Människor finns det massvis av. Tusentals, hundratals och miljontals. Alla är vi olika och olikheter är bra. Världen hade varit bra tråkig om alla varit likadana. Alla kommer vi från olika bakgrund, med olika grejer i bagaget. Det kan vara svårt att veta vad människor varit med om, eller hur de mår. Likadant gäller när man tror sig ha en uppfattning om någon, det kan vara svårt att veta om den uppfattningen verkligen stämmer. Jag brukar tro allt gott om människan, för jag anser att människan är värd det. Förutfattade meningar är bland det värsta jag vet, alla har rätt till att vara den dem är. Jag vill tro att man av sina föräldrar får med sig bra grejer i bagaget, däribland hur man ska bete sig mot andra medmänniskor. För vi är alla medmänniskor, människor som lever tillsammans på en och samma planet. Vi måste lära oss att ta hand om varandra, vara trevliga och schyssta.

På sista tiden har jag blivit allergisk mot människor. Då inte alla människor, utan de människor som talar emot det jag tror på. Jag vill så gärna tro gott om människan, tyvärr finns det stunder som talar emot det. Detta gör mig så fruktansvärt ledsen, trött. Blir både arg och irriterad, på de människor som inte tänker sig för innan de öppnar munnen och säger något opassande. Självklart händer de alla, alla säger vi ibland saker som inte borde komma ur munnen. Men hur man har mage att yttra sig inför personen i fråga, det förstår jag inte. Bit dig i tungan istället, vissa saker behöver man faktiskt inte yttra sig om. Blir trött på människor. Allergisk. De grodor som kommer ur munnen kan faktiskt såra någon, utan att man tänker på det själv. Kanske var det inte riktigt så man menade, men olyckligt nog kan det uppfattas så ändå. Att tänka sig för en gång extra, ibland behövs det. Undrar många gånger om man uttrycker sig på ett visst sätt, i självförsvar? Jag är ju en grubblare utan dess like, men kan inte låta bli att fundera. För samtidigt som jag undrar hur människor tänker, så blir man ju rädd. Vart är världen påväg? Människor blir aggressivare i sina uttryck, de yngre tar efter oss äldre.

I gåva av mina föräldrar fick jag en uppfostran där jag lärde mig att välja mina ord, inte vilja någon något ont. Menar absolut inte att jag alltid gör och uttrycker mig rätt, men jag har i alla fall vetskapen om hur det borde gå till i bagaget. Oftast använder jag mig av den vetskapen och det är också då jag märker ord. Men som sagt, människor finns det massvis av. Man kan inte klicka med alla. Men alla kan vi värna om varandra, välja våra ord med.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Tog mig ur soffan och for ner till havet. Gick en runda, åkte hem och for sedan ner en gång till med familjen. Bra med frisk luft och rosiga kinder.
Hittade två skeppade citroner i vattenbrynet, undrar vart de kommer ifrån. Tänk så många frågor de kan komma kring upphittade citroner.

Likes

Comments

Mitt frenetiska tv-tittande resulterar snart i fyrkantiga ögon. Åtminstone är det något min mamma hade kunnat säga. Det råkade bli ytterligare en dag med Gilmore girls på tvn, skillnaden från igår var väl att jag lyckades läsa igenom två gamla tentor. For en sväng till stan med mamma också, inhandlade lite dricka till kommande helgen. I morgon ska jag försöka ge mig ut i friska luften, frisk luft är bra för kropp och knopp. Ta hand om er vänner ♡

Likes

Comments

Befinner mig på hemmaplan idag. Tanken är tentaplugg, men hittills har jag spenderat dagen framför tvn. Dålig dag att ta tag i saker och ting.

Likes

Comments

Ni vet när man äter så mycket att det känns som om magen ska sprängas? Exakt så var det idag. Men gott var det också, så klagar inte.

Likes

Comments

Pigg och glad. Spenderat bra timmar uppe hos mina vänner. Nu påväg hem, det vankas brunch på strandbaden med familj och vänner.

Likes

Comments

Efter ytterligare en förlust idag blev vi utslagna ur kvalet. Åkte hem till Becca och Johanna, åt god mat och drack vin. Därefter tog vi en runda i stora staden, massor av liv och rörelse. Sover över här uppe inatt, flashbacks sedan förr. Inte ofta man ligger och fnissar ikapp när man ska sova längre.

Likes

Comments

Fick en sådär bra start på fredagen. Hängde inte alls med i skolan, trots att ämnet egentligen är superintressant. Huvudet är uppenbarligen någon annanstans för tillfället. Ångesten när alla klasskamrater fått jobb och inte jag finns också där, men i mitt huvud löser det sig. Jag har en plan, tänker hålla mig till den så länge jag inte ändrar mig. Städade och förberedde mat halva eftermiddagen, kom i luven med mina syskon resten. Blev slut i kropp och knopp. Tur vi snart får middagsgäster som förhoppningsvis bryter mönstret lite. Berget kommer på besök för att fira Emil, burgerkväll på Havagård.

Likes

Comments

Tryckte i mig hundra gram marabou i sängen nyss. Ännu inte börjat plugga på tentan, vilken ska skrivas om exakt en vecka. Finner ingen inspiration, försökt läsa första sidan i boken flera gånger men kommer ingen vart. Fick åtminstone genomfört min redovisning tidigare idag, därefter storhandlat med mamma. Lite nytta gör jag, även om det inte är exakt vad jag borde göra. Fredag i morgon, vilket innebär skola under förmiddagen och kalas mot kvällen.

Likes

Comments

Likes

Comments