Tusen hjertelig takk for alle lykkeønskinger på forrige innlegg! Det settes så stor pris på. 😘
Og dere: hvor mange ganger har jeg skrevet ordet "spennende" etter jeg begynte å skrive litt igjen? Spennende spennende spennende spennende spennende - sånn! Ute av systemet! (Eller ikke)

På grunn av flyttingen sitter jeg og titter på hus. Og leiligheter. Og plutselig ser jeg på hytter, men det har jo absolutt ingenting med saken å gjøre - bare en liten digresjon som alltid hører med når jeg drømmer meg bort. For WOW så mange fine boliger det er i Fredrikstad-området da! Jeg har allerede tatt meg ut noen favoritter, og planlagt hvordan jeg vil møblere hver eneste en. 😌 Dette er med andre ord grunnen til at jeg ligger våken om nettene.

Så får jeg det helt og går på Pinterest for å søke etter inspirasjon, søker dritten ut av Internett for å finne det jeg synes er fint på et bilde, for å så se at det er alt for dyrt for min lommebok. Er det ikke typisk? 🙊

Det er litt rart å ikke ha noe bolig å flytte til når jeg allerede vet hvor og når jeg skal flytte. Vi har som skrevet allerede begynt å selge ALLE møblene våre (unntatt Abel sine) og vi skal også selge sofaen etter hvert. Så om jeg så må spise stående ved kjøkkenbenken eller sove på reiseseng så spiller det ingen rolle, det er jo for en så kort periode uansett.

Om noen har noen tips til boliger utenom Finns annonser i Fredrikstad-området, skrik gjerne ut! ☺️
Helst råfine og gratis 😜
Ha en fin dag!

Likes

Comments

Endelig! Edvard har signert for ny klubb, og vi vet hvor vi skal dra. Jeg kan endelig puste ut og begynne å planlegge flyttingen for fullt, og jeg kjenner det kribler i magen etter å oppleve et (for min del) nytt sted. Vi skal nemlig til Fredrikstad!

Østlandet har lenge vært ønsket, så nå blir det faktisk det. Fredrikstad er et lag som har ambisjoner om å rykke opp til Tippeligaen, men er foreløpig et lag i OBOSligaen. Det blir spennende å se om det blir opprykk eller ei, men likevel får vi et eventyr vi ikke vil tape noe på. Tvert imot, faktisk! 😄

Edvard fikk vite i går at han måtte ned og signere kontrakt i dag, så han dro tidlig avgårde. Heldigvis kommer han hjem i kveld for å hjelpe meg pakke på spreng før han drar igjen over helgen og blir der mer eller mindre "for godt". Så nå begynner den litt mindre morsomme delen hvor jeg og Abel er alene til slutten av februar, pakking og ikke minst selging av møblene våre. Vi skal selge alt, så ta deg gjerne turen inn på profilen min på Tise - @annaalberici! 😄

Vi har også lagt ut leiligheten til leie, men enda ikke kjøpt nytt bosted i Fredrikstad-området. Spennende sa jeg, og spennende blir det! 😅

Så hurra hurra! Nytt sted i vente, og jeg gleder meg! 👏🏽

Likes

Comments

Godt nyttår alle! Enda et år er forbi, og et nytt et har startet. Og hva gjør vi nå? Vi skriver ned nyttårsforsetter, sverger å bli bedre versjoner av oss selv og drømmer om hva dette nye året skal gjøre for oss. Og vet du hva? Jeg er sinnsykt spent.

Vi har hatt en fantastisk jul og romjul, med maks avslapping (utenom skituren vår på hytta nyttårsaften, helt ærlig: kun jeg som trenger skikurs - i langrenn?!) og dødsgod mat. Kan det bli bedre? Abel har hatt det som plommen i egget, og fikk så fantastisk flotte gaver fra faddere, tanter/onkler og familie - tusen hjertelig takk! Han lå og sov søtt i sengen sin når vi ringte inn det nye året, med en suss og en klem, og en lettet følelse av at endelig var det innafor å legge seg. Jeg hadde til og med pusset tennene før klokka bikket tolv! Har jeg blitt gammel?!

