Upp o hoppa tidigt i dag då Jennifer skulle rida Ellie för Marc då Prince inte är bra ännu.

Lektionen gick bra, hon fick göra samma sak hon gjort förut d.v.s rida på 20 m volt & få ponnyn avslappnad. Så det kändes som bortkastade pengar 😥

Nu har vi bestämt vem vi vill ha som dressyrtränare, som kan sitta upp & rida till Prince o så har Vi naturligtvis vår Ulrika som ska piska oss i dressyr & hoppning, henne släpper vi inte 😊

Tog in Prince för insmörjning av & lite mat, nu är det inte så mycket kvar innan jag kan ta en tur i padden på honom då det är en mjuk sadelgjord till den 😃

Vi tog ett besök på bästa hästaffären - Grafströms för lite lagning & surr, absolut bästa servicen i stan 💞💞
Avslutade med ett drop in på Equeen för lite surr & köpte 2 fleecejackor & ett nytt vitt Catago schabrak med silver passpoal, Prince kommer att bli så läcker i det 😍😍

Nu har vi bokat in oss på en föreläsning på SRK den 5/9 med Johanna Lassnack, ska bli så spännande att höra på henne.

Hoppas ni får en vilsam helg med mycket glädje

Over and out My friend.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vilken natt! Vaknade vid 4 tiden av ett jäkla tutande & sedan kunde jag inte somna om förens 8, men då slocknade jag direkt med frukost i magen 😊

Vaknade 12 & var hyfsat pigg, så vi ruskade igång dagen med lunch & sedan ut till stallet. Prince hade rejsat i hagen då Olivia bytte hage i går & han var kvar på den inre delen & det gillade han inte.

Vi tog iaf Prince & Olivia på en åktur till ARK för lite löslongering. Båda klev på transporten så inga problem att köra dom ihop.

Vi började med Prince & han laddade på från början men jobbade sedan på i ett lugnt tempo i trav & galopp. Han har fått vila 1 vecka nu så han behövde få komma ut & röra på sig.

Olivia var inte lika arbetsvillig i dag, då det kom 2 st på häst & stod precis vid ingången, jobbigt att rida fram i den övre paddocken 😡
Så tyvärr då fick hon inte gå det pass vi tänkt, men hon fick träna på att åka transport en liten bit 😊

Tog & tvättade av hela Prince med Solheds schampo, sedan fick han gå in för att torka & äta sin lucern med morötter.

Stalkissen låg & myste på Prince då jag smorde in honom, hon är bara för söt 😍😍
Varmt & mysigt på Prince rygg.

Nu vill jag att Prince bulor ska försvinna så vi kan fortsätta träna, vi har massor av nytt att jobba med & det nya bettet som ska provas. Hoppas verkligen att han ska gilla det då det är supermjukt & följsamt.

Sov gott 💞

Likes

Comments

Prince, Produkter, Skador/ sår, Utrustning

Halleluleja, nu är det ännu bättre med Prince & hans utslag. Inga nya har tillkommit i natt utan de som varit har torkat ihop till små krustor.

Nu ser man hur vidrigt många bett stackarn har fått, men det har läkt superbra med Solheds produkterna som vi använt. Nu tvättar vi inte utan anväder bara Nr 2 som är lotionen.

Finns inte så mycket att skriva om nu då det mest är hästvård & pyssel & jag som är halt, men på bättringsvägen. Jag saknar att rida nått så fruktansvört samt att min kropp rekar ihop sig då jag inte rider. Jag behöver få komma ut & andas på Prince.

Har jag lite flax så kommer Prince nya bett vilken dag som helst, det är ett mjukt Trustbett som är lite tunnare men med krokar på bettringarna så jag kan ändra tygelfästet ifall han blir stark när jag hoppar. Hoppas verkligen att han ska gilla det bettet, börjar få slut på ideér nu + att hitta tunna bett som han gillar inte är det lättaste.

Nu säger jag God Natt :)

Likes

Comments

Bilder, Skador/ sår

När vi tog in Prince idag så hittade jag en massa nya bett på halsen, hur mycket ska stackarn råka ut för?

Nu i kväll så har J kört runt med traktorn för att vi skulle se om det finns några jordgetingar i hagen, men inte en enda dök upp. Kan det vara så illa att det är myror i någon form som kan orsaka dessa hemska knölar? Vi sliter vårt hår för att komma fram till vad det kan vara som biter så illa. Vi har fått delat av Olivias hage för att se om han klarar sig bättre från betten där.

