Ibland ser jag det som en fördel att att vara en ''allt eller inget'' person (vilket jag bokstavligen är) men ibland har det sina nackdelar som idag när det kommer till funderingar och beslut. Jag överlägger hur jag ska lägga upp bloggen framöver; ska jag dela med mig av mer snapshots från min vardag? Eller ska jag hålla mig till kvalité över kvantitet? Dagens morgon fundering för att distrahera mig från var jag borde göra; school work. Alldeles snart börjar första lektionen för veckan och det är Visual Arts på schemat denna eftermiddag i följt av English, dags att ta fram kreativiteten och fokus.

Till er, hur vill ni se er min blogg framöver? Dela med er.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Sunday mood ... coffee. Ännu en vecka har passerat och vi är inne i Mars. Det innebär att våren närmar sig och jag ser fram emot ljusare tider; att få slänga på mig kavajen och en tunn sjal på morgonen och rusa ut genom dörren med väskan över axeln och mötas av solsken och en behaglig temperatur. Men jag tror att jag får vänta en månad till tills detta önska tänkande kan bli verklighet för än så länge går jag klädd i mina vinter boots och mössa på huvudet för att inte frysa.

Veckan som varit har jag haft alldeles för många bollar i luften och varken varit produktiv eller effektiv och inte heller tagit särskilt väl hand om mig själv och mitt inre. Men helgen har jag och mamma spenderat hemma, fixat och ordnat, tagit en tur på stan och tittat på serier tillsammans. En lugn helg hemma i sällskap av den jag älskar mest. För vem är bättre än ens mamma i stunder som dessa?Likes

Comments

Vår .... i alla fall för en dag. Veckan inledes med ljumma vindar, solsken, fågel kvitter, uteserveringar med lyckliga människor och vi hade en temperatur på hela 19 grader!! Denna underbara början på veckan tog jag en lång morgon promenad längs sjön, med solglasögonen på och jackan över axlarna. Jag fylldes av energi och den energin försöker jag ta fram idag när vädret har vänt och vintern är tillbaka. Idag sitter jag och fryser med mina Uggs och min tjocktröja, trött och utmattad påväg hem från en lång dag på skolan.

Annars? Ledigheten är över och vardagen är tillbaka, det vill säga, skola, rutiner och studier.


Likes

Comments

Oj vad jag idag ser fram emot min 21 års dag som närmar sig. Jag spenderar min söndags eftermiddag för plugg men tillägnar nu några minuter för att drömma mig bort i lite materiell lycka. Chloe har länge och är ett av mina favorit märken. Deras enkla, stilrena design är klassisk och hållbar. Jag äger redan ett par Chloe handväskor och plånböcker men letar nu i vår efter en mindre modell att ha när jag bara ska ut genom dörren för ett ärende eller en kaffe i stan. En mindre väska som rymmer det viktigaste, det vill säga, iPhone, kalender, en liten sminkväska och nycklar. Om plånboken tillåter eller om det ligger i ett paket på min födelsedag, det återstår att se. 

Nu ska jag återgå till något viktigare; mina studier och sedan spendera kvällen med min familj. Jag önskar er en trevlig söndag! 


Likes

Comments

Den senaste tiden har jag diskuterat en hel del teknik; mitt iPhone beroende, hur jag använder den och hur den har påverkat mig. Efter alla dessa reflektioner så bestämde jag mig för att testa att stänga av mina notificications i en vecka. Istället var jag tvungen att gå in i mina appar för att uppdatera. Skillnaden att göra detta blev inte dramatisk men det blev en tydlig förbättring. Jag känner mig lugnare i sinnet, mindre stressad och jag har varit mer fokuserad och närvarande i allt jag gjort. Jag har till och med återgått till min riktiga kalender och mina egna note books. Och, det fungerar för mig, att vara effektiv utan min iPhone fastklistrad i handen, tots att det inte är det senaste. It's old school but it's okay - det fungerar för mig och det är det viktigaste. 
Likes

Comments

När temperaturen sjunker till noll och kylan tränger sig på så lyckas jag aldrig klä mig ordentligt eller rättare sagt rätt. Jag klär på mig för dagen men minuten innan jag ska lämna lägenheten så tar jag tag i de översta plaggen i garderoben, lager på lager; vilket aldrig blir varken stilrent eller bekvämt och jag blir faktiskt heller inte varm av det. Knepet är att investera i varma bas plagg av bättre kvalité och material. Det värsta jag vet är nog att frysa om benen, men igår kom min mamma hem med världens smartaste plagg. Strumpbyxor med flis under! Det kanske inte låter bekvämt men vilken skillnad dem gör. Nu kan även jag som alltid fryser gå runt lite smartare klädd och utan att frysa ihjäl, även när det är nollgradigt ute. Veckans investering!