Men hva bringer 2017 for meg? Som mange helt sikkert har fått med seg: vi skal flytte. Edvards kontrakt i AaFK er over, og videre venter nye eventyr - og nye steder. Jeg elsker det! Mon tro hvor vi ender opp? Samtidig har jeg begynt bachelorgraden min i Administrasjon og Ledelse over Kristianias Nettstudier. Det blir også veldig spennende, ettersom det krever disiplin, rutiner og struktur å studere over nett - men jeg tror det blir veldig bra. Jeg går også inn i året med mye mer kunnskap om trening, kosthold og livsstil enn før, og en partner in crime/health som drar meg fremover om jeg begynner å gå bakover. I tillegg skal jeg og Christine på jentetur en helg til Amsterdam i februar, og jeg gleder meg til kvalitetstid og hundrevis av latterkuler! Utover det vil dere få høre om flere prosjekter som er igang, og jeg kunne faktisk ikke gått inn i et år med mer vidåpne armer enn jeg har nå!😁

Så var det tilbake til denne flyttingen da. Vi vet helt sikkert at vi skal flytte, vi vet bare ikke hvor. For en planleggingsfreak og en nysgjerrigper av en person som meg er jo det litt frustrerende, men samtidig dødsspennende. Jeg elsker jo å oppleve nye ting, møte nye mennesker og bli kjent med nye steder! 😄
Det kommer selvfølgelig til å bli trist å flytte fra gode venner, to fantastiske jobber og familie, men til syvende og sist gleder jeg meg. For kjære venner og familie; dere kommer ikke unna å besøke meg uansett! 😚

Så ordet for 2017 er nettopp spennende. Jeg sitter på Finn og kikker på Eiendom over alt i Norge, og vil si jeg har en grei oversikt over hvordan prisene ligger an de fleste steder - nerd? Litt. Men er ikke det greit da, om vi plutselig vender snuten mot en eller annen plass så har jeg full kontroll på hva vi får for pengene! 😌 Til tross for at det muligens kun blir et midlertidig sted - for det er jo slik med den fotballen, man vet aldri.

Jeg må dessverre si at jeg har vært utrolig dårlig på Snapchat i det siste, og trives best med Instagram Stories. Synes det er så greit å få samlet alt på ett sted, og så er det jo så gøy med Boomerang! Så om du vil, følg meg gjerne videre på Instagram: @annaalberici /scroll deg ned og klikk på Instagramposten nederst på siden. 👽

Det var kjekt å skrive litt igjen, og dere skal ikke se bort ifra at jeg kommer til å skrive mer! Godt nyttår!

Likes

Comments

For 6 år siden ble han Ålesundspiller, og i dag har han lagt fra seg den oransje og blå trøyen. Mannen jeg elsker og beundrer har spilt sine siste kamper for AaFK, en klubb som har gitt ham så mye og som han så åpenbart har brent så sterkt for.

Det er endelig off-season, og treningene med laget er over. Edvard har kommet hjem fra bottur etter en god sesong for hans del, og spillerne er klare for ferie. Men der mange gjerne hadde lagt seg på sofaen og snorket lengre om morgenen, står Edvard opp klokken 6, leverer Abel i barnehagen, får i seg den næringen kroppen hans trenger og setter kursen mot treningssenteret med dagens økt planlagt og skrevet ned. Jeg skynter meg etter, morgenfrossen og i halvsøvne, for det beste jeg vet er å trene med Edvard. Han er så ufattelig flink, disiplinert men morsom. Aller gøyest er det når ansiktet vrenges i siste repetisjonen av et forferdelig tungt sett med knebøy eller markløft - da tar jeg gjerne et bilde, så barnslig som jeg er, for artige ansiktsuttrykk lever jeg for!

Work hard or go home. Edvard er en person som begynner på noe - og fullfører det. Dette halvåret har blant annet hans interesse for ernæring vokst, og han har lest utallige bøker om emnet. Hans viten og forståelse om kosthold, personlig vekst og søvn gjør han til en seriøs og profesjonell idrettsutøver, og treningsøktene hans vitner om at det er én ting denne mannen ikke skal: stagnere. Gjennom en off-season full av egentrening og veiledning av personlig trener og venn Thor Becker, er han i toppform og klar for nye eventyr - og jeg kunne ikke vært stoltere. Å få se og være med på reisen hans er utrolig gøy. Han imponerer hver eneste dag, gir aldri opp og sprenger grenser hvor enn de er.

