en sele som satt fast runt låren och axlarna och sen var det bara att börja klättra upp till korgen man hoppar ifrån. Det var 60 meter upp och kranen man klättrade i gungade när tjejen innan mig hoppade som jag blev lite nervös för då jag är väldigt höjdrädd. Väl uppe så skulle man klättra runt på andra sidan kranen utan att sitta fast i nått som var väldigt läskigt och korgen gungade väldigt mycket då det blåste och killarna som hjälpte en sätta fast sakerna vid fötterna och instruerade mig hur jag skulle hoppa gillade att skrämma oss en del. De sa saker som "Oh, today is my first day" och "I hope the line doesn´t break off". När han hade satt på själva bungy snöret runt mina fötter och satt fast extra säkerhetsgrejen så bad han mig gå fram till grinden som fortfarande var stängd. Han sa att han skulle öppna den och att jag skulle stå still och hålla händerna ut som en fågel. Han påminde mig även om att jag skulle hålla i mina händer över huvudet på vägen upp igen, alltså när man studsade, så att man skulle minimera att man fick linan i ansiktet. Han öppnade grinden och frågade om jag var redo och jag svarade med ett stort NEJ. Där står jag 60 meter upp i luften och ska falla ut från en korg med bara en lina fast i mina fötter. Jag frågade om han kunde putta mig men det sa han att han inte kunde men han kunde lägga 3 fingrar på min rygg och räkna ner från 3 så att jag föll själv men ändå fick illusionen av att han puttade mig. En video från mitt hopp ligger ute på min Facebook. Det gjorde svinont i fötterna och dom tog in mig genom att en snubbe kom ut på en liten kajak och gav mig ett snöre att hålla i när dom drog in mig. Stunden jag lades ner på marken sa jag att jag aldrig ville göra om det men nu i efterhand vill jag hoppa igen och gärna från mycket högre höjder.
Efter hoppet var det lite tid vid tälten och sedan var det middag. Vissa gick på en nattpromenad men det var ganska många som skippade det då man skulle behöva gå genom floden och bli blöt upp till naveln vilket jag inte var så sugen på för då skulle jag behöva byta om igen och jag var ganska utmattad efter den dagen både fysiskt och psykiskt. Dagen efter var det river rafting på schemat. Alla var taggade i bussen på väg till stället där man började för man åkte i ca 3-4 timmar för att sen komma fram till vårt camp. Väl framme vid båtarna så var det lite mer osäkert humör hos en del då dom pratade om att det har funnits flodhästar där och att vi då skulle paddla in till kanten och avsluta turen om vi såg en för dom e ju ganska farliga. Även att om en krokodil skulle bita fast i paddeln skulle man dra upp den så att man hade munnen mellan överarmen och revbenen och peta den i ögonen då den skulle släppa. Efter lite om och men så hoppade vi ner i båtarna och i början var det roligt i dom små 1 meters vattenfallen men n'r vi kom till ett som var 3-4 meter så var det inte så kul längre. Jag slog i mitt knä ganska rejält i en stor spetsig sten och fick gå av i 10 minuter när de andra skulle testa att välta båten för det var ju tydligen roligt. När dom var klara och vi skulle åka vidare villa guiden ha in mig i båten igen men det var verkligen det sista jag ville för jag kunde verkligen inte röra mitt knä. Han blev nästan lite arg på mig och bara tog tag i min flytväst och drog in mig i båten vilket gjorde extremt ont. Jag hade jätteont hela vägen tillbaka då jag inte hade nått annat val än att böja knäet när man skulle ner i båten för att inte trilla ut. Man kan säga att jag inte var jätteglad på guiden som visade sig vara ägaren av hela campet. När vi kom tillbaka till camp så åt vi lunch och sen betalade jag för min bungy jump och en T-shirt och sen bar det av hemåt.

När jag kom hem så var min föredetta rumskompis i rummet och packade ihop sina sista grejer för hon hade bestämt sig för att plugga utomlands på internat inte var hennes grej så då fick jag typ enkelrum men kanske ska byt rum och få en ny rumskompis någon gång den här veckan.

