befinner jag mig på ett av mina favoritställen det finns flera ställen än Gotland tro det eller ej ;) Cypern ♡. Känns helt ofattbart underbart härligt, som jag behöver få komma iväg, bara få släppa ALLT det andra för en stund. Ja en vecka iallafall ;), jag kommer slippa laga all mat servera diska städa tvätta plocka saker överallt skjutsa hämta barn bädda sängen ;). Bara det är avslappning för mig, det enda jag behöver tänka fokusera på är ja mina medicintider, äta, bada, sola & förhoppningsvis någon promenad ♡.

Tänk att få vara i värmen i en hel vecka, kan knappt tro mina ögon, en resa som bokades för längesen MIN 40 - årsresa mitt ställe & snart kommer jag att befinna mig där. Detta år har varit så jobbigt så energikrävande många tårar tufft på olika sett & än är det inte klart. MEN självklart så kommer det att bli bättre ♡. Nu får jag iallafall se tänka på annat ladda för slutspurten & nästa år, för det ska bli mitt år :).

Är glad på ett vis att jag kom iväg i fredagskväll, jag hade istortsätt bestämt mig för att vara hemma. Men med lite övertalning samt äh jag behöver få komma ut från huset, få vara Anna en kväll. Vilken rolig kväll det blev :) jag sa ju att jag INTE skulle dansa så mycket 🙈. Men när man rycks med i musiken bra gamla minnen låtar roligt folk & man älskar att dansa. Ja då blev det som så att jag dansade nog i 2 1/2 timme sååå roligt. Folk tror nog att jag var full som en ja jag vet inte vad. Fel fel fel jag kan ha väldigt roligt utan alkohol, tackade tom nej när dom ville bjuda, det ni ;). Ett plus när man träffar på trevliga människor & inte är bortglömd ♡. Eller så vill man glömma 🙈. Jaja det tar jag med mig & plockar fram i operationssalen samt sjukhussängen när man känner sig som snyggast ;) hahaha 🙈. Tjejen som härmed kommer att rocka loss UTAN ett diskbråck :). Dancing queen ni vet :) för vi håller väl tummarna för att det kommer att gå bra ♡ ?

Trodde jag skulle behöva ligga hela dagen i lördags men icke, jag var faktiskt pigg för en som kom isäng 02.30 🙈. Det händer otroligt sällan, hade inte mera ont än vanligt heller vilket var skönt :). Tog med lilldonnan för lite Plutomys tänk hur mycket kärlek det kan rymmas i denna lilla kropp ♡. Hon ritade en sådan fin teckning som hon gav bort & blev bjuden på " Pluto fika " till helgen :). Som hon längtar ♡. På em. blev det en promenad dessutom en tripp upp till badet med mina tjejer för lite fotografering samt andas. Det var ju så otroligt vackert på kvällen ♡.

Dock så blev natten mellan lördag till söndag KATASTROF förstår inte alls vad som händer ? Det kändes som om jag låg i dvala, tankarna bara flyr iväg man grubblar. Men jag vet inte alltid på vad ? Orolig i kroppen, vred vände på mig, somnade 00.30 väcktes 02.44 gick upp 06.35 då var det som kört. Gick ut & gick för att skingra tankarna en stund, men jag vet inte alltid vad jag ska skingra ? Haha jättekonstigt är det iallafall.

Blir galen på mig själv när det blir så här, vad är det som gör att jag hamnar i detta sömnkaos ? Blir så otroligt känslig skör, man tänker på saker som kanske har hänt, saker som någon har sagt eller inte sagt. Eller så är det inget särskilt jag tänker på utan jag bara ligger där. Eller så är det kanske mycket undermedvetet som poppar upp ? Vad vet jag jag är ingen sömnpsykolog ;).

Så söndagen var otrolig seg, lilldonnan var iväg på kalas sedan följde hon med " E " hem :). Resten av familjen drog till " friends " för att se AIK - Jönköping. Då kan man ju tro att jag passade på att vila men icke. Det skulle handlas lagas mat vilket är svårt när man inte mår så vidare värst & allt står en upp i halsen, urk. Att befinna sig i ett IBS skov är som att vara gravid & ha dom jobbiga symptomen. Inte roligt alls :(, inget socker helst & inte för mycket kolhydrater för då matar du skovet så att säga. Men det har tagit mig år att se det, samtidigt som jag fortfarande inte vet eller är säker på vad jag kan äta. Så imorse fick det bli en halv portion havregrynsgröt till frukost fick ändå inte i mig mera blää. Till lunch en halv portion mannagrynsgröt på laktosfri mjölk & igår blev det lite ris & fiskbullar i två omgångar. MUMS vilken kost ;). Dessutom måste man äta varannan till var tredje timme visst så kanske man gör annars med ? 

Har börjat förbereda packningen, ja man packar ju inte bara åt sig själv ;). Ja annars promenader skola träning ja det gamla vanliga. I veckan så har jag faktiskt bokat in mig för lite fix & piff inför semester / operation ;) inte ofta jag unnar mig sådana saker men nu så. Är medbjuden som sagt på en planeringsdag på torsdag med jobbet, känns lite konstigt på något vis. Dom jobbar har kört igång med det nya arbetssystemet dom vet hur gruppen fungerar vad som är bra samt mindre bra. Jag är som sagt inte med alls i något hörn just nu, men tänker som så att jag ska ju tillbaka det kan vara bra att få höra lyssna samt träffa kollegorna om inte annat :). Men då slog det mig, en hel dags sittande ojoj herregud 🙈.

Till helgen väntas hockeymatch för sonen & poolspel för lilldonnan i Björklinge :) vi vet vad vi gör & det är väl tur ;). Dessutom så måste allt inför resan vara klart, stryka, packa klart & alla dessa mediciner som måste med får verkligen inte glömma att packa ner dom då blir det KAOS. Dom måste dessutom ligga i sina originalförpackningar men då man reser inom EU behövdes inget intyg från läkaren bara läkemedelslistan, puh. Sedan säger jag bye bye 🌞👙🍹🍦 åhhh gud så härligt :). 

