Det här med att skriva personligt brev när man ska söka jobb är alltid lika svårt. Ska man skriva si eller så. Trotts att jag gjort det ett antal gånger så känns det ändå så svårt. Insåg nu när jag uppdaterade mitt cv att jag bytt arbetsplats nästan varje år sedan jag blev färdig förskollärare 2014. Känns som att jag snart måste börja stanna lite längre på samma ställe, men det är svårt när man inte känner sig r riktigt hemma. Eller jag gjorde de på min förra arbetsplats men då skulle vi ju flytta upp hit så då blir det ju svårt att vara kvar. Men där kände jag mig riktigt hemma, jag fick möjlighet att utvecklas och driva på arbetet på mitt vis. Jag kunde vara mig själv och vara ärlig med hur jag mådde. På de andra ställena kände jag kraven och höjde därför mina egna krav på mig själv till en orimlig nivå.Som ni förstår så saknar jag verkligen dem.

Men nu vill jag jobba närmare hem. Känner att har jag möjligheten att minska restiden till och från arbete så vill jag göra det. Men det känns ju även tråkigt att behöva byta igen eftersom ja vill flytta hem till Östergötland igen. Jag är inte så bra på att bo långt ifrån mina vänner och min familj. Eller jag är ganska kluven i detta. Jag trivs ju i vårat hus och på orten men det känns ju sådär att inte ha någon att umgås med som verkligen känner mig. Klar att jag kan lära känna nya människor men det är så jobbigt när man inte mår bra. Att då behöva smila upp sig och vara glad och trevlig kräver så mycket energi som jag känner att jag inte har nu. Den energi jag har går till Hugo och K.

Kan man inte bara få må bra och vara nöjd? Just nu är jag bara så trött på att aldrig känna mig nöjd. Det finns alltid något som måste bli bättre. Jag har sökt matte kurs och naturkunskap till våren för det kan jag ju passa på att plugga upp nu när jag är hemma. Varför inte bara njuta av tiden hemma? Jo för att jag vill jobba med något annat än som förskollärare men jag vet å andra sidan inte vad jag vill jobba med.

Gah jag blir så trött på mig själv ibland. Måste lära mig att vara nöjd med livet ibland.

Vet inte riktigt vart jag ville komma med detta men ut kom det iallafall.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det var ett tag sedan det kom något men livet kom emellan. Vi har haft dop för Hugo och sedan kraschade jag lite. (Hösten 2015 var jag sjukskriven för utmattningssyndrom och är väl inte helt frisk än. Eller jag vill väl se mig som det men enligt min psykolog så är jag inte det. Men tänkte ta den historien i ett eget inlägg.) Men nu är vi på banan igen.

Dopet blev så bra. Men jag var så nervös och stressad innan. Undra hur det skulle va om jag skulle planera ett bröllop, skulle nog va värsta bridezillan. Vi hade ju dopet ihop med 2 andra pojkar i min släkt. Alla 3 är födda inom 8 dagar så då tänkte vi att det är smidigare och roligare med att ha det ihop än att alla måste gå på 3 dop. Men festen hade vi sedan själva hemma hos mina föräldrar. Eftersom dopet var kl 16 så bjöd vi på olika matpajer och tårta. Mycket uppskattat och himla smidigt med paj. Jag gjorde 3 olika sorter, en vegetarisk med sparris och mozzarella, en kycklingpaj med ostsås och så min favorit: tacopaj med vitlökssås på. Den är verkligen supergod! Vilket våra gäster också verkade tycka för det var inte mycket kvar av den. Så på fredagen gjorde jag 12 pajer som vi bara kunde värma på när vi kom hem från kyrkan.

Tårtan lämnade jag över till min vän Malin. Och det var nog seriöst den finaste och godaste tårtan jag ätit. Hon är så duktig <3 I tårtan hade hon dumlefluff och hallonmousse, det blev en perfekt kombo med sött och syrligt. Men när jag sa att jag ville ha en gröntårta men inte en prinsesstårtegrön tårta så skrattade hon men löste uppgiften superbra.

Hugo var nöjd nästan hela dagen, han blev dock lite trött när vi stod där framme i kyrkan men det var ju inte så konstigt eftersom det var sovtid då. Han skrek inte när han fick vatten på huvudet som jag trodde eftersom jag vet hur hemskt det är att bada här hemma. Dock så fick han syn på sig själv i dopfunten så han blev nästan lite sur när prästen tog bort han. Alla 3 pojkarna var glada nästan hela tiden i kyrkan.

Prästen som döpte var även han superbra. Han var så lättsam och skojade. När vi ville ha kamferdrops - jag trodde änglarna fanns så skrattade han bara och svarade att det blir ju jätte bra. Likaså när vi ville ha du käre lilla snickerbo när vi gick ut så utbrast han bara ja det passar ju jättebra.