Likes

Comments

Hej hej... Förlåt att det tagit så lång tid för mig att blogga igen men det har vart lite mycket och så har det kommit saker emellan så nu kommer 3 stycken inlägg väldigt tätt på varandra om vad som hänt sen senast istället för ett jättelångt.


För 13 dagar sen kom vi hem från vår höstlovsresa i Diani som är en liten charmig ö precis utanför Mombasa. Vi åkte från internatet runt 7.30 på morgonen och taggade för en 2 timmar bussresa till en tågstation med nybyggda kinesiska snabb-tåg. Det var ganska lite trafik så det tog knappt 1,5 timmar vilket var väldigt skönt. När vi kom fram till tågstationen så skulle vi först lägga ner alla väskor i en lång rad på marken och ta 2 steg bakåt så en hund fick lukta lite på dom och sen skulle vi igenom en pass och biljettkontroll vilket tog lite tid för på min och en tjej som heter Smilla så stod det fel nummer eller nått men dom lät oss ändå in. Efter det var det en väsk-scanning där jag blev stoppad igen. Jag hade med mig 2 stycken Monster energidrycker som tydligen inte var tillåtet då dom inte visste vad det var även om jag köpt dom i Nairobi och när det väl var uppklarat så var det en "metalldetektor-kontroll", sen en till biljettkontroll och en till väsk-scanning. När vi väl kommit igenom alla säkerhetskontroller så fick vi sitta i en stor vänthall och vänta på att få gå ner till tåget. Väl på tåget så var det lite trubbel för vissa hade satt sig vid sina kompisar direkt vilket vi egentligen inte fick men när vi väl åkte var det inga problem. Även vissa som delade på en stor väska fick lite problem för de fick egentligen inte plats där väskorna skulle vara så dom fick ställa dom i början och slutet av vagnen. Efter allt det så var det en väldigt skön tågresa på inte mer än 4 timmar. Från tågstationen så åkte vi buss i ungefär 2,5 timmar då det var lite kö i Mombasa. När vi kom fram till hotellet (Amani Tiwi Resort) fick vi lite snabbt och smidigt av väskorna som alltid fraktas på taket och sate oss i en liten "lounge" där vi fick kalla handdukar och lite juice. Vi fick lite information och våra rum och rumskompisar. Jag hamnade i rum 2103 med Ellen och Johanna som kändes jättebra.

Första dagen (torsdag) så chillade vi bara vid havet liksom jag gjorde alla dagar mellan 10 till ca 16-17 men på kvällen var det dags för första gänget (vi) att åka till "nattklubben" Forty Thieves vid Diani Beach. Vi sminkade oss och gjorde oss redo att åka och vi blev upplockade med bussar vid 22. Vi dansade och hängde på stranden hela vägen fram till 1 på natten då det var dags för hemfärd.

På fredagen så skulle vi ut och äta på en jättefin restaurang som låg i en grotta. Vi gick alltså ner två trappor under marken och där var det en jättefin restaurang. Dom som ägde stället hade gjort hål i marken så man kunde se himlen från insidan av restaurangen vilket gjorde det ännu mysigare. Vi som åkte var jag, Ella N, Ella S, Hibo, Sofie; Johanna, Lisa, Terese, Irma, Tilda, Clara S, Smilla, Elin, Maria, Ellen, Cajsa och Lovisa. (Jag vet att jag är väldigt blek för jag har bara med mig mitt vinter smink...)

Den tredje dagen, alltså lördag, så hände det inte så mycket då andra gänget var iväg på nattklubben så vi chillade mest vid solstolarna på stranden på kvällen och dansade lite på ett "beach party". Dock satt vi ett litet gäng ute och snackade till sent på kvällen så jag fick smyga in genom balkongdörren när jag skulle sova för mina rumskompisar sov och vi bara hade en nyckel till alla oss tre.

Sista dagen i Diani så solade vi vårt sista innan det var dags att packa ihop alla grejer och gå ner på stranden och äta buffé som en mysig sista måltid med bara internat elever och boardingvärdar. Efter middagen så var det återigen ett litet "beach party" men dom flesta bestämde sig för att sätta sig i baren och bara snacka och chilla sista kvällen då vissa skulle upp tidigt och åka till flygplatsen redan 7.30 medans jag hade lite tur att åka med bussen från hotellet vid 12.

