Ja för som sagt det är ju inte alls säkert att det blir så, men nu har dom tagit mitt blod, undersökt mitt urin samt tjeckat av om jag hade ett tryck såhär efter Gotland. Det hade jag ;) det låg på 119 / 70 det svåra var såklart som vanligt att låna ut mitt blod. Det tog några gånger men jag var blodfattig, mina kärl har en förmåga att dra ihop sig jag har inget flöde på mitt blod. Så nej jag är tyvärr inte blodgivare skulle absolut vara det om jag nu inte hade så struliga kärl som krampar uttryckte sjuksköterskan sig. Men fortfarande så ligger det slutgiltiga beslutet hos kirurgen...jag kan som inte göra så mycket mera tyvärr. Mitt liv ligger typ i hans händer känns det som, hemskt men sant !!!

Har massor med frågor som jag måste fylla i & svara på, vi pratar flera sidor, bilder som jag ska rita på för att visa vart jag har ont. Jag började för flera veckor sedan men sedan tog som lusten slut men det är bara på't igen. Det är ju inte direkt någon som gör det åt en ;).

Har haft en krypande orolig känsla i kroppen hela dagen, kommer inte till ro...vet inte vad det är heller ? Det bara känns olustigt på något vis, jobbigt när man inte kan sätta fingret på vad det är. Jag liksom bara irrar runt överallt & ingenstans, men har iallafall tvättat runt sex maskiner tvätt sedan vi kom hem. Ja igår var ju det ;) utfodrat barn, Isabelle har hängt med kompisar, sonen sitter på rummet & lilldonnan ja hon befinner sig mest i bakgrunden. Tror att det är bra att skolan börjar snart faktiskt av olika anledningar, dom behöver få in lite mera normala rutiner om man säger som så ;).

Men på det stora hela så har sommarlovet gått skapligt, visst det har varit tråkiga dagar då jag inte har kunnat roat dom eller " vissa " av dom. Jag har heller inte kunnat gjort så mycket som jag har önskat, jag har fått stått över saker, avbrutit, gjort bara vissa saker & varit med en stund. Har inte kunnat gjort ALLT man vill på en & samma dag utan jag tvingas att välja. Ska vi till Furuvik ja då kan jag inte ta min promenad osv. Jag har haft VÄLDIGT ont som sagt tagit extra tabletter MEN inom den dos som jag får äta. Vilket inte känns så jättebra men vad gör man när man har ont :( ? Får ju dessutom biverkningar vilket inte är roligt. Barnen har fått höra otroligt mycket att " mamma kan inte, mamma har ont, tänk på mamma, hjälp mamma, vi kan inte för att mamma har diskbråck " osv inte roligt, för det ska ju inte behöva vara så. Dom ska inte heller ständigt behöva se sin mamma ha ont eller vara ledsen. Det är iallafall hur jag känner, mina tankar & känslor ♡. Ni vet jag & låtar jag fastnar för många låtar jag analyserar texter lyssnar om & om igen, relaterar till sånger, nu ni är det Pink's nyaste låt " What about us " underbar låt älskar den ♡. Varför inte skicka en låt till en istället för något annat, smart & väldigt uppskattat om man heter Anna iallafall :).

Om ni bara visste vad jag biter ihop & håller skenet uppe vissa dagar, likasom att vissa dagar pyser det över. Jag är bara människa, som har upptäckt att jag vill vara ifred, jag orkar inte, jag vill vara själv inte jämt men ibland. Som min syster sa till mig " tänk på att du måste vila, ta hand om dig & du kan inte vara med på allt ". Hon har själv diskbråck men i nacken & är opererad, så ja hon vet vilket helvete det är. Det tar på så mycket inte bara det att man har ständigt ont utan det blir så mycket annat...som sagt när denna diskbråckshistoria är över då behöver man semester. Tänk den dagen man slipper smärtorna & får leva ett normalt fungerande liv igen, vilken dröm ♡.

Idag har sonen gått på is igen japp hockeyn är igång 🙈, nu ska jag & lilldonnan åka & heja på Isabelle som har match. Kanske farmor & farfar skulle dyka upp med det tycker hon är roligt :). Nej dags att svida om så man inte ser ut som en slusk ;).

