Är så glad just nu, fick i morse veta att jag klarade alla tentorna som vi hade förra veckan. Var så osäker på om jag skulle göra det. Därmed lämnar jag termin 2 bakom mig och välkomnar termin 3. Imorgon börjar den, till sommaren är halva utbildningen klar. Förresten, skrev innan om jobb. Nu har det dykt upp ytterligare. Det är någon väldigt otippat och jag förstår inte riktigt att just de nappat på mina meriter. Ska dit på fredag för en arbetsintervju så får se helt hur det blir. Håller tummarna att det kan bli aktuellt för det är sådan bra arbetserfarenhet. Idag har annars ingenting hänt, bakade fastlandsbullar i förmiddags men annars lugnt. Vad händer hos er då?

Likes

Comments

Idag vaknade jag upp hos Johanna. Ställde klockan på halv 9 och hade sedan läkarbesök vid 9 på Csk. Mitt knä såg riktigt bra ut. Enligt läkaren ska jag äta antibiotika i 3 månader och under denna tid får jag inte träna. När jag träffade läkaren som skrev ut mig så sa han att lugn träning var ok för att öka blodcirkulationen men benböj kunde jag hoppa över. Vet inte riktigt vilket operatören menade. Sedan togs stygnen och allt var frid och fröjd. Detta känns konstigt. Mitt knä är läkt. Efter 16 månader med ett rent helvete så är det läkt. Självklart skulle jag höra av mig direkt om någonting hände eller såret började öppna sig/vätska. Vilket jag själv inte tror skall behövas förd det ser verkligen bra ut. Efter läkarbesöket gick jag upp på stan för att träffa Tamama och luncha med henne. Hon är så söt och helt underbar, blir så glad av henne. På eftermiddagen bar det hemåt och ikväll var det handbollsträning.

Likes

Comments

Likes

Comments

Idag är det måndag och ny vecka vilket innebär nya möjligheter. Vem vet, idag kanske du tar det initiativet som förändrar ditt liv? Denna veckan har jag lite smått roligt på gång, det handlar framför allt om jobb. Har två stycken nya som eventuellt blir aktuella. Så roligt, ser fram emot det för som det är nu tycker jag det är för lite med var tredje helg och i veckorna går vi cirka 2-3 dagar i skolan. Nu när mitt knä eventuellt är läkt behövs inte läkarbesök och omläggning 2 gånger i veckan heller. I slutet av veckan vet jag mer, får uppdatera då. Som läget är nu så vill jag ha båda då de är väldigt olika men båda är inom vården.

Likes

Comments

Har denna helga arbetat nätter på boendet där jag är anställd. Arbetar där var tredje helg. Det är perfekt, dryga ut studentkassan och mest kolla läget där. Fast det sköna är när man har arbetat klart natten och dagpersonalen kommer som är svintrötta och bara gäspar. Då är det sköna att åka hem och lägga sig. Annars har helgen spenderats hemma och i sporthallen. Igår var vi en runda hos grannarna som hade stor brasa ute så grillade vi. Idag var det matcher i sporthallen som vi kollade på. Tycker det är så roligt med handboll, skulle utan tvekan kunna sitta en hel dag och bara kolla på matcher och träningar. Den kommande veckan går jag endast i skolan under torsdagen och då är det 1,5 timme där. Sedan på tisdag ska jag ta stygnen på knä efter att de har suttit i 3 veckor. Kommer kännas kan jag lova, är dessutom nervös hur det ser ut. Tänk om såret är tillbaka? Får sluta tänka så och istället blicka framåt.

Likes

Comments

Jag älskar att resa, det är det bästa som finns enligt mig. Har sedan gymnasiet drömt om att åka som au pair till USA. Tyvärr blev det inte av pga studier och det ångrar jag kraftigt idag. Istället har jag siktat in mig på andra mål:

Santorini

Filipinerna

New york

Tokyo

Miami

Likes

Comments

Hur det är att läsa till sjuksköterska

Att arbeta inom vården har för mig alltid varit en självklarhet, dock har det pendlat hela tiden vilket specifikt yrke det kommer bli. Har alltid haft just sjuksköterska i bakhuvudet och det blev bara självklart när jag tagit studenten. Jag valde att inte börja studera direkt utan börja efter en termin. Bra väl då jag kunde få in lite pengar som underlättat. Jag läser då på Blekinge Tekniska Högskola. För mig så handlar min studietid inte om att supa mig full eller få vänner för livet. Jag är där för att uppnå mitt mål- bli en bra sjuksköterska. Allt det andra är bonus. Studietakten är ibland skyhög och ibland står allt stilla. Exempelvis vår första kurs termin 2 så lärde jag mig ingenting, vi var i skolan ca 2 gånger per vecka i ca 1,5 timme per tillfälle. Sedan läste vi medicin 2 och 3. Där gällde det att studera så mycket som det bara gick. Någon som jag tror många har under tiden de studerar är konstant ångest. Det finns studierelaterad ångest och ångest. Nu pratar jag om den studierelaterade ångest som konstant är där. Det är tentor som skall göras, det är litteraturseminarium och inlämningar. Det jobbiga är att aldrig kunna slappna av, antingen oroar man sig för en inlämning eller om man har klarat den sista tentan. Något som ja ofta får höra när det pratas om studier är att det är ett heltidsjobb. Det är 8-17 varje dag. Ja, det är det. Det är även så mycket mer, då är det inte inräknat med ångest eller tentaplugg. Det är inte inräknat när man sitter natt på natt för att få in den kunskap som en dag räddar liv. Samtidigt är det roligt, för varje kurs växer man och vet att detta kommer jag förhoppningsvis ha nytta av en vacker dag i mitt framtida yrke. Ibland(ofta) kan man inte dra dessa paralleller och då blir det väldigt svårt att motivera till att plugga. Som helhet vill jag poängtera att det är en tuff utbildning men det kommer vara värt det i slutänden. För detta yrket är så givande, möjligheterna oändliga och du som person kan påverka. Första tiden tvekade jag om det verkligen var sjuksköterska som jag ville bli men under studietidens gång så är jag säker. Det är kämpigt men år 2019 kommer jag ta examen.

Likes

Comments