Bakst, Mat

Mmmm... jeg har nettopp laget noe av det beste jeg har smakt i hele mitt liv! Ikke tull! Jeg er jo så glad i cookies, men siden den vanlige oppskriften er full av sukker (dvs jeg kan dessverre IKKE spise det hver dag) har jeg laget en sunn versjon som faktisk er hakket bedre. Så her har du det, oppskriften på en sunn chocolate chip cookie!

D U T R E N G E R:

ca 1 dl kokosmel
• 1/2 dl kokosolje
• 2 egg
• 1/2 - 1 dl ren, rå honning
• 1 ss rå kakaopulver
• 100 g mørk sjokolade (minst 70%)
• 1 ts vaniljeekstrakt

Varm ovnen til 180 grader. Blande alle ingrediensene unntatt sjokoladen, og rør til det blir en tykkere konsistens. Hakk sjokoladen i biter, og bland den jevnt inn med resten av deigen.

Fordel utover et brett kledd med bakepapir - du skal få ca 11-12 små cookies. Stek de så på 10-15 minutter alt etter ønsket konsistens - jeg stekte de på 14 minutter. Prøv deg frem.

Ta ut, og la cookiesene hvile på rist i 10 minutter. Nam!!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Mat, Middag

Hei dere!

Jeg er så sent ute med denne oppskriften i forhold til når jeg postet bildet på Instagram, men her kommer den! Det er en kjempedeilig oppskrift som gir et litt bedre alternativ til pizzabunn enn all den hveten som er i en vanlig bunn.

Bunnen passer en langpanne.

Du trenger:

  • 2 ss fiberhusk
  • 2 dl vann
  • 3 dl kokosmel
  • 4 egg
  • 200 g cottagecheese eller revet ost
  • Valgfritt krydder - jeg brukte oregano, basilikum og hvitløk
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver

Lag en "ostesaus" i egen bolle med egg, cottagecheese og olivenolje ved å bruke stavmikser. Bland fiberhusk med vann for seg, og la det trekke i 5 minutter imens du blander de tørre ingrediensene sammen i en annen bolle. Sett så sammen det våte med fiberhusken, og bland inn det tørre. Kna det sammen til en deig - bunnen smaker ganske lite, så det er ikke krise om du tar en god del krydder i den.

Legg et bakepapir på en stekeplate og kna deigen utover - sørg for at det er så lik høyde som mulig. La bunnen dekke bakepapiret så godt det går - men la to hjørner være mulig å ta i.

Stek på 175 grader i 10-15 minutter, før du tar ut, legger den på rist (derfor to hjørner av bakepapiret som skal kunne tas i) og dekker den med valgfritt fyll. Sett inn igjen i ovnen i 20 minutter. Risten hjelper bunnen til å bli sprøere og ikke så myk.

Så god! Den smaker ikke noe spesielt med kokos (synes jeg - derfor viktig å krydre en del) så jeg eeelsker den! 😄

Håper det smaker!

Likes

Comments

Mat, Middag

God fredag! Lurer du på hva du skal ha til middag i dag? 😄

Jeg elsker denne lasagnen, ikke minst er den et hakk sunnere enn den "vanlige" lasagnen, men den er også DØDSGOD! Jeg har selv aldri vært noen spesiell fan av ferdiglasagner eller Toro-pakke (både på smak og næringsinnhold), men denne er helt fantastisk. Jeg roser den opp i skyene fordi det faktisk har blitt min favorittmiddag! Og det skal mye til for å slå pizza - mye!

Denne lages fra topp til tå, og er egentlig veldig enkel å få til.

I N G R E D I E N S E R:

Tomatsaus:

  • 800 g karbonadedeig
  • 650 - 700 g krossede tomater
  • Chilikrydder
  • Hvitløk
  • 1 liten gul løk
  • Basilikum
  • Oregano
  • Salt og pepper

Ostesaus:

  • 200 - 250 g Cottage Cheese
  • 3 egg
  • 60 g revet parmesan (valgfritt)
  • Salt og pepper
  • Gurkemeie (valgfritt)

Zucchini:

  • 1 squash - strimler

+ revet ost til topping.

Sett ovnen på 200 grader. Bruk en ostehøvel og skjær strimler i squashen. Legg strimlene til side.