Kram Till Er. 


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vill stanna kvar i den där bubblan på Gotland så kastas man hem & in vardagen direkt, tvätthögarna, handla, maken kom hem ner till jobbet på en gång, träningar, matcher, passa tider, barnen har sin sista lediga sommarlovsvecka sedan är det dags. Vart tog detta lov vägen ? Allt man sett fram emot har man nu gjort, helt galet förstår ingenting. Är verkligen sommaren över nu :( ? Snart blir det tyst i huset man blir ensam igen, men för mig blir det samma lika dag in & dag ut precis som det har gjort dom senaste åtta månaderna :( så himla drygt så usch. Har varit väldigt nära till tårar hela dagen kan jag säga.

Möttes av ett brev med mitt svar på mammografin, hjärtat slog nog dubbla slag. " Den här gången så var det inget " tycker inte om att man skriver så. Om det skulle vara något avvikande hur står det då ? Blev iallafall väldigt lättad " den här gången " då man faktiskt inte vet från gång till gång. Tyckte det var lite roligt på båten hem från Gotland, när jag satt på toaletten & det skvalade så fint ;) tittar upp på dörren & möttes av en lapp där det stod " du är fin " :) lite kul. Vi har faktiskt lagt ut sådana lappar hemma hos oss lite överallt men nu tror jag dessvärre att han som är så pedantisk tyckte att det var skräp & slängde säkert dom lapparna. Då får vi skriva nya helt enkelt :).

Nu befinner vi oss hemma tillbaka i vardagen med buller & bång, imorse var vi på Gotland nu är vi hemma i lilla Gimo. Säger inget mera om det men det är VÄLDIGT ledsamt :(. Träning för sonen & som jag avundas honom, match för Isabelle imorgon, kiosktjänst imorgonkväll för maken men även på söndag med. Japp nu är vi igång om jag har saknat det ? Njaa...

Promenad på hemmaplan & inte på Gotland, slet med mig Isabelle ut för lite styrka i solen i vårat naturreservat ♡. Har kikat på lite övningar som jag kanske kan klara av inriktat på ben / rumpa, herregud kroppen min håller ju på att förfalla :(. Den svåraste övningen var " bulgariska utfall " ja på vänster ben då, det var svajigt värre kan jag säga. Tänk att jag för åtta månader sedan gjorde den övningen med dessutom en skivstång med vikter på UTAN problem & nu ramlar snubblar man som bara den :(. Jag blir formligen tokig galen knäpp ledsen frustrerad JAG VILL KUNNA TRÄNA, det här är på ren svenska tortyr :(. Imorgonbitti kl.9 ska jag befinna mig på Öregrunds VC vilket jag hade glömt. Då ska det tas en massa blodprover, urinprov, blodtryck & EKG, japp så är det. Nej fortsätta greja härhemma kanske det finns lite att pyssla med när man har varit borta. Ja just det ser ni en svart / vit långhårig katt längs med 288:an, Sandvik, busstationen, XL bygg, bussgaraget & åkern så hör av er ♡. Eddie är nämligen på vift men nu vill vi gärna få hem honom & helst levande ♡.

Kram Till Er.

Likes

Comments

Så stänger vi ner den bästa veckan för denna sommar :( fy vad vedmodigt, även fast man vet om att det tar slut någon gång så fylls alltid ögonen med tårar. Det blir så tomt konstigt i kroppen, man blir aldrig van. Varför utsätter man sig för det här år efter år ? Jo för att jag formligen ÄLSKAR allt med denna fantastiska ö ♡ det är verkligen som mitt andra hem helt enkelt, thats' it :).

Vi har verkligen haft en helt otrolig fin vecka på alla sätt & vis, detta ska man plocka fram när man befinner sig i dom värsta månaderna, " remember in November ". Vädret har varit toppen, mycket sol, varmt, ytterst lite regn & moln visst lite blåsigt men som sagt vi befinner oss på en ö ;). Mycket bad, sol, bilturer till olika platser, vi har hittat nya ställen, mina morgonpromenader längs med Gotlands fina natur ♡, mysiga Visby, blå lagunen, fårö, sudersand, tofta, Almedalen, strandpromenaden, botaniska, medeltidsveckan, adelsgatan, Krusmyntagården, fina Ljugarn, Kneippbyn, högklint, blicka ut över havet ♡, äta glass, kvällsdopp, leta pokemon, lite shopping, väldigt mycket frisk luft :), att få umgås vara tillsammans andas njuta ♡. Ja det har verkligen varit underbart men någon gång tar det slut & det gör det nu för oss :(. Börjar nästan gråta...

