Toro er fortsatt enklest - men denne brownien er hvertfall ikke så alt for dårlig for deg, og du kan spise den til alle døgnets måltider! 😍 eller... kanskje ikke helt til å anbefale uansett med tanke på matvariasjon, but you get me.

Denne oppskriften skulle egentlig bli publisert igår, men jeg har lagt nede for telling med spysyken og glemte helt av det! Heart = broken... men her kommer den!


DU TRENGER:
5 dl dadler uten sten, kuttet opp
2,5 dl kokende vann
1 ts natron
200 g usaltet smør
200 g smeltet mørk sjokolade, minst 70%
4 egg
1/2 ts bakepulver
1 dl mandelmel
1,5 dl kokosmel
2 ss kakaopulver
Sjokoladebiter


1. Forvarm ovnen til ca 160 grader, og gjør klart en form på ca 30x20 cm
2. I en stor bolle, bland sammen kokende vann, dadler, natron og smør. Rør til smøret er smeltet. La det trekke i 20 minutter for at dadlene skal mykne.
3. Mos dadlene med en gaffel for å få en mykere konsistens, og ha så oppi smeltet sjokolade, egg og vanilje og rør til alt er godt blandet.
4. Ha i melet, kakaopulveret og bakepulveret, samt sjokoladebiter, og rør til blandingen er fin. Om du mistenker den er for rennende, ha i litt mer mel - men ikke for mye! Husk at browniedeigen skal være myk.
5. Ha i formen og stek i ca 45 minutter. Sjekk gjerne med en tannpirker. La avkjøle i formen, og spis gjerne med frukt til! Mmm...

Likes

Comments

Happy Valentines da, dere! Om det så er Valentines eller Galentines for deg i dag har jeg en liten oppskrift på noe så digg at det vil gjøre dagen fab. I tillegg til at det er godt er det også mye mer på den sunne siden enn det du ellers kjøper ferdig på butikken, og etter min mening: mye diggere.

Jeg er jo fortsatt alene, Edvard er på Østlandet, og jeg må derfor varte opp for meg selv i dag. Ikke som at denne dagen blir så mye feiret her i huset ellers, men hallo da, er det bare jeg som synes man kan gi litt ekstra oppmerksomhet på dager som dette som man ellers glemmer i de travle hverdagene? Det tar hvertfall ikke meg noen ekstra kalorier å gi en blomst eller lage noe ekstra godt til frokost eller middag 😉

Tilbake til oppskriften: peanøttsmør med sjokolade! /kakaopulver. Jeg syns det smaker så sinnsykt godt, og jeg som elsker sjokolade og har vanskeligheter med å holde meg unna trenger virkelig dette for å holde meg i sjakk. Yummy!!

Du trenger:

 • ca 250 g USALTEDE peanøtter
 • 3-4 ss olivenolje
 • 2 ss raw cocoa powder
 • 1 ss sukrin gold (valgfritt)
 • En klype himalayasalt (eller vanlig salt)

1. Skrell peanøttene (om kjøpt hele) og legg de i en form i ovnen på 180 grader. La steke i 5 minutter, men hold et øye med de så de ikke blir brent.

2. Ha peanøttene i en kjøkkenmaskin og fres dem til de er helt knuste. Ha så i oljen, sukrin gold og kakaopulveret og kjør igjen.

3. Kjør til blandingen er rennende,. Da er den ferdig, og kan oppbevares i et isolert og godt lukket glass i kjøleskap i fra tre mnd og opp til et halvt år!

Om du kun vil ha et vanlig peanøttsmør kan du droppe kakaopulveret, og vipps! Det blir ikke enklere enn det! Det kan bli litt hardt etterhvert som det ikke blir tatt noe av det, men da er det bare å ta det ut og blande oljen (som ofte skiller seg) og nøttene sammen igjen. I peanøttsmør fra butikken er det ofte tilsetningsstoffer utenom det åpenbare, for at det skal holde seg lengst mulig - but not here!

Topp det med valgfritt pålegg (anbefaler banan og jordbær på riskake) og nyt!! 😍

Ha en kjempefin dag videre - håper du blir gjort stas på!