Vet ni blev helt chockad idag läste att " Takida Robban " har skaffat sig en ny flickvän 🙈 what & det är inte jag som är med på bilden, mitt " frikort " ;) hur 17 gick detta till ? Hmm...jaja bara man är lycklig & mår bra ♡ men jag blev faktiskt lite ställd måste jag erkänna. När par som man tror har det så bra tillsammans men så går man helt plötsligt ifrån varandra. Man vet som sagt inte allt om alla, utåt sett ser det så bra ut men ja så kanske det inte riktigt är.

Kram Till Er. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hallå på er ♡ fredag idag många längtar till helg, andra jobbar vissa vill inte ha helg för andra ser helgen lika ut som en vardag. I mitt fall så är det ju så, skillnaden är att jag går inte upp & skjutsar några barn till skolan samt så har jag lite sällskap ♡.

Denna vecka har varit otroligt mörk dyster otroligt tråkig så mycket regn grått grått hela dagarna, ett trist besked dessutom. En annan håller på att krypa ur sitt eget skinn, sjukdomar kommer folk känner sig trötta bleka hängiga. Ja om man nu inte är nykär då såklart ;) för då kan den mörkaste dagen vara den lyckligaste ♡.

Min kropp har verkligen satt ner foten den strejkar & bråttas med så otroligt mycket nu :(. Den har som slagit undan mina ben ganska så rejält tror jag. Själv så har jag bara relaterat det mesta till mitt diskbråck, men när jag börja förstå lägga ihop ett & ett så visar den tydligt på 1000 sit ups. Japp here we go ett IBS skov på ingång :( orkar inte. Borde ha lärt mig vid det här laget, knappt en vecka tills vi åker utomlands " som vanligt ", brukar få det då. Stress utlöser det & ja jag om någon är väl det just nu :(, dåligt med sömn, energilöshet, dåligt med träning i snart ett år :(, sämre kosthållning, mycket mediciner, ja vad utlöser ett IBS skov ? Jo precis ALLT det...mår så illa, magen strejkar något så radikalt med molande värk den låter som en jag vet inte vad & denna enorma trötthet som är hemsk :(, folkskygg orkar inte med att göra något, vill helst bara sova.

Jag borde ha förstått det men jag har bara relaterat det till mitt diskbråck, morfintabletter kan man ju må illa av, stress ja självklart min situation är stressande men den har ju säkerligen bara " gynnat " IBS: en så att säga, trött pga dåligt med sömn MEN det är här det skiljer sig denna trötthet som man får vid ett IBS skov är fruktansvärt. Det går inte att förklara men den är hemsk, det är som att kroppen jobbar konstant hela tiden utan en paus. Man gäspar & gäspar vill bara sova precis hela tiden, det var därför jag förstod det, ja samt genom en annan sak men dom detaljerna besparar jag er 💩🙈. Nu blir det proviva nyponsoppa, mannagrynsgröt & fiskbullar med potatis dieten 😱.

Mitt i allt elände som just nu är så blev jag faktiskt tillfrågad om jag ville följa med på " Clabbe - rakt över disk " ni vet, ikväll. Så glad när någon tänker på mig ♡, då man som sagt blir väldigt ensam, bortglömd. Få komma ut träffa människor prata skratta umgås, ja ni vet bara få vara Anna några timmar trots ett diskbråck & nu ett IBS skov. Man behöver komma ut från huset tänka på annat för en stund. MEN jag får nästan en sorts panik över att göra sådana saker nu för tiden, träffa folk vistas ute. Hur gör man ? Jag vet att om jag gör något utöver " något extra " så att säga då blir jag sängliggandes i flera dagar efteråt :(. Är det värt det ? Orkar jag det ? Har jag inte tillräckligt ont ändå ? Jo visst har jag ont visst kan det vara värt det för just dom timmarna, jag orkar just då jag får andas en stund. Men visst smärtorna blir värre.

Även fast jag är helt enkelt i för dåligt skick inombords så äh skit samma, jag måste ut se något annat. Rycka upp mig lite, samt fejk fixa till mig ;). För utåt sett så syns det ju inte mer än att jag är blek håglös tom i blicken uppsvälld går som number two i brallorna dålig hy utväxt på skallen blablaaa. Gud vad snygg jag känner mig ;) tur att jag redan har ett förhållande men frågan är om han tycker det 🙈 ? Men sorry honey " tills döden skiljer oss åt " eller hur var det ? Mohahaaa 😱.

Nu ska iallafall denna bleka urtråkiga lite halv deppiga Anna ge sig ut ändå, det får bli så :) utan alkohol kan jag vara nemas problemas. Värre med att inte få dansa ;).

Kram Till Er.


Likes

Comments

Ja ni det stämmer så bra " man måste vara frisk för att orka vara sjuk " nu för tiden. Det är så mycket som man måste ringa & bråka om flera gånger om, ibland till sin VC ibland till andra ställen. Om ni själva inte har varit inne i den karusellen så skulle ni inte tro era ögon, ni skulle bli chockade bryta ihop ja kanske tom ge upp just för att man INTE alltid orkar.

En sådan här lång sjukskrivning ja för mig så är det det som knappt aldrig har varit hemma såhär länge förut. Ni skulle bara veta hur mycket väntetider det är, vänta på det ena & vänta på det andra. Ibland så strular det, ehh " ibland ", så enkelt som att få ett recept när receptet äntligen kommer så finns inte medicinen på just " ditt " apotek. Du ska tex bli uppringd en viss dag men dagarna blir till veckor, sedan alla dessa sjukhusbesök undersökningar ja gud vet allt. Vet du hur länge du kan få vänta på det ?!! Åh herregud läänge kan jag säga er !!!

Jag pratade med operationskoordinatorn för snart tre veckor sedan, det lät så bra så kära nån. Dom skulle skicka hem papper samt en operationstid under v. 44 men när kommer den ? Jag VET att saker tar tid haha tro mig & tillåt mig att le nu ;) efter snart ett år så ja JAG VET !!! Min läkare ringde idag vi pratade om mina smärtor mediciner förnyade recept vart min operationstid kan ha tagit vägen samt min sjukskrivning. Det spelar ingen roll hur ledsen jag är hur uttråkad jag är hur ont jag har, när sjukskrivningen var klar hon hör hur nära jag är till att bryta ihop så avslutar hon : " kämpa nu Anna snart är detta klart håll ut "...

