View tracker
Allmänt, Veckoplanering, Valp 2017

I dag har vi haft födelsedags firande av Stefan & Jennifer då min bror m familj kom på fika.

Har suttit & funderat på lite av varje nu i kväll, då jag är lite sluten. Jag brukar bli lite låg 2 ggr/år men nu slog det till några månader tidigare 😥
Är det någon som har haft det svårt eller behöver hjälp så brukade jag & Jennifer oftast hjälpa till, men vi har lärt oss den hårda vägen att folk oftast vill ha hjälp men är otrolig otacksamma efteråt.
Det lovas det ena & andra som tack, men vi har inte sett till det än. Jag anser att man Inte ska lova en massa som ändå ska brytas, då är det bättre att bara tacka för hjälpen.
Sedan har vi underbara vänner som man gärna hjälper till då det behövs.
Man ska bara säga ja till det man mår bra av, resten kan vara.

Nu ska jag bara se framåt på min hoppning som går bättre för varje pass & fortsätta träna på mina svagheter. Det är hoppträning i morgon, men då ska Jennifer hoppa Prince.

Veckan som kommer blir så här
Måndag - lugnt pass efter hoppningen
Tisdag - Skoning, vila
Onsdag - Behandling
Torsdag - Vila
Fredag - Vila ev lugn tur
Lördag - Pass i alla gångarter
Söndag - Pay 'n Jump

Benjiro växer så pass att jag plockade bort valplådan, nu har han det mysigt i valphagen med alla gosedjur 😊

Likes

Comments

Prince, Valp 2017, Hoppning, Jennifer rider

I dag har det varit full huggning från fm tills nu. Började i morse med att Jennifer skulle på ett möte kl 10, sen direkt till stallet & fixa det medan Jennifer tog in Prince & gjorde han klar, sen åkte vi in till Färsta.
I dag blev det 3 studs, jag orkade inte bygga fram mer :D Det gick superbra för henne & Prince, hon har inte hoppat honom på ett tag så det var time för det då hon ska träna på Söndag. Plockade av all utrustning på Prince & lät han gå iväg & rulla, han njuter verkligen av det, finns med i slutet på filmen :)

Nu har jag har anmält oss till Pay ´n Jump den 29 på SRK. Jag ska hoppa 70 cm då & Jennifer 80 cm. Jag vill hellre ta mig runt utan problem då det brukar vara lite dekorationer å sånt på banan & det kan han behöva vänjas in på. Är så glad att det är nära & bra nu, nästa Pay ´n Jump jag åker på siktar jag på 80 cm.

Duschade av Prince, sedan iväg & möta upp en tjej på Hööks som köpt GG settet. Hem till stallet så Prince fick äta sin gröt å sen ut i hagen.

Hem för lite vila & valpmys. Nu i kväll så har jag & Jennifer varit & tittat på en stallplats, så nu flyttar vi in nästa Lördag. Jag kommer nära ridhus & får så mycket lättare att träna, men kommer att sakna min fina stallägare P <3 <3

<3 Min snygging i sitt nya fina träns <3

​Nu blir det att försöka lindra värken retsen av kvällen, den är inte nådig nu :( 

Likes

Comments

Jennifer rider, Valp 2017

Prince fick vila i går med, blir så ibland då vädret slår om snabbt & då pajar kroppen ihop. Det gick ingen nöd på honom, han stod & solade med Diamond

I dag skulle Jennifer rida, det gick inte så bra då Prince fick styltor som jag fick ta bort. Han fick iaf trava & galoppera på vägen. Han var skitpigg så hon fick hålla i sig ordentligt. I morgon ska vi åka in till Färsta så han får utlopp för sin energi.

Benji har blivit stadigare & börjat använda bakbenen, så nu går det undan. Han har även fått ett gäng mjukdjur från Ikea

Likes

Comments

Hund, Tankar & funderingar

Efter mycket funderande & klurande så har jag kommit fram till att jag ska försöka hitta en stallplats närmare ett utav ridhusen då jag annars behöver åka iväg 3 dagar i veckan för att kunna hålla igång mig & Prince. Jag trivs där jag står nu, så det är inget som har hänt där, bara det att ha närheten till att träna inomhus är nästan ett måste nu.

I fjol var jag nöjd med att åka iväg & träna 1 ggn/ månaden & hoppa lite hemma, men då jag började träna regelbundet sen i december så märker jag att det ger så mycket mer än att bara hoppa ibland. Nu ska jag ju börja tävla & då blir det ännu viktigare att träna fler dagar i veckan så jag inte backar i utvecklingen.

