Så känner jag för Sundsvallsbron som invigdes med pompa å ståt, människor som skapade ett gigantiskt långt tåg där dom promenerade över mästerverket med facklor i sina händer dragandes på skrikande barn i barnvagnar en kall å blåsig vinter kväll.Kungen tog sig tid att säga några väl valda ord om denna så estetiskt fina bro som skulle vara ett ett stort steg emot ett miljötänk då Sundsvalls stad skulle slippa dom långa köerna av bilister påväg söder ut.

Jag bor i Sörberge å arbetar i Kvissleby å såg verkligen fram emot bron som skulle göra min restid ca 20 min kortare. Under tiden bron byggdes å jag satt i bilköer upp till 45 min både påväg till å från arbetet tänkte jag ofta " De är de värt, för den dan bron öppnar kommer de att gå undan"..... tänk så fel jag hade.

När den första halkan kom stängdes bron då de var alldeles för stor risk för bilister att råka ut för en halkolycka, den har sedan tidigt i våras endast haft ett körfält pg av renovering av bron. I dag rann bägaren över för mig då jag i morse fick sitta i bilkö över bron och på väg hem kunde jag inte svänga av till Skönsberg då dom renovera den delen av bron i em. Å för de ska jag dessutom betala broavgiften på 9 kr enkel tur, för en trasig bro som inte fungerar som de är tänkt. Jag brukar inte i vanliga fall betala för trasiga saker, tro hur jag skulle reagera om jag lämnade in min bil på lagning å löste ut den för 30000 å den bara gick 30 km/h.... ja inte skulle jag sitta tyst å gnugga runt arsele i den farten med ett leende på läpparna..... nä nu har jag åkt för sista gången över den där brojäveln, nu blir de genom stan gratis på samma tid.

De enda jag kan se possessivt med bron är att de skapar fantastiskt många arbetstillfällen efter invigningen!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jo de vill sig inte bättre än att 3 av 3 tikar ska in i löpet nu i dagarna, elle jaa Slug Majvor är redan i höglöpet å Stor Torbjörn är döööö kär.

Vi valde därför att göra en kemisk kastrering för ca 3 veckor sedan, man sätter in ett chipp i nacken på Tobba för att förhoppningsvis dämpa pilskheten hos han, om jag säger som så..... nått måste ha gått snett. Han är värre än vanligt, han ylar, skäller och piper å försöker sätta på de mesta, jaaaa sist vare braskamin å me lite tur tänker jag kanske man får nå små ljuslyktor till kräftskivan om nå veckor ;)

Den enda gång han lugnar sig är när jag sitter/ligger i soffan å tikarna ligger på sina bäddar,nu har jag ju turen att kunna se OS, meeeeen när jag går på toa eller fyller på kaffekoppen tar jag påme hörselkåpor å skvättar lite bitschspray.

De är ett herrans liv....... meeen de e mitt :)

Tror de e dax å svänga ner till älven så Stor Torbjörn får kyla ner sig!

Triss i Jämthunn!

Likes

Comments

Stannar till på Sibylla för att inmundiga en barnbox ( med leksak) efter att ha varit ner å tittat på barn i olika åldrar spela fotboll på mittnorden cup. Rakt övergatan har ett gäng ungdomar samlats för att fika å käka glass i solen under parasollen. Bredvid på parkeringen står deras EPA traktorer parkerade,jag hör flickornas fnitter å skratt och pojkarnas vilda diskussioner om allt från baslådor till motivlack.

Vid bordet bredvid mig sitter en kvinna i 55 års åldern med en pojke som kan va runt 10 kanske, pojken äter likt mig barnbox å kvinnan sitter med en cigg i mungipan, hon har de ena ögat stängt för att förhindra att den rök som slingrar sig från ciggen inte ska komma in i ögat. I sin hand har hon en mobil som hon stirrar oavbruten i med de öppna ögat. Dom sitter tyst.

Rätt va de är startar EPA killarna upp sina bilar å gasar till lite, 10 åringen reagerar å reser sig upp för att se,pojkar gillar motor ljud tror jag.
Kvinnan kikar upp å säger till pojken att sätta sig.

