View tracker

Pasta är bra! Gott, snabbt och går att variera i oändlighet. Just nu är den här en favorit hos oss, pasta med salami, ricotta och pinjenötter.

Jag börjar med att baka några tomater i ugnen tills de börjar ta färg. Jag brukar ta de tomater jag har hemma, den här gången var det kvisttomater som jag delade på hälften.
Sen fräser jag hackad schalottenlök och vitlök i olivolja, tillsätter de bakade tomaterna och låter de puttra tillsammans några minuter. Tillsätter en skvätt balsamvinäger för lite syra och sötma. I den här kastrullen, stekpannan eller vad jag nu har använt, vänder jag sedan ner den al dentekokta pastan med lite av pastavattnet. Tillsätter en god salami, ruccola, hackad basilika och persilja. Klart!
Lägg upp och servera med en klick ricotta, rostade pinjenötter och några drag svartpeppar. Så enkelt och otroligt gott!

Eftersom jag inte kan äta vanlig pasta blir det ofta bönpasta för mig. Lite tråkigt, men jag är på jakt efter en riktigt god glutenfri pasta. Återkommer när jag gör fynd.

Kram!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Att börja dagen såhär är lyx. Ta vara på den fantastiska hösten vänner, njut!

Kram!

Likes

Comments

View tracker

Det blev en ledig onsdag den här veckan. Jag måste erkänna att jag var lite skeptisk till att vara ledig mitt i veckan och jobba på min älskade helg, men jag har tänkt om. Självklart är det underbart att vara ledig på helgen, men nu kan jag uppskatta att vara ledig en vardag också. Inga direkta måsten och jag ställer inte heller lika höga krav på att "maxa" dagen som jag har förmågan att göra på helgen. En mer harmonisk dag helt enkelt. Idag har jag varit och besiktigat bilen och den gick genom! Sen blev det en långpromenad runt Brunnsviken, alltså hur fantastiskt väder är det inte?! Gissa om denna falafel-lunch smakade bra sen?

Jag gör mina favoriter såhär:
Mixa kokta kikärtor tillsammans med vitlök, spiskummin, koriander, persilja, chiliflakes, någon msk citronsaft och någon msk kikärtsmjöl. Igår hade jag även en skvätt linfröolja i, brukar annars använda kokosolja. När detta är mixat låter jag degen vila några minuter innan jag steker de små i kokosolja. Idag svängde jag ihop en sallad på salladslök, rosésallad, krispsallad, stekt broccoli, paprika och persilja. Röran jag gjorde till blev en snabb wasabi-yoghurt. Mycket gott!

Nu står höstens första chiligryta på spisen, kan knappt vänta tills Pontus kommer hem! Ska bli så gott!

PUSS

Likes

Comments

I söndags efter lite fix hemma tog vi motorcykeln ut till Djurgården och besökte Skansens höstmarknad. Det var en perfekt dag att försvinna tillbaka hundra år i tiden, så mysigt!

Vi började med en lunch i eftermiddagssolen på detta härliga sätt, mot en ladu-vägg i lä. Från en man i skepparmössa beställde vi bräckt gravad lax från grillen med potatismos. Det behöver liksom inte vara svårare än så, svenskt och jättegott!

Lite sötsug infann sig efter den salta lunchen. Först provade vi lite honung, supersmarrig enligt mig, men Pontus vann och fick sina brända mandlar till kaffet.

Att kunna gå runt och småäta sig genom delikatesser från förr var en höjdare. Här riktar Pontus in sig på en ko-ost efter att vi i ett annat stånd smakade på fantastiska getostar. Jag älskar getost i alla dess former, men Pontus favorit var den här krämiga, gräddiga ko-ost.

​Eller varför inte lite korv? Dessa från Färila var en höjdare!

Med höstfeelingen på topp åkte vi hem och lagade en älgskavsgryta med kantareller och lingon. Vi toppade middagen med tända ljus och ett gott rött. Som jag njuter av dessa dagar! 

Likes

Comments

Jag är så otroligt glad för att köket är på plats och att lägenheten börjar bli klar på riktigt! Det är en ny känsla , typ världens bästa, att det här är vårt hem. Igår grillades det tonfisk och skålades i ett gott rött med mitt hjärta, idag dukade jag upp en dunderfrukost. Nybakt bröd, pannkakor, kaffe, frukt och bär och massa mer gott. Bjöd även ner min älskade syster på denna långfrulle. Perfekt start på denna lördag!

​Bröddegen gjorde jag igår så den fick kalljäsa i kylen under natten. 

Supersmidigt och hur härligt är det inte att bara ta fram och baka av en helgmorgon? 

Ha en fin dag! PUSS


Likes

Comments

Jag jobbar och jobbar, däremellan försöker jag hinna med att få ordning på lägenheten. Nu är faktiskt allt i köket på plats, jag och Pontus kletade på den sista fogen i går! Underbar känsla! Nu är det bara små-fix kvar.

