Det enkleste er ofte det beste!

I denne oppskriften trenger du kun to ingredienser, en stekepanne og kokosolje uten smak til steking. Den perfekte søndagslunsjen, eller som en del av frokosten!

DU TRENGER:
8 pannekaker

3 egg
3 bananer
1 ts kardemomme (valgfritt)
1 ts kanel (valgfritt)

Mos sammen bananene for seg, og visp eggene for seg. Bland de så sammen med det eventuelle krydderet, og stek i kokosolje - ca 1 min per side.

Nydelig med blåbær til, toppet med litt Stevia pulver 😍

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Jeg har vært elendig på å oppdatere smoothieoppskriftene mine i det siste, men det er også fordi jeg har vært dårlig på fronten selv hjemme. Hallo så mye som har stått på, og dessverre har smoothien gått ned i "ikke-prioritert-helt-enda"-bøtta mi. Ikke fordi det var noen "tidsklemme", men fordi jeg måtte pakke ned blenderen og er ikke sånn superflink til å lage smoothie med hendene liksom.

Som dere sikkert har merket før har jeg tilsatt både det ene og det andre i smoothiene mine. Det er superfoods, og jeg anbefaler å sjekke det ut for å step up your smoothiegame! Smaken forandrer seg ikke noe spesielt, og det er jo bare gull å kunne drikke noe digg + næringsrikt!

Jeg tok meg en liten "kosesmoothie" i dag, med en fin farge og en søt smak. Her får du oppskriften:

DU TRENGER:

En banan
En håndfull fryste blåbær
Usøtet mandelmelk
En håndfull kakaonibs
En neve hampfrø
MCT olje fra Onnit.com, jordbærsmak (kan sløyfes)
En serving kollagenpulver (kan sløyfes)


Putt alt i en blender, and mix it like you mean it!


Likes

Comments

Jeg elsker jo å filme. Elsker å se tilbake på forskjellige klipp, sette de sammen, lage noe. Så derfor satt jeg sammen klippene mine fra februar og mars, hvor jeg kleint nok snakka inn i kamera en del men fikk med en god dose flytteprosess i samme slengen.

Samtidig har jeg fått lagd meg en YouTube konto - det meldes at det er der det skjer, og ikke Vimeo, haha! Javel javel, da får jeg høre på dere. Jeg tror jeg hadde en før i tiden, men hvor den er i det teknologiske univers vet jeg ikke. Kanskje like greit! Edvard har en knallsterk konto faktisk, med videoer som "Katten til Edvard" og "Mathias" (s/o til deg), hvor både katten og Mathias gjør forskjellige triks som fascinerer stort. Verdt å stikke innom om du finner den! Haha... 😂

Forhåndsregler: jeg er enda ikke helt sinnsykt god på å redigere film altså, men gi meg litt mer tid! 😜

Enjoy disse små øyeblikkene!


Likes

Comments

Dette er en så sinnsykt enkel rett å lage, og blir veldig ofte middag her i huset sammen med en variert salat. Rett etter spysyken herjet her i hus og både jeg og Abel lå nede for telling, var det eneste jeg hadde lyst på akkurat Chili con Carne! Og det var en perfekt måte å tilføre meg næring på.

Det fins også utrolig mange måter å lage denne retten på, men alle har base i samme oppskrift. Min er fylt med litt mer, og et ekstra kick!

DU TRENGER:
1 stor boks hakkede tomater
• 1 boks kidneybønner
• 400 g kjøttdeig
• 1 boks kikerter
• ca 4 håndfuller med spinat
• Tabascosaus
• Cocosa Chili Chips
• Salt
• Pepper

• Salat av eget ønske

Stek kjøttdeigen, og ha alle ingrediensene oppi. La det koke og putre litt, smak til med tabasco og krydder, samt chipsen.

Server sammen med salat, og nyt! 😃 Så enkelt, så godt.

Dette innlegget er på ingen måte sponset av Cocosa.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Etter ønske fra en herlig leser tenkte jeg at jeg skulle skrive mer om hva Abel også liker å spise. Han er tross alt en liten person han og, og krever av og til litt annen smak eller type mat enn vi voksne. Til tross for at han mer eller mindre er altetende, er det noen ting som vi gir mer av til han eller lager annerledes.

