- NÅR KATTEN ER BORTE DANSER MUSENE PÅ BORDET -

Da sitter vi her. Alene i en og en halv uke. Edvard har dratt til Malta på treningsleir, og plutselig er det ingen verdens ting å ta seg til her hjemme. Du vet når dagene ellers har gått i ett, du har kjørt samboeren din til flyet, og kommer hjem til et tomt hus? Eller... Ikke helt tomt. Abel er jo her! Uansett er det en sånn rar og liksom litt ensom følelse.
Men bare med det første.

Jeg trives godt i mitt eget selskap, og jeg trives godt i Abels. Og i følge alle slags "forholdsguider" som fyller sidene på enkelte blad er jo litt avstand inni mellom bra for forholdet. Det er jo deilig med egentid, og samtidig kan jeg lage alt Edvard ikke liker til middag som jeg selv liker, som bacalao og potetball. Nam, kanskje er det ikke så dumt å ha ti dager for meg selv likevel? Jeg var jo ganske vant til å være alene når jeg bodde i Oslo, og Edvard spilte i Sverige - da kunne det gå lenge mellom hvert besøk, og gjensynsgleden var enorm. Siden Abel nå er inne i bildet er det jo litt annerledes, men han er så snill og grei at det ikke tar meg litt ekstra energi engang å passe på ham alene. Får nyte det nå når vi bare har én...

Edvard dro mandag, og ellers har jeg nedprioritert bloggen til de grader. Det beklager jeg nok en gang. Plutselig blir det slik, man glemmer og man velger bort.
I kveld får jeg middagsbesøk, og i den anledning skal jeg ta frem restene av dåpskaken - dessverre var det litt igjen. Jeg sier "dessverre" fordi kroppen absolutt ikke har godt av det, og jeg som så gjerne vil komme meg i form igjen bør egentlig ta hensyn til det. Men fristelsen er alt for stor!! Det er en sjokoladekake med oreofyll og bringebærmousse - og jeg kjenner jeg får vann i munnen bare ved å tenke på den. Hvordan kan jeg la være? Samtidig er det bedre at den blir spist opp enn at den ligger der og blir dårlig... Ikke sant?

Jeg får hive meg rundt - jeg kjenner jeg går rundt som en zombie, og skulle egentlig ha sovet nå som Abel gjør det. Han har hatt noen rotete netter, og samtidig våkner han mye tidligere enn før. Jeg gleder meg til nettene blir hele igjen!!

Håper dere har en fin torsdag!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Gratulerer med dagen til alle dere mødre der ute! Dere er supre. Jeg er inne i min aller første morsdag - hurra for det! Vi har alltid feiret mors- og farsdag med frokost på sengen, gaver og oppmerksomhet, og minnene jeg sitter igjen med er bare gode. Jeg har alltid elsket å overraske og glede, og bruker enhver anledning! Og nå er det faktisk min tur til å bli feiret på morsdagen. Jeg tok en lang morgen i morgenkåpe, med kaffe og omelett - helt herlig! Edvard er på vei hjem fra Sverige etter en treningskamp mot Djurgården, så jeg har fått skjemt bort meg selv litt. Abel har til og med sovet en god stund, så jeg fikk faktisk tid til det! Det er jo et skikkelig rollebytte, for sist gang vi feiret morsdag var jeg syv år. Mamma døde året etter dessverre. Jeg tenker ekstra mye på henne i dag, og i det vi feirer meg vil jeg også feire henne. ❤

Morsdag har falt på Valentines Day i år. Og akkurat som at farsdagen falt på bursdagen min i fjor, prioriterer jeg å overraske og glede Edvard fremfor å sitte på tronen selv. Som sagt elsker jeg å glede og gi, så det er så vanskelig å la være! Det kan sikkert irritere Edvard til tider, når han mener at jeg skal være egoistisk disse dagene og ikke tenke så mye på ham. Men kjære, det er vanskelig! Jeg har selvfølgelig en liten ting til ham, og i kveld har vi også barnevakt sånn at vi skal få komme oss ut på restaurant. Herlig!