Tyvärr så har jag haft fruktansvärt ont jag skulle ljuga om jag sa att den biten oxå hade varit bra. Jag önskar att det hade varit så men tyvärr. Jag har haft mera ont än vanligt inte så konstigt med tanke på dom aktiviteter vi har gjort samt VÄLDIGT intensivt. Men oxå helt fel kroppspositioner nu är det så illa att jag knappt kan sitta ner :(. Igår var det hemskt kan jag säga :(, så ja om något ska vara bra med att åka hem så är det väl det då, ont kommer jag ju fortfarande att ha men jag kan anpassa mig lite mera efter det. Men annars nä ingenting, jag trivs så otroligt bra här ♡.

Gick upp tidigt efter en galet orolig natt, hjälp säger jag bara, tog min sista gotländska promenad för detta år. Mulet men varmt ute, vi hade hoppats på en stranddag & jag som är van här kunde ändå ana att det ändå kunde bli så. Men icke sa familjen Nicke, det blåste, det var mulet, Visby lockade mera jag blev tyst & surade för mig själv ;). Vänta ni bara tänkte jag...vi började packa, städa för att inte ha allt kvar tills ikväll för vi måste verkligen försöka komma isäng lite tidigare än vad denna vecka har bjudit oss på. Klockan 05.00 senast måste vi upp imorgon 🙈.

Satte oss i bilen tyst som en mus...såg att det var blått mot typ Tofta Visby hållet men nej det blåste ju & var mulet ;). Men nej tänkte jag det är sista dagen här gör det bästa av det :) vi tog en tur till Högklint. Det är verkligen en bra utsiktsplats kan jag säga åk dit om ni här :). I många år har vi passerat en butik längs med vägen som heter " Leva Livet " den var jag nyfiken på :). Ett stop där blev det & vilket mysigt ställe, gårdsbutiker, servering, lekskog för barnen. Stanna till där vettja :), halva priset på allt var det med så vi fyndade lite allt möjligt, ni vet mycket stänger ner nu, säsongen är över slut nu.

Ja nu fick ju vi en toppendag med strålande sol då ;), syster min med familj är fortfarande kvar här & kusinerna var så sugna på att ses. En träff inne på " forum Vulgaris " blev det, fram med filten käka lite matsäck dricka en kopp kaffe. Kika på gycklargruppen Trix som framförde sin sista föreställning. Men här började min smärtgräns & tålamod ta slut :( så himla tålig som jag faktiskt är, jag har en otroligt hög smärttröskel jag kämpar står ut. Men när ingen kroppsställning fungerar längre man vrider & vänder på sig. Det är trångt med plats människor överallt, PANIK. Jag tog med mig lilldonnan & kusin Moa till Almedalen istället, tjejerna fick leka i lekparken, Andreas blev kvar en stund till därborta, William & kusin Liam roade sig på eget håll & lika med Isabelle & kusin Lea. Jag satt på en filt njöt av solen reflekterar & måste mentalt börja förbereda mig för vad komma skall om ca två veckor. Det känns otroligt nervöst kan jag säga, jag tar verkligen inte ut något alls i förskott, det kan sluta hur som helst...

Nu måste jag börja ladda för att lämna denna fantastiska underbara Ö, men vi ses nästa år igen hoppas jag. Tack för denna veckas minnen jag kommer verkligen att bära med mig dom ♡.

Kram Till Er.


Likes

Comments

Det känns otroligt sorgligt :( som jag har njutit andas ♡ slippa gå hemma mellan dessa fyra väggar som jag var så otroligt less på. Det tar på att gå hemma vara sjukskriven smärtor ont, man ser känner hur mycket ens kropp har ändras :(. Här på Gotland har jag bara fått vara ♡ man vet att det är bara för en vecka det är för lite men det är iallafall bättre än inget. Visst jag har ont även här mera dagar än andra kan jag säga, som jag märker hur dåligt skick min kropp är i :( hemskt. Jag bara ber att det verkligen kommer att bli bra för jag vet ärligt talat inte hur mitt liv kommer att bli eller se ut annars.

