Contains affiliate links

Etter ønske fra en herlig leser tenkte jeg at jeg skulle skrive mer om hva Abel også liker å spise. Han er tross alt en liten person han og, og krever av og til litt annen smak eller type mat enn vi voksne. Til tross for at han mer eller mindre er altetende, er det noen ting som vi gir mer av til han eller lager annerledes.

Et eksempel er jo at jeg ikke spiser hvete eller korn til daglig, og ikke drikker melk isolert til tross for at jeg spiser noen andre meieriprodukter, og får i meg jod og kalsium i rikelige mengder gjennom andre ting (grønnkål, fisk og skalldyr etc.). Dette er jo et kosthold jeg har valgt for meg selv, etter å ha fått kunnskap om matvarene og erfart hva det gjør med kroppen min. Jeg har fått enormt gode resultater av det, psykisk og fysisk. Men med Abel er det litt annerledes, jeg følger rådene jeg får av helsesøster og min egen magefølelse, og når han er så liten er det blant annet egne måltider i barnehagen som jeg vil han skal få være med på. Noen ganger tror jeg dessuten han kunne levd på brødskive og kaviar... Haha!

Det meste jeg spiser vil han også ha, og får smake det meste! Vi har et vanlig brød som han bruker å få, og hvis vi har tid lager jeg en deilig havregrøt til ham som han elsker! Den er proppfull med gode ting, og det går ikke lange tiden før den er i magen - og litt overalt ellers. Hehe...

DU TRENGER:

- Havregryn
- Melk eller kokosmelk (jeg bruker kokosmelk i min egen men vanlig melk i hans)
- Chiafrø
- Gojibær
- Acai pulver

Mål opp så mye melk og grøt du tror barnet vil spise. Lag vanlig havregrøt, og bland grøten så med chiafrø og eventuelt litt ekstra melk for å kjøle den fortere ned. Bland så en halv teskje med acaipulver i grøten - pulveret er fullt av antioksidanter - og legg gojibær på toppen. Abel pleier å spise bærene først.

Dette blir en god supergrøt for superbarn!

Dette bildet inneholder metatags, som vil gjøre det lettere for deg å få tak i produktene på bildet. Kopp/Tallerken: Design Letters / Design Letters

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Toro er fortsatt enklest - men denne brownien er hvertfall ikke så alt for dårlig for deg, og du kan spise den til alle døgnets måltider! 😍 eller... kanskje ikke helt til å anbefale uansett med tanke på matvariasjon, but you get me.

Denne oppskriften skulle egentlig bli publisert igår, men jeg har lagt nede for telling med spysyken og glemte helt av det! Heart = broken... men her kommer den!


DU TRENGER:
5 dl dadler uten sten, kuttet opp
2,5 dl kokende vann
1 ts natron
200 g usaltet smør
200 g smeltet mørk sjokolade, minst 70%
4 egg
1/2 ts bakepulver
1 dl mandelmel
1,5 dl kokosmel
2 ss kakaopulver
Sjokoladebiter


1. Forvarm ovnen til ca 160 grader, og gjør klart en form på ca 30x20 cm
2. I en stor bolle, bland sammen kokende vann, dadler, natron og smør. Rør til smøret er smeltet. La det trekke i 20 minutter for at dadlene skal mykne.
3. Mos dadlene med en gaffel for å få en mykere konsistens, og ha så oppi smeltet sjokolade, egg og vanilje og rør til alt er godt blandet.
4. Ha i melet, kakaopulveret og bakepulveret, samt sjokoladebiter, og rør til blandingen er fin. Om du mistenker den er for rennende, ha i litt mer mel - men ikke for mye! Husk at browniedeigen skal være myk.
5. Ha i formen, dytt sjokoladebiter nedi og stek i ca 45 minutter. Sjekk gjerne med en tannpirker. La avkjøle i formen, og spis gjerne med frukt til! Mmm...

Likes

Comments

Happy Valentines da, dere! Om det så er Valentines eller Galentines for deg i dag har jeg en liten oppskrift på noe så digg at det vil gjøre dagen fab. I tillegg til at det er godt er det også mye mer på den sunne siden enn det du ellers kjøper ferdig på butikken, og etter min mening: mye diggere.

Jeg er jo fortsatt alene, Edvard er på Østlandet, og jeg må derfor varte opp for meg selv i dag. Ikke som at denne dagen blir så mye feiret her i huset ellers, men hallo da, er det bare jeg som synes man kan gi litt ekstra oppmerksomhet på dager som dette som man ellers glemmer i de travle hverdagene? Det tar hvertfall ikke meg noen ekstra kalorier å gi en blomst eller lage noe ekstra godt til frokost eller middag 😉

Tilbake til oppskriften: peanøttsmør med sjokolade! /kakaopulver. Jeg syns det smaker så sinnsykt godt, og jeg som elsker sjokolade og har vanskeligheter med å holde meg unna trenger virkelig dette for å holde meg i sjakk. Yummy!!