Likes

Comments

Mat

BACK ON TRACK! Jeg har hatt en liten uke hvor jeg har vært litt av og på på "sunn-mat-fronten", men sånn er livet. Jeg tror ikke på dietter, men heller på en livvstil og et kosthold som følger deg livet ut. Og livet skjer! Life happens, noen ganger skeier du ut en gang i hverdagen, andre dager er du helt i bunn og har en hel uke med treat day hver eneste dag, men det viktigste er at man kommer seg tilbake på sporet igjen - og det er det jeg tror mange ofte har problemer med. Det som er spist er spist, og da kan man vel bare fortsette? En sjokoladebit i dag, da er vel hele dagen ødelagt? Neida, det er den ikke! Den er kun ødelagt om du lar den være ødelagt. Jeg har god samvittighet hver eneste fredag/lørdag når jeg unner meg noe heeelt motsatt av begrepet "sunt", og det er så viktig å få den samvittigheten på plass. Om du spiser godteri hver dag men har dårlig samvittighet for det, hvorfor fortsetter du da? 😃
Jeg skrev vel litt om dette på posten på Instagram av mine resultater av et sunt kosthold.

Men nå er det altså tilbake til gamle vaner, og det som virkelig gir resultater: psykisk og fysisk! Sunn mat gir meg så mye energi og godfølelse, og det er jo så GODT! I dag lagde jeg meg tidenes festmåltid etter trening, med masse masse grønnsaker og TORSK! Jeg har ikke spist torsk på hundre år! Det var helt klart dødsgodt, men tips: kjøp helst usaltet torsk om mulig og krydre selv.

DU TRENGER:

Grønnsaker av eget ønske, jeg hadde:
Champignon
Aubergine
Brokkoli
Aspargesbønner
Cherrytomater

1 Torskefilet, min er ca 200g, men dette er også noe man må se på hvor mye man spiser. Helst usaltet.
2 egg

Smør
Hvitløk
Timian
Salt og pepper
Evt. fiskekrydder

Pesto, kan sløyfes


1. Jeg stekte torsken i egg, jeg syns det gir en veldig god smak på fisken. Rør sammen to egg og krydder, og vend fisken i "røren". Skjær så opp grønnsakene og hvitløken.

2. Legg smør i stekepannen, og sett på middels sterk varme. Legg fiskefileten i pannen, og stek i noen minutter på hver side. Krydre med timian og legg fisken til side på en tallerken.

3. Legg litt mer smør i pannen sammen med hvitløk, og stek grønnsakene.

4. Legg de sammen på en tallerken, ta gjerne litt pesto på siden og NYT! Jeg bruker ofte steke restene av eggerøren også, siden jeg er så matvrak, hehe...

Dette er egentlig ganske kjapt og enkelt å lage, men jeg forstår at ikke mange har tid til en slik lunsj i en hektisk hverdag. Mitt tips er da å lage dobbelt når man lager middag, og ha det i matboks til dagen etterpå! Det fungerer kjempefint her om det er hektiske dager i møte 😄

Bon appetit!

Likes

Comments

Tusen hjertelig takk for alle lykkeønskinger på forrige innlegg! Det settes så stor pris på. 😘
Og dere: hvor mange ganger har jeg skrevet ordet "spennende" etter jeg begynte å skrive litt igjen? Spennende spennende spennende spennende spennende - sånn! Ute av systemet! (Eller ikke)

På grunn av flyttingen sitter jeg og titter på hus. Og leiligheter. Og plutselig ser jeg på hytter, men det har jo absolutt ingenting med saken å gjøre - bare en liten digresjon som alltid hører med når jeg drømmer meg bort. For WOW så mange fine boliger det er i Fredrikstad-området da! Jeg har allerede tatt meg ut noen favoritter, og planlagt hvordan jeg vil møblere hver eneste en. 😌 Dette er med andre ord grunnen til at jeg ligger våken om nettene.

Så får jeg det helt og går på Pinterest for å søke etter inspirasjon, søker dritten ut av Internett for å finne det jeg synes er fint på et bilde, for å så se at det er alt for dyrt for min lommebok. Er det ikke typisk? 🙊

Det er litt rart å ikke ha noe bolig å flytte til når jeg allerede vet hvor og når jeg skal flytte. Vi har som skrevet allerede begynt å selge ALLE møblene våre (unntatt Abel sine) og vi skal også selge sofaen etter hvert. Så om jeg så må spise stående ved kjøkkenbenken eller sove på reiseseng så spiller det ingen rolle, det er jo for en så kort periode uansett.