Et eksempel er jo at jeg ikke spiser hvete eller korn til daglig, og ikke drikker melk isolert til tross for at jeg spiser noen andre meieriprodukter, og får i meg jod og kalsium i rikelige mengder gjennom andre ting (grønnkål, fisk og skalldyr etc.). Dette er jo et kosthold jeg har valgt for meg selv, etter å ha fått kunnskap om matvarene og erfart hva det gjør med kroppen min. Jeg har fått enormt gode resultater av det, psykisk og fysisk. Men med Abel er det litt annerledes, jeg følger rådene jeg får av helsesøster og min egen magefølelse, og når han er så liten er det blant annet egne måltider i barnehagen som jeg vil han skal få være med på. Noen ganger tror jeg dessuten han kunne levd på brødskive og kaviar... Haha!

Det meste jeg spiser vil han også ha, og får smake det meste! Vi har et vanlig brød som han bruker å få, og hvis vi har tid lager jeg en deilig havregrøt til ham som han elsker! Den er proppfull med gode ting, og det går ikke lange tiden før den er i magen - og litt overalt ellers. Hehe...

DU TRENGER:

- Havregryn
- Melk eller kokosmelk (jeg bruker kokosmelk i min egen men vanlig melk i hans)
- Chiafrø
- Gojibær
- Acai pulver

Mål opp så mye melk og grøt du tror barnet vil spise. Lag vanlig havregrøt, og bland grøten så med chiafrø og eventuelt litt ekstra melk for å kjøle den fortere ned. Bland så en halv teskje med acaipulver i grøten - pulveret er fullt av antioksidanter - og legg gojibær på toppen. Abel pleier å spise bærene først.

Dette blir en god supergrøt for superbarn!

Dette bildet inneholder metatags, som vil gjøre det lettere for deg å få tak i produktene på bildet. Kopp/Tallerken: Design Letters / Design Letters

Likes

Comments

Toro er fortsatt enklest - men denne brownien er hvertfall ikke så alt for dårlig for deg, og du kan spise den til alle døgnets måltider! 😍 eller... kanskje ikke helt til å anbefale uansett med tanke på matvariasjon, but you get me.

Denne oppskriften skulle egentlig bli publisert igår, men jeg har lagt nede for telling med spysyken og glemte helt av det! Heart = broken... men her kommer den!


DU TRENGER:
5 dl dadler uten sten, kuttet opp
2,5 dl kokende vann
1 ts natron
200 g usaltet smør
200 g smeltet mørk sjokolade, minst 70%
4 egg
1/2 ts bakepulver
1 dl mandelmel
1,5 dl kokosmel
2 ss kakaopulver
Sjokoladebiter


1. Forvarm ovnen til ca 160 grader, og gjør klart en form på ca 30x20 cm
2. I en stor bolle, bland sammen kokende vann, dadler, natron og smør. Rør til smøret er smeltet. La det trekke i 20 minutter for at dadlene skal mykne.
3. Mos dadlene med en gaffel for å få en mykere konsistens, og ha så oppi smeltet sjokolade, egg og vanilje og rør til alt er godt blandet.
4. Ha i melet, kakaopulveret og bakepulveret, samt sjokoladebiter, og rør til blandingen er fin. Om du mistenker den er for rennende, ha i litt mer mel - men ikke for mye! Husk at browniedeigen skal være myk.
5. Ha i formen, dytt sjokoladebiter nedi og stek i ca 45 minutter. Sjekk gjerne med en tannpirker. La avkjøle i formen, og spis gjerne med frukt til! Mmm...

Likes

Comments

Happy Valentines da, dere! Om det så er Valentines eller Galentines for deg i dag har jeg en liten oppskrift på noe så digg at det vil gjøre dagen fab. I tillegg til at det er godt er det også mye mer på den sunne siden enn det du ellers kjøper ferdig på butikken, og etter min mening: mye diggere.

