Livskarusellen

Nu går vi snart in i Mars månad och våren kommer ännu ett snäpp närmre. Den här veckan är min sista jobbvecka på Kapphis och på måndag börjar jag på min nya arbetsplats. Det känns spännande men lite vemodigt, att lämna en kedja som jag ändå förespråkar. KappAhl står för prisvärt mode för många människor och den affärsidéen måste jag ändå säga att jag backar till 100%. Jag gillar även att dem satsar på hållbarhet, lyfter den naturliga kvinnokroppen och inspirerar människor till att känna sig bekväma i sina kroppar. Den senaste kampanjen "It´s time fashion makes you feel" tycker jag är helt fantastisk, så beundransvärd! Jag är stolt över att jag började på KappAhl som företag, det är ett växande koncept tror jag. Däremot så ska jag erkänna att rent stilmässigt så är jag inte riktigt i land med dem, jag har en för "busig" stil tror jag. Jag gillar ju skarpa kontraster och unika detaljer, milda basvarianter (vardagsplagg) har aldrig varit min grej. Jag vill skapa liv och väcka kreativitet.

Just nu är det många tankar som snurrar runt i mitt huvud. Alltifrån jobb till bostad till vad fasiken man vill åstadkomma med livet i slutändan. Jag kommer lämna min lägenhet här i Solna i slutet av mars och antagligen vara inneboende ett tag, för att köpa mig tid och spara pengar. + Att lägenheten som jag bor i kommer ändå övergå till en bostadsrätt så småningom, så tiden här är räknad oavsett. Jag tror jag måste landa i vad jag vill med framtiden först, innan jag tar vidare beslut om dyra hyror osv. Samt så måste jag klargöra för mig själv om ansökning till högskola/universitet är ett alternativ inför hösten och även tänka på scenariet med min bostadsrätt i Karlstad. Listan kan göras lång på olika faktorer, perspektiv och synvinklar som ska vägas in och tas hänsyn till här. Det värsta av allt är att jag gillar den här ovissheten på något vis, att allting är fritt och öppet. Det är jag som banar vägen och måste få bitarna att gå ihop för att pusslet ska bli komplett.

Men hur som helst så trivs jag här i Stockholm. Jag börjar känna mig hemma, så den biten råder det inga frågetecken kring. Tack o lov. Men ambitionerna är stora och dörrarna till värdens alla hörn står öppna. Det frustrerar, själar som mig skulle behöva ha enkelriktade spår. Jag menar jag kan inte hoppa på varje tåg som välkomnar..? Det är just det som är grejen, att möjligheterna är oändliga och tiden förutbestämd. Hmmm... vi får se vart det slutar.

Likes

Comments

Söndag i all sin ära.

Vi strosade runt på Östermalms gator igår, Matilda uppgraderade sminknecessären på Sephora medan jag höll hårt i pengarna. Försökte förhålla mig till uttrycket "Den som spar, den har". Den senaste tiden har materiella ting fått överhanden och jag skäms nästan över att jag kallar mig själv för ekonomisk. Så nu försöker jag avvänja det där gränslösa beteendet. Jag har ju alltid varit den som tänker före (istället för efter) när det kommer till pengar, så ska föröka hitta tillbaka till det - mitt långsiktiga, förnuftiga tänk. Spara är alltid spara, för pengar är alltid pengar.

Vädret var kallt, grått och disigt så vi övergav butiksgatorna rätt fort för att sätta oss på Snickarbacken med en varsin (supergod) morotsoppa. Alltså det stället! Det är nog himmelriket för oss som gillar mysiga hak tror jag. Därefter tog vi pendeln till söder och gick på fotografiska, första gången jag var där faktiskt. Och jag insåg rätt fort att där kommer jag sätta mina fötter strax igen. Det var en wow-upplevelse och jag blev som barn på nytt. Foton som signalerar starka budskap, väcker tankebanor till liv och gör avtryck fascinerar mig samt inspirerar mycket.

Likes

Comments

Min fredag;

Sprang till pendelstationen och mötte upp Matilda. Kastade in henne i lägenheten och gav henne nycklarna samt fria tyglar att göra precis vad hon ville medan jag sprang vidare till jobbet.