Likes

Comments

Prince, Produkter, Skador/ sår

Kom ut till stallet till en inte helt nöjd herre, han ville inte alls vara inne så vi tog ut han i hagen en stund så han fick äta lite gräs & kolla in kompisarna. Han hade så fina ben efter en natt med Care Fore paddarna, så dom får definitivt 10/10 p. Sedan fick han gå in & bli tvättad på bölderna/såren.
Idag vad dom mycket mycket mindre men variga, så han myste då jag tvättade av honom då dessa knölar kliar. Då han var avspolad fick han gå in i boxen & torka, under tiden städa vi till i foderboxen, bar upp saker som inte ska användas än & städade lådorna trådbacken, så nu är det ordning & reda så vi hittar det vi ska ha tag på :)

Smorde in Prine med salvan & benen fick tjärsalva på sig, allt för att hålla flugor & andra kryp på avstånd. Han fick på sig Back on track bogskyddet under eksemtäcket så det skyddar lite mer & värmer. Vi provar att ha honom ute i natt då det blåser & det inte var så mycket flugor ute, hoppas att det fungerar bra då han inte vill stå inne.


Kvällen tillbringade vi ute i Söråker hos en vän som flyttat från stan. Hon var här nere med sina kattungar så vi har gosat med dessa små ullbollar.

Likes

Comments

Utställning, Valpar 2013, Träning

Jag tog Minna på en längre promenad för att se om jag klarade av det med fötterna. Tyvärr ligger jag med vidrig värk i ena foten nu 😥😥

Jag väntar på att få en tid så jag kan få nya ortopedsulor men som vanligt är det sjuk lång väntetid.

Något roligt som varit är att Akiras valp Benji har varit på utställning & fick så fin kritik & blev BIR. Det är så kul att följa honom då han har så otroligt underbara ägare, han kom till rätt familj ❤️
Dom fick oxå chans att träffa Akiras kullbror Anto som fick ett till Cert. Grattis till de fina familjerna.

Man hinner tänka på rätt så mycket då man är ute & går. Har funderat på en massa & gjort upp en strategi & har kommit fram till flera lösningar på en massa saker som kommer att underlätta för mig & även Jennifer.

Men först ska lilla 🐎❤️ bli helt ok först. Nu lyssnar jag på regnet som kom, vart är vår sommar??

Likes

Comments

Allmänt, Prince, Bilder, Skador/ sår, Produkter

Halloj!
Vaknade pigg trots 7 timmars sömn 😊
Hann inte med så mycket innan det var dax att åka till stallet & stallmöte kl 12. Vi satt & surrade i 2 timmar om allt möjligt hit & dit.

Sedan var det tvättdax på Prince utslag, mockning & höpackning. När han torkat så fick han på sig Care Fore paddarna som ökar blodgenomströmmningen & det är bra nu då han står på boxvila. Smorde sedan in magen, vi har köpt ett nytt märke - Solheds , som ska vara supervårdande & finns i flera utföranden. Vi använde nr 1 - Schampo & nr 2 - Vårdande salva.

Utslagen har minskat sedan igår & nu ska det bli så spännande att se hur han svarar på Solheds produkterna tills i morgon 😊

Då det blev ofrivillig vila så blir det en massa pyssel & gos istället. Hoppas på bra väder utan en massa flygfän i morgon så han kan gå ut & äta lite gräs.

Avslutar kvällen med filmen Rock of ages 😍😍Älskar musiken 🎶🎶

Likes

Comments

Prince, Livet / Vardag, Skador/ sår

Idag har det rullat på från em till nu. Vi började med att åka upp på sjukhuset så Jennifer fick ta blodprov på en glutenallergi, sen ut till stallet.

Blev en del surr innan vi gick upp till hagen med hö. Där såg Jennifer en stor knöl på halsen efter något bett samt några bakom armbågarna. Vi mockade & gjorde klart i hagen, sen fick han gå in. När han kom in såg vi ännu fler bett så vi baddade på dom & så fick han gå in för vila & lite mat. När jag tittade till han en stund senare såg det ut såhär

Gjorde en chansning & skickade bilderna till min veterinär & så nu ska han stå på boxvila tills det ger med sig. Det gör ont i en när man ser hur det ser ut & man inte kan få bort det på en gång.

Jennifer red ena ponnyn & sedan åkte vi ut till M & J & hade en trevlig & mysig stund vid sjön. Vi kom hem nu så det är bara att lägga sig & glo på tv en stund.

Likes

Comments

Ridpass, Skador/ sår

Har sovit som en stock i natt, men är ff helt slut i kroppen efter allt bilåkande.

Åkte ut till stallet & mockade hagen med Prince som följeslagare & sedan fick han komma in & vila. Han har ett öga som rinner nu då han är i utrensningsfas, så det är lite att tvätta varje dag samt ett fult sår på utsidan höger has.

Idag tog vi ridtur mot hovberget med M & L. Det var en lugn tur i skogen med lite trav & så fick dom lyfta bra på hovarna 😊

Jag har snart något nytt att testa för att bli piggare, berättar mer när det landar här 😊

Likes

Comments