Jeg er jo fortsatt alene, Edvard er på Østlandet, og jeg må derfor varte opp for meg selv i dag. Ikke som at denne dagen blir så mye feiret her i huset ellers, men hallo da, er det bare jeg som synes man kan gi litt ekstra oppmerksomhet på dager som dette som man ellers glemmer i de travle hverdagene? Det tar hvertfall ikke meg noen ekstra kalorier å gi en blomst eller lage noe ekstra godt til frokost eller middag 😉

Tilbake til oppskriften: peanøttsmør med sjokolade! /kakaopulver. Jeg syns det smaker så sinnsykt godt, og jeg som elsker sjokolade og har vanskeligheter med å holde meg unna trenger virkelig dette for å holde meg i sjakk. Yummy!!

Du trenger:

  • ca 250 g USALTEDE peanøtter
  • 3-4 ss olivenolje
  • 2 ss raw cocoa powder
  • 1 ss sukrin gold (valgfritt)
  • En klype himalayasalt (eller vanlig salt)

1. Skrell peanøttene (om kjøpt hele) og legg de i en form i ovnen på 180 grader. La steke i 5 minutter, men hold et øye med de så de ikke blir brent.

2. Ha peanøttene i en kjøkkenmaskin og fres dem til de er helt knuste. Ha så i oljen, sukrin gold og kakaopulveret og kjør igjen.

3. Kjør til blandingen er rennende,. Da er den ferdig, og kan oppbevares i et isolert og godt lukket glass i kjøleskap i fra tre mnd og opp til et halvt år!

Om du kun vil ha et vanlig peanøttsmør kan du droppe kakaopulveret, og vipps! Det blir ikke enklere enn det! Det kan bli litt hardt etterhvert som det ikke blir tatt noe av det, men da er det bare å ta det ut og blande oljen (som ofte skiller seg) og nøttene sammen igjen. I peanøttsmør fra butikken er det ofte tilsetningsstoffer utenom det åpenbare, for at det skal holde seg lengst mulig - but not here!

Topp det med valgfritt pålegg (anbefaler banan og jordbær på riskake) og nyt!! 😍

Ha en kjempefin dag videre - håper du blir gjort stas på!

Likes

Comments

Mat

BACK ON TRACK! Jeg har hatt en liten uke hvor jeg har vært litt av og på på "sunn-mat-fronten", men sånn er livet. Jeg tror ikke på dietter, men heller på en livvstil og et kosthold som følger deg livet ut. Og livet skjer! Life happens, noen ganger skeier du ut en gang i hverdagen, andre dager er du helt i bunn og har en hel uke med treat day hver eneste dag, men det viktigste er at man kommer seg tilbake på sporet igjen - og det er det jeg tror mange ofte har problemer med. Det som er spist er spist, og da kan man vel bare fortsette? En sjokoladebit i dag, da er vel hele dagen ødelagt? Neida, det er den ikke! Den er kun ødelagt om du lar den være ødelagt. Jeg har god samvittighet hver eneste fredag/lørdag når jeg unner meg noe heeelt motsatt av begrepet "sunt", og det er så viktig å få den samvittigheten på plass. Om du spiser godteri hver dag men har dårlig samvittighet for det, hvorfor fortsetter du da? 😃
Jeg skrev vel litt om dette på posten på Instagram av mine resultater av et sunt kosthold.

Men nå er det altså tilbake til gamle vaner, og det som virkelig gir resultater: psykisk og fysisk! Sunn mat gir meg så mye energi og godfølelse, og det er jo så GODT! I dag lagde jeg meg tidenes festmåltid etter trening, med masse masse grønnsaker og TORSK! Jeg har ikke spist torsk på hundre år! Det var helt klart dødsgodt, men tips: kjøp helst usaltet torsk om mulig og krydre selv.

DU TRENGER:

Grønnsaker av eget ønske, jeg hadde:
Champignon
Aubergine
Brokkoli
Aspargesbønner
Cherrytomater

1 Torskefilet, min er ca 200g, men dette er også noe man må se på hvor mye man spiser. Helst usaltet.
2 egg

Smør
Hvitløk
Timian
Salt og pepper
Evt. fiskekrydder

Pesto, kan sløyfes


1. Jeg stekte torsken i egg, jeg syns det gir en veldig god smak på fisken. Rør sammen to egg og krydder, og vend fisken i "røren". Skjær så opp grønnsakene og hvitløken.