Om noen har noen tips til boliger utenom Finns annonser i Fredrikstad-området, skrik gjerne ut! ☺️
Helst råfine og gratis 😜
Ha en fin dag!

Likes

Comments

Endelig! Edvard har signert for ny klubb, og vi vet hvor vi skal dra. Jeg kan endelig puste ut og begynne å planlegge flyttingen for fullt, og jeg kjenner det kribler i magen etter å oppleve et (for min del) nytt sted. Vi skal nemlig til Fredrikstad!

Østlandet har lenge vært ønsket, så nå blir det faktisk det. Fredrikstad er et lag som har ambisjoner om å rykke opp til Tippeligaen, men er foreløpig et lag i OBOSligaen. Det blir spennende å se om det blir opprykk eller ei, men likevel får vi et eventyr vi ikke vil tape noe på. Tvert imot, faktisk! 😄

Edvard fikk vite i går at han måtte ned og signere kontrakt i dag, så han dro tidlig avgårde. Heldigvis kommer han hjem i kveld for å hjelpe meg pakke på spreng før han drar igjen over helgen og blir der mer eller mindre "for godt". Så nå begynner den litt mindre morsomme delen hvor jeg og Abel er alene til slutten av februar, pakking og ikke minst selging av møblene våre. Vi skal selge alt, så ta deg gjerne turen inn på profilen min på Tise - @annaalberici! 😄

Vi har også lagt ut leiligheten til leie, men enda ikke kjøpt nytt bosted i Fredrikstad-området. Spennende sa jeg, og spennende blir det! 😅

Så hurra hurra! Nytt sted i vente, og jeg gleder meg! 👏🏽

Likes

Comments

Godt nyttår alle! Enda et år er forbi, og et nytt et har startet. Og hva gjør vi nå? Vi skriver ned nyttårsforsetter, sverger å bli bedre versjoner av oss selv og drømmer om hva dette nye året skal gjøre for oss. Og vet du hva? Jeg er sinnsykt spent.

Vi har hatt en fantastisk jul og romjul, med maks avslapping (utenom skituren vår på hytta nyttårsaften, helt ærlig: kun jeg som trenger skikurs - i langrenn?!) og dødsgod mat. Kan det bli bedre? Abel har hatt det som plommen i egget, og fikk så fantastisk flotte gaver fra faddere, tanter/onkler og familie - tusen hjertelig takk! Han lå og sov søtt i sengen sin når vi ringte inn det nye året, med en suss og en klem, og en lettet følelse av at endelig var det innafor å legge seg. Jeg hadde til og med pusset tennene før klokka bikket tolv! Har jeg blitt gammel?!

Men hva bringer 2017 for meg? Som mange helt sikkert har fått med seg: vi skal flytte. Edvards kontrakt i AaFK er over, og videre venter nye eventyr - og nye steder. Jeg elsker det! Mon tro hvor vi ender opp? Samtidig har jeg begynt bachelorgraden min i Administrasjon og Ledelse over Kristianias Nettstudier. Det blir også veldig spennende, ettersom det krever disiplin, rutiner og struktur å studere over nett - men jeg tror det blir veldig bra. Jeg går også inn i året med mye mer kunnskap om trening, kosthold og livsstil enn før, og en partner in crime/health som drar meg fremover om jeg begynner å gå bakover. I tillegg skal jeg og Christine på jentetur en helg til Amsterdam i februar, og jeg gleder meg til kvalitetstid og hundrevis av latterkuler! Utover det vil dere få høre om flere prosjekter som er igang, og jeg kunne faktisk ikke gått inn i et år med mer vidåpne armer enn jeg har nå!😁

Så var det tilbake til denne flyttingen da. Vi vet helt sikkert at vi skal flytte, vi vet bare ikke hvor. For en planleggingsfreak og en nysgjerrigper av en person som meg er jo det litt frustrerende, men samtidig dødsspennende. Jeg elsker jo å oppleve nye ting, møte nye mennesker og bli kjent med nye steder! 😄
Det kommer selvfølgelig til å bli trist å flytte fra gode venner, to fantastiske jobber og familie, men til syvende og sist gleder jeg meg. For kjære venner og familie; dere kommer ikke unna å besøke meg uansett! 😚

Så ordet for 2017 er nettopp spennende. Jeg sitter på Finn og kikker på Eiendom over alt i Norge, og vil si jeg har en grei oversikt over hvordan prisene ligger an de fleste steder - nerd? Litt. Men er ikke det greit da, om vi plutselig vender snuten mot en eller annen plass så har jeg full kontroll på hva vi får for pengene! 😌 Til tross for at det muligens kun blir et midlertidig sted - for det er jo slik med den fotballen, man vet aldri.