Stek kjøttdeigen sammen med hvitløk og chilikrydder (etter smak og behag - jeg liker en del krydder) og bland inn løken. Hell så krossede tomater over, og krydre med salt, pepper, basilikum og oregano. La putre litt.

Bland ingrediensene til ostesausen sammen med en stavmikser. Ha gjerne i litt melk om du synes sausen blir for tykk.

Legg så lag for lag i en ildfast form, a la vanlig lasagne hvor zucchinien erstatter lasagneplatene. Stek i ovnen i 20-25 minutter - og voila! Nyt! 😍

Likes

Comments

Mat, Smoothie

Hver morgen trenger jeg et eller annet som setter kroppen min igang. Altså, hvem andre her er zombier om morgenen? Rekk opp hånden! Helt siden jeg begynte å drikke deilige smoothien har jeg fått en mye bedre start på dagen, og har fort gått fra zombiemode til happymode! Og det er jo ikke feil.

Denne smoothien har en god del ingredienser i seg - og noen høres kanskje litt rare ut. Det er jo muligens ikke det den gjennomsnittlige nordmann har i skapet sitt, men la oss snu på det! Den er proppet full med så mye bra, og det er så gøy å sette sammen slike "retter" og få det til å smake dødsgodt!

Jeg bruker ofte å ta den som en frokost før trening. Den inneholder gode mengder protein, karbo og fett, og kan erstatte en typisk frokost med havregrøt, topping og egg.

Og du - denne kan bli omgjort til en smoothiebowl!

Dette er Green Juice fra Organifi som jeg bruker i smoothien min. Denne innholder veldig mye bra, som spirulina - en alge som har så enormt med fordeler (forebygge kreft, gir energi, øker forbrenningen for å bare nevne noen) at det egentlig burde være mer kjent for oss enn det faktisk er, sammen med søsteralgen chlorella og blant annet det grønne pulveret matcha som er ganske lik i funksjon. Mer om Green Juice og alt det fantastiske den inneholder kan du finne her.

I N G R E D I E N S E R:

  • 1 banan
  • En neve spinat
  • En neve grønnkål
  • En porsjon Green Juice
  • En spiseskje MCT kokosolje fra Cocosa
  • En liten neve kakao nibs
  • Halv avokado
  • 40 gram havregryn
  • Litt gojibær
  • En spiseskje acai pulver
  • En porsjon proteinpulver - jeg brukte selv vanilje
  • Kokosmelk - til ønsket konsisten

Miks alt sammen i blenderen, og nyt! Denne kan også drikkes etter trening om ønskelig.

​Dette innlegget er ikke sponset av Organifi.

Likes

Comments

Mammaliv

Lange morgener har jeg et elsk-hat forhold til. Enten er det kjempedeilig fordi du ikke har hatt sjansen til å nyte morgenstunden skikkelig på lenge - eller så er det et resultat av at jeg bare er skikkelig lat. Og jeg hater den siste følelsen der. Det er så mye jeg kunne fått gjort, hadde jeg bare ikke grodd fast i sengen eller sofaen.

Denne morgenen tok jeg til å fortsette på boken til Abel - "Babyjournalen". Og det gikk opp for meg hvor uendelig fort det har gått. Fra jeg fikk ham på brystet mitt i fødestuen, til han hentes på barnehagen og går ved siden av meg, herregud, stopp tiden litt da!

Kjøp din egen Babyjournal HER

Jeg sitter og ser på det lille sykehusarmbåndet han hadde på seg - hvordan fikk han plass i det der? Det er så lite, og han er jo "så stor" nå. Ikke lenger en knørvet liten sak som bare lå der og var nusselig - nå er han virkelig et menneske!

Ok, nok mimring - tiden går, det vet vi alle. Og et helt år har gått. Abel ble ett år nå i september, og feiringen ble vellykket! Jeg har en oppskrift på en deilig Oreokake jeg skal dele med dere, så stay tuned!

Nå får jeg gjøre meg ferdig her, og så bærer det unna til jobb kl 12. Og jeg kunne faktisk ønske vi hadde uniform, for hva i all verden skal jeg ha på meg idag?!

Håper du har en kjempefin morgen!