Vaknade imorse tog min promenad som jag njuter till fullo av ♡ blickar ut över åkrarna kossor som stirrar på en blommor det är så lugnt fridfullt, jag suger i mig andas. Varmt 24 ° molnigt vilket vi visste att det skulle bli men efter sex dagar med sol & knappt några moln så kan man inte klaga :).

Så vi tog en softardag, for in till medeltidsmarknaden då gruppen " Koenix " skulle spela, Andreas gillar dom :). Så han fick ligga på en filt dricka en öl & njuta :) som sagt vi är fem i familjen fem VÄLDIGT olika viljor 🙈. Satt vid havet åt lunch bara vara ♡ lämnade kvar sonen inne i Visby så for vi till Krusmyntagården. Även om man inte vill handla där jämt så är det så otroligt mysigt där ♡ det hör som till när man är på Gotland att besöka det stället.

Det börjar märkas på några i familjen att man sovit lite för lite & dåligt, när man är här bara en vecka vill man få ut det mesta av det. Mamman i familjen kan inte riktigt komma med förslag hela tiden. Det tjafsas i bilen, stampas i marken, tårar, i huset vårat så låter vissa som bara den så hyresvärden som vi bor hos kommer väl att slänga ut oss, vissa vill göra det vissa vill inte vissa blir sura vissa blir glada ;) en längtar tom hem 🙈 så ja semester i all välmening. Jag kan stanna dom andra kan få åka hem ;) man behöver en semester efter denna sjukskrivning kan jag säga.

En tur ner till Almedalen fram med filten kaffetermos, lilldonnan ville hänga i den fina lekparken, Isabelle sur för att det inte blev något bad vid " kallis ". Igårkväll så tog nämligen tjejerna sig ett kvällsdopp där, det såg väldigt härligt ut måste jag säga :). Sonen jagar lite pokemon men tycker att det mesta är trist nu, särskilt när bror min med familj har åkt hem. Men ändå i detta kaoset så älskar jag att vara här ♡.

Narrarna körde sin show den är väldigt underhållande kan jag säga ;) så den kikade vi på innan vi åkte hem en snabbis för att svida om. För dagen till ära så bjöd maken oss på restaurang ja det är ju " lättare " än att behöva laga mat ;). Men vilken besvikelse det blev för min del, kollade noga med kocken innan hur halloumiburgaren var dom skulle fixa den efter mitt önskemål eller ja allergi. Får in den visst den ser god ut men nej fyy 17 så besviken jag blev :(. Mår nu illa som bara den så ett stort minus på middagen ikväll, som jag säger det är absolut lättast att äta hemma.

Nu sitter jag i bilen medans familjen är överallt & ingenstans, jag fryser som bara den. Barnen är med kusinerna i Almedalen då hann ju dom ses en stund :). Ja imorgon är det verkligen den sista dagen här usch vill inte ens tänka på det :( så sorgligt...

Kram Till Er.

Likes

Comments

Vilket fantastiskt väder vi har haft här på Gotland, imorgon ser det ut att bli sämre men varmt. Då vi inte har varit direkt bortskämda med många sol & baddagar tidigare så har vi passat på här :). Som jag sagt tidigare vi är här för återhämtning, vi besöker dom ställen som vi gillar ♡. Så lite som vi har varit i Visby dagtid denna gång har vi nog aldrig varit förut.

Bilen rullade mot Tofta, ja en av Gotlands populäraste stränder vilket märktes idag för nu var det folk kan jag säga. Vi har badat solat njutit ♡ tänka sig vem tror ni var i vattnet idag ;) ? Japp jag jag jag, åker inte härifrån utan att ha badat :) det var inte superkallt iallafall. Då dagarna börjar försvinna så delade vi upp dagen, idag kände jag för första gången sedan vi kom hit den där ångest känslan över att åka härifrån. Jag vill inte :( vill stanna kvar. När man förälskar sig i ett ställe är det så jobbigt att behöva skiljas ifrån det :( ja sedan så är det ju ett tecken på att nu är det slut över. Vi går mot hösten...