Plötsligt ska EPA killarna dra en repa å naturligtvis skare låta ett grovt mullrande ljud under huven å baslådor som kan väcka döda från bagaget. De tillhör lixom,tjejerna blir impade ( även jag) å killarna blir stolta över den EPA dom fixat å trixat med.
När de låter som häftigast tittar kvinnan upp igen å säger med hög å klar stämma till 10 åringen
-Men vilka jävla idiot jävlar!!!,åsså pekar hon med fingret mot sitt huvud.
De va de enda som sades under deras midda

Å herre gud, tänker jag. Hörre du din jävla klimakterie kossa ..... spotta ut ciggen å lägg undan telefon å umgås med din son under middan som normala människor isf att ge dig på ungdomar som har trevligt. Å hur tänker 10 åringen... han satt säkert å drömde om den dagen han fick imponera på med sin EPA !

Likes

Comments

I dag skulle jag försöka få kontakt med mitt försäkringsbolag för att göra en skadereglering på armen jag har haft i gips. Så här såg de valbara alternativen ut hos Folksam

Ja å i min turbulenta hjärna tryckte jag på BÅTSKADA då de va båtbenet jag bröt.... jag vet att jag tänkte " O faan de finns en helt egen flik för denna skada... måste vara en väldigt vanlig skada.  De tog en stund å välja på skadegörelse eller stöld.... Innan jag fatta.. Hahaha

Likes

Comments

....... att de här är nog inkörsporten till fejsbok,insta och mobil mm mm mm för den allra yngsta generationen. Ja i ett babygym ligger babyn å stirrar intressant på samma saker/bilder å budskap några timmar om dagen. I soffan å vid köksbord siller några äldre generationer å tittar på typ samma statusar samma profilbilder å några liknande statusar där någon myst mä hjärtat efter en härlig motionsrundan å vackert upplagt hälsokost på en billig IKEA tallrik.

Här är mitt barnbarn Belle 4 månader som dagligen ser Spöket Laban å Labolina.​

Jag tog å logga in på Bells tyg FB medan hon sov...... men valde att återgå till min generations klösbräda för att kika på lite på de jag såg i gårkväll innan jag gick till sängs​

Likes

Comments

Jaaa jag vet inte riktigt under vilken kategori jag ska lägga min humor ...... de lutar väl mest åt sjuk.
I dag vart de en sådan där situation som jag ikke kunde låtabli å använda mig av.

De ville sig inte bättre än att Belle höll Johanna vaken halva natten vilket resulterade i att Johanna ringde mig å undrade om hon fick komma hem hit å sova medan Belle hängde med mig. - Jajja men, sa jag. Jag ska bara bort på ICA å köpa blomjord men jag kan promenera bort me barnvagn.

När jag strosade runt där på ICA så såg jag en bitring som jag tog åt Bell samt två förpackningar ersättning som jag tänkte Johanna kanske ville pröva. Så med 10L blomjord,bitring å ersättning gick jag till kassan där kassörskan pratade glatt med kunderna före mig. Jag la upp Bells grejer på bandet å sa lite less

-Jaaaaa ( suck) jag vet inte riktigt om de e tänder pågång eller om bröstmjölken håller på att sina..... så jag köper väl de säkra före de osäkra, åsså nickade jag mot varubandet.

Kassörskan tittade på mig å på varorna å på barnvagn utan att säga ett knyst.... så jag fortsatte

-Jaaaaaa eller om de har med bröstens former att göra ( jag låssas skämmas en aning å sneglar bak mot kön samtidigt som jag viskar) de kan ju ha blivit långfil!

-Vare bra så, säger kassörskan å kastar bak håret å låssas som hon inte hört nått samtidigt som ynglingen bakom inte kommit sig för å lagt upp sina varorna då han hört alltihop.

-Ja barra skämta, säger jag å ler jag är ju mormor...... Jaaa asså de e mitt barnbarn, åsså nickar jag ner mot vagnen.

-Jahaja, säger kassörskan ..... gullig ( då syns inte Belle där hon ligger nerbäddad :)

Om nu Belle läser mommas blogg den dagen hon kan....... kommer hon förmodligen aldrig gå på den ICA butiken :)


Likes

Comments

Under tiden Johannas mage växte växte även våran längtan till att få vara barnvakt den dagen Johanna kom ur sitt välsignadetillstånd å en ny familjemedlem gjorde entre,men de slutade jag med i går. Jag vill nämligen inte va BarnVAKT.... Näää för jag vill va MORMOR.

Vi har ju fått vare barnvakt vid några tillfällen Herr-G och jag till lilla Belle Goldis Ankarberg å de har varit väldigt stressande.

Varför? Joo då har föräldrarna sagt en tid då dom lämnar och hämtar Belle hos oss....elle vänta jag ska förklara skillnaden på att vara barnvakt eller mormor.