Jobbade till stängning (21:00) och körde ombyten kontra sminkreducering på rasterna (lagom kaotiskt) sedan klackarna på och vidare mot Taverna Brillo med Matilda. Halsade vin på tunnelbanan och ja ni vet, när en jäktat hela dagen och sedan försöker trilla in i det där festliga- moodet, då går det väldigt fort. Och det blir väldigt kul.

På brillo mötte vi upp Maria samt två vänner till henne, Dominika och Sara. Jag gillade verkligen det stället, mycket folk och världens fredagsfeeling. Sedan drog vi vidare till Berns och därefter någon klubb vid Sturegallerian (?). Så bra koll har jag på Stockholm och utelivet här. Tur Maria finns, hon som styrde upp med andra ord. Vi dansade och hade kul. Firade nyblivna vänskaper, singelskap och att helgen stod på tur.

Jag och Matilda klev innanför min dör där runt sex på morgonen och somnade till Veronica Maggios senaste album med armarna omkring varandra. Nästan som i en kärleksfilm. Fast lite bättre.

Likes

Comments

Vår, vinter och nu vår igen..? Aja, fint var det så länge snön varade här i början av veckan.

Godmorgon
Idag vaknar vi till fredag och klackarna i taket. Jag har någon slags hybris-känsla kopplat till fredagar överlag har jag märkt, jag liksom fylls av energi oavsett vad. MEN idag är jag lite extrapeppad pga att min värmlandskompis (& dessutom syssling) kommer på besök. Jag ska bara ta mig igenom ett stängningspass till 21 först och sedan ska vi mötas upp och dricka drinkar med Maria och hennes kompis. Hon stannar hos mig hela helgen och vi ska bara mysa, prata ikapp och må allmänt bra. Detta blev dock rätt oplanerat så vi har styrt upp det till cirka 0 %, vi får helt enkelt leva efter spontaniteten. Och det brukar bli allra bäst i slutändan.


Likes

Comments

I somras när jag var i Lund och Cornelia tog med mig till detta drömkafé - St. Jakobs Stenungsbageri. Retro kontra stilrent. Fika är bra för själen har vi konstaterat.

Just nu vill jag helst av allt bara sätta mig på tåget ner till Lund och träffa Cornelia. Hänga på mysiga fik och bättra på mina rullande R. Den här tjejen sitter på mycket hjärta, ambition och skönhet. Sikken tur att vi för cirka ett årseden knöt band, om jag aldrig hade sträckt ut en hand hade jag inte fått lära känna denna pärla samt medsyster. Tänk vad lite kommunikation kan kan bidra till? Några få rader blev till uppsatser, telefonsamtal och verkliga möten. Hon. Jag. Vi. Wow! Snart ses vi och kastar armarna om varandra igen. Pratar ut, kastar normer, avbryter varandras meningar och gör våra röstar så hörda och överväldiga vi bara kan. Lika som bär men olika som katt och hund. Men känslomässigt berikade och båda fötterna på jorden har vi båda bevarat. Jag vet att du läser det här, därav vill jag bara ge dig alla guldstjärnor i världen. Du är stark, som få.

Cornelias blogg hittar ni här -->http://www.corneliascloset.devote.se

och på Instagram går hon under namnet --> corneliajonsson

Hon levererar bilder från vardagen på ett löpande band, alltifrån vackra selfies till halvätna pizzor. Hon skildrar det operfekta i att vara perfekt. Hon är grym!


Likes

Comments

Contains affiliate links

Jag bara älskar att gina tricot väljer att hylla systerskapet och tjejer i sin helhet. Det behövs! Kvinnor behöver ta för sig mer och dessutom få bli mer uppmärksammade i samhället. Vi behöver få lite cred, för fasiken vad vi får kämpa pga att vi är just kvinnor (hur sjukt det än låter, är och alltid har varit). OCH JAG ÄR SÅ TRÖTT PÅ DET. Jag har inget emot varken män eller rosa rosetter men jag gillar inte förutbestämda strukturer och påhittade regler kring hur vi ska skilja på könen. Det jag menar med denna predikan är i det stora hela ; Utgå inte från att jag ska bete mig på ett visst sätt bara för att du och nio personer till tycker och tänker det. Jag är jag, och låt oss alla får vara precis som vi är och formas till.

Tryck är något jag generellt har svårt för när det kommer till kläder men att stå för starka budskap som symboliserar mina egna värderingar gör jag mer än gärna. WOW alltså, GRL PWR IS ON. Så ja, jag kommer nog klicka hem någon av dessa. Tycker sweaterklänningen är supercool, den ger lite sportigt intryck också!