Samtidigt som man vill njuta av solen värmen så vill man hinna med lite annat. Vi har ju faktiskt en vecka med sol / bad att se fram emot i höst vilket vi inte får glömma :). Styrde kosan mot " pannkaksträdet " som jag har läst mig till, kommer ni ihåg Pigge Werkelin som förlorade sin fru & sina två barn i tsunamin 2004 ? Han har låtit bygga upp en lekplats ute i Brissund där pojkarna bodde. Han fraktade dit ett jättestort träd som hade blåst omkull, fick sedan en idé att bygga en lekplats för att hedra sina barn. Hemskt men samtidigt väldigt fint ♡. En väldigt fin påhittig lekplats måste jag säga, så fiffigt gjort, stora stora däck uppställda lite varstans, olika tävlingsbanor, rutschbanor, klättervägg, fotbollsplan, volleybollplan m.m. Sedan kan man köpa sig en pannkakskorg med smet & allt till, steka dom över öppen eld. Så himla smart & mysigt :). Verkligen värt ett besök dit :).

Nu är vi hemma, duschar, ta det lite lugnt en stund, ska käka tacos för att avsluta dagen med en sväng in till Visby. Sonen vill dit & hänga lite så vi får väl slänga oss ner någonstans på en filt :). Ja imorgon får vi se vad som händer beror på väder & humör ;).

Kram Till Er.


Likes

Comments

Självklart gör vi som har barn ett besök till Kneippbyn :) har man inga barn kan man självklart besöka det ändå inget nedvärderande med det :). Det finns för 17 ett vattenland åk dit vettja, tänk att kunna slänga sig ner för det, åhh :). Men nu kan ju inte jag det då :( inga karuseller på Furuvik & inga vattenrutschbanor här heller. Nu är det väl som så att vattenrutschbanor kan jag inte åka ändå pga min syn, jag åker ingenting utan mina glasögon kan jag säga. Har gjort det någon gång men nej aldrig mera, så när familjen springer överallt åker allt så ja antingen försöker jag titta på dom & fotografera eller så hoppas jag på väldigt fint väder så jag kan njuta i solen ;). Lider kanske inte så mycket av att inte kunna delta men ändå lite för det skulle vara roligt att busa runt lite tillsammans ♡.

Med andra ord, dagen har tillbringas på Kneippbyn :) barnen röjer runt jag lullar på i min takt jag. Lika här filt sköna skor kaffetermos det kommer man långt med :). Kan tycka att barnen har växt ur den ena delen, ja för Kneippbyn är som två världar. Ett sommarland med Pippi Långstrump, ytterst lite karuseller, pippis hus, sångstund, teater. Sedan har vi vattenlandet & det är väl det man betalar för nu kan man tycka. Men som i mitt fall jag får inte ut någonting, jo jag ser mina barn & make " leka " :) medans jag själv ändå måste betala fullt pris 325 kr för egentligen ingenting, dåligt 🙈. Men jaja nu ska jag inte vara en gnällkärring nog för att jag är 40 år fyllda ;) haha men njaa tycker inte att Kneippbyn lockar så mycket längre. Just det nu var det ju inte jag som bestämde ;).

Dagen blev mysig trevlig bra på sitt lilla vis, jag fanns med iallafall om inte annat i bakgrunden ;). Bror med familj var oxå där vilket vi visste så det var roligt :) då kunde ju kusinerna hänga med varandra, perfekt ju. Vad det märks att man har stora barn nu dom springer runt för fullt själva, så knappt ens maken har röjt runt på vattenlandet ;). Jag måste faktiskt säga att vi har verkligen haft tur med vädret kan inte klaga alls på det. Idag har vi åter igen haft klarblå himmel & sol, helt otroligt :). Visst lite blåsigt men vi är på en ö som sagt bara att klä sig efter väder ;). Men med tre baddagar än så länge & varmt, såhär varmt som vi har har vi inte haft på hela sommaren. Nej verkligen tur med det för ja sommaren 2017 kanske inte har varit en hit av olika anledningar. Men som sagt man kommer att komma ihåg den & det här har verkligen varit den bästa veckan. Om inte annat för själen ♡.

