View tracker

...... människor som jag känner är min äldste son, han kan konsten å både chocka å bjuda på hela sig. På FB dyker de upp minnen sedan många långa år tillbaka .... å de här kom i dag.

Rickard gick gymnasiet i 3 år uppe i Sollefteå med inriktning jakt å fiske,de innebar att han bodde där uppe å var endast hemma nån helg då och då. Under dessa år började Johanna i högstadiet där både hennes klass och bekantskapskrets vart ny, många av hennes kompisar hade aldrig träffat hennes äldsta bror. Men de kan jag säga.... de fick dom me buller å bång!

Här hemma har vi öppen planlösning så kök och tv-rum är allt i ett lixom, efter ena väggen är toan å utanför den står en limträbalk .... typ en pelare som håller upp taket som höll på rasa in då Herr-G å jag såga bort ena väggen på fyllan så kåken höll på rasa ( de är en annan historia).


Jaaaa som bilden är tagen satt tjejerna å vid köksbordet satt jag,Herr-G och Albin å åt

Rickard kommer upp från källarn endast iklädd en handduk för att ducha, han ser Johanna samt hennes 4 nya kompisar sittandes i soffan,han nickar å hejar artigt,men Rickard ser ju även sin chans att få till en sjuk grej 😂

Han går in i badrummet, nån av tjejerna frågar Johanna lite tyst å försynt

Vem vare där? Johanna svarar att de är hennes äldre bror som studerar på annan ort men är hemma i helgen.

Hon hinner bara säga de sista i meningen då badrumsdörren åker upp å ut kliver Rickard spritt språngande naken iklädd Albins snorkel å cyklop. Han lutar sig mot limträbalken vickar lite på höften så pass att picken kommer i gungning å säger med en ful farbrors röst

- Tjena tjejer.... vill ni följa me ner i källarn å klappa kattungarna mina, åsså slicka han sig runt mun...

Herr-G tappade besticken så de klirra i talriken , Johanna å hennes kompisar skrek å jag skratta så syret tog slut på hela övervåningen. Herr-G löste situationen med att säga till sin son med låg å allvarl ton

-Rickard!!!!!! Gå in på badrummet å ägna dig åt de du skulle!!!!!

När hysterin kring blottningen lagt sig å syren fyllts på uppe på övervåningen säger Albin

- Meeeen va... har Rickard kattungar i källarn..😂😂😂😂 ... då tog syret slut igen! Här kommer en bild... håll till godo!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hallåj!
Under dom veckor jag varit sjukskriven har jag träffat många nya människor runt om här i Timrå. Bland annat föräldrar till med barn/ ungdomar med NPF, dom har/ är väldigt frustrerade över sin situation då dom stångar huvudet blodigt för att få både vardag och skola att fungera. Jag har haft turen att få sitta på båda sidor skrivbordet, alltså både som förälder och pedagog. Jag blir så lessen då en väldigt
hög procent av dom jag träffat har blivit hemmasittare pågrund av sitt handikapp, som dessutom inte syns, ett utanförskap som heter duga :(

Jag vet att de går att fixa till med konster och knep, för de har jag gjort både privat och på jobbet. De är inte lätt de ska gudarna veta, men bara nån öppnar en dörr till ett inte allt för vanligt tänk så gåre oftast sakta men säkert framåt för familjen :) Jag har lovat att träffa några av mina nya bekantskaper för att delge av just mina erfarenheter, å då tänkte jag att dom som vill får ju komma. Jag tänkte på ett humoristiskt allvarligt sätt berätta om vissa episoder som jag har varit med om å hur jag tänkt,klurat ut och testat olika konstiga strategier för att nå de mål som var tänkt.

Som dom kanske flesta vet ska jag in i en cellgiftsbehandling runt årsskiftet å vet inte riktigt hur jag kommer att reagera på den. Därför har jag satt datumet lite snabbt typ onsdag 14/12 :) Ni får anmäla er på FB med ett messenger till mig så talar jag om tid och plats :)

Alla är ju välkommen ...... som jag skrev Kunskap ger frihet 👍💪❤️

Likes

Comments

View tracker

Hallåj!
Nu vare ett tag sedan jag kika in här på bloggen men fick i skrivandes stund lite tid över.

