View tracker

Lördagsjobbet är precis avverkat och ikväll ska jag göra....ingenting? Eller jag ska träna och läsa hade jag tänkt. Och skriva julkort. Men inget mer. Det är ju lördag föfan! Hade velat gå ut och äta middag och kanske dricka lite rödvin, men det får snällt vänta tills jag inte är så ensamen dvs har besök. (Obs lider ej av att vara själv)

Sen sist så har jag pratat med mamma i telefon, kommit till insikt i ett och annat som skavt innanför bröstbenet och försökt ordna ett bankkort. Tyvärr kan det ta upp till 7 veckor? Tyckte det lät så länge :(

Igår när jag strosade på stan gick jag till bilblioteket för att läsa lite. Så mysigt att höra studenter knappra på tangenterna medans jag vände blad. Dock inte avis pga pluggstressen som alltid finns där haha.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag har köpt livets viktigaste tavla för 10kr. Alla borde ha en sån hängandes ovanför sängen, så som jag. Viktig pepp helt enkelt.

Likes

Comments

View tracker

Alltså lyckan när jag gör mitt första ordentliga gympass sen jag flyttade hit? Fyfan vad jag har saknat att träna! Träningen är ju verkligen en sak som alltid funnits i mitt liv, varesig jag aktivt valt att träna eller inte så har jag ändå rört på mig haha. Det har varit handbollsträningar, en timme i gymmet eller ett spinningpass då och då. Sen jag flyttade hit var det varit NOLL träning. Jag har gått mycket men det är ju inte samma sak som min kropp är van. Men igår så kände jag mig stark och det var så roligt att vara på gymmet! Idag kan jag knappt gå men det är helt klart värt det haha.

Likes

Comments

Vi i Kapitelslukarklanens bokklubb har läst Egenmäktigt förfarande - en roman om kärlek som månadens bok. En fin bok, helt klart. Jag tror alla kan känna igen sig lite i den, på ett eller annat sätt. Språket och vissa meningsuppbyggnader tyckte jag var lite komplicerade och ibland hade jag svårt att få någon rytm i det jag läste. Men den är verkligen läsvärd och av mig får den 3 slukisar; 🐍🐍🐍

Sorry för halvtaskiga bilder hehe.

Likes

Comments

Alltsåååå HUR snygg är inte denna kappa som jag köpte när mamma var här? Älskar den så mycket! Den är lång och stor, precis som jag. haha nämen känner mig så snygg i den! :-)

Jättedålig bild och supersmutsig spegel men kolla bara på kragen <3

Likes

Comments

Ikväll ska jag planera veckan som kommer, äta saffransskorpor och andas. Och läsa! Massor! Köpte tre böcker på engelska för ett tag sedan, vet egentligen inte vad som slog slint men det är ju alltid kul med lite förändring!

Likes

Comments

Har varit på arbetsintervju tidigare idag och fick just veta att jag fått jobbet! Eller ja, det är ju som vikarie men ändå. Gångavstånd hemifrån, nybyggda lokaler och supertrevlig chef. Det känns så himla bra! Så nu har jag två jobb som jag kombinerar.
Äntligen har saker börjar lösa sig, det gör det ju alltid. Det är bara jobbigt att vänta på att saker ska lösa sig haha.
Detta firar jag med en kaffekopp på Espresso house. Som alltid :-)

Känner mig ca såhär glad idag

Likes

Comments

Hej alla som fortfarande kikar in här trots extrem frånvaro. Kul att ses!
Sen sist så har mitt humör och min livslust varit en enda stor bergochdalbana. Jag tror det är en kombination av ovisshet och rastlöshet som gör att jag flippar totalt vissa dagar. Men!! Idag är jag glad för jag har varit på en ny arbetsplats i helgen, hemtjänsten på Heimdal. Gruppen var verkligen välkomnade och hjälpsam och det kändes superbra att vara där.
Tidigare i veckan har jag varit på ett rehabhjem och ett sykehjem och även där kändes det bra! Fick sitta på en stol i sju timmar på sykehjemet där jag hade fastvakt. Skönt med lättförtjänta pengar haha. Så pepp på att jobba när det är kul! Är verkligen tacksam för det lilla och njuter av att inte känna mig som jordens mest negativa människa haha.

Likes

Comments

Idag är den första riktigt genomtunga dagen sen jag kom hit. Jag har panik och är frustrerad över att jag inte får jobba så mycket som jag vill. Det enda jag vet nu är jobb till helgen. Har pratat nu med andra bemanningsbyråer och dom tycker det är helt fel att jag inte får jobba mer och att jag inte har vissa garanterade dagar att jobba. Så idag har jag sökt massa andra jobb, skickat säkert 30mail till olika ställen men jag tror nästan inte det är rätt väg att gå. Borde skriva om mitt cv och gå och presentera mig istället.

Jag vet att det löser sig, det gör det alltid. Men just nu finns det så mycket som måste lösa sig innan jag kan känna lugnet igen;
• jag måste få mitt d-nummer som jag beställt
• jag måste öppna ett bankkonto, vilket jag inte kan göra utan d-nummer
• jag måste ordna mig mer jobb. Kan tänka mig ett städjobb eller kanske på ett hotell. Vad som helt egentligen.
• jag måste "laga" datorn som inte kan koppla upp till wi-fi. HATAR när tekniska saker inte fungerar.
• ordna ett utdrag ur polisregistret, scanna in mitt körkort och ordna ett diplom på att jag gjort HLR-kurs. Utan en fungerande dator blir detta lite svårt så vet inte riktigt hur jag ska lösa det. Kan man hyra/låna skrivare/scanner på bibblan?

Egentligen var detta meningen med flytten hit; att jag fan måste kämpa lite för min lön. Jag har alltid fått alla jobb jag haft iprincip serverade. Glidit in på ett bananskal och haft jobb typ. Så på ett sätt är jag glad att det är såhär, mest för att jag vet att det alltid löser dig. Tjänar jag inte nog med pengar så får jag väl skjuta fram min asienresa lite längre fram i tiden. Livet går helt enkelt inte alltid som planerat.

En sak som jag kan glädja mig åt är att det är så himla vackert här. Och att vi har fått snö! Tjohooo!!!!

Likes

Comments

Mamma har just åkt hem och jag sitter på WorkWork med gråtiga ögon och en kaffekopp. Vi har haft det supermysigt. Jag behövde nog detta mer än vad jag själv trodde.
Vi har plockat kulturpoäng då vi varit i domkyrkan, sett på kronljuvelerna och gått på museum. Vi har även hittat två secondhand butiker (!!!!!!!!) som var superfina. Köpte en kappa, handskar och en väska där. Vi har myst på olika fik och äter supergod sushi. Sen har vi sovit middag i en 90säng, som när jag var liten. Provat glasögon, kläder och pillar på massor av inredning har vi också hunnit med.
Vi har druckit rödvin och ätit baconinlindade dadlar, gått flera mil per dag (känns det som iallafall) och bara umgåtts. Bästa mamma ❤️

Jag som ska spara pengar nu när jag är här ":)" men jag har faktiskt sett det som att jag varit på "semester" med mamma så jag har unnat mig lite saker.

Likes

Comments