Vet ni orden " kämpa, var stark " jo för all del jag vet om det tro mig, jag är en jävel på att kämpa jag är nog faktiskt bäst på det. Som jag / vi har prövats på det under våra år MEN för det så får man vara ledsen. Jag blir sjukskriven året ut till att börja med ja så är det :( vill knappt tänka på det... Tog telefonen ringde upp operationskoordinatorn & frågade vad 17 har hänt med min operationstid ? Ehh ja jag var inte ens inbokad på en operation under v.44, alltså herregud är detta sant ? Jag blev ju lovad en tid, men ja det är sant :( jag kanske blir opererad någon gång under v. 46 - 47 fick jag till svar & det kan bli som så att det blir en annan kirurg som kommer att operera. Alltså inte han som undersökte mig i Enköping. Jag vet inte om man ska skratta eller gråta över året 2017...det har iallafall INTE varit mitt år !!!

I min värld så tror man ju att något så " simpelt " men ett väldigt ont sådant som ett diskbråck skulle ha varit fixat för längesen. Eller ? Ska det verkligen behöva ta ETT ÅR innan man ens har blivit opererad ? För mig så är det helt galet !!! ETT ÅR av hemska smärtor, sömnbrist, borta från sitt jobb, MASSOR av mediciner & alla dessa tårar :(. Ska det behöva vara så ? Dessutom som sagt ALLT jobb som man får på köpet för att ja just JAG är sjukskriven har ont & något är fel i min kropp.

Detta kämpande kör slut på en fast man måste orka VARJE dag tills du om du får tillbaka det liv som du är van att leva. Vet ni det spelar mig ingen roll att jag fick vara ledig hela julen förra året, inte heller midsommar eller att jag fick LÅNGLEDIGT över sommaren. Inte heller om jag får ytterligare en jul LEDIGT igen eller att jag BARA HAR GÅTT HEMMA !!! Den personen som kommer slänga det i ansiktet på mig för ja det kommer att komma eller förlåt jag har redan fått höra det :(. Du vet verkligen ingenting om att ha konstant ont :(.

Åter igen jag kommer att behöva en ledighet när detta är över tro mig. En skön härlig uppskattad lycklig ledighet som innehåller skratt glada miner fina minnen avslappnad utvilad kärleksfull med allt vad det innehåller. Njuta av VARJE sekund som jag slipper ha ont slippa paniken som man får när du är ute & går har bältet på dig skosnöret åker upp & du tänker " hur 17 ska jag ta mig ner & upp " ? Slippa alla dessa mediciner samt tider som jag måste passa dygnet runt !!! Att kunna göra saker UTAN att bli sängliggandes i flera dagar, kunna vara delaktig i barnens alla aktiviteter, bara att kunna träna fyy 17 vad jag saknar det :(.

Ja idag är jag less igen åh igen åh igen...det kryper så förbannat i min kropp åh det gör så djävulskt ont i min vänstra skinka. Det trycker på nerven där så in i bomben så dom senaste dagarna har jag knappt kunnat böja mig eller få upp benet i sängen. Jag blir mer & mer sängliggandes :( jag märker hur försämrat mitt tillstånd är. Ni vet när man vaknar & man vet inte om man har drömt att man har så ont eller att det faktiskt är så att man har det...

Snart ska vi flyga...snart ska jag sitta ner väldigt mycket snart ska jag åka på min efterlängtade resa. Men min största önskan var att få resa utan att ha ont :(. Jag vill så gärna bära med mig bra minnen från min 40 årsresa jag vill inte att den ska få sluta i ett kaos eller med orden " tänk på mamma nu, vi kan inte, mamma har ont " osv. Eller att jag har så ont så hela resan blir förstörd :(, visst vi kanske skulle kunna skjuta upp resan få ett intyg MEN orka fixa det när allt annat är som det är. Samt orka göra barnen väldigt besvikna, " nej men Anna bit ihop & bryt ihop när ni kommit hem ", ja för det är väl så vi fungerar eller hur ?

Jag vet att man inte ska ta ut något i förväg oroa sig men det är väl klart att man gör det ändå. Oron för att tänk om man fortfarande kommer att ha ont efter operationen, man märker att nej det går inte ihop med det jobb man har. Vad gör man då ? Kommer man att ha en dålig rygg jämt nu ? Träna kommer man att våga & kunna träna som man gjorde innan man drog på sig den här skiten ? Ja under ett träningspass dessutom :( man har så mycket funderingar som maler & maler...

Nej men jag återgår väl till min liggande position & mitt väldigt intressanta diskbråcksliv 👍😔. Bryt ihop & kom igen, japp det gör jag men idag är jag ledsen ♡.

Kram Till Er.


Likes

Comments

​Ja ni som rubriken låter, någon gång så blir dom flesta drabbad av den & man kommer ihåg hur fantastiskt underbar den känslan var. Pirret i magen, man kände sig som den lyckligaste människan på jorden ♡.

Min första riktiga stora kärlek slog till när jag var 14 år, det blev ju oxå min första riktiga pojkvän. Inte kunde jag väl tro just då att vi skulle vara tillsammans i 10 år. Att det sedan skulle ta slut gjorde så hjärtskärande ont så fy :( det höll ju inte hela livet som jag trodde. Under dessa 10 år tillsammans hinner man gå igenom så otroligt mycket & dela tillsammans, sedan en dag så var man helt plötsligt ensam. Vi bodde dessutom ihop så vi hamnade i det läget att en skulle ut ur lägenheten dela på saker vi hade tom en katt tillsammans. Jag var den som fick lämna lägenheten & skaffa något nytt, ja där stod jag helt plötsligt helt själv på egna ben...

Nu börjar ens barn komma upp i den åldern där dom ja helt plötsligt kanske blir lite förtjust i någon. Det snapas hit & det snapas dit, flinet i ansiktet, helt plötsligt så är andra saker mera intressant, det där lite hemlighetsfulla...som mamma vill man skydda sitt barn, ja kanske få rå om sitt barn helt själv 🙈. Självklart så vill man att dom ska få uppleva " den där kärleken " känslan, men ändå inte, haha. Den kan göra så ont med...

Det är inte alls som på min tid, vi hade för det första inga mobiler. Vi blev tvungna att PRATA lära känna varandra face to face för det första. Vi fick INTE sova över hos varandra på flera år första gången vi sov över då fick han sova i ett annat rum, haha. Nu känns det som att man sover över hos varandra lite hursomhelst & hur tidigt som helst. Dessutom dom magiska orden som man går & väntar såå länge på att få höra " jag älskar dig " ♡. Dom orden verkar man slänga ur sig precis närsomhelst & hursomhelst. 