Den episod jag nu ska delge er hände i dag på förmiddagen, de är väl inget jag är stolt över utan snarare tvärt om kanske,tror de är därför jag knackar ner dessa rader.

Joo förstår ni i oktober månad fick jag diagnosen bröstcancer vilket i sig är ett väldigt laddat ord, men de är inge synd om mig utifrån att jag har fantastiska vänner, den absolut bästa familj och en sjukvård som är lika vass som en kåt apas pisstråle gällande både kompetens,bemötande och effektivitet. Men trots de så är jag ju inte lika på topp just nu under behandlingen som jag är i vanliga fall, jaaa förutom kraften min då den krävs de nog en hel del till för att stänga.

Jag hade frågat dottern å mågen min om jag kunde få låna barnbarnet Belle 10 månader ett dygn å roa mig med, jag är ju opererad förra måndagen å har inte kunnat lyfta varken armen eller tungt,men i går kändes de ok å svaret vart ja från föräldrarna. Sååå i går mitt på dagen kom Belle å vi roade oss med pulkåkning, promenader å tömma ut alla leksaker ut korgen. I morse klev vi upp å fortsatte kasta omkring alla leksaker plus några husgeråd hon gav sig tusan på att hon skulle ha. När frullen var svald tog vi vagnen och gick på ICA för att köpa cigg och fågelfrö, Belle somnade ganska snart då de guppa nå djävulskt pågrund utav den 4 hjulspunka jag råka fått för ett tag sedan.

Jaaa de vart en röd liten foderstuga oxå :)

Påvägen hem kände jag mig riktigt nöjd å glad trots omständigheterna å de var ett tag sedan. Jag stannade efter gångvägen å tände en mentol cigg samtidigt som jag med blicken följde ett spår i snön som förmodligen ett rådjur gjort. Ciggen smakade gudomligt då de var ett bra tag sedan jag hade rökt, är man mormor hinner man inte med att gå ut då barnbarnet far som en projektil mellan hundar, soffor, hundskålar,kablar å alla dessa leksaker. Jaaa ni fatta va... jag mådde gott å var glad å nöjd. .......... Å de va då han kom!!!!!!

Jag är ganska bra på att " prata med bönder på bönders språk,samt tala till de lärde på latin" men nu gick de över styr igen.
-Står du här och röker med en barnvagn, gastade en mansröst bakom mig.
Jag vände mig om för att se vem de var. En helt okänd man i 65-70 års åldern stod bakom mig.
-Jaaa man får ju passa på medan man är utomhus å jänta sover, sa jag artigt å nickade ner mot vagnen.
-Men HUR kan du göra de, väste mannen.
Nu kände jag att de tände till i hövve på mig å gubben hade satt sin sista pärjävel.
-Så här, sa jag å drog ett kraftigt halsbloss ... åsså blåste jag ut samtidigt som jag tittade på gubben.
Gubben vart snäppet ännu argare.
-De värsta jag vet är när man röker å har småbarn jag mår illa av att se sånt, de är rent ut sagt förjävligt!!!! .... väste gubben så salivet nästan skvatt.
-Vet du va........du ska va jävligt glad att inta jag går utan byxor me fitta dinglande mellan snövallarna här på gångvägen, jag har gigantiskt stora,långa å grova blygdläppar som luktar ofantligt illa då jag har använt dom till både ditt å datt,sa jag å tog demonstrativt ett bloss till från ciggen.
Gubben tog ett steg bak å stelnade till, jag kasta fimpen på backen å tröck till lätt med tån. Sedan lade jag bägge händerna på barnvagns handtaget för att visa att diskussionen var över. Gubben sa inte ett ljud utan skenade iväg före mig på gångvägen ..... å jag tänkte Ååå nej inte nu igen Annika.

Men vem är egentligen han?... som kan ge sig på mig i en av dom få stunder jag känner glädje å tacksamhet under min sjukdomsperiod. Näää hörrni där ute, vi måste göra som Tommy i Pippi Långstrump .... tänka ett varv till! ..Hur skulle han kunna veta hur jag har de, Näää klart som korvspad kan han inte de, just därför kanske vi ska hålla tillbaka vad vi tycker å tänker när vi ser /möter människor vi inte vet nått om å som vi hakar upp oss på,vi får tänka till!