På måndagen när det var dags för hemfärd till internatet så gick vi upp vid 9 för att packa, äta frukost och checka ut vid 10. Efter det var det bara att vänta på bussen som kanske skulle bli sen som den tydligen hade varit på morgonen. Här kör man nämligen på talesättet "fint folk kommer alltid sent". Som tur var kom vi iväg bara en halvtimma sent. När vi åkt buss till flygplatsen på dryga 2 timmarna så var det incheckning av väskor som var lite krångligt för mig igen, som vanligt alltid mig det ska krångla för. Efter 10-15 minuter av krångel så löser det sig och efter det var det inte lång tid tills avfärd med flygplan tillbaka till Nairobi. Flygresan tog ca 45 minuter vilket var skönt och alla incheckade väskorna kom direkt efter landning. Bussresan från flygplatsen som tog oss 30 minuter när vi kom första gången mitt i natten tog oss nu ca 2 timmar men det var okej för det var inte så extremt varmt längre. När vi äntligen kom tillbaka till internatet så duschade alla då alla hade längtat till att kunna duscha i sötvatten för på resorten hade dom saltvatten i poolen, havet (självklart), handfatet och duschen.

Här nedan är bara lite bilder från resan :)

Likes

Comments

Nairobi

För lite mer än en vecka sen så kom jag hem från Masai Mara. varför jag bloggar så sent efter beror lite på att jag har haft plugg och även att internet har varit dåligt den senaste veckan och bara funkat till och från och om internet är lite halvdant så kan jag heller inte ladda upp ett blogginlägg. En till anledning till att jag bloggar först nu är att jag hade tänk skapa en Youtube-kanal där jag kunde ladda upp lite filmer som jag klippt ihop från varje resa och kanske lite allmänt får prata om vissa saker istället för att fylla bloggen med inlägg utan direkt koppling till Kenya men jag har inte hittat något bra redigeringsprogram. Men men... Som sagt så har vi alltså varit i Masai Mara nu och det var helt fantastiskt!! Jag kan ju börja med att berätta att vi har sett "the big 5" som var ashäftigt men jag har tyvärr inga bilder på noshörningar då dom var så långt ifrån och jag inte har det bästa objektivet på min kamera så jag inte kan zooma så långt.

Dag 1

Lite innan åtta på morgonen så åkte bussarna från internatet. Hela resan till Masai Mara tog 9 timmar när den skulle ta 6-7 p.g.a. det dåliga väglaget. Vi satt alltså och "skumpade" i typ halva den tiden som var så jobbigt speciellt när man lätt blir illamående och stannade och åt efter halva vägen. När vi kom fram till Masai Mara fick vi vänta på en bus i typ lite mer än en timma då dom hade fått punka när de hade typ 40 minuter kvar. När de väl kom fram så åkte vi på vår första game drive/safari i tre timmar. Efter det så var det typ hem till campingen, äta, sitta en kort stund vid lägerelden och sen sova för vi skulle upp tidigt nästa dag.

Dag 2

05.45 ringde alarmet i tältet och vi gick upp och åt frukost innan vi skulle tillbaka in i våra Overlanders (ombyggda lastbilar) 07.30. Från att vi åkte från campingen på morgonen så åkte vi på safari hela dagen och försökte överleva i värmen med bara en vattenflaska var haha... Nu har jag iallafall lärt mig att ha med mer än en vattenflaska när man ska sitta i en "buss" hela dagen utan chans att fylla på vatten. Räddningen var vätskeersättning. Vid halv fyra så kom vi fram till vårt första stop efter många timmars safari och då fick vi äntligen sträcka på benen lite och samtidigt se lite flodhästar och krokodiler. Eftersom att det var så länge sen vi åt så tänkte vi att vi skulle få lunch direkt då vi hade med oss färdig lunch dagen innan men när vi kom fram sa dom till oss att dom skulle laga maten där så att det skulle dröja ytterligare 30-45 minuter innan vi fick mat så då gick vi en liten promenad på en halvtimme precis nere vid vattenkanten med flodhästarna och krokodilerna men vi hade såklart en vakt med oss som hade med sig ett gevär ifall det skulle komma upp en krokodil so sprang mot oss. Som tur var hände inte det och när vi kom tillbaka efter promenaden så fanns det nylagad mat och chans att fylla på sin vattenflaska för vi hade minst 4 timmar resa hem till campingen igen efter lunchen. När vi väl ätit och var tillbaka i våra Overlanders så tänkte vi att vi bara skulle åka tillbaka till campingen för att hinna hem till middagen vid 19 men efter fem minuter så stannade vi igen och ingen förstod varför. Dock var det värt att stanna för vi "gick" till Tanzania. Vi hade alltså stannat precis vid gränsen till Tanzania så nu har vi tekniskt sätt varit i två afrikanska länder. Efter det så åkte vi bara hem till campingen och åt middag, satt vid brasan ett tag och sen gick vi och la oss för vi skulle upp ännu tidigare nästa deg.