2. Legg smør i stekepannen, og sett på middels sterk varme. Legg fiskefileten i pannen, og stek i noen minutter på hver side. Krydre med timian og legg fisken til side på en tallerken.

3. Legg litt mer smør i pannen sammen med hvitløk, og stek grønnsakene.

4. Legg de sammen på en tallerken, ta gjerne litt pesto på siden og NYT! Jeg bruker ofte steke restene av eggerøren også, siden jeg er så matvrak, hehe...

Dette er egentlig ganske kjapt og enkelt å lage, men jeg forstår at ikke mange har tid til en slik lunsj i en hektisk hverdag. Mitt tips er da å lage dobbelt når man lager middag, og ha det i matboks til dagen etterpå! Det fungerer kjempefint her om det er hektiske dager i møte 😄

Bon appetit!

Likes

Comments

Tusen hjertelig takk for alle lykkeønskinger på forrige innlegg! Det settes så stor pris på. 😘
Og dere: hvor mange ganger har jeg skrevet ordet "spennende" etter jeg begynte å skrive litt igjen? Spennende spennende spennende spennende spennende - sånn! Ute av systemet! (Eller ikke)

På grunn av flyttingen sitter jeg og titter på hus. Og leiligheter. Og plutselig ser jeg på hytter, men det har jo absolutt ingenting med saken å gjøre - bare en liten digresjon som alltid hører med når jeg drømmer meg bort. For WOW så mange fine boliger det er i Fredrikstad-området da! Jeg har allerede tatt meg ut noen favoritter, og planlagt hvordan jeg vil møblere hver eneste en. 😌 Dette er med andre ord grunnen til at jeg ligger våken om nettene.

Så får jeg det helt og går på Pinterest for å søke etter inspirasjon, søker dritten ut av Internett for å finne det jeg synes er fint på et bilde, for å så se at det er alt for dyrt for min lommebok. Er det ikke typisk? 🙊

Det er litt rart å ikke ha noe bolig å flytte til når jeg allerede vet hvor og når jeg skal flytte. Vi har som skrevet allerede begynt å selge ALLE møblene våre (unntatt Abel sine) og vi skal også selge sofaen etter hvert. Så om jeg så må spise stående ved kjøkkenbenken eller sove på reiseseng så spiller det ingen rolle, det er jo for en så kort periode uansett.

Om noen har noen tips til boliger utenom Finns annonser i Fredrikstad-området, skrik gjerne ut! ☺️
Helst råfine og gratis 😜
Ha en fin dag!

Likes

Comments

Endelig! Edvard har signert for ny klubb, og vi vet hvor vi skal dra. Jeg kan endelig puste ut og begynne å planlegge flyttingen for fullt, og jeg kjenner det kribler i magen etter å oppleve et (for min del) nytt sted. Vi skal nemlig til Fredrikstad!

Østlandet har lenge vært ønsket, så nå blir det faktisk det. Fredrikstad er et lag som har ambisjoner om å rykke opp til Tippeligaen, men er foreløpig et lag i OBOSligaen. Det blir spennende å se om det blir opprykk eller ei, men likevel får vi et eventyr vi ikke vil tape noe på. Tvert imot, faktisk! 😄

Edvard fikk vite i går at han måtte ned og signere kontrakt i dag, så han dro tidlig avgårde. Heldigvis kommer han hjem i kveld for å hjelpe meg pakke på spreng før han drar igjen over helgen og blir der mer eller mindre "for godt". Så nå begynner den litt mindre morsomme delen hvor jeg og Abel er alene til slutten av februar, pakking og ikke minst selging av møblene våre. Vi skal selge alt, så ta deg gjerne turen inn på profilen min på Tise - @annaalberici! 😄

Vi har også lagt ut leiligheten til leie, men enda ikke kjøpt nytt bosted i Fredrikstad-området. Spennende sa jeg, og spennende blir det! 😅

Så hurra hurra! Nytt sted i vente, og jeg gleder meg! 👏🏽

Likes

Comments

Instagram@annaalberici