Jeg må dessverre si at jeg har vært utrolig dårlig på Snapchat i det siste, og trives best med Instagram Stories. Synes det er så greit å få samlet alt på ett sted, og så er det jo så gøy med Boomerang! Så om du vil, følg meg gjerne videre på Instagram: @annaalberici /scroll deg ned og klikk på Instagramposten nederst på siden. 👽

Det var kjekt å skrive litt igjen, og dere skal ikke se bort ifra at jeg kommer til å skrive mer! Godt nyttår!

Likes

Comments

For 6 år siden ble han Ålesundspiller, og i dag har han lagt fra seg den oransje og blå trøyen. Mannen jeg elsker og beundrer har spilt sine siste kamper for AaFK, en klubb som har gitt ham så mye og som han så åpenbart har brent så sterkt for.

Det er endelig off-season, og treningene med laget er over. Edvard har kommet hjem fra bottur etter en god sesong for hans del, og spillerne er klare for ferie. Men der mange gjerne hadde lagt seg på sofaen og snorket lengre om morgenen, står Edvard opp klokken 6, leverer Abel i barnehagen, får i seg den næringen kroppen hans trenger og setter kursen mot treningssenteret med dagens økt planlagt og skrevet ned. Jeg skynter meg etter, morgenfrossen og i halvsøvne, for det beste jeg vet er å trene med Edvard. Han er så ufattelig flink, disiplinert men morsom. Aller gøyest er det når ansiktet vrenges i siste repetisjonen av et forferdelig tungt sett med knebøy eller markløft - da tar jeg gjerne et bilde, så barnslig som jeg er, for artige ansiktsuttrykk lever jeg for!

Work hard or go home. Edvard er en person som begynner på noe - og fullfører det. Dette halvåret har blant annet hans interesse for ernæring vokst, og han har lest utallige bøker om emnet. Hans viten og forståelse om kosthold, personlig vekst og søvn gjør han til en seriøs og profesjonell idrettsutøver, og treningsøktene hans vitner om at det er én ting denne mannen ikke skal: stagnere. Gjennom en off-season full av egentrening og veiledning av personlig trener og venn Thor Becker, er han i toppform og klar for nye eventyr - og jeg kunne ikke vært stoltere. Å få se og være med på reisen hans er utrolig gøy. Han imponerer hver eneste dag, gir aldri opp og sprenger grenser hvor enn de er.

Aldri har jeg møtt en person så bestemt på å nå sine mål - og så bestemt på at jeg skal nå mine. Aldri har jeg møtt en person som har dratt meg i en slik positiv retning både fysisk og psykisk, fått meg til å elske å lage mat, fått meg til å like 86% sjokolade bedre enn melkesjokolade, og fått meg til å føle at jeg også greier alt jeg bestemmer meg for. Aldri har jeg møtt en person så strategisk sterk, så klok, så tålmodig. Han brenner for klubben, både på og av banen - og på sosiale medier. Han gir alltid 100%, til tross for en dårlig dag.

Jeg gleder meg til å se deg prestere på fotballbanen igjen. Til den tid skal jeg prøve å fokusere med på å henge med på treningen enn å ta bilder av de artige ansiktsuttrykkene dine.

Du er en fantastisk person, pappa og kjæreste! ❤

En brå avslutning av musikken, men dette var også min aller første Vimeo video! Applaus! 😃

Likes

Comments

Bakst, Mat

Mmmm... jeg har nettopp laget noe av det beste jeg har smakt i hele mitt liv! Ikke tull! Jeg er jo så glad i cookies, men siden den vanlige oppskriften er full av sukker (dvs jeg kan dessverre IKKE spise det hver dag) har jeg laget en sunn versjon som faktisk er hakket bedre. Så her har du det, oppskriften på en sunn chocolate chip cookie!