​Jeg vurderer å løpe bort på butikken for å kjøpe det siste jeg trenger til Red Velvet Cupcakes. Hadde det ikke vært romantisk å overraske ham med det når han kommer hjem? Jeg får se hva det blir til, jeg har hvertfall kjempelyst til å bake noe - og finner så ekstremt mye inspirasjon i denne lille boken her. Elsker å se gjennom, og jeg elsker å bake. Vi får se hva det blir til, noe skal jeg hvertfall stelle i stand! 😄

Hva skal dere i dag? 💘

Likes

Comments

Hverdag

Du vet de dagene når du er så lat at det er like greit å bare bli sittende i sofaen? De dagene når tiltaksløsheten regjerer, håret går opp i en (ganske mislykket) messy bun på hodet, og sminken ligger urørt i toalettveska, når antrekket er OFF point og middagen blir take-away. Slik har de to siste dagene vært, og siden latskapen tok styringen ble det intet innlegg disse to dagene. Det beklager jeg - men det mest interessante jeg hadde fått dratt ut av meg at that point ville vært hva vi hadde til middag. (Gyros og sushi, bare sånn for ordens skyld).

Det er jo egentlig litt greit med sånne dager en gang i ny og ne. Man trenger å lade batteriene litt, og ikke se perfekt ut hver dag - man trenger vel noen ganger en do nothing day. Å kunne legge seg uten å tenke på å fjerne sminka er helt fantastisk, og å bare kunne sprade rundt i en kosebukse som får rumpa til å se alt annet enn rund ut (punktert med andre ord), og en genser som ser utrolig lite flatterende ut med den buksa, er så befriende.

Min do nothing day er vel egentlig strengt talt ikke en dag fylt med ingenting lenger. Når du har et barn kan man ikke forvente det, så jeg føler meg hakket mindre lat enn før - hurra! Kanskje jeg ikke er så håpløs som jeg føler meg de dagene, der jeg sitter og halvsover med maten hengende ut av munnen imens jeg ser på Abel leke på gulvet foran meg. Kanskje jeg rekker å ta meg en liten blund før han vil opp?

Men i dag er det altså fredag, do nothing day er over og jeg har igjen brukt tid på håret, ansiktet og... Vel, det var egentlig det, skal ikke skryte på meg antrekket. Men endelig helg, hæ? For meg som egentlig har "helg" hver dag høres det vel kanskje dumt ut å glede seg til den, men mye av det har med at søppelbilen henter dunken vår hver søndag, og vi henger virkelig etter. Dvs at vi (Edvard) har glemt å trille den ut i hvert fall to uker på rad, og det betyr at det alltid er et par søppelposer som venter på å bli kastet.
Nå gikk det nettopp opp for meg at det faktisk er det jeg gleder meg til når helgen kommer. Oi da...

Ha en kjempefin dag! TGIF 🌸

Likes

Comments

Hverdag

Jeg har gått til innkjøp av en ny melk: nemlig mandelmelk. Jeg har hørt så mye bra om mandelmelk, og tenkte derfor å prøve det ut selv nå når jeg så det i butikken. Det inneholder visst utrolig mange næringsstoffer, og er visst faktisk "bedre" enn soyamelk. Jeg er ikke laktoseintolerant og liker veldig godt kumelk, men mandelmelk kan være et sunt og godt alternativ likevel!

Hva kan du egentlig bruke mandelmelk til? Den har en mye søtere smak enn kumelk, rett og slett så enkelt som en smak av mandler, og kan derfor være egnet til å gi frokostblandingen, kaffen eller sausen din en litt annen smak - og kanskje en litt bedre smak - enn vanlig. Jeg tror kanskje jeg skal prøve å lage min egen etter hvert. Les her om hvorfor du bør velge mandelmelk.

...

I dag har jeg bare lagt hjemme og vært kvalm. Planen var egentlig å rydde og vaske - spesielt ettersom jeg greide å søle Bris utover hele kjøkkenet i går - men det har jeg altså ikke orket. Senere skal jeg egentlig trene, men vi får se hvordan formen er. For ordens skyld: kvalmen har nok ingenting med mandelmelken å gjøre, ettersom jeg smakte på den etter magen slo seg vrang. 😷

Jeg håper den gir seg snart, for det å være syk og ha en liten en i hus er ikke helt optimalt. Blid som en lerke er han hvertfall, og det virker ikke som at han har blitt bitt av kvalmen min! 

