View tracker

I söndagkväll hängde jag hemma hos Matilda. Vi lagade tacos och drack rött. Hon avancerade även med att göra en hemmagjord guacamole också- så så gott. Hade nästan glömt hur gott det faktiskt är (?) och enkelt! Jag fick världens lyckorus av att träffa denna donna ska jag säga er, så veckan avslutades på bästa sätt!Likes

Comments

Att bo i Haga har alltid varit en sådan där mini-dröm för mig, så nu kan jag checka det på listan över saker jag vill göra. Och till er som letar bostad i Karlstad kan jag säga att Haga sitter på det mysigaste området. Det påminner lite om Stockholms-söder faktiskt .Jag flyttade in där på Åttkantsgatan i början av September 2015, jag kommer ihåg den känslan så väl. Min första lägenhet som dessutom var min helt egna. Jag ägde den. Det var stort, hela processen från hemnet till visning till budgivning till en nyckel i hand. Det hade varit ett sådant projekt att hitta rätt - rätt läge, rätt pris, rätt innehåll samt att man aldrig kan vara säker ändå. Det finns ju fler parter med i bilden. Jag kände mig så vuxen den där augustidagen då vi signerade kontraktet på mäklarens kontor. Solen sken och jag väntade nittonårsfest på kvällen, så man kan säga att det var bra vibbar i luften från alla håll och kanter den här dagen.

Jag är stolt i hjärtat över den här lägenheten och hur fint jag klarat av att finansiera den boendemässigt. Jag betalade av mina avgifter samt lån helt på egen hand trots att jag gick sista året på gymnasiet och hade en förhållandevis liten inkomst mot vad de flesta andra bostadsrättsinnehavare har. Jag extrajobbade fram mina tusenlappar och det fanns aldrig några alternativ. Det är något speciellt med att ha en egen bostad (hyres som bostadsrätt). Att inreda och skapa sitt egna hem värdesätter jag högt nu när jag bor i en möblerad tjugokvadratare utan dusch och ugn. I den här lägenheten valde jag att satsa mycket på pasteller och mintgröna toner blev något som specificerade den. Jag blandade en romantisk lantlig touch med grafiska mönster och ljusa pastellfärger. Jag gillar att sätta prägel på saker, blanda gammalt med nytt och ta fram en personlighet i en bostad.

Nu kommer en tjej vid namn Lisa att ta över denna lägenhet tills juni månad så får vi se sen, vad som händer. En sak i taget. Det känns bra att hon ska låna den en tid nu, bo in sig och göra lite slitage på ytorna som nu varit orörda alldeles för länge. Det känns som den kommer i trygga händer och det är nog så det ska kännas.
Likes

Comments

Lördagskvällen blev tillbringad med en av mina absoluta favoriter i livet, Anna. Hon är en sådan där vän som hängt kvar sedan högstadietiden, en sådan där som en kan dela precis allt och ingenting med. Det är sådana som henne som det gör ont att ha lämnat.

Den här kvällen kommer jag att ta med mig i månader, som en energireserv. Vi var som små barn på nytt- skrattade hejdlöst och babblade av splitter. Vi bara spottar ord ibland, allt ifrån hjärtesorg till framgång. Det finns inga spärrar och det där det som får vår vänskap att hålla. Vi bara är utan att bry oss. Vi somnade sent, vaknade runt niotiden och käkade en lång frukost tillsammans med hennes pojkvän innan jag sedan tog bilen hem.


Likes

Comments

Nu är jag hemma i Värmland. Hemma på landet.

Det är fint väder och fotovänliga vyer. Jag försöker promenera så mycket jag kan och ta vara på friheten som blir given här. Jag försöker att inte pressa timmarna med aktiviteter, men det är svårt. Jag vill hinna så mycket som möjligt på så kort tid. Jag vill träffa så många gamla hjärtevänner, hinna säga hej till en del släktingar samt hinna packa upp alla flyttkartonger som står orörda. Och mitt i allt vill (samt behöver) jag bara vara. Jag försöker balansera upp - prioritera. välja rätt. göra rätt. tänka rätt. Jag påminner mig själv om hur viktigt det är att inte sätta press -> stress dödar. Tänker på på resan, sjukdomen och hur nära stressen ligger till hands för mig. Det hjälper.

Likes

Comments

Ljusrosa läppar, virkade shorts, blommande träd och långa promenader under ljusa kvällar. Det är väl ändå vad en förknippar vår med.

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg -->semestermood så är det faktumet att vi går mot vår som faktiskt håller mig på banan nu i förkylningstider och vid ett passerande på slaskiga gator. Det motiverar mig att vi går mot ljusa kvällar och blommande träd. Bilderna ovan är tagna från föregående vår, då jag in princip fotade varje gång jag gick utanför dörren. Jag blir helt salig av tanken på alla fina bilder en kan knäppa under den här årstiden, miljön är oslagbar. Förra våren levde jag dock i en ångestbubbla som orsakades av tidspressen med de sista skoluppgifterna och det fria livet som stod på tur. Mitt i allt så började jag dejta fel kille, leta prickar på min exploderande kropp och fastna i ett konstant halsont. Men inget tar ifrån att våren är fantastisk. Oavsett ångestbubbla eller inte.

Likes

Comments

View tracker

En gammal frukostbild från min lägis i Karlstad (som jag förövrigt saknar ibland).

Nu är det torsdagsmorgon och jag har precis vaknat. Britt kommer strax och plockar upp mig så ska jag hänga med hem till dem och käka frukost. Hon är så himla omhändertagande. Ska bli mysigt att spendera förmiddagen där, då det var ett tag sedan vi sågs. Passar nog på att tvätta håret där också, när möjligheten finns (en får ju lov att vara smart).

