Daily , Travel


Denna helg blir det återigen en weekend resa och denna gång till min föredetta hemstad. Jag kan inte riktigt säga att Göteborg fortfarande är mitt "hem" då jag varit bosatt här i snart 8 år men jag är trots allt uppvuxen där och Sverige kommer på ett sätt alltid att vara mitt hem.

Det blir ett par dagar i stan men också ute vid kusten på Klädesholmen. Det ska bli så härligt att få vara nära havet, att få vakna upp och dricka en kopp brygg kaffe med en utsikt som den här, det ser jag fram emot.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Daily

Tisdag i all ära och veckan inleddes igår med att vi firande in våren här i Schweiz. En annorlunda men festlig och folklig tradition som liknar firandet vid Valborg i Sverige, fast en vecka tidigare. Så igår tändes den stora brasan på Bellvue i Zürich och det sägs att det kommer att bli en riktigt fin sommar i år. Vilket jag har väldigt svårt att tro idag med tanke på att vi hade 22 grader igår och idag så har temperaturen återigen sjunkit till 2 grader.

Därför blir det helt enkelt fokus på studier idag och ett ärende i stan i eftermiddag. Tänkte även köpa med mig ett par flaskor kokos vatten hem i hopp om att värmen snart återvänder. De förutsåg att det skulle bli en fin sommar, så frågan är bara när kommer den?

Trevlig tisdag allesammans!


Likes

Comments

Daily , Travel

Tänkte avsluta denna vecka med att bjuda er på en härlig bild ifrån helgen. Nu är jag tillbaka i stan och i kväll blir det en lugn kväll hemmavid för att ladda upp inför veckan.

Trevlig söndag kära ni!


Likes

Comments

Daily

Godmorgon! Lördag och jag vaknade upp imorse till vyn av snö täckta alptoppar och solsken. Vi bestämde oss sent igår kväll för att åka upp till Klosters över en dag för att få lite solljus och spendera dagen med en hike. Trots att skidsäsongen är över för i år så finns det andra sätt att att spendera tiden på i bergen, som vi gör idag med en hike runt på topparna. Energi givande med frisk luft och en dos av d-vitamin för att inte prata om solbrännan man får av att vara på så hög höjd, så härligt. 

Nu ska jag få i mig lite frukost och sedan bege mig ut. Vi hörs senare. Kram! 


Likes

Comments

Daily

Ljuset kom tillbaka, ljuset från solen som värmer mig i den kyliga april vinden. Människor har vågat sig ut idag efter ett par dagar inomhus pågrund av konstant regn och snö fall. Denna eftermiddag är uteserveringarna packade av människor som njuter i eftermiddags solen. Det gör även jag, tillbaka lutande vid Opernhaus i stan med en kall kokos vatten. Den här eftermiddagen ska jag ta vara på, varje minut, för efter helgen sägs ovädret komma tillbaka. Men i detta grå och fruktansvärda april väder så blir dagar som dessa alldeles speciella.

Trevlig fredag kära ni!

Likes

Comments

Daily

Tisdag och molnigt. Idag är det ingen sol på himlen så långt ögat kan nå. Det är ett tjockt täcke av grå moln över stan och regnet hänger i luften. Men det hindrar inte mig från att ta mig ut på min morgon promenad och ta tag i dagen.

Vädret har ändras dramatiskt den senaste tiden. För drygt en vecka sedan gick jag iklädd endast jeanse och t-shirt. I helgen hade vi hela 27 grader och jag satt ute på balkongen med ett glas vin till klockan 10 på kvällen och kände de ljumma vindarna mot min bara hy. Idag däremot sitter jag inom hus och fryser. Iklädd min cashmere tröja och tofflor på fötterna, det är under 7 grader ute och det sägs ska snöa senare idag. Vad hände egentligen? Vårens oförutsägbara väder är ingenting jag tycker om.

Jag ser fram emot att ljuset och värmen ska komma tillbaka och att jag kan återgå till att få känna de obeskrivliga känslorna av frihet. Tänk egentligen så mycket ljus påverkar ens välmående. Eller vad säger ni?
Likes

Comments

Daily , Travel

Igår förmiddag packade jag och mina föräldrar varsin weekend bag och åkte upp till bergen för en helg med avkoppling, njutning och frisk alp luft. En helg i sin vanliga ordning i vår familj. Det blev ingen skidåkning för mig igår utan jag promenerade istället i byn och har fått fint med färg på kinderna. Nu är det inte många helger kvar tills de stänger för den här säsongen så vi ser till att ta vara på våra sista helgerna här uppe.

Nu tänkte jag avnjuta min lunch på balkongen och fortsätta njuta av solen som står högt på himlen. Trevlig söndag allesammans!

Likes

Comments

Daily , Health

Jag var bara tvungen att stanna upp imorse och ta en bild på trädet som blommar utanför oss. Hur vackert är det inte när träden börjar knoppa och blommorna blommar ut? Blev lite sugen på att odla på min balkong i år igen. Kanske blir det ett par grönsaker och örter i alla fall. Jag har varit duktig och gjort det de senaste åren och det finns inget mer uppskattat än egen skördade grönsaker på middags bordet. Jag får helt enkelt besöka vår Farmers Marker för att se vad de har för örter att erbjuda. 
Likes

Comments

Inspiration , Thoughts , Travel

Fredag i all ära, vilket betyder helg. Tiden rusar förbi men allting känns lite enklare, lättare och bättre när solen skiner och vi går mot varmare, ljusare tider. Igår invigde jag årets första lunch utomhus, ett tecken på att våren verkligen är här. Lång luncher med tröjan över axlarna i eftermiddags solen är oslagbara. På vägen hem passade jag även på att införskaffa ett par nya ballerina som jag tänkte inviga senare idag. Känslan av att få premiär gå barfota i skorna redan i Mars, det ger mig ett riktigt glädjerus.

Denna morgon sitter jag hemmavid och sippar på min kaffe samtidigt som jag försöker få in den sista informationen inför mitt teori prov som är nästa vecka, men mina tankar är någon helt annanstans idag. Tankar och funderingar om framtiden och de livsval som jag står inför är det som tar upp all min vakna tid för tillfället. Nu ska jag försöka fokusera och ta tag i dagen. 

Trevlig helg allesammans! 


Likes

Comments

Inspiration , Thoughts

Efter många men, när, hur, vart och allt där emellan så är det bestämt. Jag ska göra mina första tatuering. Jag vill att min första tatuering ska vara speciell, personlig och unik. Därför har jag bestämt mig för att tillägna den till min mamma. Det kommer att bli hennes signatur hjärta som hon ska få designa och som sedan ska sättas på min fot alternativt handled.

Jag kunde inte varit mer nöjd med mitt beslut. För ingen kommer någonsin att vara lika viktig för mig som min mamma är och alltid kommer att vara. Likes

Comments