View tracker
Hovar - Skoning

En dag som de flesta stressar ihjäl sig för, men inte här. Här tar vi det som det kommer, är bara lite mat som ska göras, annars är det lugna gatan 😊

Prince har fått fina hovar i dag av bästa hovisen Adine 😍 Nu har han fått flappsulor fram för att se om hans hovar blir bättre samt att han ska slippa trampa av sig dom.

 Är så tacksam att jag har henne då Prince fått så fina hovar som han har nu. Med tanke på hur hans hovar såg ut då han kom till Sverige & många som försökt få till dom utan vidare resultat, en massa tappskor & trasiga hovar som resultat. 

Han fick stå med spiktäcket i dag med & han reagerade inte speciellt mycket fast han är rakad.

Då både jag & Jennifer var trötta så åkte vi hem då han var färdig.

Fina ❤️ fick vara utan täcke då det var så fint väder 😊

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker
Allmänt, Prince

Upp 7 i morse & åkte till stallet, släppte ut Diamond, lasta Prince som var lite fundersam varför han inte skulle ut i hagen. Åkte in till Färsta & släppte han för lite energitömning & löslongering. Så nu är han rastad med några bakutare :)
Tillbaka & fixa stallet, hem, frukost & somnade :) Är sjukt slut i kroppen så det blir en tidig kväll då vi ska upp tidigt i morgon då Prince ska skos.
Blev inte så bra bilder

Likes

Comments

View tracker
Livet / Vardag, Utrustning

I dag har vi provat lite fler bett som jag hade hemma, bl.a ett tjockare, ihåligt 2-delat, 12,5cm som vårt varmblod hade, det gick han faktiskt bra på, så det ska vi testa att hoppa med oxå. Nästa bett var ett 3-delat sötmalm, det blev han stretigare på & inte alls kul. Sista bettet ut var Rewirs Baucherbett & det fungerade med, så nu har vi lite att hoppa med.

I alla fall så är Prince sjukt pigg & drog av en rejäl bakutare så Jennifer höll på att få en måntur, hon red i padden så det var tur hon satt kvar. Då bestämde vi att vi ska åka in & släppa Prince i ridhuset tidigt i morgonbitti så han får bralla ur sig rejält. Han brukar få bralla lös nån gång i månaden, men då paddocken är frusen så går det inte å bra & nu har det varit hårt i backen & inte så mycket gasa efter vägarna.

Hem & fixa & sedan iväg på Trolldansarnas julfest. Var god mat & bra sällskap. Tyvärr så råkade jag trampa snett & stuka foten, så det blev tidig hemfärd

Likes

Comments

Utrustning, Prince, Valpar 2016/17

Det har varit 2 lugna dagar nu. Var & köpte ett remontträns på Hööks i går då dom har 20% på träns, grimmor & schabrak.
Sedan så testade Jennifer att rida på lite nya bett på Prince, då vi är lite fundersam på vad han behöver för bett för att trivas bäst, 2-delat går helt bort då han går emot & blir tjurig. Så det ska vara 3-delat men i vilken variant, det finns ju en uppsjö av dom?
Så i går fick han gå ett lättare pass i sommarhagen då vi testade att ha en annan padd till hoppsadeln & den låg faktiskt perfekt :D

Jörgen kom hem lagomt till att Svartsjön började, så det blev tv resten av kvällen.

I dag fick han en vilodag, det kan vara skönt ibland. Vi har oxå tagit det lugnt i dag, jag är supertrött. Har kännt lite på Akiras mage i dag & jag är nästan 100 på att jag kände en liten kroppsdel. Hon går in i vecka 5 i helgen, så det kommer säkerligen att börja synas mer framöver :)

Likes

Comments

Fräs the cat, Hoppning, Utrustning

Dagens plan var att åka iväg & hoppa på fm, men då vissa var trött i morse så kom vi iväg lite senare. Jag mockade, fixade mat & packade medans Jennifer gjorde iordning Prince, så vi åkte från stallet strax före 13.

Jag byggde fram 3 studs med 3 m mellanrum, hon fick börja galoppera över dom liggande sockerbitarna, sedan höjde jag upp bommarna i olika höjder innan jag byggde upp ett räcke efter bommarna. Båda skötte sig kanonbra, bara Prince som blev lite framtung & struntade i bettet.
Han fick en skön dusch efteråt & munnen renspolad på samma gång.