D U T R E N G E R:

ca 1 dl kokosmel
• 1/2 dl kokosolje
• 2 egg
• 1/2 - 1 dl ren, rå honning
• 1 ss rå kakaopulver
• 100 g mørk sjokolade (minst 70%)
• 1 ts vaniljeekstrakt

Varm ovnen til 180 grader. Blande alle ingrediensene unntatt sjokoladen, og rør til det blir en tykkere konsistens. Hakk sjokoladen i biter, og bland den jevnt inn med resten av deigen.

Fordel utover et brett kledd med bakepapir - du skal få ca 11-12 små cookies. Stek de så på 10-15 minutter alt etter ønsket konsistens - jeg stekte de på 14 minutter. Prøv deg frem.

Ta ut, og la cookiesene hvile på rist i 10 minutter. Nam!!

Likes

Comments

Mat, Middag

Hei dere!

Jeg er så sent ute med denne oppskriften i forhold til når jeg postet bildet på Instagram, men her kommer den! Det er en kjempedeilig oppskrift som gir et litt bedre alternativ til pizzabunn enn all den hveten som er i en vanlig bunn.

Bunnen passer en langpanne.

Du trenger:

 • 2 ss fiberhusk
 • 2 dl vann
 • 3 dl kokosmel
 • 4 egg
 • 200 g cottagecheese eller revet ost
 • Valgfritt krydder - jeg brukte oregano, basilikum og hvitløk
 • 3 ss olivenolje
 • 1 ts salt
 • 1 ts bakepulver

Lag en "ostesaus" i egen bolle med egg, cottagecheese og olivenolje ved å bruke stavmikser. Bland fiberhusk med vann for seg, og la det trekke i 5 minutter imens du blander de tørre ingrediensene sammen i en annen bolle. Sett så sammen det våte med fiberhusken, og bland inn det tørre. Kna det sammen til en deig - bunnen smaker ganske lite, så det er ikke krise om du tar en god del krydder i den.

Legg et bakepapir på en stekeplate og kna deigen utover - sørg for at det er så lik høyde som mulig. La bunnen dekke bakepapiret så godt det går - men la to hjørner være mulig å ta i.

Stek på 175 grader i 10-15 minutter, før du tar ut, legger den på rist (derfor to hjørner av bakepapiret som skal kunne tas i) og dekker den med valgfritt fyll. Sett inn igjen i ovnen i 20 minutter. Risten hjelper bunnen til å bli sprøere og ikke så myk.

Så god! Den smaker ikke noe spesielt med kokos (synes jeg - derfor viktig å krydre en del) så jeg eeelsker den! 😄

Håper det smaker!

Likes

Comments

Mat, Middag

God fredag! Lurer du på hva du skal ha til middag i dag? 😄

Jeg elsker denne lasagnen, ikke minst er den et hakk sunnere enn den "vanlige" lasagnen, men den er også DØDSGOD! Jeg har selv aldri vært noen spesiell fan av ferdiglasagner eller Toro-pakke (både på smak og næringsinnhold), men denne er helt fantastisk. Jeg roser den opp i skyene fordi det faktisk har blitt min favorittmiddag! Og det skal mye til for å slå pizza - mye!

Denne lages fra topp til tå, og er egentlig veldig enkel å få til.

I N G R E D I E N S E R:

Tomatsaus:

 • 800 g karbonadedeig
 • 650 - 700 g krossede tomater
 • Chilikrydder
 • Hvitløk
 • 1 liten gul løk
 • Basilikum
 • Oregano
 • Salt og pepper

Ostesaus:

 • 200 - 250 g Cottage Cheese
 • 3 egg
 • 60 g revet parmesan (valgfritt)
 • Salt og pepper
 • Gurkemeie (valgfritt)

Zucchini:

 • 1 squash - strimler

+ revet ost til topping.

Sett ovnen på 200 grader. Bruk en ostehøvel og skjær strimler i squashen. Legg strimlene til side.

Stek kjøttdeigen sammen med hvitløk og chilikrydder (etter smak og behag - jeg liker en del krydder) og bland inn løken. Hell så krossede tomater over, og krydre med salt, pepper, basilikum og oregano. La putre litt.

Bland ingrediensene til ostesausen sammen med en stavmikser. Ha gjerne i litt melk om du synes sausen blir for tykk.

Legg så lag for lag i en ildfast form, a la vanlig lasagne hvor zucchinien erstatter lasagneplatene. Stek i ovnen i 20-25 minutter - og voila! Nyt! 😍

Likes

Comments

Instagram@annaalberici