Håper dere er friske og raske, ønsk meg lykke til på å bli frisk til treningen kl 19! Nå setter jeg igang med alle midler... Ha en fin dag! 🌸

Likes

Comments

En litt annen tankegang enn gårsdagen? Vel, i dag hadde jeg og min venninne Ida en herlig tur sammen (til og med i regn) etter en liten økt med "Mor og barn"trening. Det er mye kjekkere å gå sammen med noen, og som de to skravlebøttene vi er enset vi nærmest ikke regnet der vi gikk rundt øya. Jeg hadde selvfølgelig glemt regntrekket til vogna i all hast for å komme ut av døren i morges, men "kreativ" som jeg er tok jeg ned solskjermen og myggnettet. Det fungerte faktisk overraskende bra! Abel lå trygt og tørr, og sov hele turen.

Flotteste Ida! Kan også bekrefte at hennes nydelige sønn Noah har de samme blå øynene. Så fine! Nå har jeg nettopp laget ferdig en god middag for oss. Klokken er i skrivende stund 21:10, så det ble ekstremt sent i dag. Turen ble lengre enn jeg trodde, og etter en lang og deilig dusj (egentlig midt i dusjen) fikk jeg et lite besøk av to herlige jenter, Eline og Christine. Det er så hyggelig når folk kommer innom! 😄

På menyen i dag er det Pasta al Forno med kjøttdeig, noe min far brukte å lage til meg veldig ofte, og som igjen hans mor brukte å lage til ham. Farmor og farfar var italienske, og i Argentina under pappas oppvekst fikk han servert en god del av disse gode pastarettene. Utrolig kjekt at han fører det videre i familien, det synes jeg er viktig og vil igjen gjøre med mine barn.

Nå skal jeg finne frem en film jeg kan titte på imens jeg nyter - ja, virkelig nyter - middagen. Har du noen filmtips?

Ha en kjempefin kveld videre! 😄

Likes

Comments

Hverdag, Baby, Trening

Det ble vel ingen spesiell tur på oss - vi rakk å trille til postkassen før regnet begynte å så smått dale ned. Da mistet jo jeg selvfølgelig motivasjonen til å gå tur, så jeg sto under tak og trillet frem og tilbake til Abel sovnet. Det virker som at han sover bedre ute, noe som er forståelig med tanke på at jeg selv liker best å sove når soverommet er fylt med frisk luft.

Jeg må bli bedre til å trosse regnet og likevel begi meg ut på tur. Vognen har regntrekk og jeg har regntøy, og kler jeg meg skikkelig blir jeg verken våt eller kald. Unnskyldningenes mester som jeg er, er det alltid en grunn til at jeg ikke skal ut og gå. Jeg har hatt en periode hvor jeg likte godt å spasere meg en tur i ny og ne, men ellers er alt jeg kan huske fra tidligere år at jeg takket nei til turinnbydelsen. Så kanskje jeg må sette i gang en turchallenge? Å utfordre meg selv kan være en lur idé, så i den kommende uken skal jeg ha gått fem turer - som er lengre enn postkassen og hjem - i løpet av ukens sju dager. Fem på grunn av at været her er så uforutsigbart, og om det plutselig blir tre meter snø og is over natta kan jeg stå over en dag uten å "ødelegge".

Det er sunt og godt for både meg og Abel å trille tur. Ikke minst er det jo fin trening! Etter fødselen var jeg utrolig flink, så det er dumt at det har minsket så veldig. Vi har jo selvfølgelig fått frisk luft på andre måter i løpet av uken, og jeg har alltid én trilletur innabords når uken er omme. Men likevel synes jeg at det er litt for lite, så nå håper jeg at denne utfordringen min skal så noen turfrø i meg slik at jeg får det for vane. Jeg har jo abonnement på Storytel også, og det er på slike trilleturer det er perfekt å høre på lydbøker.

Nå når jeg tenker på det gleder jo jeg meg nesten til trilleturen i morgen! 😄 Vi skal først på mor og barn trening denne mandagen også, og etter det hadde det vært perfekt å stoppet innom en liten tursti som er på veien hjem.
Går du ofte tur?