Strumpbyxorna hittar ni på H&M

Likes

Comments

En vecka kvar, eller idag mindre än en vecka tills jag har en veckas ledighet i kalendern. Utöver ledigheten som jag har framför mig, så kommer Christoffer på besök, han landar torsdag kväll och i helgen har vi bokat bord på vår favorit restaurang Ginger, i Zurich, Jag ser fram emot en lugn helg tillsammans med min älskling och sedan en vecka med avkoppling, ta upp lite arbete som ligger kvar och en och annan cafe runda på stan.

Men först är det en sista vecka av arbete och fokus, here we go!

Likes

Comments

Jag är bokstavligen allt annat än kvälls människa; mina ögonlock börjar alltid bli lätt trötta redan vid 8-9 och vanligtvis så har jag somnat djupt vid 10 tiden. Det leder också till att jag vaknar upp utvilad varje dag. Jag fullkomligt älskar tidiga morgnar, speciellt helg morgnar. Det är något speciellt att vara uppe först förbereda kaffe och frukost till familjen som alltid vaknar senare.

Imorse hade jag tänkt göra iordning frukost till pappa som är hemma igen, men igår inatt när jag vakande 23:40 och gick upp för att hämta ett glas vatten så hittade jag min pappa kvar i soffan, med blicken fastklistrad i tv skärmen och handen hårt om Playstation kontrollen. Så imorse när han kom upp nyvaken i sina pyjamas byxor och ruffsigt hår och ''frågade hur mycket klockan var''? Så log jag inombords. Det var ett ögonblick av ombytta roller i familjen, det gav mig tankar om hur det är att vara vuxen idag och se hur min pappa fortfarande är ung och all min kärlek till honom.

Dagen har vi spenderat i bergen med varma vindar, solsken och magiskt vackra snö täckta alp toppar - kvalitets tid. Imorgon väntar mer skidåkning för pappa och promenad för mig innan vi åker tilllbaka mot stan och förbereder oss för en ny vecka.

Jag önskar er alla en trevlig lördags kväll!


Likes

Comments

När kan man säga att dagens teknik som anses vara en fördel, övergår och blir ett beroende eller orsakar stress?

Är det när dina notifikationer börjar komma upp på skärmen var och varannan minut?

Eller när du omedvetet tittar mailen och kalendern flera gånger i timmen bara för att säkerställa att du inte har missat något viktigt?

Eller är det när du till och med börjar ha sitta med telefonen i handen konstant?

Eller är det när du inte kan lämna den hemma under en promenad som egentligen ska tillägnas som din egen tid?

Det är dagens fundering. Jag har börjat använda min telefon flitigt, och jag har börjat fundera på att det kanske är så att jag använder den för flitigt. Desto mer jag använder den desto mer upptäcker jag att jag kan organisera och kontrollera. Men är det egentligen hälsosamt? När anses det ha övergått till ett beroende?

Jag gick från 0 till 100, någonting som jag anser har påverkat mig både positivt och negativt. Det har orsakat en  känsla av oro och stress som ökat mitt kontroll behov. Samtigt som jag tycker att det är skönt att ha allting i telefonen organiserat som jag vill ha det; så tror jag att jag behöver lära mig hur jag ska hantera den här övergången från att ha givit upp min pappers kalender till min iPhone. 

Trots att jag uppskattar allt med min iPhone och dess möjligheter så tänker jag idag lämna den hemma och njuta av en dag på alptoppen i Klosters, Davos. I mina senaste mjuka Uggs och solgalsögon under en klar blå himmel. Se till att vara närvarande både med mig själv och ta vara på dagen.

Jag hoppas att ni får en underbar lördag! 


Likes

Comments

Jag är varken rädd för nålar eller smärta men trots det så har jag avbokat min tid för att tatuera mig två gånger under de senaste tolv månaderna. Jag kan inte komma underfund med vad det egentligen är som gör mig osäker? Jag har två tänkbara scenarion om hur jag kommer att känna, tänka och resonera efter jag har gjort det (eller det vill säga om jag bestämmer mig) ... 

Det första är; att jag tycker om resultatet,jag blir nöjd med tatueringen och mitt val och beslut, vilket också leder till att jag vill ha fler

Eller det andra; Jag tycker inte om resultatet, blir besviken och behöver leva med det för resten av mitt liv 

Så jag tänker överlägga både för och nackdelar en gång till innan jag tar mitt beslut. Dock är designen, kropps del, plats, tatuerare och allt praktiskt redan bestämt sedan länge tillbaka. Så vi får se vad det slutligen blir, ingen, en eller flera

Likes

Comments