Livet / Vardag, Prince, Valp 2017

Som började så bra...
Vi åkte till stallet vid 12 tiden, jag fixade allt medan Jennifer bytte padd på sadeln, nu ska jag slippa krångla mer med frontriserna då jag köpte en fårskinnspadd med inlägg. Det kändes bra så nu ska jag bara rida med den så den trycks ihop lite, sedan får vi se om vi måste i med ett inlägg till.

​​Jag tyckte Prince verkade vara så lugn & harmonisk i dag, iofs så kan det bero på utrensningen jag håller på med. Hem lite snabbt & bytte om, mot vetrinären med Benji. Nu är han besiktad & klar, fick som vanligt fint omdöme :) Han skötte sig med Mvg godkänt under undersökningen.

Hem & blåser på ica, vad händer då jag backar ut från parkeringen...Jo, det kommer en idiot i hög fart & smäller in i mig, så nu är bilen kaputt baktill & jag har ont i nacken. Hur kan man missa en bil som är 3 m ut från en parkering? Han vägrade skriva på något papper utan gick iväg, så nu är han anmäld för smitning oxå.

Nu blir det vila resten av kvällen & valpbus. I morgon ska Prince få skritta ut i skogen en lugn sväng då jag vill ta det lugnt efter vaccineringen :)

Likes

Comments

Foder & Tillskott, Valp 2017, Allmänt

Jädrar i min låda vilken snökaos det varit i dag, stark vind & mycket snö som kommit från alla håll.
Nu kanske man kan rida längre konditionspass på grusvägarna om snön får ligga kvar 😊

Jennifer hade åkt & fixade stallet då jag sov ❤ Så det har inte blivit så mycket mer är mys med Benji i dag.

Åkte & hämtade Stefan på skolan, sen till Birsta så han kunde lämna in cv på butiker.

Jag köpte en martingal då jag kom på att jag då kan hålla i den halsremmen om det behövs 😀
Sedan blev det 1 säck morötter, 1 melassfri lucern & magnesium.

Jag kör en rensningskur på Prince nu med Pay darco te & mariatistel. Kör 14 dgr, sen ska jag byta ört 😊

Likes

Comments

Prince, Utrustning, Valp 2017, Behandling

Inför årets träningar, Pay & Jump & tävlingsdebut. Prince är vaccinerad & har fått tänderna åtgärdad i dag. Han fick bra med lugnande så han fick vi baxa in i boxen efteråt. Vi passade på att åka upp till Grafströms då jag ska testa en fårskinnspadd med inlägg för att se om jag slipper ha den vidriga frontrisern som är så bänglig att få på rätt plats under sadeln.

Tur jag hade med mig Jennifer som sällskap då det drog ut på tiden. När vi kom tillbaka till stallet så fick Prince stå inne då han inte var helt vaken än.

Nu har vi busat med Benji som varit duktig ut gått ut & kissat på gården. Han är så sjukt gullig så man skulle kunna äta upp honom

Likes

Comments

Prince, Valp 2017, Behandling , Fräs the cat

God morgon. Här får man inte sova när det finns en valp i huset, han drar igång larmet strax före 8, så det är bara att kliva ut & ge han mat :)
​ I dag är det -10 & strålande sol, lite skillnad mot snöblandat regn i går, förhoppningsvis har snön bitit sigg fast i isen så man kan gå utan att åka på röven :)

Jag skulle åka & vaccinera i dag, men kom på att det vore lika bra att köra en tandkoll på samma gång. Som tur var så fanns det tid till det i em, lika bra att passa på inför säsongen :)

Fräs är på bättre humör i dag & mår bra.

Likes

Comments

Allmänt, Prince, Valp 2017

I morse fick Fräs åka till Vetris för kastrering, definitivt inte det roligaste för honom, men bäst för alla så han slipper skrika & revirpinka.

Har slappat hela dagen då jag varit helt slut. Gick ut först när vi skulle hämta hem Fräs. Han blängde elakt på oss då dom hämtade honom, men sånt är livet. Dom tyckte det var en otroligt vacker & trevlig katt :D

Hem, bytte om & iväg till stallet. Mockade & tog in grabbarna så dom skulle torka till. Vi gör klar hästarna, sitter upp & då håller båda på att gå omkull på isen. Då avbröt vi & tog in dom istället. Det är så sjukt halt med det tunna blöta snötäcket på blankisen så brodden inte tog då snön packades under hovarna direkt.
Dom fick stanna inne & mysa då det blåste & regnade på tvären.