Allt känns så modernt & jag är så omodern, att ha mig som mamma är jobbigt ;). Jag vet inte riktigt vart jag står i allt det här eller känner...jo jag är rädd för att mitt barn ska bli sårad ledsen men samtidigt så ska ju ens barn få uppleva allt det här. Men helst ska ju ingen annan få pussa på mitt barn eller " äga " haha. Jag känner mig inte alls laddad för det här 🙈 nu ska man helt plötsligt bli en annan sorts förälder. Om jag är redo ? Nej verkligen inte får snarare lite panik & blir alldeles svettig ;). Tänk att helt plötsligt inte få vara den viktigaste personen längre utan man blir utbytt så att säga. Undra på att man kan ha otur att få ett monster till svärmor ;) håll er undan säger jag bara 😂😱.

Att vara förälder innebär att man tvingas gå igenom så otroligt många stadier. När dom är små nyfödda ja det är något särskilt för sig, jag tillhör väl en av dom få som inte gillade småbarnsåren så mycket. Men det beror på många anledningar, när dom börjar på dagis en annan fas & så mycket ångest, skolstart ojojoj vilken panikkänsla jag hade. Under vägen så händer det så mycket med ditt barn, dom formas till olika individer & det är framförallt du som förälder som lär dom att bli den person som ni lär dom att vara. Det är verkligen inte lätt jämt utan ett otroligt tufft jobb.

Man tvingas ta sig igenom tuffa saker händelser som kan inträffa längs vägen. Du är inte alls beredd på det, du får slängas in i något som du inte alls kanske har räknat med. Du kommer att tvinga ställas inför något som du mellan varven kommer att tvivla på dig själv flera gånger om. Det är väldigt väldigt jobbigt...jag har ALLTID kämpat för mina barn, att dom ska må bra, vem gör inte det ? Ens barn är verkligen dom viktigaste som finns ♡ mår inte dom bra så gör inte jag det heller. Det är väl därför man är lite rädd för saker som dom kommer behöva tvingas att gå igenom helt själva. Lycka som sorg ♡.

Just nu så tycker nog mitt ena barn att vi är otroligt " på, jobbiga, frågvisa, nyfikna & löjliga " ;) vi frågar tok för mycket & lägger oss i. Men ja sån är jag, man vill ju veta ge lite råd samtidigt som man inte få bli " för mycket " så att säga. Jag kommer faktiskt inte ihåg hur min mamma samt bonuspappa sa gjorde eller reagerade på min första pojkvän ? Har inget minne av det faktiskt. Inte blir det bättre av att barnet ifråga har ändrat sina snaps till " dolt innehåll " & vill ha mobilen uppe i sitt rum vid läggdags 🙈.

Oh my oh my som jag INTE är redo för denna fas som förälder känner jag...tänk vad lugnt det var på ett vis när ja barnet var i 8 årsåldern ;). Kommer man någonsin att sluta oroa sig ? Nej såklart inte det spelar ju ingen roll hur gammal ens barn är oron kommer nog alltid att finnas där oavsett ♡.

Kram Till Er. 


Likes

Comments

Det kunde man faktiskt inte tänka sig efter tuffa graviditeter mycket ståhej oroligheter extra ultraljud inskriven på specmvc på akademiska, igångsatt med alla barn, spyor ingen sömn kolikbarn amningsstrul. Men tänka sig det blev faktiskt ett tredje barn ♡ ja för vad trodde ni ;) ? Hahaha 😂.

Vega CORNELIA Kristina alias lilldonnan kom till oss den 8 Oktober för 8 år sedan ♡ efter väldigt mycket om & men kom hon med dunder & brak. Men inte i v.38 som vi blev lovade utan i v.42 sorgligt nog, ut kom den envisaste unge ni kan tänka er. En härlig salig blandning av Astrid Lindgrens alla sagofigurer, denna underbara unge är en sort för sig & tur är väl det ♡.

Att få ett barn som matvägrade från dag ETT, ja ni fy 17 vilka tuffa år vi har haft :(. Att bli matad med flaska dansandes till " The Trooper " med Iron Maiden & av bara pappan i huset. Att hon alltid blev sjuk kring den 20:onde VARJE månad, att hon blev inskriven på specbvc i Uppsala, att hon blev så sjuk i en vinterkräksjuka som höll på att kosta henne livet :(. Att hon blev drabbad av VÄRLDENS nattskräck, att hon är så full av liv bus tokigheter som gjort att vi satt hjärtat i halsgropen MASSOR av gånger samt åkt ambulans några gånger med, att hon är så allvarlig & otroligt tystlåten i skolan. Att hon i ena stunden vill mysa & i den andra stunden drar hon av en brakare som heter duga 😂. Att hon har bjudit oss på så otroligt många " dagens lilldonna " genom våra år, att hon är så otroligt kärvänlig mot hundar, att hon älskar pill på ryggen, att hon oftast smiter ifrån att städa, att hon är LIVRÄDD för ormar, att hon får panik när hon får skräp i sitt öga, att hon kräver så lite sömn, att hon älskar att bada, att hon avskyr klänning / kjol, att hon älskar matte, att hon älskar innebandy fart & fläkt, att hon varje gång gör en kullerbytta eller en hjulning så fort hon reser sig upp, att hon älskar godis & röd paprika & att hon är så otroligt älskad av alla oss. Tänk att allt detta ryms i hennes lilla kropp & att jag får äran att vara hennes mamma VARJE dag ♡. Grattis min älskade unge på din 8 - årsdag älskar dig till månen och tillbaka hundra gånger om 😘.

Sång paket från imorse & hela dagen lång, önska lunch duka fixa ordning inför kalaset tillsammans med våran stora familj ♡. Prata fika öppna paket umgås precis som det ska vara. När lugnet har lagt sig gästerna har åkt hem då kan man städa undan pusta ut, lilldonnan går igenom sina paket. Allt från galna " Bratz " till kläder lim raklödder ;), presentkort lego pengar m.m. Önska middag är en självklarhet en dag som denna :).