Barnvakt: De bokas en tid då vi ska vakta barnet och med lite otur sover den vi vaktar hela den bokade tiden, så har de varit för oss. Medan Belle sover springer jag som en äggsjuk höna ​till fönstret i hopp om att hon ska vakna så jag får träffa henne innan vakt tiden är slut å föräldrarna kommer för att hämta henne. Vid nått tillfälle har jag tjuv väckt Belle för att få hinna plata å dulla å jollra mä na..... men de vart ingen hit då jänta va trött... hon jollra inte tillbaka,hon satt inte å myste i mommas knä och de fanns inte tillstymmelse till de där leende och skrattet med glittrande ögon som jag så många gånger sett på fejsbok å insta Johanna bruka lägga ut. Näääää hon gnällde å gnydde å var  allmänt le mitt fjantiga jollrande.

En annan grej som oxå bör tilläggas är att föräldrarna som bokat barnvakt blir lika stressad som mig. Vi säger att dom bokat mellan 09.00 till 16.00 ( vi har mest varit barnvakt då Johanna och Daniel jobbat) då skyndar dom sig hit och hämtar jänta för att vi skulle ju bara vakta till 16.00 fast dom egentligen skulle vilja handla,plocka ihop gårdagens disk och rasta hunden innan dottern kommer hem för att få en lugn familjekväll tillsammans.

Summan av kardemumman är att både dom och vi blir stressad.

Mormor: I går fick jag vara mormor då Johanna skulle jobba em på ett vårdhem här ute i Timrå. Hon är ju mammaledig men vill dryga ut kassan då föräldrapenningen inte är så fet. Meningen var att Belle skulle vara med oss 14.30 till 16.30 då Daniel slutar sitt arbete. Jänta somnade ute  i vagnen 14.45 och 16.00 sov hon fortfarande. Då skrev jag till Johanna å undrade om inte Herr-G och jag kunde få ha henne lite längre än bestämt...... Joo de skulle nog gå bra men vi fick höra med pappa Daniel för de var han som var hemma. Joorå vi fick klartecken från bägge föräldrarna.

Ååååå vilken fantastisk em/kväll vi fick.... Belle sov till 17.45 ute på altan, hon kom in rödblommig med ett leende över lillmun utsövd och hungrig. Hon åt, hon myste i mommas å morfars knä,hon skrattade och hon låg nakenfis sprattlandes jollrandes mitt på golvet på täcke me Tjock Gunnel bredvid.  

Herr-G jollrade han med :)

Å jag jollrade å platade å fick både svar å skratt :)

Vi behöll henne enda till 19.45 då hon började gnugga ögonen och ville hem till pappa. Ojojojoj vilken kvalitetstid vi fick :)

Med facit i hand fick både fam Ankarberg/Söderström och fam Ankarberg/Nilsson en bra dag då jag läste de här på FB

Alltså vi fick va me Belle, världens bästa svärson hann i lugn och ro fixa och trixa där hemma så fam kunde mysa den stund som var kvar av dagen :)

Därför har jag från å me igår slutat att vara BARNVAKT ........jag är alltid MORMOR. När man är mormor avbokar man inte tandläkarbesöket för att vara barnvakt.... Näää då får Belle hänga med.... titt här sitt nä i tandläkarstolen å gapar...

Inte vet jag.... men så här tänker jag, hur tänker ni?

Likes

Comments

De ryktas om att Herr-G å pojkan ska upp till Stugan Bortom Bråttom för att jaga bäver till helgen. Men jag tror jag stannar hemma då hanteringen av bössa inte går så bra me armen/handen i gips. Fast å andra sidan blire ju lite av bäverjakt varje toalettbesök då torka sig iklädd gips inte heller är så lätt..... Men däremot ett måste...... lite lika men inte ändå ;)

En av hyddorna vi brukar spana runt!​

Likes

Comments

Jaaa så vart de i dag faktiskt..... å jag var me! De ville sig inte bättre än att min tid vart för snäv gällande middag så jag stannade till på en hamburgerbar för att stilla min hungern. Bakom disken stod en yngre tjej som frågade artigt vad jag ville ha,jag beställde mig ett skrovmål å satte mig å väntade. Medan jag satt där kom de in fler kunder som bl.a. beställde kulglass och velade lite vilken topping dom skulle ha å tjejen bemötte dom trevligt om än lite stressat då min burgare låg å fräste i flottet på stekbordet.