Hem & busa med Benji som är överallt i 300 knyck :) Går de andra hundarna ut, ska han oxå med & tokbusa i snön.

Annars så är jag så sjukt nöjd med min 70 cm runda i lördags. Det var 1:a gången jag inte tappade känseln i benen då jag kom in på banan, så härligt att det äntligen har släppt. Jag är inte nervös, men jag har så sjukt höga krav på att det ska vara perfekt så det har bromsat mig då jag inte orkat hålla om som jag borde.

​​Nu hoppas jag att det håller i sig så jag kan hoppa vidare med kraft i benen :)  Iofs så är det  1:a året vi hoppar inomhus på Pay & Jump, jag har bara hoppat ute förut & det är ju lite annat med ljud & publik. Nu ska vi nöta på så vi är klar för 80 cm inomhus med :D

Nu blir det Händig man sökes/ PH & nån criminal serie

I morgon ska Prince vaccineras & sedan gå lugnt några dagar, sen laddar vi om :) 

Likes

Comments

Valp 2017, Pay & Jump

Åkte till stallet strax efter 10, fixade allt så det är klart tills man kommer tillbaka, lastade & for 11.10. Allt var lugnt tills vi kom i höjd med Skönsberg, då började Prince hoppa i transporten så den for i sidled. Han lugnande ner sig då vi passerat infarten till Birsta. Så troligast han han förknippat transportåkande med jobbigga pass. Resten av resan stod han lugnt.

Vi kom upp till 12.30, parkerade & gick till ridhuset där dom höll på att bygga fram, men det var nästan klart så vi gick banan direkt.

Började rida fram, men det tog en väldans tid, det berodde på att en tjej ramlat av lite illa.

Kom in på framhoppningen & rullade på på räcket & oxern tills det kändes bra. Var inte ett dugg nervös utan jag ville bara ta mig runt banan.
Kom in & jösses vad folk det satt på läktaren! Visade Prince hindren & startade, han stod emot lite så jag fick kicka till han för att komma över. Blev en del skumma språng, allt gick bra till nr 8 - grinden där han tvästannade, tog om & kom över o tog sista utan problem. Bara att rida ut & vänta några minuter innan det var dax att gå in på framhoppningen igen fär nästa klass.

Där inne höll jag på att krocka med en ponnyryttare som red in 2 m bakom lilla när jag kom på det, laddade på räcket & då var samma ryttare bakom hindret igen, efter 3 gången vrålade jag ur vägen utan reaktion då jag fick pallnita för att inte rida på henne igen. Lite uppmärksamhet ska man kunna kräva. Höjde rösten & sa att hon fick hålla sig ur vägen då hon inte hade koll på läget.. Tydligen så ska man bara kamma dessa ryttare medhårs då den äldre banpersonalen sa att Jag skulle fokusera på mitt. Hur fan ska jag kunna göra det då en ryttare hela tiden rider in bakom hindren precis när jag kommer på det??? Ska jag rida på henne eller vaddå?

Prince var på tårna då vi stod & väntade på att få gå in på banan, väl inne så försvann allt omkring mig & jag laddade för kung & fosterland, alla hindren skulle vi över. Vi fixade det galant, nu ska vi bara ut & träna ännu mera så jag blir säkrare & vågar gasa på med lite längre tygel så att Prince inte stannar.

Lägger in film från båda rundorna. Den från 60cm lägger jag in fast det Inte är världens finaste runda med fladdrande händer mm, men vi tog oss över tills det tog stopp. Han stod emot så därför blev det lite knasiga språng, men jag bjuder på den med för att visa skillnaden på rundorna i dag.

Benji har åkt bil för 1:a ggn i sitt liv i dag. Han pep till en gång & somnade sedan :D Han är så tuff & cool så han tar det mesta med ro.