Nu ska jag packa ner bössa å långkallingar för att få njuta mitt ute i Jämtlands djupa skogar på ett älgpass å en kopp rivigt kaffe

// kram på er å trevlig helg!

Likes

Comments

Så känner jag för Sundsvallsbron som invigdes med pompa å ståt, människor som skapade ett gigantiskt långt tåg där dom promenerade över mästerverket med facklor i sina händer dragandes på skrikande barn i barnvagnar en kall å blåsig vinter kväll.Kungen tog sig tid att säga några väl valda ord om denna så estetiskt fina bro som skulle vara ett ett stort steg emot ett miljötänk då Sundsvalls stad skulle slippa dom långa köerna av bilister påväg söder ut.

Jag bor i Sörberge å arbetar i Kvissleby å såg verkligen fram emot bron som skulle göra min restid ca 20 min kortare. Under tiden bron byggdes å jag satt i bilköer upp till 45 min både påväg till å från arbetet tänkte jag ofta " De är de värt, för den dan bron öppnar kommer de att gå undan"..... tänk så fel jag hade.

När den första halkan kom stängdes bron då de var alldeles för stor risk för bilister att råka ut för en halkolycka, den har sedan tidigt i våras endast haft ett körfält pg av renovering av bron. I dag rann bägaren över för mig då jag i morse fick sitta i bilkö över bron och på väg hem kunde jag inte svänga av till Skönsberg då dom renovera den delen av bron i em. Å för de ska jag dessutom betala broavgiften på 9 kr enkel tur, för en trasig bro som inte fungerar som de är tänkt. Jag brukar inte i vanliga fall betala för trasiga saker, tro hur jag skulle reagera om jag lämnade in min bil på lagning å löste ut den för 30000 å den bara gick 30 km/h.... ja inte skulle jag sitta tyst å gnugga runt arsele i den farten med ett leende på läpparna..... nä nu har jag åkt för sista gången över den där brojäveln, nu blir de genom stan gratis på samma tid.

De enda jag kan se possessivt med bron är att de skapar fantastiskt många arbetstillfällen efter invigningen!

Likes

Comments

Jo de vill sig inte bättre än att 3 av 3 tikar ska in i löpet nu i dagarna, elle jaa Slug Majvor är redan i höglöpet å Stor Torbjörn är döööö kär.

Vi valde därför att göra en kemisk kastrering för ca 3 veckor sedan, man sätter in ett chipp i nacken på Tobba för att förhoppningsvis dämpa pilskheten hos han, om jag säger som så..... nått måste ha gått snett. Han är värre än vanligt, han ylar, skäller och piper å försöker sätta på de mesta, jaaaa sist vare braskamin å me lite tur tänker jag kanske man får nå små ljuslyktor till kräftskivan om nå veckor ;)

Den enda gång han lugnar sig är när jag sitter/ligger i soffan å tikarna ligger på sina bäddar,nu har jag ju turen att kunna se OS, meeeeen när jag går på toa eller fyller på kaffekoppen tar jag påme hörselkåpor å skvättar lite bitschspray.

De är ett herrans liv....... meeen de e mitt :)

Tror de e dax å svänga ner till älven så Stor Torbjörn får kyla ner sig!

Triss i Jämthunn!

Likes

Comments

Stannar till på Sibylla för att inmundiga en barnbox ( med leksak) efter att ha varit ner å tittat på barn i olika åldrar spela fotboll på mittnorden cup. Rakt övergatan har ett gäng ungdomar samlats för att fika å käka glass i solen under parasollen. Bredvid på parkeringen står deras EPA traktorer parkerade,jag hör flickornas fnitter å skratt och pojkarnas vilda diskussioner om allt från baslådor till motivlack.

Vid bordet bredvid mig sitter en kvinna i 55 års åldern med en pojke som kan va runt 10 kanske, pojken äter likt mig barnbox å kvinnan sitter med en cigg i mungipan, hon har de ena ögat stängt för att förhindra att den rök som slingrar sig från ciggen inte ska komma in i ögat. I sin hand har hon en mobil som hon stirrar oavbruten i med de öppna ögat. Dom sitter tyst.

