Ah, helg. Til tross for at jeg har vært hjemme med syk Abel både torsdag og fredag, er det deilig når helgen endelig er her. Det er liksom greit å ikke jobbe, om du skjønner? Du får ikke den rastløsheten som du får om du må være hjemme en arbeidsdag. Abel er dessverre fortsatt litt syk, men det er kun forkjølelsen som sitter igjen - og ikke mer feber hittil, bank i bordet!

Siden det var lørdag i går, og alle lørdager fortjener bra middag og helst dessert, lagde jeg søtpotetpizza og sjokoladekake - begge oppskriftene finner du på bloggen min. Det var helt sinnsykt godt, og Abel som ikke har hatt så veldig med matlyst ble helt i hundre når han så hva som sto på menyen! Haha! Egentlig var planen å dra til Oslo for å besøke familie, men siden Abel ikke var i form fikk det bare utgå... Dessverre. Hadde sett sånn frem til det, men heldigvis er vi så nærme nå at det ikke er vanskelig å få til en annen gang!

Men tilbake til mat (foodie vet dere). Snart er det jo 17 mai, og jeg gleder meg sånn! Bunad på, og ikke minst masse god mat. Til det skal jeg lage en enkel Pavlova-kake, uten sukkeret som du vanligvis finner i både marengs og vaniljekrem. Høres ikke det greit ut? Dette er jo perfekt for diabetikere, og egentlig generelt sett perfekt for de fleste. Man trenger utrolig nok ikke så mye sukker for at det skal få en søt smak. Jeg elsker jo å eksperimentere med slike ting, nettopp fordi jeg tror at alt kan lages sunnere (slik at man kan spise dessert etter nesten hver eneste middag, hehe) - som den godtemomsen og dessertelskeren som jeg er.

Mmm...

Til slutt skal jeg fortelle noe trist. Livet mitt fikk en brå vending da jeg mistet mobilen min på grusen utenfor inngangen vår, og knuste hele skjermen. Var ikke bare mobilen som ble knust, foråsiresånn! 💔 Neida, men det var veldig synd, fordi det egentlig er den jeg bruker for å ta bilder av alt. Om du vet om en plass i Østfold som skifter skjerm på iPhone for en ikke så alt for dyr penge, skrik ut!
Jeg hater jo å se og ta på knust skjerm, men elsker å ta bilder med mobilen, så dette var kjempesurt. Jaja, sånt skjer, heldigvis går det an å fikse! 😄 Så som sagt, skrik ut om du har peiling på noen mobilfiksere i området!


xx

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

God kveld! Bedre sent enn aldri med dette innlegget, eller hva?

Jeg lagde en helt fantastisk sjokoladekake i går, enkelt og sunnere enn den man vanligvis lager - altså ikke Toro. Hehe...

DU TRENGER:

Sjokoladekake
1 pakke kakemix fra Funksjonell Mat
2 store ss creme fraiche
1 ts bakepulver
5 ss kakaopulver
1 ts vaniljesukker
4 egg
2 dl vann
0,5 dl olje

1. Sett ovnen på 175 grader. Miks alle ingrediensene til sjokoladekaken i en bolle. Rør godt, og sørg for at røren er klumpfri.

2. Legg i en kakeform - diameter ca 23 cm - og stek i 30-35 minutter, avhengig av ovn.Sjokoladekrem
300 g romtemperert Røros smør (eller annet smør uten rapsolje)
50-100 g Sukrinmelis
5 ss kakaopulver
1-2 hele egg - se an kremen

1. Putt alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin, og kjør på middels til høy hastighet til det dannes en krem.

2. Bruk øyemål og smak, og tilpass kremen etter eget ønske.

Eventuelt valgfrie bær på toppen av kaken.

Likes

Comments

Glutenfrie, og proppa med proteiner! Disse tykke og saftige pannekakene garanterer vann i munnen, og non-stop spising. Balanser det gjerne ut med en grønn smoothie!

DU TRENGER:

Pannekaker:
3 egg
1 dl kokosmel
1 ts kardemomme
2 scoops med proteinpulver - helst av vanilje eller sjokoladesmak
1 ts bakepulver

Grønn smoothie:
1/2 avokado
To håndfuller spinat
1 banan
To håndfuller hempfrø
1 ts matcha
En boks med hermetisk kokosmelk
Vann til eventuell utvanning


1. Blend sammen alle ingrediensene til pannekaker i en blender. Varm kokosolje i en stekepanne, og stek på middels til sterk varme i noen minutter før du vender om. La avkjøle på en tallerken. Smelt gjerne et par ruter med sjokolade som inneholder MINST 70% kakao, og hell det over.