Aldri har jeg møtt en person så bestemt på å nå sine mål - og så bestemt på at jeg skal nå mine. Aldri har jeg møtt en person som har dratt meg i en slik positiv retning både fysisk og psykisk, fått meg til å elske å lage mat, fått meg til å like 86% sjokolade bedre enn melkesjokolade, og fått meg til å føle at jeg også greier alt jeg bestemmer meg for. Aldri har jeg møtt en person så strategisk sterk, så klok, så tålmodig. Han brenner for klubben, både på og av banen - og på sosiale medier. Han gir alltid 100%, til tross for en dårlig dag.

Jeg gleder meg til å se deg prestere på fotballbanen igjen. Til den tid skal jeg prøve å fokusere med på å henge med på treningen enn å ta bilder av de artige ansiktsuttrykkene dine.

Du er en fantastisk person, pappa og kjæreste! ❤

En brå avslutning av musikken, men dette var også min aller første Vimeo video! Applaus! 😃

Likes

Comments

Bakst, Mat

Mmmm... jeg har nettopp laget noe av det beste jeg har smakt i hele mitt liv! Ikke tull! Jeg er jo så glad i cookies, men siden den vanlige oppskriften er full av sukker (dvs jeg kan dessverre IKKE spise det hver dag) har jeg laget en sunn versjon som faktisk er hakket bedre. Så her har du det, oppskriften på en sunn chocolate chip cookie!

D U T R E N G E R:

ca 1 dl kokosmel
• 1/2 dl kokosolje
• 2 egg
• 1/2 - 1 dl ren, rå honning
• 1 ss rå kakaopulver
• 100 g mørk sjokolade (minst 70%)
• 1 ts vaniljeekstrakt

Varm ovnen til 180 grader. Blande alle ingrediensene unntatt sjokoladen, og rør til det blir en tykkere konsistens. Hakk sjokoladen i biter, og bland den jevnt inn med resten av deigen.

Fordel utover et brett kledd med bakepapir - du skal få ca 11-12 små cookies. Stek de så på 10-15 minutter alt etter ønsket konsistens - jeg stekte de på 14 minutter. Prøv deg frem.

Ta ut, og la cookiesene hvile på rist i 10 minutter. Nam!!

Likes

Comments

Mat, Middag

Hei dere!

Jeg er så sent ute med denne oppskriften i forhold til når jeg postet bildet på Instagram, men her kommer den! Det er en kjempedeilig oppskrift som gir et litt bedre alternativ til pizzabunn enn all den hveten som er i en vanlig bunn.

Bunnen passer en langpanne.

Du trenger:

  • 2 ss fiberhusk
  • 2 dl vann
  • 3 dl kokosmel
  • 4 egg
  • 200 g cottagecheese eller revet ost
  • Valgfritt krydder - jeg brukte oregano, basilikum og hvitløk
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver

Lag en "ostesaus" i egen bolle med egg, cottagecheese og olivenolje ved å bruke stavmikser. Bland fiberhusk med vann for seg, og la det trekke i 5 minutter imens du blander de tørre ingrediensene sammen i en annen bolle. Sett så sammen det våte med fiberhusken, og bland inn det tørre. Kna det sammen til en deig - bunnen smaker ganske lite, så det er ikke krise om du tar en god del krydder i den.

Legg et bakepapir på en stekeplate og kna deigen utover - sørg for at det er så lik høyde som mulig. La bunnen dekke bakepapiret så godt det går - men la to hjørner være mulig å ta i.

Stek på 175 grader i 10-15 minutter, før du tar ut, legger den på rist (derfor to hjørner av bakepapiret som skal kunne tas i) og dekker den med valgfritt fyll. Sett inn igjen i ovnen i 20 minutter. Risten hjelper bunnen til å bli sprøere og ikke så myk.

Så god! Den smaker ikke noe spesielt med kokos (synes jeg - derfor viktig å krydre en del) så jeg eeelsker den! 😄

Håper det smaker!