Dag 3

04.30 gick vi upp för att få en kopp kaffe innan vi åkte ut på savannen igen för att se soluppgången och ta en liten safari till innan frukosten. Tyvärr så var det molnigt och ett berg i vägen för soluppgången precis som i Hells gate men det var ändå SÅÅÅ värt att gå upp så tidigt då vi såg två noshörningar på väg tillbaka till campingen och då checkade vi av "the big 5". När vi ätit frukost och packat in alla våra grejer i "bussarna" igen så åkte vi i ca 20 minuter på den hemska vägen och kom fram till en Masai by. Där var vi i ungefär en timma och fick se "krigardansen", när killarna hoppade för att imponera på tjejerna, kvinnorna dansade för oss och ledde oss in i deras by där vi fick gå in i ett hus där en Masai berättade hur de bodde och levde och vi fick även chansen att köpa något handgjort av Masaierna. Efter vi begett oss därifrån så åkte vi i ungefär 6 timmar innan vi stannade vid ett köpcentrum där vi fick köpa lite snacks då vi bara ätit en macka och ett äpple till lunch och det fanns även toaletter. När vi åkte därifrån förväntades det bara vara ca 1,5 timmar kvar men några kenyaner hade bestämt sig för att demonstrera på motorvägen så de hade ställt en lastbil tvärs över filerna på vår sida vägen så när vår chaufför bestämmer sig för att kön inte kommer släppa på ett bra tag så han kör rätt över den mötande trafikens filer och tar en liten omväg runt trafiken så vi kommer ut precis efter den tvärstående lastbilen och slipper all trafik. När vi kom fram till internatet så fick vi middag, tog en dusch och gick och la oss då alla nog sovit ganska dåligt under helgen.

Lite elefanter, tyvärr kom de aldrig så nära så bilderna blev lite suddiga och pixliga.

Masaierna var väldigt trevliga men samtidigt väldigt skumma för de skröt om att döda lejon samt att kvinnorna gjorde allt från att bygga hus till att ta hand om barnen och laga mat medan allt männen gjorde var att vakta korna och sätta upp staket runt byn. De berättade även att de hade egna skolor då annan utbildning ligger långt bort och är dyrt. På mittenbilden ser man ett hus och ett skjul. I huset bor man två föräldrar och upp till åtta barn. När ett barn har fyllt tio år måste han/hon flytta ut till sina mor/farföräldrar för att föräldrarna ska ha plats till att skaffa mer barn.

Så himla häftigt att se lejon i verkligheten, speciellt när de kom så nära lastbilen. Vi såg bara honor förutom en ung hane med en väldigt liten man.

Ellen Lignell tyckte om att vara med i bild hela tiden. (RIP hennes huvudskjal som flög i vattnet vid flodhästarna) På den stora bilden ser man Sofie (i blått) och Elin (i oranget) som står hand i hand men de står i olika länder. Gränsen mellan Kenya och Tanzania går precis där de håller varandra i handen så Sofie står i Kenya och Elin står i Tanzania.

Giraffer vill som vanligt gärna vara med på bild. Bakom den ena giraffer ser man några av det 25-30 tusen gnuerna som vi såg under helgen.