Rätt va de är startar EPA killarna upp sina bilar å gasar till lite, 10 åringen reagerar å reser sig upp för att se,pojkar gillar motor ljud tror jag.
Kvinnan kikar upp å säger till pojken att sätta sig.

Plötsligt ska EPA killarna dra en repa å naturligtvis skare låta ett grovt mullrande ljud under huven å baslådor som kan väcka döda från bagaget. De tillhör lixom,tjejerna blir impade ( även jag) å killarna blir stolta över den EPA dom fixat å trixat med.
När de låter som häftigast tittar kvinnan upp igen å säger med hög å klar stämma till 10 åringen
-Men vilka jävla idiot jävlar!!!,åsså pekar hon med fingret mot sitt huvud.
De va de enda som sades under deras midda

Å herre gud, tänker jag. Hörre du din jävla klimakterie kossa ..... spotta ut ciggen å lägg undan telefon å umgås med din son under middan som normala människor isf att ge dig på ungdomar som har trevligt. Å hur tänker 10 åringen... han satt säkert å drömde om den dagen han fick imponera på med sin EPA !

Likes

Comments

I dag skulle jag försöka få kontakt med mitt försäkringsbolag för att göra en skadereglering på armen jag har haft i gips. Så här såg de valbara alternativen ut hos Folksam

Ja å i min turbulenta hjärna tryckte jag på BÅTSKADA då de va båtbenet jag bröt.... jag vet att jag tänkte " O faan de finns en helt egen flik för denna skada... måste vara en väldigt vanlig skada.  De tog en stund å välja på skadegörelse eller stöld.... Innan jag fatta.. Hahaha

Likes

Comments

....... att de här är nog inkörsporten till fejsbok,insta och mobil mm mm mm för den allra yngsta generationen. Ja i ett babygym ligger babyn å stirrar intressant på samma saker/bilder å budskap några timmar om dagen. I soffan å vid köksbord siller några äldre generationer å tittar på typ samma statusar samma profilbilder å några liknande statusar där någon myst mä hjärtat efter en härlig motionsrundan å vackert upplagt hälsokost på en billig IKEA tallrik.

Här är mitt barnbarn Belle 4 månader som dagligen ser Spöket Laban å Labolina.​

Jag tog å logga in på Bells tyg FB medan hon sov...... men valde att återgå till min generations klösbräda för att kika på lite på de jag såg i gårkväll innan jag gick till sängs​

Likes

Comments

Jaaa jag vet inte riktigt under vilken kategori jag ska lägga min humor ...... de lutar väl mest åt sjuk.
I dag vart de en sådan där situation som jag ikke kunde låtabli å använda mig av.

De ville sig inte bättre än att Belle höll Johanna vaken halva natten vilket resulterade i att Johanna ringde mig å undrade om hon fick komma hem hit å sova medan Belle hängde med mig. - Jajja men, sa jag. Jag ska bara bort på ICA å köpa blomjord men jag kan promenera bort me barnvagn.

När jag strosade runt där på ICA så såg jag en bitring som jag tog åt Bell samt två förpackningar ersättning som jag tänkte Johanna kanske ville pröva. Så med 10L blomjord,bitring å ersättning gick jag till kassan där kassörskan pratade glatt med kunderna före mig. Jag la upp Bells grejer på bandet å sa lite less

-Jaaaaa ( suck) jag vet inte riktigt om de e tänder pågång eller om bröstmjölken håller på att sina..... så jag köper väl de säkra före de osäkra, åsså nickade jag mot varubandet.

Kassörskan tittade på mig å på varorna å på barnvagn utan att säga ett knyst.... så jag fortsatte

-Jaaaaaa eller om de har med bröstens former att göra ( jag låssas skämmas en aning å sneglar bak mot kön samtidigt som jag viskar) de kan ju ha blivit långfil!

-Vare bra så, säger kassörskan å kastar bak håret å låssas som hon inte hört nått samtidigt som ynglingen bakom inte kommit sig för å lagt upp sina varorna då han hört alltihop.

-Ja barra skämta, säger jag å ler jag är ju mormor...... Jaaa asså de e mitt barnbarn, åsså nickar jag ner mot vagnen.