Likes

Comments

Mat, Middag

God fredag! Lurer du på hva du skal ha til middag i dag? 😄

Jeg elsker denne lasagnen, ikke minst er den et hakk sunnere enn den "vanlige" lasagnen, men den er også DØDSGOD! Jeg har selv aldri vært noen spesiell fan av ferdiglasagner eller Toro-pakke (både på smak og næringsinnhold), men denne er helt fantastisk. Jeg roser den opp i skyene fordi det faktisk har blitt min favorittmiddag! Og det skal mye til for å slå pizza - mye!

Denne lages fra topp til tå, og er egentlig veldig enkel å få til.

I N G R E D I E N S E R:

Tomatsaus:

  • 800 g karbonadedeig
  • 650 - 700 g krossede tomater
  • Chilikrydder
  • Hvitløk
  • 1 liten gul løk
  • Basilikum
  • Oregano
  • Salt og pepper

Ostesaus:

  • 200 - 250 g Cottage Cheese
  • 3 egg
  • 60 g revet parmesan (valgfritt)
  • Salt og pepper
  • Gurkemeie (valgfritt)

Zucchini:

  • 1 squash - strimler

+ revet ost til topping.

Sett ovnen på 200 grader. Bruk en ostehøvel og skjær strimler i squashen. Legg strimlene til side.

Stek kjøttdeigen sammen med hvitløk og chilikrydder (etter smak og behag - jeg liker en del krydder) og bland inn løken. Hell så krossede tomater over, og krydre med salt, pepper, basilikum og oregano. La putre litt.

Bland ingrediensene til ostesausen sammen med en stavmikser. Ha gjerne i litt melk om du synes sausen blir for tykk.

Legg så lag for lag i en ildfast form, a la vanlig lasagne hvor zucchinien erstatter lasagneplatene. Stek i ovnen i 20-25 minutter - og voila! Nyt! 😍

Likes

Comments

Mat, Smoothie

Hver morgen trenger jeg et eller annet som setter kroppen min igang. Altså, hvem andre her er zombier om morgenen? Rekk opp hånden! Helt siden jeg begynte å drikke deilige smoothien har jeg fått en mye bedre start på dagen, og har fort gått fra zombiemode til happymode! Og det er jo ikke feil.

Denne smoothien har en god del ingredienser i seg - og noen høres kanskje litt rare ut. Det er jo muligens ikke det den gjennomsnittlige nordmann har i skapet sitt, men la oss snu på det! Den er proppet full med så mye bra, og det er så gøy å sette sammen slike "retter" og få det til å smake dødsgodt!

Jeg bruker ofte å ta den som en frokost før trening. Den inneholder gode mengder protein, karbo og fett, og kan erstatte en typisk frokost med havregrøt, topping og egg.

Og du - denne kan bli omgjort til en smoothiebowl!

Dette er Green Juice fra Organifi som jeg bruker i smoothien min. Denne innholder veldig mye bra, som spirulina - en alge som har så enormt med fordeler (forebygge kreft, gir energi, øker forbrenningen for å bare nevne noen) at det egentlig burde være mer kjent for oss enn det faktisk er, sammen med søsteralgen chlorella og blant annet det grønne pulveret matcha som er ganske lik i funksjon. Mer om Green Juice og alt det fantastiske den inneholder kan du finne her.

I N G R E D I E N S E R:

  • 1 banan
  • En neve spinat
  • En neve grønnkål
  • En porsjon Green Juice
  • En spiseskje MCT kokosolje fra Cocosa
  • En liten neve kakao nibs
  • Halv avokado
  • 40 gram havregryn
  • Litt gojibær
  • En spiseskje acai pulver
  • En porsjon proteinpulver - jeg brukte selv vanilje
  • Kokosmelk - til ønsket konsisten

Miks alt sammen i blenderen, og nyt! Denne kan også drikkes etter trening om ønskelig.

​Dette innlegget er ikke sponset av Organifi.