Likes

Comments

Mat, Bakst

I morges satt jeg og knasket på noen nøtter, og plutselig tenkte jeg: hvorfor lager jeg ikke et nøttebrød? Vi er ganske manko på brød her i huset ettersom de ofte blir grønne før vi har fått spist de opp, men å lage et lite nøttebrød skader ingen! Samtidig holder det seg betydelig mye lenger enn vanlig brød, og jeg kan lage det i den størrelsen jeg vil. Perfekt! 😄

Jeg samlet sammen alt jeg hadde av nøtter og frø i huset, og jeg må ærlig si at det ble en fantastisk kombo med mye sunt og godt samlet i ett brød. Det som er så fint med dette brødet er at det er glutenfritt, og at det ikke inneholder den hveten som så ofte kan få et mer eller mindre usunt utfall. Spis derfor med god samvittighet!

For et lite, men "høyt", nøttebrød trenger du:

  • 500 gram nøtter og frø av eget ønske
  • 4 egg
  • ca 450 gram kokosolje
  • 1 ts salt - pass på at saltet ikke er vanlig bordsalt, men heller ekte og grovt havsalt
  • Valgfritt krydder - jeg brukte chili, hvitløk, persille og paprikakrydder

Nøttene og frøene jeg brukte var paranøtter, valnøtter, pistasj, gresskarkjerner, solsikkefrø, linfrø og chiafrø.

Ha alle nøttene og frøene i en foodprocessor. Dette er ikke nødvendig, men jeg liker det best slik. Kjør så til alt har blitt en fin blanding, og det kjennes "mykt". Ha i krydderet, og kjør litt til.

Pisk sammen eggene, og bland kokosoljen ut sammen med den. Hell så ned i nøtteblandingen, og bland sammen. Jeg la alt over i en annen bolle, ettersom jeg liker å jobbe utenom foodprocessoren. Bland til alt har en fin og litt "klissete" konsistens.

Legg blandingen over i en brødform på ca 20 cm, eller bruk den formen du har og "støtt opp" (gjør den mindre) med enten aluminiumsfolie eller bakepapir. Ha gjerne litt honning på toppen for ekstra smak.

La steke på rist i ovnen på 160-170 grader i 50 minutter (kommer an på hvilken ovn du har).

Kokosoljen kan være noe overflødig, så prøv å kjenn på brødet om det er fast heller enn å ta utgangspunkt i at det skal se tørt ut. Jeg helte av en god del når jeg tok ut brødet - og det ble perfekt og saftig!

Nam nam nam! Jeg har kanskje mistet luktesansen grunnet bihulebetennelsen jeg har nå, men smaksløkene fungerer ganske så godt! Dette brødet er mettende, og det er så lett å lage.

God baking! 😄

Likes

Comments

Her er jeg igjen - og jeg må bare bukke og takke for alle dere som fortsatt å følge meg til tross for mitt fravær. Gull verdt! 🙏🏽

Siden dere sist hørte fra meg har jeg blitt mer og mer interessert i å hovedsakelig blogge om mat, men også litt trening og mammaliv innimellom. Jeg har jo alltid elsket matlaging, og etter jeg endret livsstilen min til en mye sunnere hverdag ble jeg så inspirert til nye oppskrifter som jeg bare ikke kan vente med å dele med dere. Jeg håper dere fortsetter å følge meg videre! 😄

Jeg er mer eller mindre sengeliggende (er ikke så lett å "sykemelde" seg når en har en liten Tarzan i hus) med bihulebetennelse og et trykk i hodet jeg aldri har opplevd maken til. Jeg har fått antibiotika, og håper det skal ta knekken på det verste! Men ellers er det jo greit å gjøre noe selv, så jeg lagde meg et lite heksebrygg av en te - ikke egentlig noe hokus pokus, men det er jo så sterkt at jeg ikke kommer meg gjennom den uten noe på siden.

Du trenger:

• Kokende vann
• Skrellet ingefær
• Chili
• Sitron

På siden bruker jeg å ha honning og nøtter.
Hell det kokende vannet over ingrediensene og la det trekke i ca 10 minutter. Etter det er gjort kan du sile teen over i en annen kopp, så unngår du å få enda sterkere te ved at ingrediensene ligger nedi - dette er valgfritt.

