Markarbete utan ryttare , Utrustning

Vaknade till en frostig & sval dag. Nu är det bara att hoppas att det forsätter så marken fryser på så vi slipper det eviga regnade & geggamojja 😊👍

Annars har jag fått sätta in kupévärmare i transporten då den förvandlats till en iglo i natt 😂😂 Trodde inte det skulle bli - grader, då hade jag ner tvättat den i går.

Har tagit det lugnt hela dagen & åkte till stallet i kväll. Longerade Prince & sedan fick han gå in. Vi har gått dubbelt på jouren så det är upp kl 6.00 i morgon.

Prince med sitt CareForetäcke 😍

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Prince, Allmänt, Tankar & funderingar

Fy tusan vad nojig man kan bli. Rewir som vi sålde i fjol har fått Kissing Spines. Börjar läsa om det & det kan bli så om man ställer av en häst helt som tidigare gått regelbundet.

Nu till nojan.....Prince har fått en mystisk bula på ryggen som han inte reagerar på då man trycker, men ändå så gnager det inom en, kan det vara nått med tornutskotten?
Den 30/10 ska han få en genomgång av hela kroppen, hittar hon något avvikande då får vi boka in ett besök på PH vet omg.

Hur som helst så hade vi lite att göra på vägen till stallet, pellets inköp & pro pad sulor.
Då Prince stått själv i sin stalldel så har han grisar ner boxen rejält så det var bara att tömma den & fylla på nytt med 7 säckar.
Mocka hage, fylla hö i häcken & vatten så var vi klar.

Så här blev höhäcken med vindskydd på 😊

Hem & satt igång att skura ur transporten, nu är den nästan redo för vintern, bara däckbyte kvar i helgen & vaxa insidan så smutsen håller sig borta lite bättre.

Likes

Comments

Jennifer rider Prince, Hoppträning

Idag åkte vi & hjälpte M att lasta pålle & var in med henne till Färsta. Lillen skötte sig perfekt för att komma på nytt ställe.

Hem & vila då jag fick ett migränanfall deluxe med extra allt 😥
Skönt med sol & lite blåst så leran torkar upp.


Vi åkte till stallet & fixade lite snabbt då hoppträningen börjar 20.00. Idag fick Jennifer hoppa då jag var ofräsch. Film kommer imorgon, nu ska jag vila lite mer

Likes

Comments

Prince, Livet / Vardag

Lera till förbannelse, slibbigt & allt blir blött. Nu hoppas vi på finväder några dagar så allt torkar upp & humöret åker upp några hack 😊

Åkte till stallet på em, mockade & tog in Prince tidigt då det vräkte ner & det inte är så mysigt att stå ute & bli dyngblöt. Han hade inget emot att gå in & få em höet inne, ställde sig & sov sedan. Passade på att hänga in täcket på tork då jag hade lite att pyssla med

Jag spolade ren höhäcken, mockade ut det sista i hans nya hage & började sätta fast en duk runtom på höhäcken så den ska skydda lite.

Jennifer kom ut & vi körde in allt i hagen, fyllde på med hela dagsransonen hö, så nu hoppas jag han ska äta lite lugnare då det finns hö + att nätet sitter på nu 👍

Prince fick sin vilodag & imorgon är det hoppträning igen 😊😊

Likes

Comments

Livet / Vardag, Markarbete utan ryttare

Känslan att vakna riktigt utsövd & pigg 😊😊

Vi åkte till stallet & fixade sysslorna sedan tog Jennifer & löslongerade Prince då jag började mocka ur den större hagen han ska flytta till i morgon. Det blev 7-10 fulla kärror som rymmer typ 300l, men nu är det rent & fint o jag fick ett bra gympass 😊💪💪

Hem & åkte tull Bergafjärden med hundarna som fick ett bra motionspass.

Hinner inte mer än hem & får se en vän som lägger ut ett avsked på f-b, stora insatser av fina människor hjälper till att tillkalla hjälp till denna fina ❤️
Är så ledsen för dennes skull & hoppas att de högre gudarna låter denna fina människa överleva natten då det är kritiskt. 
Fan att man ska bo så lång ifrån & inte kan göra ett smack 😭

Likes

Comments

Ridpass, Tankar & funderingar

Äntligen har jag sovit helt underbart, hela natten & sov långt fram på fm 🙈😃

Har ägnat stor del av gårdagen & dagen att fundera på vad jag vill göra med Prince. Det känns skit emellanåt & jag vill bara byta ut honom mot en enklare häst, men det vet jag innerst inne att jag aldrig kommer att göra då vi gör den här resan tillsammans.
Nu är det ännu mer påtagligt då jag tappat allt självförtroende jag haft i hoppningen då jag vet att vi kan, men att det är mycket jobb att komma tillbaka. Har t.o.m funderat på att bara rida dressyr med honom 😂😂Det kommer inte att ske än på ett tag då jag vägrar ge upp hoppningen.

Nu har jag världens chans att boosta mig & Prince då vi kan träna inomhus oftare & jag har gått med i hoppträningsgruppen på klubben varje onsdagkväll.

Jag behöver inte hoppa många språng då jag tränar själv, bara några lite oftare så det sätter sig ordentligt för nu siktar jag på 80/90 cm till våren.

Är fortfarande nöjd med min runda igår, men vet att det finns massor att jobba på.

