من عاشقت هستم، اکنون و برای همیشه.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


Drömmar om att tappa tänder är vanliga. Om du drömmer om detta kan det symbolisera maktlöshet och osäkerhet. Att du känner dig oförmögen att smälta och handskas med situationen just nu. Också att du kanske upplever dig som oförmögen att göra dig hörd eller att du känner att du förlorar din personliga kraft.

Likes

Comments

Likes

Comments

Dagen har spenderats på högskolan för att pyssla med vår innovativa förskola som kommer vara denna kursens ena examination som kommer ske muntligt i en vernissage. Vi satt väl i drygt 4-5 timmar och knåpade med detta i DLC;s pysselrum. Vi hade även en övning på högskolans bibliotek i att söka vetenskapliga artiklar, väldigt tråkigt, men trodde det skulle vara svårare än vad det verkade däremot blev jag sjukt överraskad över att kvinnan som höll i det var väldigt trevlig och var en bra talare. Så man somnade iallfall inte, konstigt nog var jag under denna stunden den där jobbiga eleven som talade typ hela tiden med "läraren". However, i början var jag sjukt skeptisk till denna uppgiften men nu börjar jag bli mer taggad och det var faktiskt väldigt kul att knåpa i hopp vår förskola och det har varit en hel del skratt idag. I vår innovativa förskola har vi stort fokus på den digitala kompetensen och att lyfta in tekniken mer i förskolans vardag. Vi "har" bland annat ett rum med en gigantisk projektor där vi projicerar olika bilder beroende på teman eller projekt vi har på förskolan, vi har en bluebot med kaplas stavar i rummet också som ni kan se på andra bilden längst ner som är programmering, vi har Banana-pads (lärplattor), smartboards, dansmattor, högtalare i ateljén för att kunna lyssna musik under ens skapande etc.

Blir bara en kort uppdate, ska ut med lillemannen snart och imorgon är jag ledig och ska fixa fransarna, funderar på att göra en video och ett inlägg om mitt hairtalk hår också nu när jag haft det snart i en månad. Hade det varit kul?Likes

Comments

Idag har varit en fantastisk dag, idag och igår har jag haft VI-Dagar på min övningsförskola jag är placerad på av högskolan. Under VI-dagarna har vi ingen bedömning av våra handledare utan vi flyter med under vardagen på förskolan och arbetar istället med små uppgifter som knyts an till kursen vi läser just då. Denna gången har vi arbetat med att se på lärande barnen gör och vi har gjort en överblick över våra gamla formativa VFU-mål (Verksamhetsförlagd utbildning).

Men nog om det informativa, jag fick världens bästa start på dagen. Idag tog jag själv bussen till förskolan, normalt sett har jag sällskap men idag åkte jag in själv och jag gick från busshållsplatsen till förskolan med Therese Lindgrens nya bok ”vem bryr sig?” i lurarna. När jag är framme hör jag hur det bankar på fönstret ovan och ser två av ”mina barn” från avdelningen och jag vinkar på dem och fortsätter upp för trappen till hallen. När jag väl öppnar dörren till förskolan möts jag av sex underbara godingar som kramar mig och ropar mitt namn. KAN NI TÄNKA ER LYCKAN SOM RUSADE GENOM KROPPEN?

jag blir så varm i kroppen att bara tänka på min start jag fick, det välkomnandet i hallen från barnen. Detta är en av anledningarna till varför jag valt att studera till förskollärare. Barn är något bland de mest äkta och fina som finns i vår värld och som förskollärare får du vara med att påverka, du bygger grunden för barnens livslånga lärande och du får hjälpa dem i deras vardag. Många barn spenderar en hel arbetsvecka på förskolan och jag tror inte att man kan förstå hur mycket förskolan hjälper att forma barnen i deras beteende & lärande.

Ni som tror att förskolan endast består av att byta blöjor, leka med barnen, gosa och chilla. Ni har helt fel, absolut bytas det blöjor på förskolan, visst leker vi med barnen och visst blir det mycket gos på förskolan, men det ni inte ser är att leken ofta har ett lärande budskap, att den målningen barnen gjort som ligger där i korgen i hallen har barnen skapat med hjälp av verktyg och färg och det i sig är ett lärande för barnen. Att arbeta med färg är också ett matematiskt strävans mål som finns i läroplanen för förskolan.

Idag som en aktivitet fingermålade vi med några av de yngsta barnen, här fick barnen utforska färgen, blanda färger och skapa egen konst. Vi satte även på Mozart musik som spelade i bakgrunden och vi kunde se att barnen tillvis del i sitt skapande, målade i takt med hur musiken spelade. OCH DET VAR HÄFTIGT.

Jag ville bara dela med mig lite av min fantastiska dag. Jag är så lyckligt lottad att jag hittat något jag trivs så bra med och något som är kul och framförallt viktigt. Jag önskar bara fler i samhället kunde förstå vilken viktig roll man har som förskollärare och att yrket kunde få en bättre stämpel.