Likes

Comments

Baby, Hverdag, Mat

God søndag og god fastelaven! Endelig er dagen her hvor du kan - med god samvittighet - spise boller med krem og melis. Mye krem og melis. Jeg liker å bruke en hver unnskyldning for å proppe i meg søtsaker, så i dag skal det magen fylles big time!

Jeg bakte bollene på fredag, så nå gjenstår det bare å piske kremen. Jeg pleier å piske inn melis (det da i stedet for sukker om du bruker det), det gir en litt bedre konsistens samt bedre smak - synes da jeg. 😄 Jeg brukte nok en gang bolleoppskriften til Trine på Trines Matblogg, den er så sinnsykt god! Det ble ikke så store boller som kanskje kjennetegner de typiske Fastelavens bollene, men de funker aldeles fint. Det blir artig når Abel blir så stor at han kan gjøre slike ting sammen med meg. Edvard spiser ikke noe spesielt med søtt, men med et barn i hus regner jeg med at det blir ønskelig en gang i blant. Da kan vi unne oss det lille gode i lag, mens pappa knasker gulrøtter - til tross for at jeg ønsker at Abel skal følge hans eksempel og velge frukt og grønnsaker fremfor unødvendig sukker. Hadde jeg bare vært like flink. Det blir som oftest at jeg sitter og hiver i meg dritt alene, anledning eller ei, og dagen etter klager over kvisa i panna som jeg påstår har kommet av hormoner. 😁 Wooops...

Finingen. I dag smakte Abel søtpotet for første gang, og han elsket det! Han spiste opp hele smaksporsjonen, og hadde kjempelyst på mer. Denne "introduksjonstiden" er så utrolig artig, samt spennende når man må se om magen reagerer på noe. Vi tenkte oss ut på en liten trilletur før vi setter i gang med bollespisingen. Det er så deilig å få frisk luft, og på grunn av været har vi ikke vært ute med vogn på noen dager. Men i dag ser det ut som en utmerket dag for å lufte hodet, så jeg tenker å kjøre til en tursti og gå litt der. 😊🍂

Har du noen planer for dagen - annet enn å kose deg med fastelavensbollene? 🌸

Likes

Comments

Som barn av to musikere har jeg vokst opp rundt musikk. Jeg kan ikke huske første gangen jeg var backstage, i publikum eller på scenen selv, og Ålesund Musikkskole og Kulturhus har jeg kjent nærmest som min egen lomme. Så i dag ble det naturlig for meg å ta med Abel på en intimkonsert i dag kl 14:00 på Thon hotell, for å se hans morfar spille. 😄

Det virker også som at han liker musikk, og jeg tror det er på tide med babysang for denne lille gutten. Jeg synger jo til ham hele tiden, og ellers spilles det ofte musikk i huset vårt også. Han var rolig under absolutt hele konserten - eller, han var glad og fornøyd! For rolig var han for så vidt ikke, ettersom den lille sprellemannen skulle hoppe og bena skulle gå som trommestikker - som igjen fikk prøve seg på skarptromma til morfar.

I pausen sto Abel for underholdningen, og som den storsjarmøren han er fikk han nærmest alle kvinners oppmerksomhet - og menns. ​Lov med litt snikskryt? 😄 Jeg kommer nok garantert til å dra på flere konserter, det er så greit når det er tidlig på dagen.

Har du hatt en fin lørdag? 🌸

Likes

Comments

Noen ganger blir helt dagligdagse ting et helt utrolig tiltak. Det er rart hvordan det varierer, men disse under er de vanligste tingene jeg plutselig blir helt giddeløs av å tenke på:

Sminke meg. Noen ganger er det et helt sinnsykt tiltak å utføre det så godt innøvde sminkeritualet mitt. Det er også ofte de dagene hvor sminken går helt i mot meg, og ikke legger seg like pent som den pleier. Takk for den!

Fjerne sminken. Når jeg er trøtt og egentlig bare vil sove, er det å fjerne sminken det største tiltaket på jord. Og når jeg først har hatt en dag hvor å sminke seg har vært tiltak, kunne jeg bare tenkt meg at den kunne vært der i minst en dag til...

