Skador/ sår, Hoppning

Prince var lite loj & var svår att få motiverad till arbete, men jag började värma upp i trav med 3 bommar på 9 m där jag gjorde en volt åt varannat håll, när det satt så tog jag dom i galopp. Lite jobbigare men vi fick till det med. Jennifer körde samma övning med Olivia. Testade galoppiruetter, 2 i varje varv, vilken känsla när man känner hur bakdelen jobbar & blir starkare & starkare för varje pass :D

Började sedan hoppa fram på en låg oxer & avslutade på 75 cm då jag inte ville hoppa högre då Prince var lite loj.
satt av & parkerade i en stol med Prince framför mig då Jennifer & Liv hade lite lektion på Olivia.

Snipp snapp så tvärkastades världen & jag låg på backen med världens värk på utsidan höger lår. Ingen vet vad som hände, jag vände mig ifrån han i 20 sek & Prince lyckades backa & fastna i stolen på något skumt sätt så jag for i backen men en stjärnsmäll & nu har jag en rejäl lårkaka på benet i alla dess färger.

Prince & Olivia fick sova inne & ska göra det några nätter för att pigga på sig. Nu ska Prince vila några dagar för att se om han blir piggare.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Prince, Livet / Vardag

I dag blev det inte mycket gjort då regnet kom mer eller mindre hela dan. Vi hann med lite ärenden innan vi åkte till stallet.

Kollade Prince & gav han mat i hagen.
Blev middag på grillen & sedan åkte vi till hovis & kollade på en vagn till Prince. Så den ska vi hämta om några dagar 😊🐎

Likes

Comments

Ridpass, Allmänt

Vaknade 5.45 & kunde inte somna om, så jag klev upp åt frukost & iväg till stallet. Tog in Prince så han fick lite vila då han låg & sov när jag kom upp till hagen ❤️🐎
Hann göra lite stallpyssel innan vi red iväg till paddocken. Idag tog jag dressyrsadeln & äppelbettet med parerstängerna för att testa hur han fungerade på det.

Värmde upp ordentligt innan jag började rida på en större volt i trav & galopp. Jag säger bara - shit vad vi jobbat ihop oss ännu mer nu, fick till superfina galoppiruetter i lugn & samlad galopp, stora men ändå på G 😊 Han funkade hyfsat på bettet, men jag ska testa de andra igen.

Prince & Olivia fick stå inne då båda var väldigt trötta, jag åkte & kollade när en annan red i paddocken, sedan hem.

Plocka upp Jennifer på tåget & ut till stallet för lite körning av ponny då han tagit sig in i foderboxen & klämt i sig en hel del. Han fick gå ett pass så han inte skulle bli dålig i magen. Släppte ut Prince igen med täcke ifall det ska regna mera.

Mina fötter värker så fruktansvärt, måste hitta sulor som kan hjälpa mig i morgon,

Nu är jag så sjukt trött & ska sova

Likes

Comments

Prince, Säljes

Med temp på 10-12 grader & regn 💦

Vi åkte ut till stallet vid 11 tiden, då Jörgen skulle ta hem bilen. Men han körde trimmern lite till innan han for.

Jag tog in Prince så han fick stå med spiktäcket 1 timme, det var behövligt då han gått rätt mycket ett tag nu. Sedan fick han gå in & äta då jag
mockade hagen & fyllde på hö.

Hem & slappa lite till & lägga ut lite saker som ska säljas.

3-delat Easy-Control bett från Stübben 11,5
550:-
Pris inkl spårbar frakt, endast provat & det var för kort

3-delat bett som ger ryttaren extra kontroll på hoppbanan eller till vardags!
Ett vanligt problem är att hästar blir för starka på t.ex. hoppbanan och ryttaren måste växla till ett starkare bett som i sin tur gör att hästen tappar bjudning. Stübben har med detta i åtanke tagit fram ett bett som kombinerar möjligheten att få extra kontroll samt att hästen bibehåller sin bjudning!

Så länge hästen går avspänt för ryttarens hjälper ligger bettet mjukt och behagligt i munnen och bidrar till hästens lösgjordhet. Om hästen däremot inte lyssnar utan istället drar så låser sig bettet som ett rakt bett, vilket gör att hästen motiveras att söka sig tillbaka till det mildare läget.

Detta bettet passar även utmärkt i det vardagliga arbetet då det är ett mildare bett som är ergonomiskt utformat och trivsamt för hästen.

Likes

Comments

Ridpass

Har sovit skitilla i natt & har haft hemska mardrömmar om allt ifrån dop, lastbilar till knasig hoppbanor så jag vaknade lagomt svampig i skallen strax före 10. Det är så sjukt när man kommer ihåg allt man drömt om så tydligt.