En väldigt söt ..., en liten familj av vårtsvin (pumbas), en flodhästunge och lite mer gnuer och antiloper.

4 geparder, en leopard, en struts-hona, två struts hanar, två hyenor och en buffel.

Likes

Comments

Nairobi

Igår var det den tjugonde vilket betyder att jag har bott här i en månad nu. Jag tror fortfarande inte det har sjunkit in helt att jag faktiskt har flyttat ca 7000 mil bort (fågelvägen). Jag har ju bloggat om alla roliga dags/helgresor vi har gjort men jag har bara bloggat en gång om hemlängtan eller jobbiga saker. Jag tänkte att det kanske är lite intressant att veta hur det egentligen är. Nu lät det som att jag tycker allt är skit men det gör jag verkligen inte! Det är bara det att emellan allt roligt som dagsutflykter eller att gå till ett shoppingcenter och käka lunch så är det väldigt mycket hemlängtan och stress, det är iallafall min personliga åsikt. Jag har tyvärr vart magsjuk två olika dagar med plus då jag var illamående i Hell´s Gate men det blev ju inget av det illamåendet. När jag var magsjuk så ville jag verkligen bara åka hem till min säng i Göteborg och få vara ensam tills jag kände mig bättre men det går ju tyvärr inte här. För varje dag man känner sig dålig gå ner för trappan vid mitt rum, bort till huvudbyggnaden där sjuksköterskans kontor ligger och även upp för en trappa där då hennes kontor ligger på övervåningen. Lagom kul när man är spyfärdig! Sen så delar jag ju rum med Ella. Som tur nog var hon jättesnäll och var knappt i rummet de dagarna jag mådde dåligt men ändå. Sen ska man f*n inte snacka om stressen alltså. Jag har aldrig haft tre prov och fyra inlämningar på 1,5 veckor innan, det kanske känns lite för vissa men för mig känns det som jag drunknar i arbete... Alla säger att tvåan ska vara värst men ändå, vi har liksom allt i skolan som blev väldigt mycket väldigt fort plus att vi fortfarande lär oss landet och att bo ihop med 82 andra. Hemlängtan kommer och går men det är alltid skönt kunna prata med någon hemma som Sebastian, en kompis eller familjemedlem. Sen så ska jag inte säga att allt är dåligt hela tiden för det är ju extremt roligt att vara här också. Som att vi t.ex. ska till Masai Mara i helgen och vara där mellan lördag morgon och måndag kväll så om jag orkar blogga på måndag så kommer det lite berättelser om hur det var att bo där och hälsa på Masaierna haha. Sen är det även bara typ 3 veckor kvar tills vi tar höstlov och åker på solsemester i Mombasa. På bilden under ser man bara lite hur det ser ut när ja skriver på min företagsekonomi inlämning...

Likes

Comments

Nairobi

Helgens utflykt börjar vid 10 på morgonen när vi åker iväg med skolbussen mot Elephant orphanage ungefär 30 - 45 minuter från skolan. När vi kommer dit så är det jättemycket människor som väntar på att få komma in för man får bara se dom när dom matas mellan 11 - 12. Eftersom att det var så mycket folk så kom vi tyvärr inte fram till avgränsningen direkt men efter ett tag kom vi fram till elefanterna och fick klappa dom. Man fick inte sätta sig på knä för då trodde elefantungarna att man var en leksak och började buffa lite på en precis som med en fotboll haha... Efter att vi vart där en stund så börjar en skötare berätta vad dom heter, hur gamla dom är och varför dom har blivit omhändertagna. Jag minns tyvärr inte vem som är vem men jag vet att någon av dom hade trillat ner i en brunn, en hade fastnat i en ben fälla, någon tros vara utsatt för att mamman var dödad av tjuvjakt och någons mamma hade drunknat. När vi gick därifrån så berättade dom att man kunde adoptera/bli fosterföräldrar till en eller flera elefanter om man ville. Vi är några som tänker på att göra det ihop så att vi får träffa dom ensama och så att dom får in en donation. Ungarna bor på barnhemmet tills de är 3 år och tränade att överleva i vildmarken själva.