En mysig lyckad 8 - årsdag ♡ i ett grå ruskigt regnigt höstväder, många ljus tända i detta hus. Men det absolut BÄSTA var när det knackade på dörren på fm. hon rusar för att öppna & utanför stod söta Pluto med ett paket. Åhh lilldonnans min ♡ hela dagen sa hon att det var den bästa presenten hon kunde få ja ett besök från honom ♡.

Då maken fyller år till veckan så passade dom på att fira honom med, så även vi. Men det var mest för att jag slitit med en faktura som ej går att betala som jag behövde hjälp med. Vilket var en present åt maken, ja inte fakturan då ;) så ja han fick sina presenter från oss idag han med. Tror inte att han led av det, en blandning av whiskey biljetter till AIK - Jönköping samt lite mera fick han bla från oss :).

Nu är denna mamma sopslut det tar på krafterna att hålla & ordna kalas men det är oxå värt varenda minut ♡.

Kram Till Er.Likes

Comments

Fredagkväll helgen är här, vad händer hos er ♡ ? Ja hos oss blir det kalas i två dagar med start imorgon för då kommer min kära bästa vän, som jag längtar ♡. Lilldonnan har haft nedräkning till sin stora dag i ja flera veckor tror jag :). Som ni vet så älskar ju jag ALLT som har med paket att göra, att ge bort men även att få ;). Tror lilldonnan kommer att bli så nöjd så ♡ värre med maken kanske ;) gulp...

Ja i två dagar har jag varit som strandsatt härhemma ja inte för att jag direkt är ute & far & flänger annars. Men jag har suttit fast med min mobil vart än jag har gått eller gjort så måste jag ha den på mig. Min läkare skulle ringa men ja jag vet inte riktigt vad som har hänt för jag har inte fått något samtal ännu. Då jag var tvungen att passa telefonen hela dagen blev det ingen promenad heller 👎. Visst kunde jag ha gått men vissa saker vill man inte vara ute & prata om helt enkelt. Samtidigt så hade jag lite att ta upp då vill man kunna höra vad man säger. Men ja så blev det med det.

Har iallafall fått otroligt mycket gjort för att vara mig ;), jag har rensat ur min garderob vilket ja tog sin lilla tid för man har ju inga kläder 🙈. Städat hallen på övervåningen vilket sög musten ur mig efteråt kan jag säga. Som den hjälpsamma duktiga dottern man är ;) så hjälpte jag mamma min oxå med en sak. Det kändes skönt i mitt hjärta efteråt ♡. Det är verkligen det minsta man kan göra för ALLT som hon har gjort för en annan ♡.

På eftermiddagen ramlade Isabelle in med fem kompisar oh my oh my nu börjas det ;), sedan så har det " hänt " något med sonen min. Ja kära nån nu får mamma hjärtat prövas minst sagt, jag är inte alls beredd på sådana här händelser...just nu är han på hockeyträning iallafall :).

Själv så har jag fått ett väldigt jobbigt illamående om dagarna, jag som HATAR att må illa :( det måste vara morfintabletterna. Det är det enda som är nytt i min kostcirkel så att säga, haha ja så är det. Min chef ringde för att kolla av läget samt bjuda in mig på en planeringsdag här i Oktober, det var ju trevligt :). Då är man iallafall inte helt bortglömd ;).

Nu laddar jag för " idol " vissa dansar till Boppers denna kväll här på våran ort men jag ser hellre på " idol " :). I år är det ju riktigt riktigt bra måste jag säga, jag har några favoriter Joakim, Gabriel & Hanna. Men dom flesta är otroligt duktiga som sagt. Nej slänga av sig kläderna & börja tända upp lite ljus ♡.

Kram Till Er.

Likes

Comments

Som jag skrev igår vägen är inte alltid rak utan den är lite krokig ibland, det händer & inträffar andra saker förutom det som är med mig. Man måste orka så är det bara.

I helgen så brakade det lös minst sagt, ja att jag låg instängd & bölade som en tårfontän visst men det fanns även andra som grät ORDENTLIGT. Ja ni att vara förälder är INTE alltid så lätt, man tror att man har präntat in saker i huvudet men vips så bara försvann det ut i tomma intet. Luddigt men ja jag kommer inte att berätta något mera om det utan vi får hoppas att INFORMATIONEN har gått in nu då !!!

Kommer ni ihåg att jag berättade om lilldonnans öga för ett par veckor sedan ? Det såg först ut som en vagel men som gick över till ett väldigt svullet rött öga som sedan gick över. Hon har haft trassligt med sina ögon hela sommaren av just vaglar. I förrgår upptäckte jag en knöl på lilldonnans ögonlock på det ögat som svällde igen & igårmorse vaknar hon med något vagelliknande men under ögat närmast näsan på samma öga. Alltså det är något som inte stämmer ? Så jag ringde VC & fick en läkartid åt henne, jag springer verkligen inte på VC i onödan men när vi kommer till sådana här saker, nej då känner jag att det måste kollas upp.

Så efter skola / fritids direkt ner till läkaren & ja ni att man får vänta en stund det hör som till. MEN när läkaren tar emot två privata samtal på högtalare samt dörren öppen när han pratar in information om patienten innan. Nä INTE ok i mina ögon. Iallafall lilldonnan har trånga tårkanaler, om jag hörde & förstod det hela rätt har hon något som heter " kalazion " ? Så hon blev insatt på antibiotikadroppar till en början men blir hon eller ögat sämre blir det penicillin i tablettform. Eventuellt en remiss till ögon så småningom läkaren tyckte även att hon hade lite atopisk hud. Ja så var det med det, angående knölen så får vi se om den försvinner eller om det är något som hon helt enkelt får leva med. Jag är bara så tacksam för att det inte var något annat ♡.

Annars så ja samma lika skjutsa barn promenad som går i slow motion MEN jag tar mig fortfarande ut 👍. Fixat med lilldonnans presenter så nu är allt det klart, blev överraskad med en bukett röda rosor ♡. Varit iväg på lilldonnans träning väldigt skönt att en träning är på våran ort nu :), Isabelle har hängt med " E ". Sonen har alldeles strax en träningsmatch mot Skutskär men jag väljer att stanna hemma. Har nämligen fått börja ta morfintabletter även på dagen pga att jag har så himla ont, är dessutom så förkyld så tyvärr jag blev hemma med tjejerna. Får se hur det går & framförallt hur sonen tycker att det känns. Han har iallafall bestämt sig för att köra fram till jul sedan får vi se :).