Annars så har jag bara legat & vilat i dag då orken varit borta. Hämtade upp Jennifer efter jobbet & for ut på Hööksrean, hittade inte ett dugg kul, iofs är det inget jag behöver heller :D

For sedan till stallet & fixade. Då det småduggade lite så fick Prince lite gos i hagen & på sig ett täcke då han var lite kallt & blöt. Han stod som ett ljus, så han förstod nog att det skulle värma eller nått :)


Likes

Comments

Prince, Valp 2017

Min kropp håller tametusan på att ta kål på mig :( Lederna är inte sammartbetsvillig alls, jag tappar saker, kan inte vinkla handlederna, är så less på detta skov som inte vill ge med sig. Är rosslig å svag i övrigt & fryser som bara den. Men djuren behöver sitt iaf, så Prince har fått en massagedag igen, det är behövligt efter all is & knaggliga hagar. Ska ta & boka in en behandling så han får lös allt på djupet då vi hoppar mer regelbundet nu & bygger nya muskler :) Minna var stallhund i dag & parkerade på balen för att inte frysa.

Har myst med valpen som är helt gudomligt mysig. Han får det fina namnet Lunnetassens Benjiro. Benjiro betyder - Peaceful, enjoy peace. Så nu är han officielt döpt :)


Likes

Comments

Allmänt, Prince, Valp 2017

Fy vad jag hatar baciller, nu har jag blivit risig igen. När ska jag få vara frisk o pigg?

Iaf så longerade Jennifer Prince i dag, då ingen av oss var så pigg. Prince fick lite massage innan longeringen, det fanns lite ömma punkter, inte så konstigt med detta väder & underlag.

Valpen har nu öppnat båda ögonen & växer ännu fortare nu. Han är så mysig att gosa med.

Likes

Comments

Valp 2017, Bilder

Iaf för Prince 😊 Jag & Jennifer tog & packade in lite hö så jag har inne. Minna var med & busade på som vanligt i höet 🙃

Annars har det varit en lugn dag med lite funderingar på vilka tävlingar som är aktuell för mig å Prince i år 🐎💞

Det är synd att inte fler klubbar har starter från 80 cm, utan mest från 90, men man vet aldrig vart detta kan sluta då det kändes plättlätt i går med 85 cm & då hade jag lätt kunnat höja lite till men då vi inte byggt för så mycket högre så gav vi oss där.

Jag vet att mina ben är min svaghet, glömmer lixom bort att hålla om & då backar Prince av direkt. Så det gäller att trycka ner röven i sadeln, hålla om, driva & inte tveka, då går det superbra.

Jennifer ska ev hoppa Prince på nästa träning då hon oxå ska tävla honom lite ❤❤

Valpen äter o växer som bara den, nu har han öppnat ena ögat lite & fått en massa gos av oss. Man kan inte lya bli honom få han är så mysig ❤

Vår nya säng som Minna testade på direkten

Bildbomb på valpen

Likes

Comments

Utrustning, Film, Hoppning

Vaknade före klockan i dag, så skönt :) Åkte till stallet strax efter 9, mockade & börja blöta upp pellets, det blev 8 säckar till boxen, så nu har han en ljus o fin box igen. Tog in & fixade Prince, så lätt att göra iordning då han är klippt. Lasta & for iväg till Kungsnäs för lite hoppning med Sophie. Prince var taggad som vanligt & hade svårt att skritta lugnt, han ville bara framåt.
Vi hoppade en 5 1/2, vi börjad på 70-75 & slutade på 85/90 cm. Byggde sedan en oxer av räcket som låg på 75, det räckte för Prince tog i från svanstippen & stampade av rejält, bara att försöka hänga kvar :) Jag är så nöjd med min & Prince hoppning i dag, det börjar äntligen kännas lite lättare att hoppa, så nu är jag ännu mer taggad :)

Tog & kollade igenom alla schabraken, jag hade inte så många som jag trodde, så det måste betyda att jag får köpa några fler? :)

Här är hoppschabraken

Dressyrschabraken

Mina huvor

Likes

Comments

Allmänt, Utrustning, Valp 2017, Dressyrpass

På väg till stallet i morse höll det på att bli en krock framför mig då den ena bilisten prejade bilen i ytterfilen, den klarade sig med minimal plats.

​​Jag svänger upp på Sidsjövägen, har transporten på, då kommer det en större Pickup utsladdandes typ 2 m framför mig, bara att pallnita å släpet kommer vikandes. Han ska vara jävligt glad att transporten var tom då, annars har Prince suttit i taket/ legat upp å ner. Bilisten fortsätter sladda över vägbanorna som en idiot innan han viker ner. Hade jag hunnit ta regnr så hade jag ringt polisen, det är inte kul att få ut en sån framför bilen.

Kom lagomt till stallet då det var nyplogad väg, skönt att slippa modden, för där hade det kommit 15-20 cm.
Mockade, tog in Prince, lasta & åkte till Färsta för ett dressyrpass med U. Fick inte till längden på stiglädren då dom var för korta, så det blev ett pass utan stigbyglar.