Efter flera timmar inne på Kneippbyn drog vi in till Visby, middag ute blev det. Kocken hade ingen lust att ställa sig & laga mat efter denna dag ;). Så vi gick på restaurang vi :) en blandad kompott av pizza, torskrygg & oxfilé, ni kanske kan gissa vad jag tog ;) ?

Nu har vi strosat runt lite inne i Visby sitter för tillfället på en bänk i Almedalen & njuter av lugnet & kvällsolen, underbart ♡. Snart blir det strandpromenaden för att sedan gå till en av Visbys finaste platser när det är kväll ♡.

Kram Till Er.Likes

Comments

Eller hur är det med det ;) ? Här hos oss väldigt delade meningar kan jag säga, Visby ÄR supermysigt ♡. Kullerstensgator, botaniska, strandpromenaden, ringmuren, små söta pittoreska butiker, café, restauranger, utsiktsplatser, kyrkan mitt i alltihopa, hamnen, Almedalen, alla ruiner. Ja det finns hur mycket som helst, särskilt nu under medeltidsveckan då finns det ännu mera att få uppleva. Men vi är olika ;) jag vill ha lite av varje i lagom mängd :).

Jag vill absolut gå & strosa inne i Visby med allt vad det innebär, sonen vill helst hänga inne i Visby hela veckan. När jag frågar honom varför ? Vad vill du göra där ? Får jag till svar " jag vill bara hänga där ". Ja men vilket bra svar. Visby är supermysigt fint gulligt MEN inte hela tiden, man kan inte shoppa hur mycket som helst tyvärr ;). Vilket nu inte jag har gjort på flera år då, det kan ju oxå ha att göra med att jag har gjort & sett Visby VÄLDIGT mycket. Både som barn ungdom & vuxen, förstå utelivet som ungdom ojoj ;) ja för det har jag som oxå klarat av.

Men ge & ta som det heter jag vill till krusmynta barnen avskyr det, så idag har vi tillbringat flera timmar inne i Visby :). Vi började på marknaden kikade runt en stund, åt saffranspannkaka maken åt vildsvin, vi hängde med riddare & allt vad det innebär. Strosade genom botaniska tog dom små söta gatorna upp till adelsgatan, kikade i butiker, tog en kaffe & bara va ♡. Vart shoppade vi ? Jo på Cubus & H & M 😂 så ja vilka fina exklusiva butiker vi shoppade i va ;) ? För dom butikerna finns ju verkligen INTE hemma ? Haha :).

Något som vi har märkt av är att det är mindre turister jag tycker inte alls att det är som man är van med, jättekonstigt. Men desto mera hundar är det :) lilldonnan är i himmelriket kan jag säga ♡. Jag har alla mina syskon här denna vecka, ja systrarna mina ser jag inte till ;) men igår sprang vi på bror min med familj. Idag har William hängt med släktskapet hela dagen lång medans vi shoppade :). Kan tänkas att vi kommer att ses på morgondagens utflykt ;).

Ikväll har vi grillat & tänker bara vara hemma, jag är så slut trött & har ont :( men barnen vill helst att det är non stop hela dagarna. Så just nu för tillfället tycker dom att vi är sååå tråkiga. Vara hemma en kväll herregud ingen ordning alls ;) när vi är på Gotland & allt. Ja men sån är vi gamla & tråkiga 😜. Eller tar vi en tur kanske ;) ? Ikväll är det den helt enastående fantastiska eldshowen men nej inte ens det väljer vi iår. Vill man se den måste man ha en bra plats, det innebär runt 7 timmar sittandes på marken INNAN showen börjar. Jag fixar tyvärr inte det iår :( under bar himmel är den & den är helt otrolig kan jag säga ♡. Har fått pratat gotländska med han som vi hyr av ojoj verkligen bred gotländska kan jag säga så himla härligt :).

Kram Till Er.