Likes

Comments

Mammaliv

Lange morgener har jeg et elsk-hat forhold til. Enten er det kjempedeilig fordi du ikke har hatt sjansen til å nyte morgenstunden skikkelig på lenge - eller så er det et resultat av at jeg bare er skikkelig lat. Og jeg hater den siste følelsen der. Det er så mye jeg kunne fått gjort, hadde jeg bare ikke grodd fast i sengen eller sofaen.

Denne morgenen tok jeg til å fortsette på boken til Abel - "Babyjournalen". Og det gikk opp for meg hvor uendelig fort det har gått. Fra jeg fikk ham på brystet mitt i fødestuen, til han hentes på barnehagen og går ved siden av meg, herregud, stopp tiden litt da!

Kjøp din egen Babyjournal HER

Jeg sitter og ser på det lille sykehusarmbåndet han hadde på seg - hvordan fikk han plass i det der? Det er så lite, og han er jo "så stor" nå. Ikke lenger en knørvet liten sak som bare lå der og var nusselig - nå er han virkelig et menneske!

Ok, nok mimring - tiden går, det vet vi alle. Og et helt år har gått. Abel ble ett år nå i september, og feiringen ble vellykket! Jeg har en oppskrift på en deilig Oreokake jeg skal dele med dere, så stay tuned!

Nå får jeg gjøre meg ferdig her, og så bærer det unna til jobb kl 12. Og jeg kunne faktisk ønske vi hadde uniform, for hva i all verden skal jeg ha på meg idag?!

Håper du har en kjempefin morgen!

Likes

Comments

Mat, Bakst

I morges satt jeg og knasket på noen nøtter, og plutselig tenkte jeg: hvorfor lager jeg ikke et nøttebrød? Vi er ganske manko på brød her i huset ettersom de ofte blir grønne før vi har fått spist de opp, men å lage et lite nøttebrød skader ingen! Samtidig holder det seg betydelig mye lenger enn vanlig brød, og jeg kan lage det i den størrelsen jeg vil. Perfekt! 😄

Jeg samlet sammen alt jeg hadde av nøtter og frø i huset, og jeg må ærlig si at det ble en fantastisk kombo med mye sunt og godt samlet i ett brød. Det som er så fint med dette brødet er at det er glutenfritt, og at det ikke inneholder den hveten som så ofte kan få et mer eller mindre usunt utfall. Spis derfor med god samvittighet!

For et lite, men "høyt", nøttebrød trenger du:

  • 500 gram nøtter og frø av eget ønske
  • 4 egg
  • ca 450 gram kokosolje
  • 1 ts salt - pass på at saltet ikke er vanlig bordsalt, men heller ekte og grovt havsalt
  • Valgfritt krydder - jeg brukte chili, hvitløk, persille og paprikakrydder

Nøttene og frøene jeg brukte var paranøtter, valnøtter, pistasj, gresskarkjerner, solsikkefrø, linfrø og chiafrø.

Ha alle nøttene og frøene i en foodprocessor. Dette er ikke nødvendig, men jeg liker det best slik. Kjør så til alt har blitt en fin blanding, og det kjennes "mykt". Ha i krydderet, og kjør litt til.

Pisk sammen eggene, og bland kokosoljen ut sammen med den. Hell så ned i nøtteblandingen, og bland sammen. Jeg la alt over i en annen bolle, ettersom jeg liker å jobbe utenom foodprocessoren. Bland til alt har en fin og litt "klissete" konsistens.

Legg blandingen over i en brødform på ca 20 cm, eller bruk den formen du har og "støtt opp" (gjør den mindre) med enten aluminiumsfolie eller bakepapir. Ha gjerne litt honning på toppen for ekstra smak.

La steke på rist i ovnen på 160-170 grader i 50 minutter (kommer an på hvilken ovn du har).

Kokosoljen kan være noe overflødig, så prøv å kjenn på brødet om det er fast heller enn å ta utgangspunkt i at det skal se tørt ut. Jeg helte av en god del når jeg tok ut brødet - og det ble perfekt og saftig!

Nam nam nam! Jeg har kanskje mistet luktesansen grunnet bihulebetennelsen jeg har nå, men smaksløkene fungerer ganske så godt! Dette brødet er mettende, og det er så lett å lage.

God baking! 😄

Likes

Comments

Instagram@annaalberici