Header

Hej ni har inte missat att jag är med och driver ett UF-företag va? Igår var vi och fotade våra fina lampor på "Steam Hotell" eftersom att det är lite av den känslan vi vill återspegla. Ni kan hitta oss på både Instagram (Lucerna_uf) och Facebook (Lucernauf) om ni skulle vara intresserade och veta mer. Där skriver vi även vilka marknader och mässor vi kommer att stå på!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag var vi på en demonstration mot slavhandeln i Libyen. Det var en rätt så stor folkmassa som samlades vilket var skönt och se. Visa eran medmänsklighet och skriv under namnlistan som finns på länken ovan. Tillsammans kan vi göra skillnad!

Efter att demonstrationen var slut begav vi oss mot Steam Hotel där vi satte oss ned med en kopp varm choklad eftersom att det har blivit så himla kallt ute. Gud vad fint de har gjort med stället. Sypermysigt!

Likes

Comments

Hej på er!

Idag så hade vi utvecklingssamtal i skolan vilket betyder att vi hade hela dagen lediga. Skönt det, kände verkligen att en sovmorgon var välbehövligt. Tog mig till affären och köpte lite blåbär till mina pannkakor som jag gjorde till frukost, vilken vardagslyx va? Sedan så har jag nog mest tagit det lugnt, träffat vänner, och då vi tänkte köra en liten "secret santa" i år så drog vi även namnlappar idag. Hoppas allt är bra med er. Kram!

Likes

Comments

För att vara ärlig så hade jag inte tänkt att skriva någonting. Jag har gått runt i en vecka nu och försökt undvikit tanken att ens skriva om det. Dels för att jag kanske inte är någon vidare skribent men även för att det blir offentligt. För er som inte vet vad "metoo" handlar om så är det en hashtag som man uppmuntrar drabbade människor att skriva i sociala medier för att visa hur stort problem sexuella trakasserier, övergrepp m.m. verkligen är. För det är det. Ett stort problem.


Först och främst så vill jag upplysa er om att människor som har utsatts för någon form av sexuella övergrepp/trakasserier inte är skyldiga att berätta sin historia. Om en kvinna (som är det främsta fokuset i hashtagen) inte postade "metoo" så betyder det inte att hon inte har blivit utsatt.

Jag tänker inte gå in på detaljer om vad som skedde för det känns fortfarande väldigt "privat". Även fast det absolut inte är något att skämmas för så finns känslan av skam och förnedring fortfarande där. Kanske inte så konstigt? När samhället låter oss tro det.

I somras gjorde jag en polisanmälan. Jag fick gå in i ett rum med en polis och berätta om 6 månader av mitt liv i varenda minsta detalj. Allt jag kunde komma ihåg. Allt som jag hade gjort mitt yttersta till att glömma. Jag var under 18, minderårig, så polisen klargjorde att anmälan skulle gå som "våldtäkt mot barn". Som majoriteten av alla våldtäktsfall, lades även mitt ned. På "föreningen tillsammans" (LÄNK) står det att år 2010 anmäldes 4134 st våldtäkter, bara 313 av dessa prövades i domstol och ca 200 dömdes. Visst verkar det hopplöst?

Det här kommer inte att bli en inspirerande text för att visa att det blir bättre, för jag är själv inte där än. Vi har rätt att bli arga. Sexuella övergrepp och trakasserier är mångas vardag. På jobbet, i skolan, ute på krogen, i bussen. De otäcka kommentarerna som många män tycker att vi ska bli glada för, eftersom att det är "komplimanger". Tafsande på fester eller klubbar eftersom att "det hör till"? Att bli behandlad som en sexleksak rent ut sagt, för att man klär sig som en "hora" och att man då "ber om det". Eller bara rent maktmissbruk från chefer, lärare etc.

Jag valde att skriva det här inlägget för att jag VET att det inte bara är "me too". Nästan 80% av alla kvinnor i Sverige har utsatts för sexuella trakasserier eller övergrepp. Alltså fyra av fem kvinnor. Hur sjukt är inte det?

Likes

Comments

3 big Apples, sliced in a pan 

Dough:
100g Butter
1,5dl (almost 1/2 cup) Rolled Oats
1.5dl (1/2 cup) Flour 
2 msk (tbsp) Sugar
 Cinnamon 

Put in oven for about 25 min, 175 (around 350 farenheit) degrees celsius

Serve with vanilla ice cream

Likes

Comments

Trench coat- vero moda// Sweater- H&M// jeans-gant// shoes-zara//iphone case- ideal of sweden

Likes

Comments

Snapshots from yesterday 

Sminkning igår//Glada jag i förarsätet//Jag och Tilde<33

Igår tog jag körkort!! Såsåså skönt att fixa det, firade det tillsammans med vänner samtidigt som vi firade Daniellas 17års dag! (Grattis igen!) Blev en mysig kväll med pizzahäng och lite dricka. Jag vet att uppdateringen kanske inte har varit den bästa men det beror mest på att jag har valt att fokusera på plugget och körkortet som sagt. Tror för övrigt att jag kanske kommer försöka att hålla mig till 2-3 inlägg i veckan. Vi får se hur det går, om jag hittar något schema som passar! Kram

//I got my drivers license yesterday!! Sososo happy to making it, celebrated it together with my friends when we also celebrated Daniella's 17th birthday! (happy birthday again!) It was a fun, relaxed evening with some pizza and drinks. Also, I know that my update on the blog haven't been the best but that's because i chose to focus on school and driving. I think that I will try to stick with 2-3 posts every week from now on. We'll see how it goes, if I manage to create some kind of schedule that fits!! Lots of hugs

Likes

Comments