Jag vart serverad och medan jag satt där strömmade de in kunder, tjejen sprang som ett skollat troll och bemötte kunderna på bästa sätt. Rätt vare är glider de en en medelålders man iklädd kostym samt två kvinnor iklädd nått som liknar typ glasögon fodral. Tjejen torkar svetten i pannan å frågar med ett leende vad dom vill beställa.Mannen står lite överlägset å snurrar bilnyckeln runt pekfingren medan han läser på menyn då tjejen flyttar blicken mot glasögonfodralen å säger

-JaaaTack?!

Då tittar mannen ner på tjejen å hånskrattar lite medan han spydigt säger

-Du tror inte vi vill fundera en stund, åsså lyfter han blicken mot tavlan.

Tjejen blir lite förlägen då hon upplever att hon gjort fel. Efter en stund säger mannen nått om hur dom kan servera langos då dom blir oätlig innan man kommer hem. Tjejen förklarar att hon kan skicka med tillbehören i separata skålar om han vill,. Då frågar han med samma dryga ton

-Har jag beställt en langos eller?!?!

-Njäää, svarar tjejen och blir ännu mer osäker å för lägen.

In kommer de 3 kunder till och vill beställa kulglass. Tjejen tittar på dom å säger -Jaaa Tack!

Då knackar mannen med betalkortet i disken å frågar spydigt om de inte var han på tur. Tjejen ber om ursäkt och blir lite röd om kinderna......Nu börjar jag å tänder till kan ja säga.

Mannen beställer å tjejen börjar tillreda den föda han har beställt,mannen börjar prata me glasögonfodralen lite nonchalant. Vad han säger till tjejen hör jag inte... men tror att de var nått om vad han ville ha för krydda . Å rätt vare är hör jag tjejen säga

-Ja jag har ju fiskmåshjärna så jag glömmer så lätt.

Å när jag hör att mannen fått tjejen säga så om sig själv då hon sliter som ett djur å behåller ett trevligt bemötande ..... jaaa då är klockan slagen för min rond....skyll dig själv, tänker jag. Nu har du mött en människa som inte har nån farstu när man hör/ser en människa som är så stygg med denna kämpe bakom disken .

jag harklar mig å säger

-Ursäkta mig!

Ingen reaktion från mannen

-Ursäkta mig, säger jag lite högre för att överösta fläktarna

Då vänder sig mannen om å jag pekar bak på kavajens nedre del å säger

-Haru fått sperma på kavajen?

-Vad, frågar han å känner med handen.

-Ja jag undrar om då fått en klick eller rand smegma bak där , åsså pekar jag med borddkniven.

Glasögonfodralen fnissar åt han.

-Nä hur ska jag ha fått de, undrar han.

-Men få se, säger jag och går närmare ..... näääää nu ser jag, de är ju vita ränder i tyget..... fast på håll sere IUt som nån har satsat påre....hahaha,fyller jag i medan jag går tillbaka till bordet.Glasögonfodralen ansikten skiftar färg å vet inte riktigt vart dom ska ta vägen..... Å de vet nog inte han heller. Meeeeeen han svarar ordentligt på dom frågor han får av tjejen, betalar å avslutar när hon ger honom påsen

-Tack så mycke!!!!!.... åsså går han utan å säga hejdå till mig ;)

Vad har vi lärt oss av de här då...... Jooo man ska va snäll å inte använda nån härskarteknik för att sänka en hårt arbetande människa som gör allt för kunden!... Ja å inte om de sitter en kärring med stor empati å ingen farstu å äter strax bakom :)​

Likes

Comments

........... om alla bara lyckas hela tiden, som Sally säger.
De sista jag sa innan jag for hemifrån med Framtiden till skolan va
-Hoppas jag inte får nå fel på bilen nirå då jag är iklädd pyjamasbyxor, foppatofflor å nattsärken samt en frisyr som påminner mer om en hötapp i skördetid än barren på en nyvaken 49 åring.

Vi hann bara köra i ca 500 meter då en flicka kör omkull med sin moppe på den isbana som uppstått under natten av väta å - grader. Jag ut i min mundering å fråga hur de gick, medan Framtiden gjorde desamma fast mot mopeden som i hans ögon är mer värdefull är flickan. Flickan hade ont och var i chock så jag beordrade Framtiden att köra moppen till en kompis som bor ca 50 m från olycksplatsen å jänta satte jag i framsätet å körde till skolan........... så summan av kardemumman är att jag tvingat Framtiden till en olaglig handling samt sprungit omkring i kvarteret iklädd natt munderingen !..... Fast ska jag va ärlig så skiter jag både i de ena å de andra .... men äre inte typiskt mig lixom?!


Dax att fånga dagen !

Likes

Comments