Tänk det är redan torsdag imorgon herregud så fort veckan har gått, mycket kalas förberedande. Har bakat lite men ska fortsätta baka i helgen, hoppas att Lollo med familj kan komma. Saknar henne så mycket just nu ♡. Nej nu är det dags att kolla av läsläxan på lilldonnan samt lite fiol ;).

Kram Till Er.

Likes

Comments

Som jag har övervägt att skriva detta inlägg men som sagt livet är INTE underbart hela tiden. Men det jag har gjort som ni märker är att inte blogga varje dag längre. Det är av en anledning...

Kan säga att jag har nog gråtit ut 11 månaders smärtor samt tårar av en sorts tomhet. Det började under helgen eller det har nog kommit smygandes. Sjukskrivning, smärtor samt min värsta årstid :( ingen bra kombo. Men iallafall jag har under väldigt lång tid ja 11 månader funnit mig i mitt " nya " liv. Det känns som om man har varit som en uppasserska samt hembiträde väldigt läänge nu, det blir väl lätt så när jag " bara går hemma ". Så bara från ingenstans tårar tårar tårar som en tårvulkan, senast jag grät såhär mycket var för 6 år sedan. Jag stängde in mig i sovrummet mobilen på ljudlös så låg jag bara där & grät. Nästan så att man blev rädd. Tyckte allmänt synd om mig själv vilket väldigt sällan brukar hända. Jag finns ju alltid för alla andra, är den starka positiva personen jag stöttar & hejar på. Men nej inte just då, har väl aldrig känt mig så liten & ensam...

Luften orken humöret ja hela jag stängde ner & allt gick ur mig, nej vet ni ens liv är inte fantastiskt underbart bra jämt. Hur 17 ska det egentligen vara & kunna det ? Tro mig ja för vissa så låter det som om det är det & vet ni låt dom tro det. Men börjar man att peta skrapa lite då märker man att det inte är så. Skillnaden är att jag är lite mera öppen tyvärr.

Detta år har varit & är otroligt påfrestande & prövande särskilt för mig & Andreas såklart. Inte så mycket för barnen visst dom har självklart märkt att deras mamma inte mår bra. Men dom märker nog en mera irritation härhemma, det går inte att komma ifrån det. Man orkar inte på samma sett som förr det bara är så, jag / vi är bara människor ♡. Vi har ju ändå andra problem som dyker upp längs vägen för den är inte alltid rak utan ganska så krokig mellan varven.

Jag har förvandlas till en grinig fräsig bitter avundsjuk tystlåten ej kontaktbar person, jag vill helst bli lämnad ifred nu för tiden, vara ensam. Var glad att ni INTE lever ihop med mig just nu. På ren svenska vill jag skita i allt men nej det skulle aldrig gå, i några timmar kanske men inte mera. Vad är en halv dag mot resterande 365 ? Att få dåligt samvete för att man i 11 månader inte har varit en bra mamma fru vän dotter kollega det är väldigt väldigt jobbigt på olika sett. Dåligt samvete för att ens älskade barn får se en vara ledsen ligga där som en jag vet inte vad, se en vara svag :(. En mamma ska ju vara stark ♡. Fast vet ni att ligga i sängen från 14.30 - 08.30 det är inte att rekommendera för en med diskbråck & dessutom ingen promenad den dagen. Inte åt jag eller drack knappt på hela dagen heller, snacka om huvudvärk de lux, gör om gör rätt.

Jag har som sagt bitit ihop inte låtit mig att falla så att säga det blir tyvärr inte bättre av det. Utan jag har kämpat VARJE dag i 11 månader. Kanske inte säger er så mycket & ja många bryr sig inte heller MEN så är det. Varje gång som jag träffar på människor som pratar om sitt, det är det ena & det är det andra så har jag nickat lyssnat förstående. MEN när man kommer till en person som har väldigt ont så slutar man att lyssna man pratar istället mycket mera om sitt. Eller så är man väldigt duktig på att slänga ur sig något fräckt till mig som man tar åt sig av eller så blir man ledsen. Om jag ens försöker säga något så bara pratas det bort, jag har slutat pratat & synas jag orkar inte med det. Eller förlåt S Y N A S har aldrig varit min melodi. Jag säger oftast " det är som det är " inget mera...

När man i 11 månader har K Ä M P A T med ALLT & då menar jag verkligen ALLT varje dag, ja då tryter humöret lite. Tänk er själva att ständigt hela tiden ha ont & inget hjälper. Man gör väldigt mycket hemma, med sina barn, man har ställt upp otroligt mycket. Man hör av sig till vänner, man kämpar med sina smärtor, man kämpar med att klä på sig, man kämpar med att köra bil, man kämpar med att sträcka sig efter något, man kämpar med att lyfta sitt ben, man kämpar med sina mediciner, sina biverkningar, kämpar med all sorts läkarkontakt & undersökningar. Kämpar med att bädda sängen, kämpar för att kunna sitta på föräldrarmöten, träningar samt matcher för barnen. Kämpar med att kunna göra något roligt tillsammans med barnen. Valutan av det där roliga man gör slutar i ännu mera smärtor.

När kroppen skriker " nej nej nej gå inte ut & gå " men man gör det för att man måste röra på sig försöka göra smärtorna lite mildare. När vågen dessutom visar flera kilo + då har man väl aldrig matas med så många träningsfreake samt dieter någonsin. Just för att jag i 11 månader inte ha kunnat tränat alls & just för att jag MÅSTE ta mellan 10 - 12 tabletter om dagen :(. Jag kämpar med att kunna sova vända mig i sängen, VARJE morgon har jag släpat mig upp & gjort ALLT oftast med ett leende'. Men PANG sa det & jag hamnade i världens tårkalas & grät verkligen för ALLT...

Nej jag förstår att ett diskbråck är ingenting för er men jag kan säga er att det är hemskt :(. Nej jag vet att det inte " syns " & tyvärr så finns det inget band att bära för just det. Nej jag har inte gått under någon sorts behandling i 11 månader så att det " syns ". Men bara för att det inte " syns " så betyder det inte att det inte känns gör ont hindrar eller skadar mig, för det gör det på VÄLDIGT många olika sett. Nu skulle jag aldrig göra det men ibland snuddar tanken vid att " tänk om jag skulle prova ta ALLA tabletter för att se om jag slipper ha ont ". Bara för att slippa, när tanken snuddar vid det så blir jag ledsen för att jag tänker så. I samma sekund så tänker jag " va fan Anna ryck upp dig nu för i helvete såhär är ju inte du ". Som sagt att gå med smärtor gör dig till en helt annan människa mot den du egentligen är, det är inte riktigt rättvist. Människor kan få en väldigt fel bild av dig ♡.

