När Cornelia var i Värmland sist så hämtade jag henne på tågstationen i Kristinehamn (definition; småstad) och därefter spenderade vi hela dagen där genom att fotografera och strosa runt i de lokala butikerna.Vi konstaterade att det finns en viss charm med småstäder och syndromet "alla-känner-alla" även om vi båda två behöver mer än så i längden, men valmöjligheter och kontraster är fantastiskt!

@Bageri Höghuset - ett traditionellt gammaldags fik.

Pärlan.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tips!

(för dig som gillar mysiga fik med miljö och hälsotänk)

När jag var i Stockholm sist sprang jag spontant in på ett café och det visade sig vara en succé! Nytänkande och perfekt för några timmars studier. De öppnade sitt första café här i Sverige nu i november (Norskkedja) och hela konceptet känns så genomtänkt och fräscht, med inslag av raw-food och fysisk natur ( de hade levande mossa i taket - hur coolt?) personalen var så serviceminded! Fiket heter "LETT" och är placerat på Sveagatan 21 (+ regeringsgatan inom kort)

Likes

Comments

Sneakers Zoe, Vagabond.

FYND - Mellandagsrea i all sin ära (!) Vagabond är ju ett favoritmärke, pga sin stilrena och svårslagna design.

Och givetvis för kvaliteten som de levererar. Dessutom är dem i skinn, så kan inte blir mer prisvärt än 449 kronor. *ekonomiskt försvarbart*Likes

Comments

En regning onsdagseftermiddag, med söderbönan nr.1

@ Brandstationen, Hornsgatan 64

; Antikviteter och annat fint.

Likes

Comments

Söndag och åtta dagar sedan publicering här. Nu har vårterminen officiellt börjat och vi är redan mitt i tenta-tider och gruppredovisningar = ångestperiod. Annars så har inte så mycket väsentligt hänt, förutom ytterligare ett besök i huvudstaden och en återsamlingskväll med tjejerna hemma hos Frida. Nu längtar jag bara tills nästkommande lördag är över och man kan koppla på sitt ordinarie-jag igen (dvs; fokusera på annat än studier).

Veckans tips! Viktor Frisks bok: Min superkraft! - "så har jag lärt mig älska min struliga adhd." En jättebra(!) bok att läsa för er som likt mig har problem kring det här med fokusering, organisering och struktur. Det är ju trots några av de viktigaste beståndsdelarna vi har i livet, för att effektivisera men även fungera överlag.


Likes

Comments

Foto: Cornelia Jönsson. Hennes blogg finner ni här

Naturen är som balsam för själen. Jag skulle inte påstå att jag har varken ett skogs eller lantbruksintresse men jag gillar öppna landskap och lugnet det för med sig. Min hybrid-personlighet behöver det ibland. Inte för länge men korta stunder så jag orkar med mig själv. Och oavsett personlighetsdrag så tror jag egentligen att alla mår bra av frisk luft och ett lugn ibland. Jag kan uppskatta min uppväxt just av den en anledningen - att jag haft tillgång till lugnet och nära till naturen. När jag bodde i Stockholm kunde jag sakna den delen samtidigt som jag älskade storstadspulsen och ruset. Men det är väl som med allting i livet - en balans. Man behöver lite av varje, iallafall jag. I bästa värdar ser jag mig i framtiden bo både i storstad och på landet. Kontraster är ju trots allt livets drivkraft!

/ AnnaLikes

Comments

4:e dagen på det nya året är snart passerad och jag börjar redan längta efter vårväder och vårmode. (!) Trött på blaskiga gator, tjocka dunjackor och allt annat som tynger vardagen ytterligare. Förutom längtan efter vårväder och ilska på vinterns följder så började 2018 med en tripp till Stockholm, pga fick en "spa-dag" ink. middag på Hermans i julklapp av Lovisa (hur fint?) och dagen därpå sprang vi i Second-hand butiker och bara myste på Söder! Och nu väntar ytterligare några "fria" dagar innan vårterminen officiellt drar igång.

Från när jag och Cornelia käkade en MEGAGOD lunchbuffé på Resturang Slussen (Kungsgatan 6, vid Hagaparken) Tips om du gillar vegetariskt och buffé.
Likes

Comments

Sammanfattning

Ett år som jag inte vet riktigt hur jag ska beskriva. Det var lite av varje, men ändå inget av något. Eller så dystert som det där lät var inte 2017, inte alls. Förutom 7: April, när drottninggatan blev en svartpunkt och hela Sverige stod i sorg. Den dysterheten kom att hänga sig kvar lite hela året, sådär i bakhuvudet. Att jag kategoriserar 2017 till lite av varje har nog att göra med att jag snurrade runt i alla möjliga rondeller och velade kring det mesta. Men i alla förändringar, nya ansikten och jobbmöjligheter har jag också berikat mig med just lite av varje. Och framförallt; jag har träffat så många guldstjärnor 2017. Vänner för livet till och med! I augusti sade jag hejdå till Stockholm och flyttade hem för att plugga, försäkrat i att Stockholm alltid står kvar. Universitetsliv kanske fortfarande inte är min grej, rastlös och entreprenör som jag vill tro att jag är. Men bra går det och rätt kul är det faktiskt, nästan alltihop. Och juste, jag glömde nästan det största av allt: Jag sålde lägenheten lagom tills den kunde bli min igen, vilket givetvis resulterade i motfrågor men jag lutade mig tillbaka i den ekonomiska aspekten och såhär i efterhand klappar jag mig själv på axeln, nu när bostadsmarknaden börjat svalna. Och där sätter vi punkt. Tack och hej 2017!

Likes

Comments

Välkomnar ett nytt år och som jag alltid säger:

De oskrivna bladen är alltid de bästa bladen.

Likes

Comments

Definition: höst! (oktobermånad, löv och mustiga färger)

Likes

Comments