Jag är fruktansvärt sned i kroppen & det visar sig bl.a genom att​
- Jag tittar mer ner åt vänster i vänster varv än åt höger i höger varv.
- Jag är starkare i vänster ben, höger dippar foten lite som den vill.
- I vänster varv kunde jag släppa vänster hand när jag galopperade & då gick Prince.superbra. Blir lite stum i vänster arm annars, mer att jobba på.
- I höger varv var jag tvungen att hålla i med båda händerna för att han inte skulle dra utåt
Jag måste boka in mig på en justering så fort det bara går.

Överlag var det ett kanonpass med sitsträning i alla gångarter, lyckades t.o.m. sitta ner några steg i traven :D Jag avslutade passet med förvänd galopp i båda varven. Ett kanonbra pass som det ska slipas vidare på.

Angående de för korta lädren, det var Jennifers 60 cm som satt på, inte mina 70 cm :D
Nåväl, det blev ju ett bra pass iaf :)
En nöjd kille som fick komma in i sin box & äta gröt efteråt.

Valpen växer så det knakar, han är redan 12 dagar, shit vad det går fort. Nått annat som går fort är hur ungarna växer! I morgon blir Stefan 16 år!! Tyckte det var nyss han började 1:an, nu börjar han gymnasiet till hösten.

Jag har nu klurat & filurat på olika träns till Prince då han inte gärna vill ha tryck i nacken. Jag har tittat på StÜbben Freedom, men jag tror inte det passar Prince så det hoppar jag över. Antarés funkar suveränt & är i så sjukt bra läderkvalitet så jag kommer att köra på 1 till av det + det Fenton FairField tränset från Hööks som jag har kvar p.g.a hyfsat nackstycke. Jag sålde nosgrimman till det tränset då den bara gled snett på nosryggen hela tiden. Så nu ska jag bara plocka hem schabraken & filura om det är något som ska byta ägare :) Nu ska jag börja spara till nya Veredus benskydd då dom han har börjar bli trött. Jag köpte dom begagnade & dom har hållit i 4 1/2, men nu börjar dom ge upp.
Less is more <3

Antingen Veredus Carbon Gel Vento

Vento är det första skyddet med dubbel ventilation och har testats noggrant av bla Marcus Ehning. Hemligheten ligger i de olika lagren av material inuti skyddet: det innersta lagret, som har kontakt med hästens ben är tillverkat i tvåvägsstretch för maximal komfort. Mellanlagret är i Aerox, microperfererad neopren. De mikroskopiska hålen är designade för att släppa igenom värmen från benet.
Det yttersta lagret är ett särskilt 3Dmaterial av mesh, detta material underlättar för den varma luften att röra sig uppåt.

Det stötdämpande skalet har ventilationshål nedtill där sval luft sugs in och ytterligare hål upptill där den varma luften trycks ut. Carbon Vento kombinerar skyddet från kolfiber och stötdämpande gel med fördelarna från den dubbla ventilationen.

Värmen från hästens ben passerar genom det innersta och mellersta lagret och fördelas i 3D- meshen. Sval luft sugs in genom det nedre ventilationshålet tack vare hästens rörelser och trycker värmen som samlats i 3D-lagret, uppåt och ut genom det övre ventilationshålet


Skalet är anatomiskt utformat för att ge maximal frihet för kota och knä. Formen ger maximal bekvämlighet och passar perfekt över hästens senor

X-skalet är täckt av kolfiber vilket är ett extremt tåligt, skyddande, lätt och stötdämpande material. Över kolfiberskalet ligger en 3 mm gelhinna som är stötdämpande och ger en hög bekvämlighet.

Eller Veredus Grand Slam Carbon Gel

För att uppmärksamma Veredus teamryttare Scott Brash, som vann Rolex Grand Slam, så har Veredus tagit fram en specialupplaga av sitt populära Carbon Gel-skydd! Ett högteknologiskt skydd med snygga guldfärgade detaljer!

- Skalet är anatomiskt utformat för att ge maximal frihet för kota och knä. Formen ger maximal bekvämlighet och passar perfekt över hästens senor
- Skalet är sammansatt av två separata delar, med olika tjockhet och böjbarhet. Huvudskalet är samansatt av semi-hård polyuretan och det bakre X-formade skalet är hårt polyuretan.
- X-skalet är täckt av kolfiber vilket är ett extremt tåligt, skyddande, lätt och stötdämpande material. Över kolfiberskalet ligger en 3mm nitrexgel-hinna, vilket är stötdämpande och ger hög bekvämlighet.
- Ett tunt lager kolfiber med gel överdrag är inlagt i området runt kotan, eftersom det området i större utsträckning är utsatt för slag och strykningar.
- Insida i neopren.
- Två elastiska remmar med knappknäppning ger perfekt stängning och förhindrar överbelastning på grund av för hårt åtdragna remmar. Det gör även att skydden är lätta att ta av och sätta på.

Likes

Comments