Jag klappade en av dom och eftersom dom kastar på sig röd sand och lera för att skydda sig mot solen så blev man ganska smutsig... :)

När vi åkte ifrån elefanterna så åkte vi i ca 15 minuter till Giraffe Center där vi fick mata och mysa lite med några giraffer. Det var nästan coolare med girafferna för dom var så himla stora, speciellt Edd, den största och ända hanen. Han är bara 7 år och 5.2 meter som är ganska stort då en fullvuxen hane blir ungefär 5.5 meter. Vi kunde tyvärr inte faddra någon giraff men på deras instagram kunde man hjälpa till att namnge ungarna.

Lite pussbilder med Kelly och hennes unge. Ungen hade inget namn än för den var bara 16 månader så vi kallar henne för Josephine. Kelly är ungefär 16.5 år gammal och mamma till några av ungarna. Hon var tydligen väldigt erfaren och duktig på att pussas till skillnad från Edd (den dominanta hanen) som slickade mig i hela ansiktet haha.

Likes

Comments

Vid 9 på morgonen i lördags så åkte vi ut genom grindarna. Det tog ungefär 2 timmar att komma fram till Hell's gate och när vi kom fram till grinden så fick alla gå ut ur bussarna och visa upp sina ID kort för vakterna. Alla klasser åkte till olika campingplatser för att den här resan var en "mentorscamping" med skol/boardingvärdar och klassen. Väl framme på campingplatsen hjälptes vi åt att packa av bussen och sätta upp tälten tillsammans med de 3 andra man skulle bo med.

När tälten var uppackade och vi hade ätit lunch så gick vi en "safari" promenad runt om i parken på ungefär 1-2 timmar. Tyvärr såg vi inga giraffer inne i parken men det fanns typ en afrikansk bondgård brevid vägen precis innan man svängde av för att komma till parken som hade massa giraffer och dromedarer. Jag fick tyvärr inga bilder på dom då bussen åkte förbi för fort för att jag skulle hinna få upp kameran. Inne i nationalparken så såg vi zebror, bufflar, olika sorters antiloper, vårtsvin och även strutsar. Strutsarna sprang iväg för fort för att jag skulle kunna få en bra bild på dom tyvärr. Det lilla djuret som ser ut som en blandning mellan en råtta och ett marsvin heter klippgrävling. Vi vet att det fanns hyenor i parken också men vi såg bara en skymt av en när vi gick och letade efter dom i mörkret på kvällen när det var kolsvart och vi hörde dom även nära tälten när vi skulle sova. SÅ JÄKLA COOLT!!!!!!

På söndagen så gick vi upp klockan 5.30 för att vi ville se soluppgången men tyvärr så var det ett berg i vägen så det blev tyvärr inga bra bilder alls. Några gick och la sig igen men jag kände inte att det var någon idé så vi var några stycken som satt uppe och spelade kort tills frukosten. När vi hade ätit så packade vi ihop all packningen och tälten och slängde upp dom på taket igen. När vi var klara med det 9.30 så åkte vi ner till Rift Valley som är typ en dalgång med ett vattendrag genom hela dalgången. Det var så j*vla vackert där. Vi klättrade och promenerade igenom dalgången i ca 2 timmar som slutade med att vi skulle klättra upp ur dalgången som var kanske 250-300m djup. Det var ganska jobbigt att ta sig upp ur den då vi redan var på va 2000 möh och det är betydligt mer än va alla är vana vid. När vi väl var tillbaka vid bussarna så tyckte små apor att det var väldigt smart att sno vår lunch och nästan bita några stycken och det tyckte inte vi var lika kul även om det var de apor som är kända för sina turkosa pungkulor. Efter det så åkte vi 3 timmar hem för det var väldigt mycket trafik för alla skulle hem från söndagskyrkan och även för att det är deras ända lediga dag.

