View tracker

I går fick jag komma ut och gå tack vare min dotter och hennes fästman. Vädret kunde varit bättre men nästan alla isfläckar var borta. Det blev ett varv i vår fina stadspark.

I dag var jag ute själv med hundarna och jag undrar om det inte var vårfåglarna 🐦 jag hörde👂

Nåja det blir 7 starurar innan våren kommer. Starur?? gammalt Gotländsk ordspråk. När staren kommer ska det vara 7 bakslag av vinter innan våren kommer 😊

kram på er 🤗

Likes

Comments

Likt lilla My är jag envis och kan bli ilsk som My. I dag är ingen bra dag efter helgens bravader.  Men man får vara glad för det lilla.

I dag är jag glad för att jag kan hänga tvätt!!!! Konstigt för dom som gör det utan att tänka, men för mej är det  lycka i dag.

Ska nog även försöka att följa med Bianca när hon tar ut hundarna när hon kommer från skolan. Då blir dagen fulländad  då jag får komma ut och lufta mej.

Har ansökt att få en elmoppe  men jag har inga förhoppningar men det skulle göra lyckan total. Då skulle jag våga mej ut själv med mina hundar men men vi får se.

Nu väntar jag på att få hänga ytterligare en tvätt ⏳

Kram på er 😊

Likes

Comments

Nu är det vardag igen och allt tuffar på som vanligt.

När julen kom var det inte bara tomten som kom på besök utan även diskbrocket i nacken.

Julhelgerna höll jag det i schack men i mellandagarna kunde jag inte längre hålla upp huvudet .

Nacken lägger av att fungera vilket får till följd att jag , bokstavligen, tappar huvudet. Följden blir att jag får tillbringa  min tid i sängen.
Vid nyår kunde jag vara uppe korta stunder och då passade jag på att sitta och äta.

Som tur är kunde min sjukgymnast fixa så jag fick en stor dos med medicin som hjälpte mot nervsmärtorna.  Så nu tuffar det på igen men med stora doser sängläge.

Likes

Comments

Nu har vi firat jul med nära och kära. Allt har varit lungt och fridfullt, precis som det ska vara.

Julafton för oss börjar kvällen innan med uppesittarkväll  och bingo 😨

Julaftons morgon samlas vi kl 8 och julbadar.  Vi äter skinkmacka sedan blir det vattengympa 🏊.
kl 13 äter vi det kalla på julbordet, Jonas gör sina goda sillar, Lotta och Felicia gör julgodis , Jörgen gör en gudomligt god Janssons frestelse, mammsen gör inlagd strömming och vi andra bidrar med att äta allt gott😊

Sedan väntar vi på Kalle Anka, då blir det julgodis och kaffe.
Sedan trippar tomten🎅 in med klapparna. Sedan blir det små varmt.  Julafton avslutades med pingis 🏓 på köksbordet.

God fortsättning på er.

Likes

Comments

Nu lägger sig lugnet lite och jag får lite julfiling, kan ni tänka er jag längtar till julafton.  Allt är klart....Ja någon julklapp är väl kvar men jag känner att det ordnar sig.

Det bästa är nog att Bea och jag bestämt oss för att även i år gå på midnattsmässan 💒 Bea ska hjälpa till med  nattvarden och jag får ett fint avslut på julafton.

Så nu vill jag passa på att önska
God Jul 🎅

Likes

Comments

Ja jag erkänner....jag gjorde fel 😠 vad jag gjorde.....jo jag talade om för läkaren vad det var för fel på mej , varför jag alltid har migrän.

Min diagnos är:  efter som mitt diskbråck sitter långt upp i nacken så kläms blodkärlen ihop och mitt huvud får inte tillräckligt med blod därav yrseln och migrän och tack vare detta skyhögt blodtryck.

Min läkare håller med till viss del......blodtrycket måste ner. Där är vi överens.  Har nu haft min nya medicin i 2 veckor och lika länge har jag vaknat med dunkande huvudvärk.

Nu på torsdag ska jag åter igen försöka att prata förstånd med honom........och denna gång ska han få prata med den andra Ann-Catrine, hon som är ilsk som ett bi och vass som den vassaste kniven. Precis som lilla My  i Mumintrollen😊

Likes

Comments

Jaha då va det december igen. Alla mina närmaste vet att julen inte riktigt är min högtid.

Affärerna plockar fram julsaker redan i september- oktober  , julmusik vräks ut i affärerna allt och alla springer omkring. Man måste göra det och glöm för guds skull  inte det.

Denna hysteri!!!!!

När julafton kommer är alla helt slut😩.

Men men visst är det roligt att umgås med nära och kära, äta gott och må som en prinsessa 👑.

Jaja.....God Jul🎅

Likes

Comments

Att ständigt ha ont tär på krafterna😕 i dag är ingen bra dag. Fast solen skiner känns det som ett stort mörker inne i mej. Kommer jag aldrig att få uppleva en dag då jag slipper  ha ont? Nä troligen inte.

Dom allra flesta dagarna kan jag stå ut med, får jag bara vila så brukar jag faktiskt klara av det mesta. Med ett leende på läpparna försöker jag att följa mina barns äventyr. Kanske kan jag inte följa med  alla 3 på en dag men barnen förstår om jag måste avstå.

Men i dag känns det hopplöst. Så jag drar ner rullgardinen och hoppas på morgondagen  🛌

Likes

Comments

Jag har ett otalt gånger blivit ordenerats sjukgymnastik under mina 17 år med fibromyalgi.  Mina sjukgymnaster genom åren har gått ut hårt med att jag ska styrketräna, vattengympa eller allmänt gymnastisera.  Alla försök har slutat i katastrof 😕
Men nu har jag nog stött på en sjukgymnast som äntligen förstår sig på mej😊. Vi började med att från sittande resa mej med rätt teknik, att vrida på huvudet utan att min nacke sa ifrån. Nu efter 3 månader och med små små rörelser börjar jag att förstå vad hon håller på med 😆 Hon vill att min balans ska bli så bra som möjligt och hon har faktiskt lyckats. Jag känner mej säkrare .
Tänk att med små små rörelser kunna få sitt självförtroende att öka en aning. Visst har jag fortfarande  värk och balansen är ju fortfarande en katastrof men jag ser att det hjälpt den här gången med sjukgymnastik.

Likes

Comments

Nu kommer vintern med buller och bång. Började med spöregn och storm och dagen kommer att avslutas med snö. Det har ju redan börjat bli vitt uppe i länet.

Då skulle jag bara vilja påminna om sommaren med en badbild. ⛄

Likes

Comments