Tiden flyger iväg och jag har varit i Norrland i snart en veckas tid och det är dags att packa ihop resväskan än en gång. Imorgon flyger jag tillbaka hem till Zurich.

Veckan har bjudit på kyliga dagar, grått väder och regn. Det är först idag, min sista dag som solen lyckats ta sig igenom de tjocka molnen på himlen så jag och mormor ska bege oss ut på en skogs promenad i de vackra landskapen för att njuta av naturen.

Efter en vecka av trevligt sällskap och den stillsamma harmoniska tillvaron i Norrland så ser jag fram emot att få komma hem till vardagen igen.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

SÖNDAG i all ära och ännu en vecka har rusat förbi. Jag har suttit med teori böckerna dag ut och dag in och boakt en tid för att ta teori provet. Eftersom att jag har all tid i världen blir det enkelt att jag skjuter upp saker och att dagarna bara går. Jag, precis som de flesta andra där ute presterar bättre under press, därför bestämde jag mig för att direkt boka en tid för att faktiskt få det avklarat. Så med andra ord, snart är det dags att sätta sig bakom ratten och bege sig ut på vägarna (som jag ser fram emot det, lyckorus!!)

För att även göra något givande så har jag anmält mig till en intensiv tyska kurs på Berlitz Language School. Med tanke på att jag snart har bott i Schweiz 7 år och fortfarande inte kan prata språket så är det dags att jag tar tag i det. Trots att jag förstår mer eller mindre allt, så kan jag inte kommunicera eller ha en konversation på en mer avancerade nivå, men snart blir det ändring på det. Min kurs sätter igång i början av November! 

Men innan dess ska jag spendera en vecka i Sverige. Jag bokade spontant en resa till min mormor, morbror och kusiner i Norrland och jag flyger ut på torsdag. Så innan kurserna sätter igång ska jag spendera en energi givande och avkopplande vecka i de norrländska skogarna och gosa med små kusinerna.Likes

Comments

Kyliga vindar och därmed invigning av min älskade cashmere tröja. Trots att temperaturen har sjunkit drastiskt med 10 grader de senast dagarna så bjuder Zurich på helt underbart höst väder; lätt kyliga vindar, solsken och en klar krispig höst luft. Dagar som dessa är oersättliga. 

Jag önskar er alla en härlig början på veckan. xxLikes

Comments

En tillbaka blick till i somras och firandet för min förebild och älskade Farmor, Elna. 

All kärlek till dig. Likes

Comments

​Eftersom att det var så otroligt länge sedan jag skrev så tänkte jag uppdatera er kort om vad som hänt under tiden jag varit frånvarande. 

Början av året och våren gick fort därav mitt största fokus var mina studier. Det tog upp all min tid och energi och det visade sig var värt det, för den 4 Juni i år så fick även jag ta del av min Graduation, stolt och överlycklig fick jag avslutat mina studier. 

Sommaren spenderas därefter med vila och återhämtning hemma i Zurich,  Italien och med en snabbvisit i Sverige.  

Sedan sommarens slut fram tills nu så har allt gått i ett. Att få avklarat High School ​var en obeskrivlig lättnad och någonting jag länge arbetat för, men nu står jag inför nästa val, where to go from here? Jag har bestämt mig för fortsätta studera direkt, därför kommer denna höst att spenderas med research, writing applications och allt där mellan för att jag nästa höst börja mina universitets studier. Men allting känns lättare sagt än gjort, för nu ställs man åter igen inför alla dessa val, vart vill jag studera? Vad vill jag studera? Hur länge? Och med alla dessa öppna frågor, hur vet man vad som är rätt? Tusen tankar snurrar omkring, men vad jag vet är att allting kommer bli bra, för jag vet att jag i slutet av dagen kommer att välja det som känns rätt för mig.


Likes

Comments

När de mörka höst kvällarna börjar tränga sig på och det är dags att tunna toppar med varma cashmere tröjor så känns det mer eller mindre rätt att även spendera mer tid inomhus och ja, att åter uppta bloggen känns likaså helt rätt. Så låt oss välkomna en mörk höst med lite positiv energi! Likes

Comments

Ibland ser jag det som en fördel att att vara en ''allt eller inget'' person (vilket jag bokstavligen är) men ibland har det sina nackdelar som idag när det kommer till funderingar och beslut. Jag överlägger hur jag ska lägga upp bloggen framöver; ska jag dela med mig av mer snapshots från min vardag? Eller ska jag hålla mig till kvalité över kvantitet? Dagens morgon fundering för att distrahera mig från var jag borde göra; school work. Alldeles snart börjar första lektionen för veckan och det är Visual Arts på schemat denna eftermiddag i följt av English, dags att ta fram kreativiteten och fokus.

Till er, hur vill ni se er min blogg framöver? Dela med er.

Likes

Comments

Sunday mood ... coffee. Ännu en vecka har passerat och vi är inne i Mars. Det innebär att våren närmar sig och jag ser fram emot ljusare tider; att få slänga på mig kavajen och en tunn sjal på morgonen och rusa ut genom dörren med väskan över axeln och mötas av solsken och en behaglig temperatur. Men jag tror att jag får vänta en månad till tills detta önska tänkande kan bli verklighet för än så länge går jag klädd i mina vinter boots och mössa på huvudet för att inte frysa.

Veckan som varit har jag haft alldeles för många bollar i luften och varken varit produktiv eller effektiv och inte heller tagit särskilt väl hand om mig själv och mitt inre. Men helgen har jag och mamma spenderat hemma, fixat och ordnat, tagit en tur på stan och tittat på serier tillsammans. En lugn helg hemma i sällskap av den jag älskar mest. För vem är bättre än ens mamma i stunder som dessa?Likes

Comments

Vår .... i alla fall för en dag. Veckan inledes med ljumma vindar, solsken, fågel kvitter, uteserveringar med lyckliga människor och vi hade en temperatur på hela 19 grader!! Denna underbara början på veckan tog jag en lång morgon promenad längs sjön, med solglasögonen på och jackan över axlarna. Jag fylldes av energi och den energin försöker jag ta fram idag när vädret har vänt och vintern är tillbaka. Idag sitter jag och fryser med mina Uggs och min tjocktröja, trött och utmattad påväg hem från en lång dag på skolan.

Annars? Ledigheten är över och vardagen är tillbaka, det vill säga, skola, rutiner och studier.


Likes

Comments

Oj vad jag idag ser fram emot min 21 års dag som närmar sig. Jag spenderar min söndags eftermiddag för plugg men tillägnar nu några minuter för att drömma mig bort i lite materiell lycka. Chloe har länge och är ett av mina favorit märken. Deras enkla, stilrena design är klassisk och hållbar. Jag äger redan ett par Chloe handväskor och plånböcker men letar nu i vår efter en mindre modell att ha när jag bara ska ut genom dörren för ett ärende eller en kaffe i stan. En mindre väska som rymmer det viktigaste, det vill säga, iPhone, kalender, en liten sminkväska och nycklar. Om plånboken tillåter eller om det ligger i ett paket på min födelsedag, det återstår att se. 

Nu ska jag återgå till något viktigare; mina studier och sedan spendera kvällen med min familj. Jag önskar er en trevlig söndag! 


Likes

Comments