2. Blend sammen alle ingrediensene til grønn smoothie i en blender. Hell i et glass.

Likes

Comments

God palmesøndag!

Det trenger ikke være usunt eller vanskelig å leke barista. Denne oppskriften skulle vært ute for lengst i forhold til Instagramposten min, men her kommer den - en oppskrift på en forferdelig digg mocca latte laget i blender, enkelt og greit! 😍

DU TRENGER:

2 kopper nytraktet svart kaffe
1 ts kokosolje
2 dl usukret mandelmelk
1 ts kanel
1 ss raw kakaopulver

2 ruter smeltet 85% sjokolade


1. Ha alt unntar den smeltede sjokoladen i en blender.

2. Blend sammen i ca 15-20 sekunder

3. Ha smeltet sjokolade rundt i glasset og i bunnen av det. Hell oppi blandingen fra blenderen.

Om du vil ha iskaffe, sleng oppi noen isbiter når du blender! Nam!

Likes

Comments

Det er lørdag, og vår alles hellige tacofredag er offisielt over. Da er det vel innafor å prøve seg på en pizza?

Denne pizzaen har blitt en favoritt her hjemme, og ikke uten grunn. Den er veldig god, med en litt mer næringsrik bunn enn hvetepizzaen vi alle er vant med. Jeg skulle faktisk til å si at jeg ikke husker sist jeg spiste en pizza med hvetebunn, men så kom jeg på at for noen uker siden kjørte jeg ut av byen for å hente en Dolly Dimples pizza jeg skulle ha helt for meg selv når Edvard var bortreist. Matvrak... Men treat day er treat day! Haha!

Det tar en liten stund å lage denne pizzaen, men det er i bunn og grunn veldig enkelt. Den lager seg selv for det meste, og det er ikke noen avanserte teknikker du må til med. Ved mindre du har en helt insane teknikk på å koke søtpotet eller bre deig utover stekeplater - then do that.

OBS! Denne oppskriften er kun for bunnen.


DU TRENGER:
1 pizza

1,5 søtpotet, skrelt og delt opp i tynnere skiver
3 dl revet mozarella
1 egg
Valgfritt krydder (kan sløyfes)


1. Sett ovnen på 225 grader. Kok potetene til de er helt myke, og hell av vannet. La potetene avkjøles, og legg de så midt i et klede/koppehåndduk, ta opp kantene slik at de ligger i en slags "pose" og klem ut vannet. (Om du ikke har mulighet til dette er det ikke krise, men bunnen blir litt mer crispy om du gjør det).

2. Ha potetene i en bolle og mos dem. Bland mozarella og egget nedi mosen sammen med eventuelt krydder.

3. Ha bakepapir på et stekebrett, og bre deigen utover med en gaffel. Bruk lette bevegelser, og bre deigen så godt og jevnt utover som mulig.

4. Stek i ovnen i ca 30 - 45 minutter, avhengig av ovn. Sjekk jevnlig om den er "hard" nok. Kantene blir litt brente, men det trenger ikke tilsi at den er ferdig. Skru eventuelt ned varmen om du tror det er nødvendig. Isåfall må den nok stå litt til.

5. Ta ut, og legg eventuelt over på rist sammen med bakepapiret. Dette kan gi en sprøere bunn i etterstekingen - pass på at bunnen henger sammen om du gjør dette! Om den ikke gjør det, må den stå lenger i ovnen først.

6. Legg på tomatsaus og ønsket fyll, og sett så inn i ovnen igjen til den får ønsket farge - til osten har smeltet og er gyldenbrun.


Håper det smaker! ⭐️

Likes

Comments

Mat, Smoothie

Jeg sitter og skriver innleveringer for harde livet, og til det jeg ha et eller annet godt å kose meg med. Om å gjøre å ikke ha det så aller verst til tross for at man river av seg håret i frustrasjon? 😅

Denne smoothiebowlen er noe av det beste jeg har smakt, kombinasjonen av smakene ble bare så nydelig at jeg fikk flashbacks til sommer og sol - grin!! Sommer, fort deg!! Jeg er jo en foodie og elsker mat, så at det var godt var ingen overraskelse, men denne slo virkelig an.

DU TRENGER:
1 liten smoothiebowl

3 dl cashew melk - usukret
1 dl fryst bringebær
1 dl fryst mango
1 dl fryst ananas
En håndfull hampfrød

Jeg hadde også oppi...
MCT olje fra Onnit.com, smak av jordbær
Mushroom mix, superfoods

Matcha pulver og pomegranate powder


Blend alt sammen, og spe ut med mer cashewmelk om det er for tykt for blenderen.

Fyll i en bolle og topp med bær og alt annet du føler for!

Tips!
Vil du ha sorbet? Frys smoothien og voila!

