Måndagar betyder ledig dag för vår del då vi har valt kurser som enbart är på tisdagar-torsdagar. Dock gick vi ändå upp i tid idag för att ta oss till skolan för att få alla stämplar till kurserna vi valt.

Efter lite krångel på skolan åkte vi hem till lägenheten och bytte om, för att sedan ta en promenad bort till vattenlandet som vi bor nära. Där spenderade vi hela eftermiddagen och varvade solning med att åka vattenrutschkanor, dricka öl och bada. Kvällen avslutade vi med en supergod middag på en restaurang i närheten. En helt okej ledig måndag med andra ord.

Imorgon är det första "riktiga" skoldagen och två lektioner i två olika kurser står på schemat; operations management och sign and narrative on Asian brands.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I lördags kväll var jag, Viktor, Richard och två tyska tjejer på Shilin Night market, vilket antagligen är Taipeis mest kända nattmarknad. Då vi bor precis vid en annan nattmarknad (Shida) har vi redan känt på det lite, dock var Shilin SÅ mycket större och det var helt knökat. Antagligen var vi inte så smarta som valde en lördagskväll...

Väl på marknaden åt vi massa olika saker, så som grillade köttbitar, kycklingspett, mango-smoothies och wheel-cakes. Vi vågade oss inte på stinky tofu, kyckling-hjärtan och allt sånt "konstigt" än, men det kommer ;)

Mätta och belåtna kom vi hem och la oss ganska omgående. Jag vaknade upp kl 7 på söndagen av någon slags allergisk reaktion IGEN, men denna gången en svullen underläpp och en svullen vänsterhand. Det var bara att proppa i sig allergi-medicin och framöver får jag tyvärr strunta i att äta wheel-cakes då jag tyvärr tror det är dom som får mig att svullna upp överallt...

Imorgon är det måndag och då ska vi till skolan tidigt för att få stämplar på de kurser vi vill läsa. Här är det inget att man väljer kurser online utan istället ska man gå till olika avdelningar med ett vanligt pappersark man har fyllt i för hand, för att sedan få stämplar, och till sist lämna in pappret till en ansvarig..
Efter det planerar vi att åka till ett vattenland som ligger nära där vi bor och bara sola och bada hela dagen.

Likes

Comments

Idag var vi på skolans största campus och hade orientation, dvs lämnade in vår medical examination, fick våra studentkort och fick ta del av massor av information. Hittade även ett fint ställe precis bredvid skolan (se bild 2).
Alla kändes lite sega då vi igår var ute på "International student festival" och kom hem ganska sent, men det var en kul kväll! På klubben fanns det beerpong och "dyra" öl som kostade drygt 30kr. Mindre nice var dock att folk rökte inne på klubben.... Men men..

Efter besöket på skolan råkade vi sätta oss på fel buss till tunnelbanan, perfekt med lite billig sightseeing ;) Väl tillbaka i lägenheten har vi bara slappat och ätit onyttigt. Jag har även hunnit med att få allergisk reaktion och ett supersvullet och varmt ansikte, så ett besök på ett taiwanesisk apotek har också hunnits med.

Nu är snart Harry Potter slut och då ska vi sova, imorgon väntas vår första lördag i vårt nya hemland!

Likes

Comments

I tisdags passade vi på att turista litegrann. Vi åkte bl.a. upp i Taipei 101 (som har världens snabbaste hiss). Efter det strosade vi omkring och hittade ett supermysigt ställe som heter Commune A7 där man kunde äta, dricka (unicorn-drink), spela basket, baseball osv osv.

Likes

Comments

Såhär bor vi; jag + 3 andra killar från Jönköping University, en filippinsk tjej och en tjej från Thailand.
Översta bilderna visar mitt fina gula rum med supermycket förvaring! Är väldigt nöjd med med storleken, att jag har en dubbelsäng och att AC:n funkar bra.
De andra bilderna visar lite av våra gemensamma utrymmen, vardagsrummet och köket. Allt är superfräscht och lägenheten ligger väldigt bra till precis bredvid en tunnelbanestation och runt hörnet har vi en nattmarknad.
Här kommer vi att trivas!

Likes

Comments

Resan från Hongkong till Taipei gick supersmidigt! Med fyra säten för sig själv och god flygplansmat kan man inte klaga.
Väl framme i Taipei tog vi en taxi direkt till lägenheten, mötte hyresvärden och fick reda på allt praktiskt. Nästa stopp var Ikea där vi handlade allt vi behövde till våra rum och vi passade även på att äta lite köttbullar och dricka svensk öl (för det måste man ju göra där?!).
Vi har även vart på Carrefour som är ett stort shoppingcenter samt kikat på skolan. Dagen avslutades med att köpa med mat till lägenheten.

Likes

Comments

Hej hej och välkommen till min blogg! Tanken var ju att skriva om min utbytestermin i Taipei men varför inte starta bloggen med lite semesterbilder?!
Jag, Richard och Viktor sitter nu på flygplatsen efter 3 svettiga dagar i Hongkong. Förutom att svettats konstant har vi hunnit med att äta koreansk bbq, dricka öl på rooftops, åka båt, kolla läget vid Victoria peak och avslutat med en middag och drink med Karolina och Anton.

Nu är vi riktigt laddade för att åka till vårt "hem" och se hur allting är där. Skolan börjar inte förrän på fredag så vi har några dagar på att orientera oss.

  • Filed under: Resor

Likes

Comments