På jobbfronten händer det nya grejer varje dag, jag lär mig, gör fel, gör rätt, bakar, lagar mat, smakar av osv. Det är fortfarande lika hysteriskt roligt! I måndags var det dags för ett event som jag fick äran att sköta själv från köket, nervös och supertaggad såklart! Det gick toppen, så det var en väldigt trött men överlycklig Anna som gick därifrån på kvällen.

En höstbuffé dukades upp!
Kräftstjärtsröra med dill och gräslök
Citron- och timjansmarinerad kycklinglårfile toppad med timjan och picklad rödlök
Paj med västerbottenost och kantareller
Honungsrostade rotfrukter
Trädgårdssallad på höstens primörer

Hasselnötsbrownie serveras med hallon och grädde

Att sen få duka upp denna buffé i det gamla växthuset är ju bara så härligt! Det är rustikt och ljuset från septemberkvällen är magiskt! 

Har ni fortfarande inte varit här, kom förbi och hälsa på mig! 

Ha en fin dag!

KRAM

Likes

Comments

Godmorgon kära ni!

Idag suktar jag efter RIKTIGT bröd med massvis med gluten! (Jag är ju glutenintolerant, därav min glutenlängtan... )Helst nybakt och lite ljummet fortfarande. Därför tänker jag bjuda på ett brödbak jag gjorde för ett tag sen. Jag var uppe hos mamma och hittade hennes receptbok där hon har samlat massa goda recept. Där hittade jag dessa rågsiktslimpor som hon ofta gjorde när jag var liten, så en liten nostalgitrip blev det.

Rågsiktslimpor
2 paket jäst
1 liter kallt vatten
3 ägg
1 paket farinsocker
1 påse rågsikt

Lös jästen i vattnet och blanda sedan ner resten av ingredienserna. Låt jäsa 1 timme. Baka ut 6 limpor och låt jäsa på plåt 30 minuter. Grädda i 175 grader i ca 25-30 minuter.

Det är som ni ser inte det nyttigaste brödet man kan äta, men det är underbart gott! Framförallt när det är nygräddat, med lite för mycket smör....!

Likes

Comments

Detta är kärlek på tallrik! Jag älskar detta, vackert att se på, vackert att äta och vackra smaker. Full pott till Sally Voltaire & systrar! Jag besökte Sickla köpkvarter en regnig dag för ett tag sedan, hade lite ärenden på den sida stan men framför allt ville jag besöka denna pärla för en lunch. Och vilken lunch sen! Dagens Raw-foodsallad bestod av massa gott, en bas på blad och sallad, strimlad rödkål och riven blomkål. Stora vita bönor och kikärtor, groddar av olika slag, skivad rädisa och avokado. Sen till rörorna, jag älskar röror, en klassisk kikärtshummus och en röra på gröna ärtor. (Det har blivit en favorit hemma hos oss, enkel och supergod att bara mixa tillsammans med citron, lite olivolja, salt och peppar. Passar utmärkt till fisk!) Den här salladen toppades med hasselnötter, mandlar, pumpafrön och gojibär samt en örtvinägrett med mycket dill.

En lunch helt i min smak, råvaror efter säsong, ekologiskt och närodlat! Att miljön sen är jättemysig och inspirerande är ett STORT plus.

Besök Sally Voltaire & systrar antingen i Sickla eller på Åhléns City och njut!

Likes

Comments

Nerbäddad i soffan framför Nyhetsmorgon, kaffet är utbytt mot varmt te för min onda hals.. Attans, ligga hemma är det sista jag vill!

Lägenheten är som ni ser fortfarande i något slags kaos. Bänkskivan är fortfarande för kort, blandaren och spishällen står tryggt på golvet och elen är efterlyst.. MEN, idag väntar vi på både elektriker, rörmokare och en ny bänkskiva!! Vågar inte riktigt hoppas, men chansen finns att vi kan laga mat hemma ikväll!

Likes

Comments

Mina dagar och veckor har aldrig gått så fort som nu! Förutom att ha bråkat med hantverkare, gråtit av ilska och lagt alldeles för mycket energi på just det, har jag också varit ute på mitt första egna jobbäventyr. Jag tog mitt pick och pack och packade in mig i budbilen och begav mig till Kista för ett lunchevent. 130 personer skulle bli bjudna på lunch och jag var själv ansvarig för maten, men som tur var hade jag även 2 härliga tjejer som servitriser med mig. 

Jag dukade upp:
- ​Medelhavsinspirerad sallad med quinoa och rostade grönsaker
- Fårostsallad med svenska vaxbönor i olika färger
- Timjanstekt rostbiff med syrad rödlök, kapris och en parmesancrème
- Potatis och bönsallad med dijonnaise
- Hembakat bröd med örtsmör och hummus
Till dessert serverades det en Blondie med hallon och vit choklad

Jag var såklart jättenervös och tvivlade på mig själv enormt innan, men det gick super allting. De var jättenöjda och jag åkte därifrån med lite bättre självförtroende och massa mer rolig erfarenhet!

Bilder av mig

Edit av Kajsa Dahlström

Likes

Comments