Header

Nu befinner jag mig på Teneriffa, på min hälsoresa. Flygresan var ganska dryg fast vi resenärer som
ska bo tillsammans i tre veckor passade på att knyta band och dela erfarenheter, dialekter och introducera personligheter för varandra. Det känns bra, redan. Mycket nya intryck och nya blivande bekantskaper. Jag ser fram emot dessa tre veckor här. Äta, träna, vila, sola, bada, lära känna nya människor och bara vara utan minsta stress. Det ska hållas lite mindfullness, yoga & morgongympa. Sedan finns det tillgång till både läkare,psykolog, sjuksköterskor, sjukgymnaster, hälsopedagoger och aktivitetsledare. Känns lyxigt att få bolla tankar & lära kunskap från proffs. Jag har lovat mig själv att spinna vidare på rutin, struktur och balans dessa tre veckor. Jag ska försöka få min själ att hitta hem i en lugnare livstil och lära mig leva efter vad min kropp kräver. Jag har kommit långt, men som sagt min personlighet är så långt ifrån vad min sjukdom begär av mig. Men det tar tid att ställa om, och det måste få ta tid och få bearbetas.

Jag har två mål som jag ska försöka uppfylla under dessa tre veckor:

- Sova mer! ( I regel 8 timmar) och jobba på nedvarvning under kvällen, hitta ett lugn istället för att falla in i speed.

- INTE tänka i framtid, även fast jag älskar att driva igång nya tankebanor, idéer och projekt. Man måste lära sig att vara här och nu och inte alltid tänka att man kan utveckla, effektivisera och förbättra. Det bidrar till ett uppjagande på längre sikt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Några utvalda bilder ifrån början av denna månad. Jag gillar Oktober och som jag skrev på min senaste bild på Instagram "livet vill mig väl den här hösten tror jag"  ​och det känns verkligen precis så. Jag har medgång och flyt i det mesta just nu, men man behöver väl sådana tider också? Hårt slit och en enorm envishet belönar i slutändan. 

Den här veckan är redan i full gång och de resterande dagarna är fullbokade från morgon till kväll in princip, min kalender är så maxad så jag vill knappt ta upp den och kolla i den längre. Det är ju nästan självskrivet dock, i och med tre veckors utlandsresa och sedan flytten direkt efter. Många som man vill hinna krama om, mycket praktiskt som ska råddas i land och en liten avskedsfest som ska styras till helgen för de närmsta. Det är mycket känslor mitt i allt, jag ska ju trots allt ge mig iväg på en tre veckors lång resa med okända människor och därefter byta stad, från litet till superstort. Jag är så spänd, taggad och exalterad på samma gång. WOW! men hur ska det gå? 

Likes

Comments

Tröja/Monki  Byxor/Ellos collection  Väska/KappAhl

En outfit från i Somras, jag gillar kombinationen av orange och blå tillsammans. Kontrasterna blir magiska och jag känner mig så bekväm i dem tillsammans. Överlag så är orange en av mina favoritfärger när det kommer till just kläder, jag vet inte varför riktigt. (?) Men jag tror det är för att det är en stark färg som skapar karaktär och hjälper karisman att träda fram.


Likes

Comments

Nej tack till Cancer!

Såhär i Oktober månad så tänker jag alltid lite extra på Cancer och vad det egentligen innefattar för dem som blir drabbade på något vis. Någon gång kanske det är jag, min mamma eller min bästa vän? Den tanken skrämmer mig, nästan lika mycket som tanken av att det är en vardag för andra människor. Andra i min omgivning har en sådan situation som är ett mardrömsscenario för mig. Jag känner med dem, er och ni. Jag beundrar styrkan som finns, även om det snarare är ett måste än ett aktivt val att hålla huvudet högt för att försöka övervinna sjukdomen. Det är fortfarande beundransvärt att lyckas hålla i.

Jag tycket det är viktigt att stanna upp och reflektera ibland, över sådana här saker. Alla bör vi ta oss en tankeställare och dra vårt strå till stacken. Sedan om det handlar om att skänka pengar, tankar eller stöttning 'är en annan femma. Huvudsaken är att man visar omtanke i någon form. Jag köper rosa bandet i år, jag skänker tankar och finns där för stöttning om så behövs, det är mitt bidrag. Vad är ditt?

Och viktigt att poängtera är att alla månader behöver vi reflektera över Cancer, men Oktober månad har blivit den månad som media väljer att uppmärksamma sjukdomen extra mycket och då tycker jag vi bör nyttja den möjligheten.

Likes

Comments

Från några veckor tillbaka, när vi bytte vardagsrum mot finrum och plockade fram den gamla servisen - jag, mamma och mormor. Tre generationer nära till varandra.

Veckan lider mot sitt slut och söndagen spenderar jag här hemma på landet hos mina föräldrar. Igår jobbade jag, idag ska jag vara ledig för halsen börjar kännas vid (igen) och jag behöver ta vara på kvalitétstiden med familjen. Om drygt en vecka väntar Teneriffa och när jag kommer hem blir det flytt till Stockholm i samma veva, så ja tiden är knaper. Mycket jag vill hinna med innan, vet inte hur jag ska planera för att lyckas effektivisera på bästa sätt. Hmm... men det löser sig.