Hela resan var extremt cool och jag rekommenderar verkligen att övernatta en eller två nätter i Hell's gate om man är i Kenya och även att gå den långa guidningen genom Rift Valley!!!!! Det ända som var lite jobbigt var att jag fick världens huvudvärk och illamående på lördagkvällen vid typ klockan 21 (förmodligen på grund av vätskebrist) och då fanns det inga andra alternativ än att ta en huvudvärkstablett och en vätskeersättningstablett och vänta ut det. När min mentor sa att jag var tvungen att övernatta i tält med 3 andra när jag mådde som jag gjorde var väldigt jobbigt för då kände man hur mycket man längtade hem och jag kände mig så jäkla liten. Som tur var så mådde jag jättebra när jag vaknade dagen efter men känslan av att inte kunna göra något åt att man mår och inte ens kunna lägga sig i en riktig säng med tillgång till massor av rent vatten var inte så rolig.

Likes

Comments

Nairobi

Första målet avklarat! Vi i vårt lilla kompisgäng har satt upp delmål för att tänka på annat när hemlängtan och saknaden kommer. Visst finns vi där för varandra när man blir ledsen o.s.v. men det känns ändå skönt att kämpa tillsammans mot gemensamma delmål. Första målet var en vecka här som vi klarade igår, nästa mål är den första september och sedan den tjugonde september som då blir en månad i Kenya. Den första och den tjugonde varje månad är våra mål som vi kommer fira på något sätt och självklart alla födelsedagar!

I måndags och tisdags var det mest lite rundvandring på internatet och teambuilding, vi fick också våra klasser och mentorer. I onsdags så gick vi för första gången till Junction vilket är ett köpcentrum som ligger ungefär 10 minuter bort. Vi köpte lite handdukar och torkad frukt där men när vi skulle gå hem igen så inser vår boardingvärd Marie att det regnar ganska mycket. Det var tydligen ingen idé att vänta ut det för då skulle vi missat middagen så då var det bara att bita ihop och gå hem. Nedre delen av min skjorta är den färgen den ska vara för där höll jag min lilla låda med saker jag köpt men övre delen var genomblöt då ingen hade jacka med sig för att det var sol när vi gick dit. Resten av veckan var det vanlig skola och inget speciellt som hände fram tills i lördags då vi hade 5-kamp med alla elever och föräldrar på skolan vilket är alla barn från sex år upp till den äldsta föräldern. Efter 5-kampen så körde vårt lilla gäng lite basket och styrketräning då vi ändå var ombytta och sen även lite vattengympa i poolen. På söndagen så åkte vi till ett annat köpcentrum som heter Yaya center och kollade runt lite där. På söndagar är det även en Masai marknad på taket av Yaya byggnaden. Vi blev förvarnade att de var väldigt på men på ett "trevligt/tryckande" sätt. Det tog tjugo till trettio minuter att kolla på två/tre stånd då alla ville prata med dig och försöka sälja på en grejer. Många av dom blev väldigt intresserade av mina tofsar som jag hade på armen och frågade om dm kunde få en så jag gav en tofs till en snubbe. Det var tydligen inte alls smart för då ville han ge mig en tröja eller något annat men jag nekade på ett trevligt sätt för jag tyckte inte alls att det var rättvist.

Det här är Ella, min rumskompis. Hon är lika gammal som mig och kommer från Stockholm. Bästa att vi sitter i samma båt när det kommer till att ha kille hemma i Sverige så vi kan stötta varandra när det behövs. Det är också väldigt skönt att ha just henne som rumskompis då vi hade väldigt lätt för att dela upp säng, skrivbord, hyllor och garderob.

Två bilder från balkongen på övervåningen av huvudbyggnqaden utanför våra sällskapsrum Zebra och Giraff.

Den här bilden är tagen från balkongen med utsikt över gången mellan matsalen och mitt rum.

Det stora trädet i mitten av internatområdet.

Huvudbyggnaden med boardingkontoret, Zebra, Giraff och balkongen på övervåningen och matsal på undervåningen. Lite poolbilder är ju heller aldrig fel.

Likes

Comments

Nairobi

Avskedet var sååååå jobbigt. Att liksom behöva krama alla hejdå när typ alla är jätteledsna och gråter inklusive jag och sen gå igenom boardingkort kontrollen och sen upp för rulltrappan medvetandes att jag kanske träffar alla igen om fyra månader eller kanske t.o.m. om tio månader. När jag väl kom upp igenom säkerhetskontrollen så var det lite bättre för då träffades alla göteborgare vid gaten så då blev det ju mer att man tänkte på att lära känna dom lite mer än att tänka på att man precis lämnat sin familj i fyra månader. Det var inte alls så många som jag trodde att det skulle vara, vi var bara elva stycken från Göteborg.

