Lite snabba mobilbilder ifrån Dubai

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

En vecka tills vi åker hem, helt makalöst att förstå. Vet inte vart dessa veckorna har tagit vägen. Hinner i stort sett hem och vara hemma i två veckor. Dock är dessa fulla med skola. Hör och häpna så går vi 5 dagar första veckan, aldrig hänt med så många föreläsningar och basgrupper. Denna kurs är en förberedelse inför nästa kurs som är examensarbete.

Likes

Comments

Ett litet samtal förändrar allting, det räckte med att höra pappa säga nej när Sebbe ringde. Direkt insåg jag att någon av hundarna dött. Får skrika på pappa flera gånger innan han säger vilken av det de är. Det är Esther, min Esther finns inte mer. Hon dog i torsdags. Att jag sitter i Norge 130 mil ifrån henne känns inte bra. Min livskamrat har lämnat jordelivet och mig. Vem ska nu trösta mig dygnet runt? Vem ska följa mig vart jag än går? Vem ska nu dämpa min ångest? Vem ska jag nu älska villkorslöst? i 9 år var hon min trogna vapendragare. Att inte få säga hejdå innan hon begravs tär sönder mig. Att det enda som finns kvar av henne när jag kommer hem är en tom hundbur och minnena. Älskade Esther, du lämnade mig för tidigt med för mycket sorg i hjärtat.

Likes

Comments

En helt underbar helg i Trondheim har just passerat. Har varit helt magiskt. I fredags åkte jag och Hanna på förmiddagen till flygplatsen i Trondheim för att hämta upp hennes far. Fredagen bestod först av att dricka vin på en fin restaurang och sedan tillbaka till hotellet för uppfräschning. Därefter taxi till ett torn som var 124 meter högt och längst upp en restaurang. Där satt vi länge den kvällen och åt god mat och drack mer vin. Därefter tillbaka till centrala Trondheim för mer vin och drinkar. Somnade gott runt midnatt. Frukosten dagen efter var magisk. vi bodde på ett Radison som låg bredvid vattnet. Därefter dusch och vidare för shopping inne i stan. Jag och Hanna gick loss inne på Zara. Fick bland annat med mig en rutig kavaj som jag varit ute efter en lång tid. Därefter tillbaka för att dricka lite champagne på hotellet och vidare till teatern. Vi hade bokat en teater vid namn glassmenasjeriet. Vi vart där precis innan den började. När den börjar så är den fruktansvärt dynamisk och fullt fokus på en skådespelare, total tystnad i lokalen. Då bestämmer sig Hanna för att skratta. Efter detta var det kört. i flera minuter håller vi på att få andnöd för att vi inte fick skratta. Detta lugnar sig tack och lov efter ett tag. Teatern var riktigt tråkig så vi drog vidare i pausen. Där till en super restaurang. Det blev 5 rätters med vin denna kväll. Verkligen så mysigt. Jag och Hanna kom efter det fram till att vi måste testa utelivet i Trondheim, vi hittade en club som såg rolig ut. Väl inne var det sådana välklädda ungdomar som endast drack champagne så vi kände oss lite utanför. Idag har vi ätit gott och åkt hem. Imorgon är det praktik återigen.

Likes

Comments

En vandring på 7 timmar och

Likes

Comments

Som det är nu så har jag varit ifrån familj, vänner och det trygga hemmet i en vecka, hade detta varit för ett litet tag sedan hade jag gått sönder av ren ångest och depp. Jag kan inte minnas när jag senast mådde så bra som nu, ångesten är borta, smärtan i knät hanterbart och jag börjar komma någonstans i livet. Här utmanar jag mig själv att åka till en praktik där jag knappast fattar hälften av vad de säger p.g.a. deras dialekt. Om ett tag ska jag köra runt helt själv som kommunsjuksköterska. Jag ser på allt som nya utmaningar, hör och häpna har jag lärt mig äta sådana saker som jag tidigare vägrat. Idag på badhuset hoppade jag från treans trampolin trots rädsla för vatten och höjder. Vi har 5 veckor kvar i Norge och jag älskar redan detta. Känns som om detta är början på något nytt, Norge jag lovar att komma tillbaka. Med 5 veckor kvar så kommer jag utvecklas ännu mer. Även om det just nu innebär att hoppa från treans trampolin eller lära sig äta nya rätter så går det åt helt rätt håll.

Likes

Comments

Efter 15 timmars körande fördelat på två dagar har jag och Hanna anlänt till Namsos i Norge. Körningen gick helt smärtfritt. Vi hyr en ovanvåning hos en privatperson. Det är helt avskilt och innehåller allt. Så skönt. Jag ska praktisera i hemtjänsten här och idag vart jag och kollade runt och fick mycket information. Norskan känns svår men hyfsat överkomlig. Vädret för tillfället är katastrof, närmare storm skulle jag vilja säga. Till helgen ska det vara fint väder och då ska vi ut och vandra.

Likes

Comments

Hur härligt är det inte nu när hösten börjar komma? Skulle nog vilja säga att hösten är en av mina favoritårstid. Dock tycket jag att alla är charmiga på sitt sätt. Den sista veckan har börjat kännas som höst för i september var det finare väder och det är först nu som höstjackan åker på. Eftersom denna höst kommer att spenderas i Norge där det oftast är snö vill jag ha ut så mycket av allt här hemma innan. Detta resulterar att jag är ute och går hela tiden, för vad är skönare än en powerwalk ute i skogen med solsken, fågelkvitter och orangea löv?


Likes

Comments