View tracker

Nu var denna helg slut och snart är vi hemma igen. Över lördagen hann vi shoppa i olika butiker, gå i regnet och bl.a. till Domkyrkan, åt middag hos faster i Sjundeå och före vi gick till hotellet tittade vi på julbelysningen. Idag är det redan första advent, och det känns så sjukt! Började med att äta frukost och sedan gick vi till Stockman en stund. På eftermiddagen var vi på besök hos kusin och hans familj och strax därefter var det dags att hitta tåget hem.

Helsingfors har varit så fint och mysigt jul pyntat överallt! Ett super bra veckoslut ♥

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Vaknade 06:15 imorse för att åka iväg till Seinäjoki och nu sitter hela familjen i tåget som tar oss till Helsingfors. Vi kommer att vara där ända tills imorgon kväll, och har säkert hunnit med en massa olika saker då. Lilla jul i Helsingfors blir säkert jättefint tillsammans med släkten och skönt att få hitta på något annat för en helg!

Denna vecka har gått snabbt och skoldagarna har varit helt okej. Dock har vädret varit så såå mörkt och regnigt. Men nu när det är jul så har de flesta pyntat så det blir lite ljust och mysigt vart man än är!

Likes

Comments

View tracker

...så gärna vill resa iväg så hittade jag en reselista som såg rolig ut!

1. Vilken är den varmaste respektive den kallaste resan du gjort? Den varmaste resan jag varit på är definitivt Vietnam, där luften är så kvav och speciell så det inte går att förstå... Kallaste resan borde väl vara här i Finland då vi varit på någon bilutflykt på vintern i landet.

2. Hur länge varade din längsta resa? Ca. 3 veckor då vi var i Vietnam sommaren 2014. Det var inte planerat att vara bort så pass länge men vi lämnade kvar ungefär en vecka extra där eftersom att planet vi skulle med hem fick något problem.

3. Vilka tips skulle du ge till en turist som skulle vilja resa till staden du bor i? Jag har inget speciellt att tipsa om Närpes, då det inte är en så "turistig" stad, men att ta med tillräckligt med kläder vintertid!

4. Favoritland att resa i? Sverige har alltid varit ett favoritland för mig och blir aldrig besviken där, men sen tycker jag att Turkiet och Kanarieöarna är superbra ställen också.

5. Vad är den mest turistiga platsen du varit på? Hanoi i Vietnam där det var massor av folk, försäljning, marknader, stora hotell, parker och mycket för turisterna att göra.

6. Har du några måsten i rese väskan? Solglasögon, läppbalsam, hudkräm, telefonen och bikini.

7. Dina fyra bästa resebilder.

8. Vart skulle du vilja åka just nu? Det spelar ingen roll till vilket land jag åker bara det är 25 grader, sol, en fin badstrand och god mat.

9. Vilken är den sämsta resan du gjort? Vår sportlovs resa till Estland då vi var yngre. Dålig service och dålig mat som gjorde att jag spydde hela resan hem.

10. Ett ställe du absolut inte vill åka till? Ett land med minus grader eller ett oroligt land med krig.

Likes

Comments

Nu är det riktigt längesen jag skrev något här men har inte haft någon lust för att blogga på sistone. Men nu har i alla fall höstlovet varit och jag har börjat lyssna på julmusik och pyntat rummet. Snart börjar det vara jul och jag längtar såå mycket!

Ville skriva lite om höstlovet fastän det är länge sen. Fick banan- och chokladglass prövat som blev riktigt gott och samma dag åkte hela familjen iväg på en liten utfärd till Seinäjoki där vi gick runt i butiker och åt mat. Träffade lilla kusin och var hos André på fredagen. Då jag åkte från André på lördagen fyllde Melissa år! Så jag hann inte mycket mer än att sminka mig här hemma innan vi flickor befann oss på Vargberget. Hade en bra kväll och överlag ett bra höstlov!

Likes

Comments

Ja nu är det äntligen höstlov! Det har gått två och en halv månad sedan vi började skolan och nu har vi lov. Sen är det endast (!!!) ca. två månader till jullovet! Tiden går så såå snabbt fast det ibland inte känns så och det är ju både bra och dåligt.

Vet inte vad som kommer att hända dagarna fram över men jag hoppas det blir ett bra höstlov. Vädret är dock väldigt kallt och solen har inte lyst på länge så det är inget väder jag vill ha mer av nu. Istället skulle jag vilja göra det som vi gjorde ifjol på hösten: nämligen åka ner till södern, där det är varmt och skönt, simma i havet, äta glass...

Likes

Comments