Jaha, nu sitter jag här och ska åka hem imorron. Vet inte ens vart den här tiden har tagit vägen, när jag kom hit kändes det som jag skulle vara här i en evighet. Men dagarna har fyllts upp av praktik, träning och massor av annat så tiden lyckades få undan ändå på något sätt.

I söndags var vi i alla fall i Durham och turistade. Där finns den finaste katedralen jag någonsin sett, att gå in i den gjorde att man tappade andan. De har även spelat in Harry Potter i delar av den vilket inte gjorde saken sämre 😉

Sista veckan har vart väldigt kort för min del. Tisdagen var jag i reception class vilket är som förskoleklass i Sverige. Väldigt intressant och Kul! Hade dragit på mig magsjuka till onsdagen så fick stanna hemma torsdagen också tyvärr... Och sen var det fredag och sen var det slut!

Imorse var jag ute på en promenad i det strålande solskenet. Hade alldeles för mycket kläder på mig så svetten rann, men vilket underbart väder!! Gick en runda som större delen går runt slottet och älskade den!

Nu är väskan packad och vägd och jag kan inte göra så mycket mer än att vänta tills imorgon, för då går flyget hem till Malmö!
Kommer sakna Alnwick, George och Kim, lärarna och barnen på förskolan och alla andra som är här så himla mycket. Har trivts jättebra och kommer definitivt komma tillbaka!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • Alnwick

Likes

Comments

Hi ya! Så hälsar alla häromkring... Och hejdå är See you later, trots att man inte alls ses senare.

Nu har två veckor gått, jag börjar känna mig hemma i Alnwick. Det är en väldigt mysig stad och det är fantastisk natur runt knuten vilket är underbart. Jag har börjat tänka en hel del på engelska vilket är rätt kul, och byter ibland ut svenska ord mot engelska för att det är lättare...
I onsdags provsjöng jag i en kör som jag ska sjunga med här under tiden. Väldigt roligt, det var klassisk inriktning vilket jag inte sjungit förut. När jag klev in i salen möttes jag av chockade miner, för att jag var yngst av alla! Alla andra var över 50 eller pensionärer. Men det lät bra så ska bli kul att vara med i fortsättningen.

I fredags var vi iväg till några vänner till George och Kim, då Carolyn som är min pappas fiolelev hade kommit över för att hälsa på. Väldigt trevligt middag med god mat och mycket prat om musik och allt möjligt.
Det var på det bananskalet jag kom hit. En vän till min pappas vän. Något rörigt men jag hade aldrig hittat till detta stället utan Carolyn och George.

Idag var jag och Kim ute på långpromenad runt en liten del av The Duke's land och runt i Alnwick. Totalt en promenad på 1,5 h med några stop för fotografering 😉 Vädret var fantastiskt idag, sol och 12 grader. Jag klagar icke på att ha rest till våren och samtidigt ha våren kvar i Malmö när jag kommer tillbaka...

Likes

Comments

Yes, det har redan gått en vecka här i Alnwick. Och en vecka på praktiken!
Jag trivs jättebra hos George och Kim som jag bor hos, och jättebra på förskolan jag är på.
Här heter det nursery och det är åldrarna 3-4 som jag har och det är så goa ungar.
En ganska stor skillnad från svenska förskolor är att en grupp barn går från 8.30 till 12 för att sen åka hem. Och 12.30 kommer en annan barngrupp som stannar till 15. Det är med andra ord inte speciellt långa dagar för barnen vilket är skönt för dem.

I tisdags skaffade jag ett gymkort på ett litet gym här i närheten. Inte världens mest fancy gym but väldigt familjär stämning och bara trevligt blandat folk. Så där har jag vart varje dag efter praktiken. Väldigt skönt att få röra på sig efter en veckas uppehåll.

Imorgon har jag tänkt starta dagen på gymmet och sen strosa lite i Alnwick. Sen får vi se vad som händer, det var prat på en utflykt någonstans.

Ha det bra tills nästa gång!

Likes

Comments

Hellooo!

Det är lördag och min andra dag här i Alnwick. Allt är lugnt, skönt och väldigt tyst här. Och ni vet ju att jag älskar tystnad 😉

Flygresorna var allt annat än lugna och sköna. Jag åkte över till Köpenhamn i god tid och hann strosa en hel del. Väl på flyget till London fick vi höra att det var storm där, Doris som den så fint hette. Men en storm innebar försening, så vi lämnade Köpenhamn 30 min efter utsatt tid. Och allt var frid och fröjd tills vi skulle landa. Då krävdes det att vi cirkulerade i luften typ 20 minuter. Och detta med att åka i cirklar är ju inte min grej... Jag mådde så illa!
Landningen var så sjukt turbulent. Den tog en evighet på grund av stormen.
Jag brukar vara ganska lugn men då var jag faktiskt rädd. Plus illamående...

Ni kan ju tänka er hur det kändes att landa med tanke på denna bilden. Det är inte samma plan men ni förstår...

Andra flygresan var också katastrof. Nu var det även turbulent vid starten. Det lät som piloterna fick gasa rejält för att vi ens skulle komma upp över stormen. Landningen var också turbulent och det känns som jag aldrig vill flyga mer. Men men, förhoppningsvis är det bättre väder när jag ska hem om en månad och då ska jag ta åksjuketabletter😉

Likes

Comments

I en månad ska jag iväg på verksamhetsförlagd utbildning i England.

Förskolan jag ska vara på ligger som sagt i Alnwick, en stad med ca 8000 invånare.
Utanför England är den kanske mest känd för sitt slott där både Harry Potter och Downtown Abbey spelats in.

Likes

Comments