Likes

Comments

Dagarna rullar på, och tiden fortsätter att ticka. Den senaste månaden har tankarna bara exploderat i mitt huvud och många sömnlösa nätter har jag fått. Det är inte lätt nära en ska bolla tankegångar hejvilt samtidigt som en ska behålla båda fötterna på jorden. Som jag nämnt innan så har det varit mycket framtidstankar och dörrar som har öppnats upp för mig. Men ju fler dörrar som öppnats, ju fler beslut behöver fattas. I-landsproblem blir helt plötsligt till verkliga "jätteproblem" och alla lägger sin röst, värdering och peppning till hands. Men mitt i allt så är det upp till mig, jag som ska fatta besluten, jag som ska känna mig hemma och jag som ska välja rätt utifrån förväntan och föreställningar. Nu har jag bubblat klart, babblat klart och råddat klart med både vänner, kollegor, familj, grannar och slutligen mig själv. Nu är det färdig-ältat, slutdiskuterat och spikat. Nu har jag lagt min kort på bordet, kastat mig ut på djupt vatten och följt min egen vilja till 100%.

Så den 10 November flyttar jag upp till Stockholm, och lämnar trygghetszonen bakom mig. Jag börjar en anställning på KappAhl, Mall of Scandinavia och fortsätter i den riktningen som jag banat väg för. Ett steg i rätt riktning. Det är stort, men jag ska försöka smälta det i den mån jag kan.

Likes

Comments

​Oskar och My kom på den briljanta idéen att bjuda in och blanda sina kompisar över en middag, där alla bidrog med en egen rätt och sedan fick man testa av varandras.

I lördags efter jag slutade jobbet sprang jag hem, med andan i halsgropen. Sedan väntade 1,5 timmars kaos i min lägenhet. Ni vet när en ska komma på ett recept, laga mat och bli snygg inför en bjudning på räkande minuter? Som upplagt för kaos och prestationsångest! Men med lite papptalk och tre djupa så lyckades jag slänga ihop en improviserad svamppasta med pesto (som förövrigt blev ätbar) samtidigt som jag efter mycket om och men hittade den rätta outfiten. Tillslut hade jag pussat ihop alla bitar och funnit det rätta lördags-moodet. Sedan väntade en superkväll! Käkade plock hos My & Oskar, drack lite drinkar och träffade nya sköna människor. Vi avslutade kvällen på Koriander och mitt huvud bultade hela gårdagen. Men det var det värt.

Likes

Comments

Två bilder ifrån min brunch med My, bovetepannkakor toppat med exotiska bär, hallon, frön, kokos och honung. Supergott! Och träden i Hagaparken har börjat skifta färger (löven alltså). Den känslan ni vet, när hösten verkligen "blommar" ut -wow.

Annars då? Jo, igår var en händelserik dag som sagt. Jag kom innanför dörren strax efter halv tio och sprudlade av endorfiner. Jag var lite som ett barn på julafton efter att ha stått tre timmar inne på KappAhl i världens mega försäljning. Tjejkvällen blev verkligen lyckad och vi hade så mycket folk HELA kvällen och det ger mig rus, när det blir lite puls i butiken. När många frågar om råd på golvet, när man får stå konstant i kassan och vika ner tiotals plagg och framförallt när man får klicka med så många kunder på en och samma kväll. Det är så givande och jag känner mig så hemma där. Sedan hör ju till saken att jag stormtrivs med den övriga personalen, det är som en liten hönsgård med starka personligheter överallt. De kommer jag bära med mig hela livet, de som har format och lärt upp mig hela sommaren. 

Idag har jag bara pysslat runt i lägenheten, lyssnat på Economista-podden och städat lite här och var. Skönt med lite ställtid, att bara vara och göra saker här och där. Tog även en promenad förut, och andades in den friska höstluften. Och nu ska jag börja förbereda mig inför att gå och möta Erica, Matilda & Olivia. Vi ska handla till en middag och gå hem till mig sen, för att laga och fredagsmysa. Förhoppningsvis kapar vi en flaska vin eller två också. 


Likes

Comments

Godmorgon! Nu sitter jag här vid köksbordet med en kopp kaffe och försöker strukturera upp veckan, inte det lättaste kan jag lova er. Idag är det mycket saker på agendan, My kommer hit en sväng nu på förmiddagen och sedan ska jag iväg på ett spännande jobbmöte i eftermiddag och därefter går jag vidare till KappAhl där jag jobbar hela kvällen, då vi har tjejkväll här i Karlstad (= extra öppet & mycket fina erbjudanden). Men det är precis såhär jag vill ha dagarna, fullbokade med roliga och givande saker. Då mår jag som bäst, när allting löper på och min höga energinivå får utlopp. ÄLSKAR det.

en bild från Spanien, och om 2,5 veckor är jag där igen. Wiho!! 

Likes

Comments

Fyra bilder från förra hösten. Jag hade precis flyttat in i lägenheten, fått upp ögonen för havregrynsgröt och lade mycket tid på att gå långa promenader bland färgglada träd.

Oktober månad närmar sig och det känns verkligen i luften, på temperaturen och det syns om man studerar folk ute på gatan, utifrån deras klädval. Nu börjar vi krypa in i stora stickade tröjor, ta fram de gigantiska tekopparna och tända ljus om kvällarna. Och jag kan inte sticka under stolen med att jag faktiskt gillar att vi går mot en mörkare tid. Jag tycker varje årstid har sin egen charm och på något sätt så blir man lika taggad inför varje ny säsong. Alltid skapas den där känslan, full av iver och förväntan. Jag tror det kommer bli en bra höst, jag känner det i mig. Jag är så spänd inför framtiden, så exalterad över att inte veta vart jag befinner mig om några månader eller hur min vardag faktiskt kommer att te sig. återstår att se.

Likes

Comments