Hem & fixa hundarna & sedan iväg & lånade 2 bett som vi ska testa i morgon. Köpte ett nytt träns & kommer hem o har då fått mail om 20% rabatt på träns i morgon. Så jädra trist.
Har kokat ihop en 4-dubbel sats 5-minuterskola till sonen, så nu klarar han sig ett par dagar :D
Har klippt klor på Akira & Fräs, Minna ligger & trycker under soffan, vill inte alls klippa klorna :)


Likes

Comments

Livet / Vardag, Ridpass

Äntligen har träningsvärken släppt lite, så nu är det dax att skaffa ny :)
Har lite funderingar på lite olika bett jag ska testa på Prince nu då han blivit så pigg & lite dålig på att lyssna nu.

Iaf så blev det en härlig ridtur med Pia i dag, blev en sväng i skogen & en bit på vägen till Blåberget. Det var väldans blött i skogen både på marken & dropp från träden, så man får gå lite omvägar. Prince är så framåt & pigg nu, vet inte vad som hänt? 

I morgon fm drar vi in till Färsta & hoppar lite, Jennifer har hittat en övning som vi ska prova, ska bli spännande att se hur det går.

Kvällen tillbringas framför datorn & tv´n med gubben o djuren.

Undra om det är så här jag hamnar efter hoppningen i morrn? :)

Likes

Comments

Prince

Började med snö i morse & snöblandat elände nu på em, när ska vi få vinter då? :(
Jag vill ha snö så det går att rida på i lite tempo, som det är nu måste jag åka in till ridhus 2 ggr i veckan för att kunna hålla igång Prince ordentligt. I dag blev det longering i sommarhagen av Jennifer. Prince är så sjukt pigg så jag vet inte vad han råkat ut för. Så nu måste jag lära mig hantera den energin oxå, för lite läskigt är det allt då han gått från lugn & trygg pålle till en räserfräs.

Var ut en sväng på Birsta med båda barnen där vi rejsade igenom Ikea & busade på :P

Kvällen tillbringas framför tv´n

Tänk att det är 4 år & 4 mån sedan Prince kom till Sverige

När jag rakade Prince i fjol så växte det inte ut ny päls förens i mars/ april, han såg nyrakad ut hela vintern. Nu har han redan fått fram blank fin päls & det är bara 2 veckor sen han blev rakad,  så det blir nog till att raka herrn iaf 1 gång till i vinter. 

Likes

Comments

Ridpass

Sov hela fm i dag, har en härlig träningsvärk i varenda muskel efter gårdagens hoppträning, dom övningarna tog bra 😊

I dag red Jennifer Prince i sommarhagen, enda stället det inte är isbana på. Han var lika taggad som i går så hon fick känna på det oxå. Hon körde lite galoppintervaller & lite annat så han fick jobba bort lite energi.

Annars så har 1:a Advent passerat lugnt o stilla

Busade till det lite med min stallmössa på Prince 😊​

Likes

Comments

Hoppning, Träning

Som sagt, hoppträning på G för Monia.H
​I dag var det en trixig bana med många svängar & fokus på samlad häst. Jag är supernöjd med dagens träning även om den började lite busigt då Prince skuttade som en kalv på grönbetet. Fick ta av mig sporrarna, då gick det bra ett varv, sen åkte dom på igen. Vad lärde jag mig av det, jo, inte toppa med kraftfoder för då kokar "herrn" över :D

​Vi började hoppa 2 räcken, 3 galoppbommar, snäv sväng till räcke, räcke, oxer, 3 studs + räcke, snäv sväng till oxer & avslutade med ett räcke. Jag har fått jobba på bra, likaså Prince. Började hoppa på 70-75, sedan testade jag att hoppa 80-85 & det gick superbra. Är så sjukt nöjd att få möjligheten att träna för Monia <3 

Nu laddar vi om inför höstens sista träning i dec + Pay & Jump i Härnösand den 18/12

Avslutade kvällen med bebismys med lilla Jack & Sophie <3 Jennifer är given barnvakt ;)

Likes

Comments

Livet / Vardag, Fräs the cat

Åkte med Jennifer & longerade Prince i regnet. Plockade fram det som ska med i morgon på träningen & smorde in träns & sadeln.

Hem, plocka upp sonen & så åkte vi ut till Birsta på Black Friday.... Jag förstår hur det uppkommit då folk är som gamar i butikerna, iofs inte lika farligt som i USA, men ändå.
Dom som känner mig vet att jag inte klarar av stora folkmassor & shopping då jag får lättare panik, tappar fokus på det som ska göra, får noll tålamod & jag kan inte fokusera på vad nån säger.
Nu är det värsta över & vissa julklappar är inköpta, resten tar jag på nätet 😊

Nu är klapparna inslagna & jag är skit trött i huvud & kroppen. Har fotat & lagt upp hästsaker som ska säljas på f-b.

Nu lockar sängen så jag kommer upp i morrn 😊

Trevlig helg till er 💞

Fräs har lärt sig att hoppa upp på diskbänken i dag

Likes

Comments