Da får jeg vel bare fortsette med skrivingen... på dette punktet er jeg så distrahert av alt at jeg vel egentlig burde gå meg en tur for å lufte hodet. Hva bruker du å gjøre når du sitter med arbeid eller skole? ☺️

Ha en kjempefin dag, og kommenter gjerne innlegget med tips til hva jeg burde prøve å lage!

🌸🌸

Likes

Comments

Dette er så enkelt at jeg ble overrasket selv. For hva i all verden, dette er jo skikkelig fort gjort! Og ikke minst utrolig godt. Her får du oppskriften på en kyllingburger som er helt uten gluten og melk. Og du? Vel bekomme.

DU TRENGER:
4 brød

4 dl mandelmel
4 store egg
1 ts fiberhusk
1,5 ts bakepulver
1 ts havsalt/Himalaya salt
2 dl knuste linfrø

Fyll

2 kyllingfileter skjært i store strimler (jeg brukte kylling med tomat og urter fra Gildes "Kylling Gården")
Valgfri salat
Aioli
Ost (kan sløyfes)

Sett ovnen på 200 grader. Bland alt sammen til en røre, og bruk gjerne mer mandelmel om du mener deigen er for våt. Obs! Den skal være litt fuktig.

Med våte fingre, form til fire runde og litt flate hamburgerbrød. Du vil ikke at de skal være for "høye", da blir det veldig mye - den fella gikk jeg selvsagt i. 😅

Stek i 12 minutter, eller til brødene er brune og godt hevede.

Imens brødene steker kan du steke kyllingen. Når brødene er ferdige, la hvile på rist i noen minutter før du skjærer dem i to og legger på ønsket fyll, med kylling og aioli.

Server med salat på siden, og nyt!!⭐️

Likes

Comments

Det enkleste er ofte det beste!

I denne oppskriften trenger du kun to ingredienser, en stekepanne og kokosolje uten smak til steking. Den perfekte søndagslunsjen, eller som en del av frokosten!

DU TRENGER:
8 pannekaker

3 egg
3 bananer
1 ts kardemomme (valgfritt)
1 ts kanel (valgfritt)

Mos sammen bananene for seg, og visp eggene for seg. Bland de så sammen med det eventuelle krydderet, og stek i kokosolje - ca 1 min per side.

Nydelig med blåbær til, toppet med litt Stevia pulver 😍

Likes

Comments

Jeg har vært elendig på å oppdatere smoothieoppskriftene mine i det siste, men det er også fordi jeg har vært dårlig på fronten selv hjemme. Hallo så mye som har stått på, og dessverre har smoothien gått ned i "ikke-prioritert-helt-enda"-bøtta mi. Ikke fordi det var noen "tidsklemme", men fordi jeg måtte pakke ned blenderen og er ikke sånn superflink til å lage smoothie med hendene liksom.

Som dere sikkert har merket før har jeg tilsatt både det ene og det andre i smoothiene mine. Det er superfoods, og jeg anbefaler å sjekke det ut for å step up your smoothiegame! Smaken forandrer seg ikke noe spesielt, og det er jo bare gull å kunne drikke noe digg + næringsrikt!

Jeg tok meg en liten "kosesmoothie" i dag, med en fin farge og en søt smak. Her får du oppskriften:

DU TRENGER:

En banan
En håndfull fryste blåbær
Usøtet mandelmelk
En håndfull kakaonibs
En neve hampfrø
MCT olje fra Onnit.com, jordbærsmak (kan sløyfes)
En serving kollagenpulver (kan sløyfes)


Putt alt i en blender, and mix it like you mean it!


Likes

Comments

Jeg elsker jo å filme. Elsker å se tilbake på forskjellige klipp, sette de sammen, lage noe. Så derfor satt jeg sammen klippene mine fra februar og mars, hvor jeg kleint nok snakka inn i kamera en del men fikk med en god dose flytteprosess i samme slengen.

Samtidig har jeg fått lagd meg en YouTube konto - det meldes at det er der det skjer, og ikke Vimeo, haha! Javel javel, da får jeg høre på dere. Jeg tror jeg hadde en før i tiden, men hvor den er i det teknologiske univers vet jeg ikke. Kanskje like greit! Edvard har en knallsterk konto faktisk, med videoer som "Katten til Edvard" og "Mathias" (s/o til deg), hvor både katten og Mathias gjør forskjellige triks som fascinerer stort. Verdt å stikke innom om du finner den! Haha... 😂

Forhåndsregler: jeg er enda ikke helt sinnsykt god på å redigere film altså, men gi meg litt mer tid! 😜

Enjoy disse små øyeblikkene!


Likes

Comments

Instagram@annaalberici