-Jahaja, säger kassörskan ..... gullig ( då syns inte Belle där hon ligger nerbäddad :)

Om nu Belle läser mommas blogg den dagen hon kan....... kommer hon förmodligen aldrig gå på den ICA butiken :)


Likes

Comments

Under tiden Johannas mage växte växte även våran längtan till att få vara barnvakt den dagen Johanna kom ur sitt välsignadetillstånd å en ny familjemedlem gjorde entre,men de slutade jag med i går. Jag vill nämligen inte va BarnVAKT.... Näää för jag vill va MORMOR.

Vi har ju fått vare barnvakt vid några tillfällen Herr-G och jag till lilla Belle Goldis Ankarberg å de har varit väldigt stressande.

Varför? Joo då har föräldrarna sagt en tid då dom lämnar och hämtar Belle hos oss....elle vänta jag ska förklara skillnaden på att vara barnvakt eller mormor.

Barnvakt: De bokas en tid då vi ska vakta barnet och med lite otur sover den vi vaktar hela den bokade tiden, så har de varit för oss. Medan Belle sover springer jag som en äggsjuk höna ​till fönstret i hopp om att hon ska vakna så jag får träffa henne innan vakt tiden är slut å föräldrarna kommer för att hämta henne. Vid nått tillfälle har jag tjuv väckt Belle för att få hinna plata å dulla å jollra mä na..... men de vart ingen hit då jänta va trött... hon jollra inte tillbaka,hon satt inte å myste i mommas knä och de fanns inte tillstymmelse till de där leende och skrattet med glittrande ögon som jag så många gånger sett på fejsbok å insta Johanna bruka lägga ut. Näääää hon gnällde å gnydde å var  allmänt le mitt fjantiga jollrande.

En annan grej som oxå bör tilläggas är att föräldrarna som bokat barnvakt blir lika stressad som mig. Vi säger att dom bokat mellan 09.00 till 16.00 ( vi har mest varit barnvakt då Johanna och Daniel jobbat) då skyndar dom sig hit och hämtar jänta för att vi skulle ju bara vakta till 16.00 fast dom egentligen skulle vilja handla,plocka ihop gårdagens disk och rasta hunden innan dottern kommer hem för att få en lugn familjekväll tillsammans.

Summan av kardemumman är att både dom och vi blir stressad.

Mormor: I går fick jag vara mormor då Johanna skulle jobba em på ett vårdhem här ute i Timrå. Hon är ju mammaledig men vill dryga ut kassan då föräldrapenningen inte är så fet. Meningen var att Belle skulle vara med oss 14.30 till 16.30 då Daniel slutar sitt arbete. Jänta somnade ute  i vagnen 14.45 och 16.00 sov hon fortfarande. Då skrev jag till Johanna å undrade om inte Herr-G och jag kunde få ha henne lite längre än bestämt...... Joo de skulle nog gå bra men vi fick höra med pappa Daniel för de var han som var hemma. Joorå vi fick klartecken från bägge föräldrarna.

Ååååå vilken fantastisk em/kväll vi fick.... Belle sov till 17.45 ute på altan, hon kom in rödblommig med ett leende över lillmun utsövd och hungrig. Hon åt, hon myste i mommas å morfars knä,hon skrattade och hon låg nakenfis sprattlandes jollrandes mitt på golvet på täcke me Tjock Gunnel bredvid.  

Herr-G jollrade han med :)

Å jag jollrade å platade å fick både svar å skratt :)

Vi behöll henne enda till 19.45 då hon började gnugga ögonen och ville hem till pappa. Ojojojoj vilken kvalitetstid vi fick :)

Med facit i hand fick både fam Ankarberg/Söderström och fam Ankarberg/Nilsson en bra dag då jag läste de här på FB

Alltså vi fick va me Belle, världens bästa svärson hann i lugn och ro fixa och trixa där hemma så fam kunde mysa den stund som var kvar av dagen :)

Därför har jag från å me igår slutat att vara BARNVAKT ........jag är alltid MORMOR. När man är mormor avbokar man inte tandläkarbesöket för att vara barnvakt.... Näää då får Belle hänga med.... titt här sitt nä i tandläkarstolen å gapar...

Inte vet jag.... men så här tänker jag, hur tänker ni?

Likes

Comments