Header

Fredag och lördag bestod av jobb. Warehouse jobb på fredagen som tog för mig och Nina över 1 timme enkel resa. Och jobbet var väll... jobb utan att behöva använda hjärnan.
Lördagen jobba jag mitt första pass hos Captain Cook Cruses. 6 timmar som kändes som en timme. Vad mer behöver jag säga än att jag hoppas de ringer in mig snart igen.
Söndagen var en ledig dag för mig och Nina. Och eftersom det är billigare att någonstans på söndagarna så passade jag Nina och Lovisa på att åka ut till Manly med färjan igen. Ligga några timmar på stranden och se något annat än Bondi. Inte för att jag har tröttnat på Bondi än, men kan ju passa på innan det blir högsäsong och alla åker ut till Manly på söndagen.

Tyvärr fick jag inga bra bilder ifrån manly, men nedan är några jag tog från färjan.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • Australien
  • 22 readers

Likes

Comments

Att bo vid Bondi Beach gör att efter ett tag blir man lite blind. Man tänker inte på hur vacker stranden och kust sträckan egentligen är. Samtidigt när man går en morgon promenad eller sätter sig en eftermiddag på stranden och bara läser, skriver eller lyssnar på musik så inser hur sjukt vackert det är. När vi gick en promenad på kvällen, att då se valar hoppa längre ut i havet, får en verkligen att inse att man bor på ett hyfsat bra ställe ändå. Nu längtar jag bara till min förkylning går över så jag kan köpa ett simkort och simma i poolen, då kommer jag vara så sjukt nöjd med mitt liv. Tills dess får jag väll nöja mig med promenader vid stranden.

  • Australien
  • 41 readers

Likes

Comments

Förstå mig inte fel, hostels kan vara bra, de flesta hostels som vi har bott på har varit bra. Men nu när vi har bestämt oss för att hitta jobb och stanna här ett tag, kan det vara skönt med en egen lägenhet. Och i onsdags flyttade vi in! Så min första lägenhet ligger i Bondi ca 3 minuters gång ner till Bondi beach.

Vi trodde egentligen att vi skulle flytta in på tisdagen men... Det blev lite missförstånd, vi skulle alltså flytta in på onsdagen. Som tur var kunde ett hostel nära vår lägenhet ta in oss under natten! Så om ni har vägarna förbi Bondi hör av er!

Andra dagen fick vi besök av 4 papegojor på våran balkong. Vi såg även några valar när vi gick en promenad vid bondi. De var dock lite för långt ute för att få någon bra bild.

  • Australien
  • 59 readers

Likes

Comments

Bästa veckan, eller ja några mindre roliga saker hände men ändå är detta bland det bästa jag ha gjort. Denna vecka har jag varit på surfcamp. Så himla kul att surfa, har nog inte gjort något roligare. Och det faktum att jag lyckades ställa mig upp första lektionen och de andra lektionerna lär sig massa nytt så man får bra grunder. Tyvärr så kunde jag inte surfa hela veckan då mitt knä sa plopp och hoppade ur led. Det är dock väldigt bra nu. Kan gå utan kryckor ganska långt och det är bara lite svullet. Men åker du till Australien åk på detta surfcamp vid 7 miles beach. Superbra och sköna ledare, bra upplägg och du får träffa mycket trevligt folk. Dagarna består av häng, mat och såklart surfing. Du kommer inte ångra dig. Och man lät sig så himla fort. Trodde inte jag skulle lära mig så mycket på så kort tid. Saknar redan surfcamp så sjukt mycket.

Sen en annan nyhet är att jag och 2 ev 3 tjejer till har skaffat en lägenhet vid Bondi. Dit flyttar vi den 4 oktober. Nu blir det mest rehab och leta jobb såfort som jag kan gå helt normalt igen.

Kommer lägga upp mer bilder från surfcamp senare. Men här är några så länge titta vad mysigt vi bodde.

Likes

Comments

I söndags var sista dagen som alla vi svenskar skulle bo och hänga på samma ställe. Därför bestämde vi oss för att ta färjan ut till Manley. En himla mysig "stad" och strand. Det ända negativa med stranden var alla fåglar. Vi satt och sa att någon kommer få fågelskit på sig när vi ligger och solar, gissa vem... jo jag såklart, fick därför ta mitt första dopp i havet. Ganska kallt var det. Det är väll dock bara att vänja sig inför surfcamp som börjar nästa måndag. Senare på kvällen hängde vi i rummet och senare gick vi ut en sväng.

Efter att ha springit massa ärenden och det ända vi ville göra var att äta, duscha och sova  skulle jag och två tjejer till flytta in på ett nytt hostel. Vi var inte supernöjda, men efter att ätit, duschat och fått sova så känns det mycket bättre. Även fast man inte kan låsa toa eller dusch.

Även idag har vi fixat med massa ärenden.  Imorgon funderar vi på att åka ut till Bondi Beach istället och söka lite jobb. 

Första bilderna är ifrån Färjan, de andra är från idag i Sydney

Likes

Comments

06 på torsdagen landade flygplanet i Sydney och en 28 timmars flygtur var äntligen över. När väl alla hade kommit till hostellet så utforskade vi Sydney och såg de sakerna som man bör se innan vi fick till gång till rummen och fick äntligen duscha. Kvällen kämpade sig många för att inte gå och lägga sig klockan sex.

Fredagen var en dag då man fixa med det man måste fixa med. Men som avslutade med en grym kväll ute där vi svenskar fick visa hur man sätter standarden på dansgolvet.

Sedan på lördagen var det dags att besöka Bondi beach och jag låter bilderna tala för sig själva.

Likes

Comments

Idag är det dax, idag åker jag till Australien! Jag kommer att försöka blogga under tiden som jag är på resande fot. Så om ni vill får ni gärna följa och läsa vad som händer på andra sidan jordklotet. Så mycket är inte planerat ännu, utan planen är mer att ta dagarna lite som de kommer, men vissa saker vet jag ändå att jag vill göra någon gång. Det enda jag vet än så länge är att de fyra första nätterna sover jag på ett hostel i Sydney.Likes

Comments