Visst kan ni tycka & får tycka " hon lever mår bra hon har ingen dödlig sjukdom varför gnäller hon " ? Jo jag gnäller för att jag har så fruktansvärt ont jag är väldigt trött jag är väldigt ledsen jag är väldigt frustrerad & less. Jag tänker väldigt mycket på min & våran framtid, jag tänker på operationen jag tänker på " tänk om " vad " tänk om " är kommer jag inte att lämna ut här utan det stannar här i vårat hus & hos mig tills jag vet själv.

Lite komiskt är det dock, först så " försvinner " mamman / frun in i ett rum instängd i fleera timmar. När hon är back on track igen " visar " sig, åhh hon lever då är precis ALLT som vanligt igen, det är som bortblåst. Det är som att dessa timmar finns inte, hon är tillbaka ordningen är återställd igen, gud så skönt ;). Man riktigt hör hur familjen pustar ut, men man pratar som inget om vad det var som egentligen hände, det är konstigt tycker jag. För tro mig eran mamma & fru har fortfarande lika ont om inte mera pga för många timmar i sängen. Inte blir det bättre av att man har varit mega förkyld i 11 dagar så började det om igår med halsont igen. Helt sjukt i 1 1/2 år har jag haft ont i halsen mellan 1 - 2 ggr i månaden så drygt. Tur som sagt att operationen inte blev av idag man känner sin kropp ;), nu kan man ju ligga i soffan se på " Hart Of Dixie " pilla sig i naveln käka choklad ;).

Man måste ju få falla någon gång bara man reser sig upp igen, självklart gör jag ju det jag behövde ju bara en halv dag i tårar ♡. Det är inte synd om mig utan jag är bara så less på att ha ont :( 1 år är liksom helt bortkastat i smärtor sjukskrivning mediciner träningsförbud ja you name it. Då är jag ändå inte återställd, efter operationen väntas rehab komma tillbaka till ja vad jag nu kan klara av & det är oxå tufft att tänka på. För tänk om inte operationen lyckas...ja tänk om...

Kram Till Er.


Likes

Comments

Som sagt det är kanske lite väl tyst härinne men ja så får det väl vara, man vill väl inte blotta sig för mycket ;). Ni skulle bara veta vad som händer bakom kulisserna oh my ni skulle inte tro era ögon moohaaa 😱.

Redan torsdag veckan susar förbi, barnen är lediga imorgon från skolan så då får jag lite sällskap ♡. Det onda i halsen försvann & jag blev snorig istället ganska väntat, så det var väl bra att operationen sköts upp. Man måste ju tänka lite positivt när väntan har varit otrolig lång.

Fick svaret från min nya MRT som gjordes förra veckan, på det stora hela så har diskbråcket blivit större samt så är även höger S1 - rot tangerad. Vet ni jag är inte ett dugg förvånad för precis som jag har sagt dom senaste veckorna " jag har fått så ont på höger sida ". Vet du du din Idi.. till läkare som jag träffade i Januari jag är så arg besviken på dig. När jag sa att det är något riktigt fel i ryggen jag känner ju det, det är MIN kropp vi pratar om !!! Han svarar nonchalant " du har en muskelbristning " ehh jo men eller hur eller INTE !!!

Visst man ska inte älta men det är så irriterande, man känner väl ändå sin kropp bäst eller hur ? Tänk att man inte har någon makt över vissa saker som gäller en själv, utan man MÅSTE samt tvingas gå igenom snart ett års helvete :( innan det kanske kan bli bra igen. För nej det är tyvärr ingen garanti...

Den här veckan så har många tankar gått till operationen, vad kommer att hända ? Hur går det till ? Vilken utsträckning på op blir det ? Hur stort blir ärret ? Ja sedan den största frågan, kommer jag att bli helt återställd slippa smärtorna ?Jobbet mitt kommer jag att klara av det ? Sedan det som är otroligt viktigt för mig, träna hur 17 lägger man upp det efteråt ? Jag skulle lätt anlita en PT men ja pengar växer inte på träd 😉 att vara sjukskriven så länge som jag har varit det känns tro mig. Jag vet inte alls vad som kommer att hända med att träna, hur vad kan jag börja med ? Vad kommer jag inte att få göra ? Är skivstång helt uteslutet :( ? Gym ? Jag på ett gym ehh har ALDRIG varit på ett gym vet knappt hur man gör, dessutom så skulle jag känna mig urdum på ett sådant ställe. Stora biffar som spänner upp sig, drar håret bakåt, svettiga, speglar sig flinar sådär lite " fult ". Åhh fyy 17 nä ni not my kind of music 🙈. Inga fördomar här inte ;) en vilsen 40 - årig kvinna med häng haha 😂. Men hur som helst hjälp att komma igång lär ju behövas & en massa massa tålamod, att tappa ett års träning ja ni inte roligt alls :(. Vilket känns & märks ska ni veta...

Igår hämtade jag upp mamma så åkte vi till gränby för att lufta oss. Vi strosade runt i lite butiker, tog en fika pratade & fixade lilldonnans alla paket så nu är det klart. Tänk nästa söndag blir mitt minsta hjärta 8 år ♡ hennes graviditet eller förlossning glömmer man aldrig. Eller förlåt hela hennes liv har varit otroligt speciellt minst sagt. Ni ska verkligen veta att allt är inte rosenrött tuttinuttigt urgulligt fantastiskt jämt, nej det kan faktiskt vara en ständig kamp & tårar. Även fast hon nu är större så dyker det upp saker händelser som sårar gör ont som skär i ens mammahjärta :(. Man blir så arg besviken frustrerad men jag är så glad tacksam att vi är en stark familj ♡. Våra barn går verkligen alltid alltid först ♡ vilket stärks när dom & vi får otroligt mycket beröm från andra människor. Senast igår fick jag höra att det syns att lilldonnan kommer från en bra stabil omhändertagande familj. Sådant värmer ♡.

