Gott nytt år på er alla!

jag har återfunnit min blogg som jag övergav redan efter tre inlägg.. tog mitt sinne till rätta och förstod efter att jag läst mina inlägg att jag underskattat min blogg?? Förlåt.

Till det nykomna året vill jag alltså tillägna ett nytt inlägg där jag peppar för nya mål. Inga löften, enbart äkta strävan efter saker som betyder mer än den tidigare traditionella punktlistan som innehåller samma tre punkter;Börja träna, spara pengar, äta hälsosamt. Kan vi snälla sluta bli påverkade(jag vet det är inte vårt fel, utan de som publicerar) av populärmedier som aldrig slutar promota hälsa i form av små kroppar som äter sallader (vilket inte ens skulle vara en optimal kost???) och bl.a. aldrig inkluderar personer med funktionshinder?! My god.

i alla fall. jag har bestämt mig för att sätta upp några mål detta året istället för löften man aldrig håller. dessutom känns det som att mål får lov att vara dynamiska, och är mer ok att inte uppnå. 

Mina mål inför 2018 lyder:

  • jobba bort ångest och stress --> Bli mer stabil mentalt
  • fira varje steg. --> Lämnat in läxan? FIRA! Träffat en vän du inte sett på länge? Fira! Klarat av att gå till jobbet? FIRA! --> varje liten prestation räknas.
  • våga säga ifrån oftare.
  • ta körkort
  • planera mina veckor
  • inte glömma bort att känna efter mina känslor
  • våga satsa mer
  • klara matematik 2 & 3 + göra högskoleprovet

Som ni ser är detta tydliga mål som representerar en eftersträvan och har vilja. Jag tror detta är punkter som jag egentligen kommer få jobba med under lång tid men det är det som är det fina med mål;når jag inte dem under detta årets gång är det lugnt, och jag behöver inte göra mig själv besviken.


Har ni några mål inför 2018?

(bild: jag i egypten i höstas, looking fresh af)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hello!

Dagens ämne: body positivity. Ni är medvetna (hoppas jag) om att samhället är uppbyggt av normer och ideal som inte passar så många, de flesta faktiskt. Dessa ideal har strikta ramar om vad som anses vara vacker och inte vackert bland annat. Jag vill med detta inlägg påminna dig som läser detta att du, oavsett vad dina närmaste personer tycker, är ditt bästa du. Du behöver inte ändras på något vis om du inte själv, utan andras påtvingade influenser vill det. Detta gäller att exempelvis träna, eftersom det finns en grov hets om att vara så smal och därmed så "fin" som möjligt. Men vet du vad? FUCK DET. Det stämmer ju inte alls? Vem bestämmer vad som är fint och inte fint? Samma gäller alla ni som har bristningar, ärr och acne m.m. att inte låta dig pga. samhällets normer begränsa dig själv och trycka ner dig, för du är ditt bästa du precis som alla andra är sina bästa själv. Var okej med att låta kroppar vara naturliga.

Speciell kvinnokroppen är ju utsatt. Kvinnokroppen sexualiseras hårdare än någonsin. Har du en (biologiskt/typisk) kvinnlig kropp kan jag garanter till 99% att du någon gång blivit utsatt för trakasseri, kränkning eller annat fult om din kropp någon gång, oavsett om du vet det eller ej. Därför är det EXTRA viktigt att kunna stå upp för den kvinnliga kroppen. Jag postade denna text idag på min instagram (@annabaetrice) "A womans body are not for you. If a woman want to cover her body she should feel free and safe to do so. If a woman wants to expose her body she should feel free and safe to do so. It is NOT an indication of her self-respect but an indication of her preferences for whatever reason she chooses - none of which are your buisness or concern". Jag kan inte stressa detta nog!!

Mitt budskap är alltså att du bör inse att du duger och är så jävla vacker. Våga stå upp för dig själv samt andra. Din kropp är din kropp och ska inte bedömas av någon annan än dig själv. Du behöver inte uppnå någon form av ideal eller hålla dig till normerna. Det hade ju varit så förbannat tråkigt om vi alla faktiskt hade uppnått idealet, och vet du vad? Det hade förmodligen inte ens stämt överens med vårt utseende ändå, eftersom ideal och normer ändras konstant. Därför kvittar helt och hållet, you won't keep up with it anyways! Vi behöver stå starka tillsammans för att försvara varandra samt oss själva, genom att vi accepterar och känner oss bekväma med oss själva.


PS. jag lär göra fler inlägg om detta ämnet samt andra ämnen i framtiden! - ifall du tyckte jag inte var så fördjupande

Likes

Comments

Hej kära du!

Eftersom majoriteten av vad som syns på Tv, reklam och andra sociala medier är av västerländskt inflytande med så smala kroppar som möjligt utan acne, ärr, bristning och andra saker som inte är normaliserat hade jag tänkt att starta en tråd där jag varje vecka uppmärksammar olika saker som just är normbrytande. Tråden kommer att heta "Love yourself" eftersom det är viktigt att man tar avstånd från omvärldens normer och fokuserar på sig själv ibland. Denna tråd är inte till för att förolämpa, kränka eller utesluta någon, utan enbart för att uppmärksamma det som inte får lika stor plats.

Det första inlägget är alltså detta, och synligt i titeln kan ni kanske gissa vad detta inlägg kommer bli tillägnat åt: POC - People of Color. Både du och jag vet att normen är att vacker = ljus hy, och desto mörkare ju mindre vacker anses du vara i samhället. Detta är något som är väldigt stört och problematiskt så därför, för att ge utrymme till alla vackra människor som inte får synas lika ofta, vill jag uppmuntra inspirerande bilder på just PoC.


Likes

Comments

FÖRSTA inlägget!! Wohoo.

Jag vill inviga denna nyblivna blogg till jackor. och genom att posta lite bilder på jackor. Varför då? För att jag är i behov av en ny jacka eftersom jag och min bror ofta delar på plagg som vi köper, och därför vill jag ha en ny jacka som faktiskt är i min storlek, dvs. mindre storlek än vad mina nuvarande jackor är. Don't get me wrong here! Tycker om alla mina jackor, och jag gillar en baggy look, men jag känner att jag också behöver någon som är lite mer kroppsnära. hm.. uttrycker man sig så?

Jackor är ju ett plagg som lätt kan ta över en helt outfit(eller också kompletterar den looken), därför kan det vara nice med en jacka som passar in, inte tar över. Nu när varmare väder närmar sig allt mer, känner jag att jag inte riktigt har någon jacka som faktiskt kan uppfylla vad min outfit har att ge. Som jag sa, är mina flesta jackor baggy eller så är det kappor. Tjocka kappor.. Med andra ord, döljer mina jackor vad jag har under istället för att framhäva och tillföra något. Känner du igen vad jag menar? Det är ju faktiskt inte så pass varmt att man kan gå utan heller.. Jag menar, jag bor trots allt i Sverige haha.

Hur som helst! Här kommer lite stilinspiration ifall det är så att just du som läser också är i behov av en ny jacka men precis som jag är osäker på vilken stil du vill köra efter.

Likes

Comments