Imorgon rullar jag hem mot Värmland igen, och där stannar jag tills måndag morgon. Måste slutföra lägenhetsprocessen och behöver hämta andan.


Likes

Comments

Jag skulle vilja klicka hem allt det här ovan men mina absoluta favoriter är skinnbyxorna samt den mönstrade toppen. Jag har fått någon obsession när det kommer till just skinnbyxor, jag tycker det är supersnyggt och framhäver attityd - det är power att bära skinnbyxor helt enkelt! Det jag tycker omb med den mönstrade toppen är att den är halvpolo och sticker ut i både färg och form. Jag gillar när plagg utmärker sig utöver det vanliga. Jag är inte tjejen som tycker "less is more" eller som föredrar det stilrena. Jag gillar att kombinera enhetlighet med spretighet. Det måste få "hända lite" och det måste skapas kontraster.

Likes

Comments

Dessa fyra bilder sammanfattar mina tankebanor kring förändring. Något liknande resultat är vad jag eftersträvar. Bild 2 & 3 påminner om varandra och bild 1 & 3 är lite ljusare kontra lite mörkare. Jag vet inte vad jag föredrar men på något vis så känns bild 4 mest tilltalande..?

Jag vill göra en förändring med mitt hår och har velat det under ganska många månader nu. Problemet är bara att jag inte riktigt vet vad jag vill göra, pga att jag är rädd för att få ett misslyckat resultat. Jag har nämligen inte råd att mixtra med mitt hår hej vilt, då det försämrar både hårkvalitén och framkallar onödigt slitage. Jag har alltid varit blond. Eller ja, mer eller mindre. Jag har haft en relativt blond nyans naturligt och sedan bättrat på den med ljusa slingor emellanåt. Nu börjar min naturliga hårfärg dock ändra sig och övergå till en mörare nyans så jag är lite sugen på att försätta på det spåret... men det är svårt att tänka i andra banor när en alltid haft en och samma hårfärg. Men samtidigt känns det lite lockande och spännande med förändring. Frågan är bara vilken nyans jag ska välja och hur kommer den te sig gentemot mina ögon och hudfärg etc. Jag har kollat många inspirationsbilder och ställt mig framför spegeln och försökt tänkt mig in i en mörkblond version av mig själv. Det är svårt. Svårt att försöka se något som inte existerar men det jag har kommit fram till än så länge är två saker:

1. Att jag ska göra en toning.

2. Att jag ska övergå till att bli mörkblond.

Det jag har kvar att övertänka är då alltså vilken nyans jag vill åt - varm ton/kall ton /skiftningar/enhetligt ....?Likes

Comments

Gran Canaria - september 2016

I höstas var jag ju i Spanien två gånger, så sammanlagt spenderade jag cirka fyra veckor av min höst där. Jag blev nästan lite bekväm i det tillslut. Det blev liksom vardaglighet utav det. Så när jag kom hem kände jag mig faktiskt rätt mätt på värme och att ta dagen för vad den är (även om vårdresan inte var en semesterresa så var vi ju där i syfte för att vila och släppa på prestationen).

Jag kände mig peppad när jag kom hem, på att börja jobba och möta en ny årstid. Låter nog crazy i många öron men jag är nog en sådan person som ser charmen i olika årstider och behöver variation för att känna en tillfredställelse. Men. Nu har jag tröttnat på Sverige och allt vad vädret här innefattar -kyla, regn, snö osv. Det tog cirka två månader för mig att få tillbaka ressuget men nu är det definitivt där igen. När jag tänker tillbaka på tapas-kvällarna, bokläsandet vid havet samt de sköna löpturerna på Teneriffa så får jag resfeber. Hela Instagram kryllar just nu av thailandsbilder med vita stränder och tukosa vatten, så kollar man ut genom sitt eget fönster och vill bara dra täcket över huvudet. Men jag älskar Sverige och snart är det vår, min första vår i Stockholm. Tänk när Kungsträdgården börjar blomma, uteserveringarna öppnar och de vita jeansen plockas fram. Då mår man bra. Väldigt bra. Snart är vi där. Så väcker jag motivation.

Och snart sitter jag kanske på ett plan igen? Med lite tur i varje fall.Likes

Comments

En bättre söndagskväll hemma hos Lovisa & Oscar.

I söndags efter jobbet tog jag pendeln till Karlberg, där jag mötte upp Lovisa. Jag följde med henne hem till deras nya lägenhet där hon senare kom att bjuda mig på middag. Hon lagade kycklingklubbor i ugn tillsammans med rotfrukter och citronsås. Det var sååååå gott och det är alltid en fröjd att äta hennes mat. Hon lagar med sådan passion - hälsosamt samtidigt som det smakar supergott. Hon har varit hemma i Värmland över storhelgerna så det var länge sedan vi sågs nu. Munnarna gick därav i hundratjugo och tiden rann iväg som vanligt. Ni vet med vissa vänner tar aldrig samtalsämnena slut. Det finns alltid något att prata om när vi umgås och det är det som är så fint med vår vänskap.

Nu har även Lovisas kille Oscar flyttat upp till Stockholm, så han kom hem lite senare och hängde med oss. Och ja, jag är verkligen avis på deras fina lilla etta på Kungsholmen. Den är så dröm på alla sätt & vis. Men de är så värda den lyxen (och det är ju inte gratis för dem heller precis).


Likes

Comments