Hejsan! Ja jag och Matilda sitter i skolan fast vi har slutat för 2 och en halv timme sedan, vi renskriver nämligen historian. Det är ungefär 18000 ord i det dokumentet och det är kanske 69 sidor. Efter detta ska jag då dra till gymmet för ett kort pass och sedan ska jag väl hem och fortsätta att plugga hissa.

Livet är väl inte så intressant just nu då min vardag består av plugg och träning. Men i går var det en mycket lyckad och rolig dag. Efter 45 min lektion geografi så drog jag, Jennifer, Matilda och Emma till Svarta katten ( ett fik ) och åt lunch/middag. Det var riktigt mysigt och roligt, jag är så lyckligt lottad som har så fina vänner som sätter lite guldkant på vardagen. ❤

På kvällen for jag och Dessi iväg på en liten power walk och blev förfrågade om vi var turister bara för att jag ville fota lite får... Jag vet, det kan vara jobbigt att vara min vän ibland. Sedan drog vi till mataffären och köpte lite chips och läst. Efter det gick vi hem till henne och skulle plugga, men det blev väl lite mera så att jag pluggade och hon lyssnade på 80-tals musik. Trevligt, mycket trevligt ❤

​Fina bilder från fina stunder. ❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejsan! Äntligen får jag säga att det inte var ett tag sedan sist! Ska försöka hålla igång uppdateringen här nu, vilket jag dock har försökt med många gånger med det har inte riktigt funkat.

Dagen då, jo jag älskar faktiskt Tisdagar tro det eller ej. Men började dagen klockan 8 i skolan då vi skulle ha bokprat. Enligt mig gick det faktiskt rätt så bra, men jag var lite för ivrig och pratade för länge ( jag hoppas att det inte blir avdrag på betyget för det skulle vara hemskt mot Katta som jag hade det med ), på slutet gav i alla fall min röst upp och jag fick sluta prata 😂 Timmen efter det var det dags för historia vilket betyder att man skriver så att datorn hakar upp sig och hinner inte med. Sedan var det dags för veckans bästa håltimme, jag skrev av lite anteckningar och sedan drog jag och Matilda iväg till bagis för veckans fika. Där blev det lite kalorier och koffein och efter det var det dags för dagens sista lektion --> samhällskunskap. Efter det slutade jag och cyklade hem. Det var meningen att jag skulle gå ut och gå men sedan kände jag för lite yoga så det blev ett pass på en timme.

Just var jag med pappa till affären för att köpa lite mat och dom hade erbjudande på rotfrukter m.m från skördefesten. 5 € per ämbare fullt, så vi plockade åt oss en massa.

Just nu sitter jag i mitt rum och försöker plugga på morgondagens förhör i samhällskunskap, men det går ju sådär som ni kanske förstår.

​Hoppas ni också har en fin tisdag! 

Likes

Comments

Hejsan! Just nu sitter jag och har geografi lektion och jag fattar inget, hahaha det handlar om stadsplanering och jag är inte ett dugg intresserad så jag passar på att slänga in ett inlägg om årets skördefest!

Som dom flesta vet så är skördefesten något av det bästa jag vet, det är så mysigt att få se hur dom har det på sina gårdar och få hälsa på som söta djuren. Maten är ju också något som alltid är så otroligt gott på skördefester. I år besökte jag 6 stycken öppna gårdar, hade hoppats på att det skulle bli fler men när man inte har körkort och är beroende av någon som har så är det ganska svårt. Men näst år har jag ju bil och allt och då blir det åka av!

På fredagen efter skolan så drig jag ner till sjökvarteret med Katta och vi köpte ledholmare ( strömming, lök, sallad med vitlökssås i bröd ) och våfflor. Det var riktigt gott så efter det kunde man cykla iväg till träningen mätt och full med energi för en gångs skull.

På lördagen åkte jag och min familj till lumparland och besökte de 3 gårdar som hade öppet där. Det var riktigt mysigt och dom hade världens gosigaste får där! Och riktigt god mat såklart, jag köpte mig en minipumpa bara för att den var så udda. På kvällen drog jag och Dessi iväg till ett mysigt kaffe som hade öppet och fikade, det var riktigt mysigt fast det var rätt så kallt. Sedan besökte vi Ålands mejeri där vi bara gick runt lite och kollade på traktorer innan vi fick nog av kylan och for hem till mig och lagade varm choklad.

I går ( söndags ) så var jag och kaninhopparna på stan en stund på dagen och hade uppvisning, Tintin var riktigt duktig trotts att barn och uppvisningar är det värsta han vet. På kvällen pluggade jag mest så det blev inga flera gårdsbesök för min del, men jag är riktigt nöjd över i år och nu har man något att se fram emot om ett år igen då!

​Tack för i år Skördefesten!!! 

Likes

Comments

Hej hej! Det är September nu, i början av denna månad ( alltså typ igår o.s.v. ) så har det varigt riktigt höst väder! Och som jag har längtat efter det, det bästa med hösten är all den mysiga stämningen och alla mysiga höstkläder man får ha på sig! Men så i dag blev det plötsligt "sommar" igen! 22 grader just nu! Dom festa tycker ju att det är bra men jag tycker bara att det är konstigt och att detta vädret skulle ha passat bättre dom iskalla dagarna i augusti.

Denna dag är då den kortaste dagen jag har i veckan i skolan ( två lektioner som börjar 11.05 och slutar 14.20 ) när jag kom hem satte jag mig med samhälla frågorna och försökte mig på dom, och jag kan säga att jag fattar inget alls!! Här har jag nu suttit i 2 h och försökt med dem men nu ger jag upp! I kväll ( om en timme ) så ska jag och Dessi dra iväg på kaninklubb ( precis som när vi var små ) med våra kaniner och träna lite hoppning.

I morgon är det den tyngsta dagen på hela veckan i skolan, men jag ska försöka ta mig igenom den. Jag har ju redan klarat av 4 Torsdagar!!! Och snart är det dags för provperiod, vilket jag absolut inte är beredd på!!!

Jo jag vann ett presentkort till personligalmanacka och nu har min egen designade almanacka äntligen kommit:

Likes

Comments