Likes

Comments

#Metoo

If all the women who have been sexually harassed or assaulted wrote "Me too" as a status,
we might give people a sense of the magnitude of the problem.

Hashtagen metoo, ingen kan väl ha missat denna? Hashtagen handlar egentligen om ett synliggörande av vad i dagsläget är en del av vårt samhälle, de könsstrukturer och normer vi har i dagens samhälle. På något tokigt vis har det blivit en acceptans i vårt samhälle att sexuellt trakassera kvinnor och begå sexuella övergrepp. Jag säger inte att de är endast män som begår dessa brott, det finns kvinnor som gör detta också men majoriteten av alla dessa trakasserier och övergrepp begås ofta av män. Män som tar sig friheter att säga och göra saker dem inte har rätt till.

Det började med ett avslöjande om sextrakasserier i Hollywood och växte på nolltid till en enorm rörelse på internet, och sedan ut på gator och torg. "Om alla kvinnor som har blivit sexuellt trakasserade eller utstått sexuella övergrepp skriver 'jag också' som status, kanske människor kan förstå omfattningen av problemet", skriver skådespelaren Alyssa Milano på Twitter den 15 oktober.

Mängden av de vänner och bekanta som uppdaterade sina Facebook statusar denna vecka har gjort ont i magen, en efter en status uppdaterades med hashtagen och inkluderat jag själv. Jag tvekade först på att uppdatera min status, vem är jag att egentligen klaga kände jag, jag har inte utsatts för något övergrepp, de finns säkert de som utsatts för värre. Men sen insåg jag vikten av att faktiskt uppdatera min Facebook jag också. Det handlar ju om att synliggöra problemet kring en kvinnosyn vi har i dagens samhälle. Det handlar om att visa att de är inte okej. Det är inte okej att ta på mig om jag inte vill det, det handlar om att visa det är inte heller okej att du skickar den där kukbilden till mig som jag inte bett om de, att du kallar mig hora för jag inte vill svara på dina meddelande eller att du visslar efter mig på stan för du ser något du gillar.

När jag var yngre blev jag snarare generad och tänkte wow han tycker jag är fin, jag får uppmärksamhet och han skriver väl bara så för han blev besviken jag inte var intresserad eller så är han bara uppfostrad på fel vis. Man borstade av sig känslan av obehag och tråkiga ord. Det är ju såhär för många, de är typ såhär det är men det betyder inte att det är rätt.
Senast iförrgår stod jag i min trädgård med mjukiskläder och Ville i armen och pratade med min tjejkompis och då går det förbi en man och visslar på oss. En vissling kanske inte är så farligt tänker du kanske, men hur vidrigt är det inte att denna mannen vi åldrigt skådat innan tycker sig ha rätten att vissla på två främmande kvinnor och en liten chihuahua.

Jag blev så fruktansvärt arg att jag hade lust att springa efter han och kasta min sko i huvudet på han, vem är du att vissla på oss. Men han är ju bara en i mängden men han blev droppen som fick floden att rinna över, han är inte den första som visslat på mig eller mina vänner, han är inte heller den sista.. Den visslingen symboliserar så mycket mer och många där ute tar sig större friheter än så.

För några år sedan var jag på krogen med ett par kompisar, då kom de fram en kille och pratade med mig, jag var trevlig tillbaka och pratade med honom. Han tryckte sig närmre mig för han tyckte jag luktade gott och tryckte mig upp mot väggen för att lukta på min hals, han började kyssa min hals och jag sa till han att sluta men han slutade inte. Han sa komigen, du luktar ju så gott... Det slutade med att en bekant eller ja knappt bekant tjej puttade bort honom från mig och skrek på honom; FATTAR DU INTE, HON VILL INTE. Jag själv stod där i chock och fattade knappt vad som hänt. Men jag är så tacksam att hon sa ifrån och hjälpte mig, hjälpte mig när min röst inte räckte till..

´Någonstans här genom åren har alltså kvinnosynen som vi jobbar för att få jämställd blivit skevare. Den skeva kvinnosyn som existerar har normaliserats och blivit en del av de könsnormer och könsstrukturer som finns i vårt samhälle.

På instagramkonton såsom assholesonline eller 1337 uppdateras dagligen om dessa problem, övergrepp som skett eller ständiga sexuella trakasserier. Ingen människa har rätten att ta sig friheten att skriva kränkande saker till en annan eller ta sig friheten att ta på en människa som inte vill detta. Det är dags att göra något åt detta, att bryta dessa vidriga mönster och skapa ett hållbart samhälle.

Likes

Comments

Lite utvalda bilder från Turkiet resan 2017.

Likes

Comments

Likes

Comments

Pizza in bed since Its not my bed

Likes

Comments