Vaske håret. Av og til hadde det vært greit om håret kunne greid seg i en uke uten å bli det spor fett. Å bare dusje kroppen er så deilig, da slipper jeg å måtte tørke håret eller evt gå rundt med vått hår i flere timer!

Skifte bleie. Uh-oh. Abel har en forundringspakke på lur igjen. Klart må den skiftes, for ellers kan gutten få bleieutslett - og ikke er det behagelig å gå rundt med våt bleie, men for et tiltak det kan være! Spesielt om nr 2 har meldt sin ankomst. Jeg har en riktig sprellemann på stellebordet også, så det ender ofte med skifte for både ham og meg!

Dra på trening. Det er ikke selve treningen som er tiltaket. Det er det å komme seg til trening.

Dra på butikken. Det samme gjelder her. Det er ikke det å være på butikken som er tiltaket, men det er det å komme seg til butikken. Å måtte kle på seg, gå ut i bilen ect., det er visst mye travlere enn man skulle trodd.

Skjære grønnsakene til taco. Jeg elsker taco. Men å kutte grønnsakene derimot kan av og til gjøre meg så lite lysten at jeg faktisk dropper å lage det. Vi skal ha taco i kveld - torsdagstaco - (redigert: jeg trodde faktisk det var torsdag i dag. Egen boble much?) og for at det skal bli mindre tiltak der og da har jeg kuttet opp grønnsakene litt her og litt der gjennom dagen! Haha...

Ta ut av oppvaskmaskinen. Denne lemper jeg alltid over på Edvard. Jeg hater det noen ganger så mye at den kan stå lenge før jeg faktisk manner meg opp til å rydde på plass.

Ta oppvasken - om den har stått for lenge. Om jeg ikke har ryddet etter meg underveis eller rett etter jeg har lagd mat, er det alltid et enormt tiltak å skulle rydde og vaske etter meg. Det blir som oftest nært leggetid, og da er jeg atpåtil trøtt og lat fra før av. Huff, det er alltid lurest å gjøre det ferdig med en gang så slipper man å tenke på det senere!

​La meg bare få sitte her i sofaen, eller evt teleportere. Tross tiltaket er dette noe som må bli gjort, og selvfølgelig sparker jeg meg selv i rumpa og gjør det.
Hva synes du er tiltak? 😄

Likes

Comments

Baby, Hverdag

Jeg brukte torsdagen min på å endevende huset, rydde, støvsuge og vaske. Det var nødvendig med en skikkelig rengjøring, noe som helst bør gjøres en gang i mnd - men som har blitt sjeldnere her i hus siden sjefen kom til verden. 😅 Om kvelden fikk vi Katrine som barnevakt, og en liten feiring av Edvards lagkompis sto på tapetet. Jeg levde mye gjennom Snapchat (annafisk👻) men ikke her på bloggen dessverre, det ble plutselig helt glemt av!

Vi kom oss i seng ganske så sent, og det var så deilig å treffe puta. Samtidig er det nesten irriterende, for du vet at du må opp igjen gjennom natten uansett. Abel har blitt en slik morgenfugl også, og uansett hvordan jeg prøver å overbevise ham om at han skal sove LITT til, så kommer det ikke på tale. Men blid som en lerke er han, så det er litt vanskelig å ikke gå med på å stå opp. 😁

Gårsdagens iPhonebilder - i helt fantastisk dårlig kvalitet på venstre der.  Snart er Abel fem mnd, og kontroll venter hos helsesøster nok en gang. Jeg gruer meg til å se ham få vaksine igjen, for det ansiktet han gir meg sier virkelig "Hvorfor gjør du dette mot meg mamma? Hvorfor redder du meg ikke?", og hjertet mitt knuser. Han gråter hver eneste gang, og blir skikkelig lei seg! Stakkaren. Men heldigvis er det bare bra at han tar vaksine, så et lite stikk som gjør vondt i noen sekunder er bedre enn å få sykdommen den er mot.

God morgen! Blidfisen. Nå skal vi fortsette å nyte morgenen, men senere vil jeg sette igang med baking igjen. Men hva skal jeg bake - har du noen tips? Alt annet enn kanelsnurrer hvertfall, de har vi nok av! 😁

Ha en god formiddag! 🌸

Likes

Comments

Instagram@annaalberici