Idag red jag & T bort till ett sandtag där hästarna fick jobba lite, sedan kollade vi av lite stigar. Säger bara - jisses vad härliga vägar det finns & långa backar där dom kan galoppjobbas i flera intervaller 😍
Just nu har vi fokus på att stärka bakdelen & galoppen så det blir pass med kort lugn samlad galopp. Det har redan börjat ge resultat då han hoppar så mycket bättre 😍

Det var allt för dag ❤️

Likes

Comments

Prince, Hoppning, Jennifer rider Prince, Pay & Jump, Film

Fy vilken hemsk natt jag haft, vaknade strax efter 4 & somnade inte om förren 6-tiden, blev till att gosa med Minna istället :) Sov som en stock till klockan ringde 10 & klev upp 10.30, då var det bara att äta & åka till stallet.
Tog in Prince & Jennifer borstade iordning honom & jag mockade, sen gick vi ner & tittade hur långt dom kommit på klubbmästerskapet. Vi gjorde iordning Prince & jag gick banan, sen var det direkt till framridningen. Jag skulle hoppa 60 cm & Jennifer 70 cm.
Han var väldigt tittig & lite ofokuserad i början, men det gick över. In på framhoppningen & det gick hyfsat, är inte supertaggad att hoppa ute sedan sist jag åkte av, men det var bara att bita ihop & köra på. Vi kom lite dåligt på räcket så det tog jag om 3 ggr innan jag var nöjd. 1:a svängen mot oxern glömde jag att andas så där blev det stopp, bara att ta om, andas o gasa & då flög vi över rejält.

Inne på banan började det med att Prince snubblade till ordentligt, sedan blev det några stopp, 1:an gick bra, 2:an petade vi, 3:an ok, men sedan stopp på 4:an 2 ggr, ett stopp på 5:an, sedan kom vi över 6 & 7 utan problem. Är helnöjd med dagens runda då jag fortfarande är skiträdd att ramla av, men vi kämpar på :)

Sedan var det Jennifers tur att hoppa & då flög han över alla hinder, det var en superfin runda av dom <3
När Jennifer hoppat klart gick jag ner på banan & stod där till slutet av tävlingen.

Det är så härlig stämning på MRF med underbart trevliga medlemmar & personal, man blir så glad när man träffar på någon ny medlem :) :)


Likes

Comments

Så underbart att slippa det eviga 🌧 så kroppen får återhämta sig.

Idag red jag & Jennifer gick med hunden. Vi tog en kort slinga som var väldigt hal på sina ställen så i en svag backe gled Prince 3-4 m, så läskigt men vi höll oss på benen.

Jennifer hade kameran med sig, så i morgon kommer det upp ett gäng nya höstbilder.

Red sedan i paddocken, tränade på vattenpölar i alla gångarter, det gick bra, lera långt upp på magen 😊
Tog några låga skutt innan vi red hemåt.

Nu laddar jag om inför Pay & Jump i morgon 😊

Likes

Comments

Livet / Vardag, Häst, Utrustning

Hello!
Ännu en grå & trist dag med spöregn 🌧🌧
Har vilat hela dagen då jag har haft en lurande huvudvärk på G, men har sluppit den än.

Tanken idag var ett lugnt pass i ridhuset, men vi kom iväg lite sent så det blev inget då jag inte var sugen att ge mig ut i blötan, Istället så fick Prince ordentlig massage med et’n & fick på sig sitt CareForetäcke. Ska bli spännande att se hur han är i kroppen imorgon 😊
___________________________________________________________
Lite om produkten.

Care Fores produkter tillverkas i världspatentet Pneumolastic. Tre tyger är sammanpressade i ultraljud.

Man kan använda artiklarna på hästen i många dygn i rad. Ju mer dess bättre. Ingen risk finns för tryck- eller brännskador.

Materialet har använts inom tysk sjukvård i över 30 år. Care Fore är ensamma i värlen som ger djur möjligheten att läka med materialet.

Det används också för att förebygga så att skador inte uppstår- Som att hålla hästens ben och muskler fria från mjölksyra och slagg.

Vid skador påskyndas läkning av sår, svullnader, värk och inflammationer.

Det tryckavlastade materialet ger en djup massage och muskelcirkulationen accelererar. Hårda muskler blir uppmjukade. Därför har Care Fores täcken slagit igenom även långt utanför Sverige.

Care Fores vaddar finns snart nog i alla stallar. Inom travet är det stort. Inom dressyr har man upptäckt vaddarna nu. Vi exporterar stora mängder utomlands. Tre storlekar.

Dessutom tryckavlastas schabrak och selunderlägg som torkar rekordsnabbt.

Allt går att tvätta i 60 grader. Det skall dropptorkas. Det tål många tvättar och man kan därför jobba med rena och fina saker till hästen.

Vaddarna eller paddarna kan tvättas i 90 grader. Det är en fördel om man får sår på hästen. Sår läker rekordsnabbt. Vaddarna är enkla att handskas med och att sätta på hästens ben.

Eftersom tyget inte bränner är det bara bra ju längre materialet sitter på hästen. Flera dygn är helt okay. Vitt eller svart tyg.
___________________________________________________________

Jag har även careforepaddarna & är helt såld på dessa då jag ser effekt efter 1 natt, från galliga ben till torra o fina dagen efter 😊👍
Jag sålde av mina Back on track skydd direkt då jag aldrig fått den effekten av dom någonsin.

Han har några spända muskler som jag ska boka in behandling på med nålar nu så han är helt ok.

Nu väntar vi bara på bättre väder så jag kan få lära mig lite nya ridvägar bl.a. 2 sandtag här i närheten 👍Likes

Comments