Likes

Comments

Godmorgon. Nu sitter jag här med kaffekoppen bredvid mig igen, samma visa varje morgon - kaffe + nyhetsmorgon + spellistan "lugna hits" rullande på Spotify samtidigt. Distraherar hjärnan med ljud och aktivitet från alla hål och kanter. Märkt att det är så en får göra när en inte gillar ensamhet. Det blir ju lätt lite klaustrofobisk känsla på 20 kvadrat sådär annars.

Idag är tisdag och jag är dessutom ledig, så jag ska försöka ta vara på dagen på bästa möjliga sätt. Ska promenera hem till Britt & Bosse alldeles strax för att duscha och bli ren igen (livet utan dusch är hårt bara så ni vet) och i eftermiddag ska jag antagligen ta en kaffe med Ebba som är här i huvudstaden över dagen. Blev så peppad när hon skrev igår, miss my old friends. <3 <3

Likes

Comments

Yes. Som rubriken ovan talar för så ska jag hoppa på ett nytt tåg, vill säga i det här fallet en ny arbetsplats. Den femte mars gör jag min sista arbetsdag på KappAhl, Mall of Scandinavia. Lite vemodigt såhär när en tänker efter men det är självvalt och grundar sig på att jag söker mer tid för personlig service samt utveckling inom säljområdet. Jag vill utvecklas och möta nya utmaningar helt enkelt. Så jag kommer gå vidare till företaget Esprit och börja som säljare hos dem på Drottninggatan. Det har varit en lång process med rekrytering, intervjuer och provjobb men nu är kontraktet skrivet och det känns hur bra som helst! Samtidig som det känns lite läskigt med en helt ny arbetsplats och att förhålla sig till ett annat typ av arbetsätt. Men som sagt; jag söker ju utveckling och då måste en kasta sig ut. En kan inte hålla sig inom de där fyrkantiga ramarna och tro att livet banar vägen på egen hand. Det är viktigt att jobba för sina drömmar.

Jag måste ändå säga att jag är stolt över mig själv & vad jag åstadkommit hittills. Hur man än vrider och vänder på de påverkande faktorerna till att anställningar skapas så ska man alltid påminna sig själv om vikten i sin egen insats. Det finns inga genvägar, oavsett tur eller tillfälligheter så är det ändå ditt framträdande som kommer att avgöra i slutändan. Jag är noga med det faktiskt, att påminna mig själv och mina medsystrar om att sträcka på sig. Det är okej att ge cred till sig själv. Det är okej att känna stolthet, ursäkta aldrig det. Det är lika okej som det är viktigt att kunna inse sina brister ibland. I det stora hela så tror jag att det handlar om att hålla en balans mellan ett gott självförtroende och en genuin ödmjukhet. Du får inte få hybris men du kan heller inte bara stå där tyst bredvid. För om du inte kan prata för dina förmågor vem ska då våga investera i dig? Med rätt attityd, tänk och ordval så tror jag du kan gå över alla tänkbara hinder och bana vägen för dina framtida mål. VÅGA tro! Det är viktigt!

Likes

Comments

Det är söndagsmorgon och jag sitter här framför nyhetsmorgon med kaffekoppen bredvid. Jag älskar verkligen det här med att vakna tidigt och bara få vara, vardag som helg. Det är skönt att börja dagen tidigt och veta att det är fritt fram att promenera/blogga/lyssna på podd eller vad vet jag, bara sitta rakt upp och ner och ta in nuet? Under den senaste veckan har jag faktiskt blivit bra på det här med avkoppling igen. Jag har promenerat nästan varje morgon + ställt om dygnsrytmen och lyckats sova cirka sju timmar varje natt. I'm proud. Det här med påtaglig stress berörde jag ju i ett tidigare inlägg, som ni kan läsa här; Tiden som aldrig stannar. Det känns bra att vara på banan igen!

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och göra mig iordning inför ytterligare ett jobbpass (min jobbhelg) och därefter ska jag möta upp en tjejkompis som är här i Stockholm på besök.

En gammal bild från när jag & min vän Matilda var i Göteborg och åt cirka världens godaste frulle. Det var sommar och vi satt på något mysigt hak ni vet. Sånt minns en.

Likes

Comments