Åt lite & drog ut till stallet vid 12-tiden, fixade med vatten, mockade hagen & tog in Prince så han fick vila ifrån värmen.
Jag & Susanne drog iväg på en härlig tur till klätterbacken & sedan blev det 2 varv på rundbanan med lite gas innan vi gick in för mer vila :)
Prince är som vanligt igen då han bara får lite havre med sina tillskott, inte rädd för något eller ofokuserad som han var då jag hade ett foder med alldeles för hög energi som gjorde att han blev spooky för allt.

Jörgen kom ut & swischade av långgräset utanför stallet som hästarna fick äta inne av + att Prince fick ut en stor hög i hagen.

Sedan var det förberedelse inför grillningen då vi firade Midsommar i Nedergård med härliga & trevliga personer.Nu har vi landat hemma i soffan, proppmätt & nöjda


Likes

Comments

Allmänt, Hoppning

Vilken otrolig dag vi haft. Vi skulle ut & rida, men fick vänta ett tag då det kom regnskur på regnskur, istället så skruvade vi upp lite krokar, upp med 2 hyllor i foderboxen & pysslade med hästarna.
Vi red till paddocken & jag plockade fram 3 bommar med 9 meter mellan. Jag började trava över dom tills det kändes bra & bytte sedan varv. Prince/ jag har svårare för volter åt vänster så det måste jag träna vidare på.

Gick sedan över i galopp & fick till superfina volter men dom kom tyvärr inte på film :(

Jennifer la upp en låg oxer på 40 cm & avlutade på 60 cm, bara för att få till rätta känslan över hindret. Vi ställde in en sockerbit i Oxern bara för att fylla ut den. Jag hoppade åt båda hållen & när jag var klar så ville jag höja, men avslutade då jag fick sånt bra flyt över hindret. Jag var så glad & nöjd med min & Prince hoppning i dag.

Jag är så otroligt glad & tacksam över att få ha Monia Häggkvist som tränare, hon löser det mesta & får en att våga utmana sig lite till då man är så trygg i hennes händer så att man bara kör på.

När vi kom hem så tog vi ett galoppvarv åt båda hållen så hästarna fick sträcka ut i spöregnet *s*

Jennifer har friserat Donne & Olivia så ny är dom så tjusiga, Olivia fick ett bad med linimentschampo så hon var iaf ren tills hon kom ut i hagen. Prince är oxå nyfriserad då jag fastnade i hans man då jag hoppadeLikes

Comments

Hoppträning, Allmänt, Film

Blev inget inlägg i går då jag åkte på världens jävligaste migränanfall, det var länge sedan det gjorde så djävulskt ont, klarade knappt av att höra mig själv andas, då är det illa :(

Vaknade & var ff trött, åkte & fixade Prince o åkte till SRK för dag 2 av hoppträning.
Tack & lov så var det molnigt men lika varmt som i Lördags. Vi började värma upp hästarna i alla gångarter & sedan körde vi igång. Vi började att galoppera på en volt med 2 bommar för att få till samling & flyt i båda varven, sedan hoppade vi fram på ett räcke dör Monia höjde allt eftersom. Jag kollade av hur högt jag precis hoppat, då låg det på 90, tänkte ge mig där, men det kändes så bra så vi provade att hoppade det på 1 m med, sedan fick det vara bra :) Det var en väldigt skön känsla att 90 cm kändes så lätt & 1 m inte var så läskigt utan mest kul :D

Nu har vi löst kruxet med att Prince stannar på Oxrar. Många har tänkt till & funderat, men i går kom dom på vad det var. För varje steg Prince blir starkare så är det något annat som man får backa på & så är det nu då Prince har fått en otroligt stark bakdel & galopp. Förut gick det bra att jag lutade mig lite framåt innan hindren då han hoppade oavsett, men nu då han stärkt sig så måste jag sitta upp rejält rakt för att han ska hoppa. Alltid nya saker att lära in, men jag är så tacksam för att Monia finns för en & löser de problem som uppstår på vägen.

Det var en sjutusan så klurig bana att lära sig iaf, det var 8 hinder som stod, 4 st bredvid varandra på 2 rader så man hoppade fram & tillbaka mellan raderna, det blev 16 språng, så det var lite att bita i :)

Är så nöjd med helgens träning & längtar till nästa. Jag har fått så mycket nytt att jobba vidare på & det ska sitta som et smäck nästa gång, b.la samla upp innan varje hinder, sitta upprätt, träna mycket på låga Oxrar så vi blir säkrare & tar oss över utan problem.


Likes

Comments