Du trenger:

  • ca 250 g USALTEDE peanøtter
  • 3-4 ss olivenolje
  • 2 ss raw cocoa powder
  • 1 ss sukrin gold (valgfritt)
  • En klype himalayasalt (eller vanlig salt)

1. Skrell peanøttene (om kjøpt hele) og legg de i en form i ovnen på 180 grader. La steke i 5 minutter, men hold et øye med de så de ikke blir brent.

2. Ha peanøttene i en kjøkkenmaskin og fres dem til de er helt knuste. Ha så i oljen, sukrin gold og kakaopulveret og kjør igjen.

3. Kjør til blandingen er rennende,. Da er den ferdig, og kan oppbevares i et isolert og godt lukket glass i kjøleskap i fra tre mnd og opp til et halvt år!

Om du kun vil ha et vanlig peanøttsmør kan du droppe kakaopulveret, og vipps! Det blir ikke enklere enn det! Det kan bli litt hardt etterhvert som det ikke blir tatt noe av det, men da er det bare å ta det ut og blande oljen (som ofte skiller seg) og nøttene sammen igjen. I peanøttsmør fra butikken er det ofte tilsetningsstoffer utenom det åpenbare, for at det skal holde seg lengst mulig - but not here!

Topp det med valgfritt pålegg (anbefaler banan og jordbær på riskake) og nyt!! 😍

Ha en kjempefin dag videre - håper du blir gjort stas på!

Likes

Comments

Mat

BACK ON TRACK! Jeg har hatt en liten uke hvor jeg har vært litt av og på på "sunn-mat-fronten", men sånn er livet. Jeg tror ikke på dietter, men heller på en livvstil og et kosthold som følger deg livet ut. Og livet skjer! Life happens, noen ganger skeier du ut en gang i hverdagen, andre dager er du helt i bunn og har en hel uke med treat day hver eneste dag, men det viktigste er at man kommer seg tilbake på sporet igjen - og det er det jeg tror mange ofte har problemer med. Det som er spist er spist, og da kan man vel bare fortsette? En sjokoladebit i dag, da er vel hele dagen ødelagt? Neida, det er den ikke! Den er kun ødelagt om du lar den være ødelagt. Jeg har god samvittighet hver eneste fredag/lørdag når jeg unner meg noe heeelt motsatt av begrepet "sunt", og det er så viktig å få den samvittigheten på plass. Om du spiser godteri hver dag men har dårlig samvittighet for det, hvorfor fortsetter du da? 😃
Jeg skrev vel litt om dette på posten på Instagram av mine resultater av et sunt kosthold.

Men nå er det altså tilbake til gamle vaner, og det som virkelig gir resultater: psykisk og fysisk! Sunn mat gir meg så mye energi og godfølelse, og det er jo så GODT! I dag lagde jeg meg tidenes festmåltid etter trening, med masse masse grønnsaker og TORSK! Jeg har ikke spist torsk på hundre år! Det var helt klart dødsgodt, men tips: kjøp helst usaltet torsk om mulig og krydre selv.

DU TRENGER:

Grønnsaker av eget ønske, jeg hadde:
Champignon
Aubergine
Brokkoli
Aspargesbønner
Cherrytomater

1 Torskefilet, min er ca 200g, men dette er også noe man må se på hvor mye man spiser. Helst usaltet.
2 egg

Smør
Hvitløk
Timian
Salt og pepper
Evt. fiskekrydder

Pesto, kan sløyfes


1. Jeg stekte torsken i egg, jeg syns det gir en veldig god smak på fisken. Rør sammen to egg og krydder, og vend fisken i "røren". Skjær så opp grønnsakene og hvitløken.

2. Legg smør i stekepannen, og sett på middels sterk varme. Legg fiskefileten i pannen, og stek i noen minutter på hver side. Krydre med timian og legg fisken til side på en tallerken.

3. Legg litt mer smør i pannen sammen med hvitløk, og stek grønnsakene.

4. Legg de sammen på en tallerken, ta gjerne litt pesto på siden og NYT! Jeg bruker ofte steke restene av eggerøren også, siden jeg er så matvrak, hehe...

Dette er egentlig ganske kjapt og enkelt å lage, men jeg forstår at ikke mange har tid til en slik lunsj i en hektisk hverdag. Mitt tips er da å lage dobbelt når man lager middag, og ha det i matboks til dagen etterpå! Det fungerer kjempefint her om det er hektiske dager i møte 😄

Bon appetit!

Likes

Comments

Instagram@annaalberici