Flyget från Landvetter till Amsterdam gick asbra, alla kom på planet bra och det gick tio minuter innan det skulle och det var bra för då fick vi lite extra tid på flygplatsen i Amsterdam. Dock var det planet det minsta jag någonsin flugit med. Det var två långa rader som det brukar vara men istället för tre platser på varje rad så var det två. När vi hade landat i Amsterdam så gick vi direkt till gaten för vi visste att vi skulle igenom en passkontroll och det var tur att vi gjorde det för det var ganska lång kö. Dock var det planet som gick till Nairobi försenat med trettio minuter så vi hade ju inte behövt stressa som vi gjorde. På det planet så trodde jag bara att vi skulle få en måltid men vi fick två plus lite nötter och glass så det var ju en trevlig överraskning. En mindre trevlig överraskning var att när man kommit igenom pass/visum/vaccination/fingeravtryckskontrollen och kom ner till bagageuthämtningen så var det sexton väskor som saknades och alla var internatelevers väskor inklusive en av mina. Dom lovade att den skulle kommit idag på morgonen men dom ville inte köra ut dom till skolan så en internat värd ska förmodligen åka med en buss och hämta dom imorgon.

Bussen från flygplatsen tog ungefär 20-30 minuter men det gick fort och det var inga problem att komma innanför grinden till internatet heller. När vi gick av bussen så var det direkt upp till kontoret för att få rum, nyckel och rumskompis. Det var lite svårt att hitta eftersom det är kolsvart här efter klockan sju på kvällen och vi kom hit runt ett kenyansk tid så ungefär tolv svensk tid. Det var lite problem med nycklarna också för de hade bytt lås på vissa dörrar eller något så nycklarna hade fel "roomtag" så ingen nyckel kom till rätt rum typ. När jag kom in i rummet så träffade jag Ella som är min rumskompis. Vi är lika gamla och det känns typ som att vi är väldigt lika för vi klickade jäkligt bra. Inget bråk alls om garderober, skrivbord eller säng och det känns som vi båda är väldigt nöjda. (Det är inte Ella på bilden, det är Clara, en annan tjej som ska gå i min klass)

Idag som är den första dagen så har vi inte gjort jättemycket utan det känns som om vi mest väntat allihopa. Det var brunch mellan tio och tolv och sen var det rundvandring till klockan fem som inkluderade fotografering av skol-ID kort, kort tripp till shoppingcentret för att köpa telefon och kolla lite där sen hem för att köa i tre timmar på att få simkort till telefonen, middag (spaghetti med köttfärssås), info om respekt, religion och klädsel i Kenya och sen "fri lek" tills kvällsmat vid nio. På vår fritid passade jag på att sätta upp mina utskrivna foton på väggen vid mitt skrivbord som jag blev så nöjd med!!! Lite hemlängtan har man när man tittar på bilderna men jag e så tacksam över att få vara här!

Likes

Comments

Nairobi

Nu är man ju lagom trött när man inte kan sova för jag är så taggad på att jag flyger om mindre än nio timmar!!! Vi har packat sen nio imorse och haft fullt tempo hela dagen. Packning, kalas för min syster, Frölunda torg för att skriva ut lite bilder och sen hem för att packa sista. Nu är iaf allt nerpackat förutom necessärerna så det känns ju bra. Bara roligt att jag ska upp vid sex för att hinna sminka mig innan vi åker till flygplatsen.

Helt sjukt att jag faktiskt får göra en sån här grej! "Flytta" hemifrån när jag är 17 år och att jag "flyttar" till Nairobi, Kenya. Det känns fortfarande som att det är en dröm och att jag bara kommer vakna imorgon och inse att det inte är på riktigt. Känns så j*vla underbart och häftigt att få chansen men samtidigt jobbigt att lämna alla kompisar och familjen.

Likes

Comments