Likes

Comments

Lite tips till er som funderar på att besöka Gotland, jag anser mig inte vara ett Gotlandsproffs eller så men jag har som sagt varit här väldigt mycket :). Så lite tips på vägen kommer det här :

Bli inte besviken när ni kliver upp på morgonen & det är blåsigt grått osv Gotland är en ö det kan bli hur som helst. Utan kliv upp titta åt alla väderstreck packa badväskan, matsäck, regnkläder & en kofta :). Jo det kan faktiskt regna på Gotland ;). Sätt er sedan i bilen & åk, besök platser små stränder större stränder, små butiker längs med vägen utforska :). Ni kommer inte att bli missnöjda, man åker mycket bil var beredda på det, man kan från ingenstans springa på något som man inte har hört talas om :).

Ha alltid en knippe gotländska morötter med dig väldigt viktigt för man vet aldrig när blodsockret dimper då är dom bra att ta till :). Om ni inte är så förtjusta i bröd prova bara en gång att äta en skiva gotländskt bröd, det är såå gott med smör ost eller räkost på. Prova äta äkta gotländsk saffranspannkaka to die for 😍, vill man prova äta äkta lamm så visst men här backar jag ;). Ett glas gotlandsdricka aldrig i hela mitt liv men för all del prova gärna ni smaken är som baken delad på två ;). Saffransglass ett måste ja tycker jag då som är helt galen i den :), flundror ja om man vill men inget för mig ;).

Vad ska man besöka & vad ska man inte besöka ? Ja ni det kan jag inte bestämma men om ni kikar på mina bilder så finner ni kanske något. Det beror ju helt på vad man är ute efter, bad & sol ja självklart " sudersand " men oxå " blå lagunen " för att det är så häftigt :). Krusmynta för att det stället är så mysigt, gå där & lukta lite :), lummelunda ja absolut för att besöka det men inget som man behöver göra om man kommer hit flera gånger känner jag. Vill man spela golf absolut det finns ca 8 golfbanor tror jag, åka motorcykel perfekt :), se på raukar för att det är lite coolt :) folhammar & langhammar lika här vill man ner till hoburgsgubben ja visst men en sten är en sten ;). Självklart ska ni strosa inne i Visby en dag med allt vad det innebär, Kneippbyn absolut hälsa på Pippi Långstrump & bada i vattenlandet ;). Alla små söta fiskeläger som finns, " bästeträsk " sååå vackert ♡. Alla mysiga caféer längs med vägen det finns verkligen massor att se & besöka. En vecka är för lite för mig :( för oss så visst det går vi har som sett allt men känslan inom en så är en vecka alldeles för lite. Ska man hinna se njuta andas så behöver man vara här längre, nu väljer man ut & frossar ♡.

Men det är otroligt viktigt med bra skor en filt kaffetermos en kofta för att kunna slänga er ner på en filt för att andas & ta in allt. Så glöm inte bort det ♡. Nu ska jag snöra på mig skorna & gå ut & gå medans familjen sover. Dom lovade mulet idag men varmt, men vet ni just nu är det sol :).

Kram Till Er.

Likes

Comments

Ni får ta att jag är tjatig men åhh vad jag älskar detta ställe jag får tårar i ögonen vart än vi befinner oss på öjn ♡. Bara när jag drog på mig träningskläderna imorse så känner jag mig så hemma det är fantastiskt :), jag kossorna & bönderna var det som var vakna helt perfekt.

Barnens önskan för dagen var " blå lagunen " som tyvärr vi turister har förstört. Från början så var det gotlänningarnas ställe men nu har den bombarderas av oss turister tyvärr. Det stället har blivit så populärt att dom tom tar betalt för parkering. Blå lagunen är ett jättestort kalkbrott med ett fantastiskt vatten det måste ses för att man ska förstå :). Det tar en liten stund att åka dit men ja det är värt det, men det är dåligt med platser dock ;), jag badar inte ofta men är man här då måste man helt enkelt göra det. Iallafall EN gång i sitt liv ;).

MEN vi ändrade rutten när vi nästan var framme, det är det som är det härliga med Gotland :). Vi tog färjan över till Fårö, lilldonnan har inga minnen av att hon har varit där. Det vill man självklart att hon ska få ♡ vi var där när hon var liten så det är klart att hon inte kommer ihåg det. Knappt någon kö alls vid färjan vilket var toppen för har man otur kan man få vänta över en timme. Vi åkte till en av Gotlands absolut finaste sandstrand " sudersand ", det är som att vara utomlands när man kommer dit. Vilken otrolig uppfräschning dom har gjort helt makalöst, bara man satte ner fötterna i den lena sanden så får man tårar i ögonen. Det är så fantastiskt ♡, varmt soligt vågor, sand i varje veck & hål härligt ;), knastrar i smörgåsen när man äter. Men jag bara njuter njuter & njuter ♡.