Likes

Comments

Valp 2017, Hoppning, Ridpass

Blev en sväng till Färsta för lite jobb & miljöträning av vattenmatta då den äter svarta hästar ifall ni inte visste det. Jennifer hängde upp mattan baktill på en bom som låg på en liggande sockerbit med en bom framför. Han tvärvägrade så jag fick börja med att skritta mot den & stanna innan han stannade själv, göra om & om igen tills det fungerade, då fick han trava mot, sakta av & skritta & stanna innan han stannade.

Det gick bättre för varje gång & till slut så var vi framme vid bommen utan att han reagerade. Då kom jag mot den i trav, håhåjaja, en pallnint med tvärkast åt häger så hängde jag i den vänstra stigbygeln men höll mig kvar. Jäkla typtag han sysslar med, jag fick prata allvar med honom, man kan inte stanna för ett fjuttigt hinder på 40 cm.
Tog om & då hoppade han utan problem, hoppade några gånger åt varje håll innan vi tog bort mattan så jag kunde galoppera över den låga bommen med jämn & rak galopp före, över & efter. Spikrakt efter bommen & saktade sedan av & gjorde halt.

Ställde upp sockerbiten så jag fick hoppa några gånger åt båda hållen. Nu är jag taggad till tusen inför Pay & Jump i morgon. I dag blev det mycket fokus på att sitta rakt, röven i sadeln, rakt mot & efter hndret
Fick sällskap av M & F på sina fina ponnysar som hade lite mycket egen vilja. :D.
Prince är duschad & klar inför morgondagen.

Håll en tumme att han ska vara snäll med mig så jag kan ta oss runt utan problem.

Benji har gått på speed i dag, shit vad han rejsar omkring, snacka om tuff & levnadsglad valp. I dag fick dom nya naturliga ben, tjurmuskel & älgchips, mycket populära ben :)

Likes

Comments

Prince, Utrustning, Valp 2017

Då min rygg är på bättringsvägen men inte helt ok än så longerade Jennifer Prince så han fick röra på sig lite :)

I dag kom oxå Prince nya pannband, så sjukt snyggt :)

Annars är det full rulle på Benji, har far omkring i överljudsfart tills han tvärslocknar under soffan eller där han råkar var just då :D Han äter bättre nu så det tar sig.

Likes

Comments

Livet / Vardag, Utrustning, Valp 2017

Fy satan vad ont i vänster ryggmuskel jag haft i dag, råkade sträcka mig i går då jag höll på att få 3 bommar över mig & var tvungen att vrida mig knasigt för att stoppa dom. Har haft stora problem att röra mig i dag, har känt mig som agda 104 år.

Vi har iaf fått lite gjort, har hämtat dämpare till transporten, fixat stallet & shoppat en massa saker till Benji :)

Jennifer masserade mig med massageapparaten så nu är jag lite bättre, men inte helt ok.

Vi åkte ut till Njurunda & surrade lite med bästa U & gänget, alltid lika kul att åka dit :)

Har faktiskt fyndat ett superfint dressyrschabrak :)

Nu är filmen från i går här, kände mig inte så stark efter helgens förkylning, men vi gjorde vårt bästa :)

Benjis sköna sovstil

Benjis nya sovstuga

Dagens kap & Minna ville vara med på ett hörn ;)

Likes

Comments

Hoppträning, Livet / Vardag

Äntligen fick vi hämta bilen som var klar & nylackad. Nu hoppas jag den ska klara sig från idioter som sparkar på andras bilar. Jag fick ett spännade samtal i dag från Pajala, det var en intressent på Benji. Så skönt när det känns bra i magen, det här blir perfekt för honom ❤

Jag fick ingen fast plats utan står som reserv i hoppgruppen & i dag var det några som inte kunde vara med så då fick jag chansen. Blir bättre då vi kan vara ute då blir det en grupp till 👍

Superbra övningar fick vi jobba med, mycket rakriktning, hålla sig på mitten & galoppbyte över en låg bom.
Prince var lite seg för en gångs skull så jag behövde spöt för att påminna honom om att man inte ska stanna.

Mitt i allt så lyckades han skaka av sig tränset 😂😂😂

Jag är nöjd med träningen då jag hoppade oxern utan problem & 3 kombination 😊
Nu laddar jag om inför lördagens hoppning & hoppas att Prince är med på det. 

Sträckte en muskel i ryggen då jag bar en bom, så nu är man handikappad oxå :/

Film kommer i morgon, nu ska jag sova

Likes

Comments