Ingefær er jo faktisk undervurdert. Jeg er ganske glad i sushi, men har aldri spist ingefæren som kommer med. Liker ikke smaken så godt! Men søren heller, det er jo så bra for meg at det nesten er skammelig å la være.
Det samme er det med chili - fellesnevner = STERK og sunn, tydeligvis - hvor forskning har vist at chili kan hjelpe på hjertesykdommer og samtidig hjelpe magen. Ikke feil å kombinere det sammen med ingefær, som en liten bombe.

Søren, nå har jeg allerede latt den trekke for lenge... Jeg liker jo egentlig sterk mat veldig godt, men sterk drikke er jeg litt mer sensitiv på. Kanskje på grunn av konsistensen? Likevel er dette noe som bare må ned, og ingefær og chili skal blandes mye mer inn i kostholdet mitt fremover. Bihulebetennelse gidder jeg ikke igjen, altså! 😤 hehe.

Så her ligger jeg, med et par gode bøker som matinspo og kunnskapskilde. Jeg skal suge til meg kvarteret som er igjen før Abel skal hentes i barnehage (ja, han har blitt så stor 😭) og bare nyte. Så skal vi leke oss!

Ha en fin dag!

Likes

Comments

Hverdag

Well, hello stranger! Nå er det hvertfall to uker siden sist, og det er jo helt utrolig lenge egentlig. Jeg har hold det gående til en viss grad på Snapchat (annafisk) men du og du så dårlig jeg har vært på å blogge. Fikk et lite spark i baken av barselgruppen min, så endelig er jeg tilbake igjen. Hva har skjedd siden sist?

Edvard har kommet hjem. Sist skrev jeg at Edvard skulle på treningsleir til Malta og etter det titte innom Oslo, og jeg skulle være alene i knappe to uker. Utrolig fint å ha ham hjemme, det er en så deilig følelse å endelig se igjen noen du ikke har sett på en liten stund. 😄

Jeg har fått barselgruppe. Venninnen min Ida tok initiativ, og startet en barselgruppe med utrolig mange koselige og herlige jenter! Vi hadde ikke barselgruppe fra Helsestasjonen, så det var veldig hyggelig å få det til likevel. Og for en flott gjeng vi er!

Abel har bevegd seg fremover for første gang! Hurra! Kris Jenners hashtag #proudmama burde brukes her. Han strekker seg og drar seg fremover, samt går opp på fire og prøver seg. Det er så spennende å se han utvikle seg, og det skjer såå mye nå disse mnd. 😍

Jeg skal til København i sommer. Hvorfor? For å se Queen B, vel! Jeg har vært aldeles blodfan siden jeg var liten, fra hennes siste tid i Destiny's Child til skrivende stund, men har aldri hatt anledning til å dra på konsert. Til tross for det har jeg sett absolutt alt nettet har å by på under søkeordene "Beyoncé live", og jeg absolutt elsker at hun byr på et skikkelig show hver eneste gang. Jeg gleder meg sånn at jeg ikke kan vente! 😁

Det var visst ikke all verden som har skjedd i det siste gitt. Men hva kan man forvente av noen i mammaperm? Haha! Livet handler for det meste om den lille, men samtidig er det viktig å lufte seg litt - noe jeg og noen jenter i barselgruppen min skal i morgen! 😁 

I kveld står endelig trening for tur - for real this time. Jeg skulle liksom ha trent hele uken, men tror du det ble noe av? Jeg var utrolig flink en periode, men når Edvard dro ble det litt vanskeligere å dra bort for å trene - og jeg er dårlig til å gjøre ting hjemme - så det forfalt. Nå skal jeg på spinning som jeg liker så godt, og jeg gleder meg som en liten unge. setter jeg ned foten - igjen. 😄

Det er godt å være tilbake! Ha en kjempefin dag, fine mennesker! 🌸

Likes

Comments

- NÅR KATTEN ER BORTE DANSER MUSENE PÅ BORDET -

Da sitter vi her. Alene i en og en halv uke. Edvard har dratt til Malta på treningsleir, og plutselig er det ingen verdens ting å ta seg til her hjemme. Du vet når dagene ellers har gått i ett, du har kjørt samboeren din til flyet, og kommer hjem til et tomt hus? Eller... Ikke helt tomt. Abel er jo her! Uansett er det en sånn rar og liksom litt ensom følelse.
Men bare med det første.