Så sammanfattningsvis så är jag supernöjd med dopet. Men nu är det bara att ladda om för på söndag så är det nästa dopfest för Hugo, här hemma med kalles släkt. Så veckans plan är att baka kakor tills dess. Och även denna gång så har jag valt att inte göra tårtan själv. Men denna gång får maxi göra den. Ska bli spännande och se om den blir lika fin som Malins.

Likes

Comments

Som rubriken lyder vilken helg. Det började redan i fredags när jag tänkte att jag skulle göra rent ugnen. Hade läst någonstans att bakpulver skulle lösa allt och tänkte att det kan ju inte bli skitigare iallafall.Dock slutade det med att jag testade med vinäger, gjorde dock inte någon större skillnad efter en timma men torkade ur ugnen och då upptäcker jag 2 hål (!!!!!) i botten på ugnen. Hur sjutton kan det blir hål i botten på en ugn?

Så blev inte någon bakning i fredas som jag hade tänkt eftersom det kändes lite vanskligt med hål i ugnen. K trodde inte riktigt på mig när han kom hem från jobbet och jag berättade att det är hål i vår ugn.Men turligt nog så var det vitvaruhelg på elgiganten i helgen. Så i lördags blev det en tur till Valbo och kolla på spisar. Eller K kollade mer på diskmaskiner än spisar. Han ville så gärna ha en ny diskmaskin. Jag skulle också kunna tänka mig en ny diskmaskin men när man är mammaledig så får man ju inte in hur mycketpengar som helst så spis var ju prio tyckte jag.Vi kollade runt och hittade en spis vi gillade men sedan blev det inte mycket mer prat om det då vi var helt slut efter dagen.

Så igår tog vi en långfrukost och morgonkaffet i soffan när lilla H sov. Där tog vi beslutet att vi bara kör på spisen och hoppas det kommer någon bra diskmaskin på mellandagsrean. Så K bokade en spis på nätet. Så när han slängde på vinterdäcken på släpet så gjorde jag i ordning lilla H och fixade med ersättning och allt annat man behöver ha med sig när man ska lämna huset med en bebis. Det tog lila lång tid för mig att bli färdig som för K att byta däck. Sedan for viiväg och när vi kom fram och hade lastat på spisen på släpet kom K på att det kanske vore bra med en säckkärra så vi kan få in den i huset med. Så han skulle ringa sina föräldrar och höra om inte de kunde komma förbi med den och få lite eftermiddagskaffe med. Men han hade jusåklart glömt den hemma. Men jag hade ju bara hans mammas nummer i min telefon och hon var ju i Bollnäs så det gick ju inte så bra. Så vi chansade och åkte förbi hemma hos hans föräldrar. Och det var väl enda turen vi hade den dagen för hans pappa hade precis kommit hem. Så istället för kaffe här blev det kaffe där.

Så när vi var hemma igen var det mörkt ute. Men vi fick in spisen utan några större problem. Ut med den gamla och där inser K att den gamla spisen inte har någon stickpropp utan är monterad direkt in i väggen. Dock inte några större problem för K som är elektriker och springer ut till bilen och hämtar de verktyg han behöver för att fixa till det. Äntligen kunde vi börja med maten klockan var nu närmare 18 och vi hade bara ätit frukost så vi var så hungriga och lilla H började bli trött och gnällig.


Under tiden jag gör i ordning pajen som vi skulle provbaka till lördagens dop så satte sig K med lilla H på golvet, när han sitter och busar med lilla H får han syn på diskmaskinen som står och blinkar.Varpå han utbrister "ska det vara sådär?" "njae det tror jag inte sa jag, den har stått och pumpat ut vattnet ett tag nu." Något jag för ovanlighetens skull noterade men inte tänkt så mycket mer på det. K blir fundersam och börjar undersöka diskmaskinen och konstaterar att något är fel då det verkar som att den har fastnat i ett utpumpningsläge. Och går inte stänga av mer än genom att dra ur kontakten och när man sätter i den igen så fortsätter den att pumpa.

Så K fick sin nya diskmaskin iallafall och jag får handdiska i ett par veckor innan den kommer.

Nu hoppas vi på en bättre vecka än vad helgen har varit.För på lördag är det dop för lilla H och hans kompanjoner i Östergötland. På onsdag åker vi ner och förbereder inför lördagen. Längtar så till att få träffa alla där nere igen.

På återseende <3

Likes

Comments

Nu när jag är mammaledig och har en hel massa tid över (eller inte riktigt så var det inte) så tänkte jag att jag skulle börja blogga. Känner att jag behöver någonstans att få prata av mig då jag nyligen (för ett år sedan snart, men allt är relativt) flyttat till min sambo Ks hemtrakter. Så jag har inte hunnit skaffa mig en massa nya vänner än så då tänkte jag mig att jag kan ju alltid skriva av mig alla känslor som finns inom mig.

Värt ett försök med vi får se hur det går.

Nu är det dags för lilla H att vakna.

Vi hörs!

Likes

Comments