Efter några timmar packade vi ihop för att åka tillbaka med färjan & då stannade vi såklart till vid den " blå lagunen " :). Ännu mera bad för tjejerna men tyvärr så bangade mamman iår, jag har verkligen blivit en fryslort de lux 🙈. Men jag fotar mer än gärna ♡ ett stop vid " bästeträsk " är oxå ett måste, vilken natur WOW 😍. Sedan hem, duscha laga mat för att sedan åka in till Visby då det var sonens önska. Samt lilldonnan som ville köpa sin efterlängtade saffranspannkaka nere på medeltidsmarknaden. Men som vi tyvärr inte hann för dom hade slagit igen det för dagen.

Nu strosar vi runt nere i Almedalen, strandpromenaden, marknaden samt hamnen. Besöker man hamnen ja då är ett MÅSTE att gå in på " glassmagasinet ". Dom har nämligen över 300 olika sorters glass smaker, hahaha MEN för mig är det enkelt. Saffransglass & polka mums det är verkligen min favoritglass 😋 så är ni här gå genast in där :). Nej nu ska jag njuta vidare 😘.

Kram Till Er. 

Likes

Comments

Men vilken härlig dag vi har haft här på rosornas ö ♡ klockan på ringning det är ett måste veckan som man är här :). Sömn är underskattat så att säga, sover inget vidare men det har ju jag inte gjort på väldigt länge. Upp kolla av väder & vind på med kaffebryggaren som tar cirkus en timme innan den blir klar 🙈. Väcka familjen fixa matsäck löpande band principen på toaletten 😂 MEN jag har första tjing när ja det är bråttom så att säga. Som ni vet så har ju jag en sk " semestermage " ;) när det gäller så gäller det fast dock bara på toaletten " hemma ", hahaha. Ja jag skäms inte :).

Styrde kosan mot den populära sandstranden Tofta, denna låånga sandstrand är väldigt besökt av många. Jag själv är inte uppvuxen med denna strand utan vi höll oss mest till Åminne, Ihre, Tingstäde, Skär & sudersand. Vi bodde mera åt det hållet på den tiden vilket vi inte gör nu då. Den här gången bor vi nära Roma :) så idag blev det som sagt Tofta, det blåste till en början som bara den, så en grop i en sanddyn var ett måste. Vilka vågor det var till barnens förtjusning :) men kanske inte så varmt ;) tyvärr väldigt ofräscht vatten mycket sjögräs & tång så man fick gå långt innan man kunde hoppa i. Men det är ju oxå väldigt långgrunt ;). Det har badats solats & bara få vara ♡. Vi fick en toppen stranddag det har varit klarblå himmel hela dagen inte ett moln har vi sett. När hade vi så sist ? Ja inte vet jag.

Mellanlandade i huset för lite dusch & uppfräschning vilket tar sin " lilla " tid med bara en toalett. Hur 17 klarade man sig förut ? När alla var klara efter mycket om & men så for vi till Ljugarn, det otroligt fina raukområdet ligger där :). Vi blev som sagt väldigt förtjusta i det förra året när vi fick för oss för att åka dit en kväll, så idag valde vi att äta på strandrestaurangen för att sedan gå vidare till raukarna. Snacka om middag med vy ♡ stranden havet i bakgrunden så fint. Jag som är väldigt kinkig med mat blev lite besviken men sån är jag ;).

Vandrande runt vid raukarna envis som jag är så skulle jag bara klara det MEN fick mycket hjälp av familjen min ♡. För fy 17 mitt vänstra ben det kommer inte att gå snart :( det är så himla jobbigt. Har så himla ont från gårdagen så usch fick dubbla dosen igår på kvällen, ja gratis fylla om inte annat ;). Man måste skämta lite :), vi har iallafall haft en toppendag på den bästa Ön ♡, vi får se vad det blir imorgon det lär visa sig :).

Kram Till Er.

Likes

Comments