Jeg trives godt i mitt eget selskap, og jeg trives godt i Abels. Og i følge alle slags "forholdsguider" som fyller sidene på enkelte blad er jo litt avstand inni mellom bra for forholdet. Det er jo deilig med egentid, og samtidig kan jeg lage alt Edvard ikke liker til middag som jeg selv liker, som bacalao og potetball. Nam, kanskje er det ikke så dumt å ha ti dager for meg selv likevel? Jeg var jo ganske vant til å være alene når jeg bodde i Oslo, og Edvard spilte i Sverige - da kunne det gå lenge mellom hvert besøk, og gjensynsgleden var enorm. Siden Abel nå er inne i bildet er det jo litt annerledes, men han er så snill og grei at det ikke tar meg litt ekstra energi engang å passe på ham alene. Får nyte det nå når vi bare har én...

Edvard dro mandag, og ellers har jeg nedprioritert bloggen til de grader. Det beklager jeg nok en gang. Plutselig blir det slik, man glemmer og man velger bort.
I kveld får jeg middagsbesøk, og i den anledning skal jeg ta frem restene av dåpskaken - dessverre var det litt igjen. Jeg sier "dessverre" fordi kroppen absolutt ikke har godt av det, og jeg som så gjerne vil komme meg i form igjen bør egentlig ta hensyn til det. Men fristelsen er alt for stor!! Det er en sjokoladekake med oreofyll og bringebærmousse - og jeg kjenner jeg får vann i munnen bare ved å tenke på den. Hvordan kan jeg la være? Samtidig er det bedre at den blir spist opp enn at den ligger der og blir dårlig... Ikke sant?

Jeg får hive meg rundt - jeg kjenner jeg går rundt som en zombie, og skulle egentlig ha sovet nå som Abel gjør det. Han har hatt noen rotete netter, og samtidig våkner han mye tidligere enn før. Jeg gleder meg til nettene blir hele igjen!!

Håper dere har en fin torsdag!

Likes

Comments

Gratulerer med dagen til alle dere mødre der ute! Dere er supre. Jeg er inne i min aller første morsdag - hurra for det! Vi har alltid feiret mors- og farsdag med frokost på sengen, gaver og oppmerksomhet, og minnene jeg sitter igjen med er bare gode. Jeg har alltid elsket å overraske og glede, og bruker enhver anledning! Og nå er det faktisk min tur til å bli feiret på morsdagen. Jeg tok en lang morgen i morgenkåpe, med kaffe og omelett - helt herlig! Edvard er på vei hjem fra Sverige etter en treningskamp mot Djurgården, så jeg har fått skjemt bort meg selv litt. Abel har til og med sovet en god stund, så jeg fikk faktisk tid til det! Det er jo et skikkelig rollebytte, for sist gang vi feiret morsdag var jeg syv år. Mamma døde året etter dessverre. Jeg tenker ekstra mye på henne i dag, og i det vi feirer meg vil jeg også feire henne. ❤

Morsdag har falt på Valentines Day i år. Og akkurat som at farsdagen falt på bursdagen min i fjor, prioriterer jeg å overraske og glede Edvard fremfor å sitte på tronen selv. Som sagt elsker jeg å glede og gi, så det er så vanskelig å la være! Det kan sikkert irritere Edvard til tider, når han mener at jeg skal være egoistisk disse dagene og ikke tenke så mye på ham. Men kjære, det er vanskelig! Jeg har selvfølgelig en liten ting til ham, og i kveld har vi også barnevakt sånn at vi skal få komme oss ut på restaurant. Herlig!

​Jeg vurderer å løpe bort på butikken for å kjøpe det siste jeg trenger til Red Velvet Cupcakes. Hadde det ikke vært romantisk å overraske ham med det når han kommer hjem? Jeg får se hva det blir til, jeg har hvertfall kjempelyst til å bake noe - og finner så ekstremt mye inspirasjon i denne lille boken her. Elsker å se gjennom, og jeg elsker å bake. Vi får se hva det blir til, noe skal jeg hvertfall stelle i stand! 😄

Hva skal dere i dag? 💘

Likes

Comments

Instagram@annaalberici