Helg på intåg vad händer ? Ja ni sonen har träningsläger med hockeyn vilket startar imorgon kväll & slutar på söndag. Vi maxar han för att sedan få ett besked hur han vill göra, nope han har inte bestämt sig ännu...

Jag känner att jag vill ut från huset hitta på något vad som helst se något annat göra någonting. MEN där är jag & Andreas såå olika, han grejar lite hemma lägger sig i soffan tittar på sport eller ja hänger vid någon " arena ". Ja fotboll eller nu hockey, jag pratar om våra barn nu då när dom spelar ;). Medans det kryper i min kropp, åker vi till tex ÖB eller går ner på ICA då tycker han att vi har gjort något 😂. Men njaa inte riktigt kanske...annars hittar väl jag på något själv, jag är inte helt beroende av honom bara lite ;). 

MEN det skulle ha varit mysigt med en date ♡ iår har vi umgåtts en em ihop själva & det var på min 40 - årsdag. Med tanke på situationen som är & har varit väldigt läänge så kan ni själva förstå att det tär ganska så mycket. Så ja vi borde nog ha prioriterat oss lite bättre & lite mera men nej det händer tyvärr icke, vi säger det jämt men det blir aldrig så. Särskilt när vi lever i ett hektiskt vardagsliv / familjeliv det går i ett från morgon till kväll varje dag. Vi ses inte ofta kan jag säga, ses vi så är det vid middagen & när vi åker & tittar på våra barns träningar & matcher ;).

Kram Till Er.


Likes

Comments

Men föll lite på mållinjen pga min hemska hals :( jag hade annars varit opererad & klar nästa vecka. Jag fick nämligen en operationstid den 3 / 10 & hade haft tre veckor på mig att återhämta mig = om något hade inträffat efter operation, innan min 40 - årsresa. Men dom vill inte riskera något så jag kommer att bli opererad under v. 44 i Enköping efter min resa. Så vi kan åka vi kommer iväg :) helt fantastiskt, jag är så glad ♡ fast jag just nu knappt kan prata. Min hals värker något så kopiöst, det strålar tom upp i höger öra, väldigt jobbigt :(. Nada med sömnen men ja jag är van med det. Om det inte blir bättre får jag väl prata med doktorn min, hon ska ju ringa i veckan igen för att kolla hur morfinet fungerar.

Men förstår ni om några veckor blir jag opererad :) jag fattar ingenting, ett år efter min skada under det där träningspasset kanske jag nu kommer att bli återställd. Det är ju helt otroligt ofattbart, tänk när jag är opererad så är det ett år sedan jag tränade skivstång sist, hemskt egentligen :(. Förstår ni ETT år med fruktansvärda smärtor, alla mediciner, läkarbesök, träningsförbud, dåligt med sömn, humörsvängningar, sjukskrivning, alla dessa tårar, alla dessa begränsningar, alla dessa val. Tänk jag kanske kommer att bli bra nu, jag kanske kommer att bli " Anna " igen vilken lycka ♡. Kan knappt förstå det, vad hände liksom ?

Mitt iallt det här så fick jag ett mail, blusen som jag blev så förtjust i har dom fått hem, är det sant ? Så ja nu blev ju maken fattig då ;), kan säga att jag ALDRIG har betalat så mycket för en helt vanlig URSNYGG blus någon gång. Är alldeles för snål eller för sjukskriven för det 🙈. Nu håller jag tummarna att den passar & sitter så snyggt på ;).

Hela helgen har det varit fotboll fotboll & lite mera fotboll i detta hus :). Varvat med kalas & en sänkt mamma som låg hela lördagen. Men vet ni dom vann :) mina barn är fantastiska ja hela laget tränarna & vi föräldrar framförallt ;). Vi skjutsar vi hämtar vi betalar för väldigt mycket vi säljer vi står för glada hejarrop & stöttning vi tröstar & vi finns där dygnets alla timmar året runt ♡. Vi ÄR fantastiska glöm INTE det, vi ger våra barn denna möjlighet. Att få umgås, lära sig fotboll, lära sig hur man fungerar i en grupp, lära sig att lyssna, ta emot information, lära sig att kämpa & ha roligt tillsammans det är viktigt ♡. Lika mycket som man älskar att se sina barn vinna lika viktigt är det att finnas där när dom förlorar eller gör illa sig. Men viktigaste av allt är att det finns frivillga engagerade intresserade hjälpsamma människor som ställer upp som tränare & lagledare för utan dom så skulle det inte gå.

Iår så vann både Williams lag & Isabelles lag sin fotbollsserie :) såå himla roligt. Ja Isabelles lag får inte räkna poäng ännu utan det blir from nästa år. Men äh det är ju faktiskt som så att dom & vi har full koll på det ändå ;). William & laget badade i pommac efteråt ;) & sedan käkade dom tillsammans för att fira segern :).

Det har varit en bra rolig fotbollssäsong, att få se sina barn utvecklas det är fantastiskt ♡. Vi ser oxå saker som dom kan jobba på, vi ser även att Isabelles lag har växt ur sin plan, dom behöver gå upp på större plan för att kunna utvecklas ännu mera. Vi är forfarande så glada över hennes beslut att byta klubb / lag, även fast det blev mycket mera planering & tid borta för oss alla. Som den ungen har utvecklas helt otroligt :) att se på dom när dom spelar är så roligt. Vilket spel vilken kämparglöd dom har & vilka tränare helt otroligt :).

Riktigt riktigt kul har det varit & riktigt kul att farfar har åkt som en spottspoling mellan sina barnbarns matcher :). Det uppskattar barnen & vi med såklart :) även fast äpplet inte faller långt från trädet så att säga vid sidan av planen * host host blink blink * 🙈. Säger inget mera om det men ibland bara ibland så vill man sjunka genom jorden litegrann...;). Sedan att se lilldonnan & hennes älskade älskade Pluto vid sidan av fotbollsplanen vilken kärlek ♡. Hon har haft äran att få följa med denna hund sedan han var liten liten valp till nu ganska så stor. Så mycket som denna hund betyder för henne kära nån & nu är fotbollen slut, hur ska det gå ?

Nej nu ska jag fortsätta kurera min onda onda hals & tänka på att resan blir av & äntligen så vet jag att i November så blir jag opererad & mitt liv kan börja om igen, ja förhoppningsvis iallafall ♡.

Kram Till Er.

Likes

Comments