Jag går igenom en väldigt tuff period nu, så dåliga dagar börjar höra mer till de vanliga mer än vad de är undantag. Men jag kämpar på och låter små saker göra mina dagar, såsom mysiga stunder med Liam, en promenad i skogen eller helt enkelt som ikväll då jag tog bilen och åkte till min syster, la mig i hennes säng och åt godis medans vi kollade på gamla bilder och skrattade tills magen värkte. Vips så hade 2,5 timma flugit förbi. sånna stunder behöver jag! de där lilla extra för att ta mig ett steg framåt. uppåt!

Saken är att jag och Liam ska flytta, jag och sambon har gått ifrån varandra.
Det har redan gått en tid men vi bor kvar här tills vi kan flytta till vårt nya boende den 15 oktober, helt enkelt eftersom vi båda anser att det är bäst för Liam. Det är slitsamt, men det funkar. Jag fyller tankarna med så mycket positivt jag bara kan för att se solen mellan alla mörka moln. Jag litar på magkänslan och tror och vet att det kommer bli bra. Även fast de mörka molnen börjar hopa sig och det är en lång väg kvar innan alla bitar fallit på plats. Men jag vet att jag har en hel massa "jävlar anamma" i mig, så jag klarar det mesta 😄

En sån enkel sak som att sminka sig och ta på "finare" kläder får mig att må bättre en dålig dag! Även fast jag helst bara hade velat sitta med gårdagens smink iklädd mjukisbyxor och en ful urtvättad tröja.
som sagt, små enkla saker för att göra varje dag så bra som möjligt! 💪

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I måndags fick jag ÄNTLIGEN komma in till läkaren för att föra biopsin. Fatta att det har tagit 4 månader för dom att ge mig en tid sen de fick remissen. När jag frågade hur det kan ha gått till så är deras svar att det blev så eftersom de var över sommaren och deras enda två specialister inom området hade semester, samtidigt! Jag är så förbannad, men nu mer glad över att det äntligen blivit gjort.
Genom ultraljudet kunde dem se att den var 3 cm stor, innehöll flera knölar och bestod av massa samt vätska.. 3 stick blev det där dem drog ur vätska/massa ur olika delar av knölen. Och nu ska jag vänta 3 veckor för att få svar på cellprovet.
3 verkar vara en genomgående siffra här 🙈 Det är först när provsvaren kommer vi får veta om den är elakartad eller ej. Läkaren trodde att jag skulle behöva operera bort halva sköldkörteln i vilket fall, men inte lika akut då som det kommer bli om de hittar cancer så han förberedde mig på det om informerade mig om eventuella risker, såsom röstförändring osv.

Det är skönt att det är på gång, nu är det bara att vänta och hålla tummarna kvar ✊

Likes

Comments

Det är en skön känsla, när allt slit faktiskt ger resultat. under en vecka har jag stått heeeelt stilla i vikt. 70,6 har vågen visat gång på gång. Men nu har det äntligen släppt och jag har kommit över tröskeln och äntligen nått mitt första delmål.

imorse visade vågen 69,8 och jag kände en glädje stråla igenom hela kroppen, och det hela kändes värt de igen.

jag har därmed tappat 6 kg och har 4,8kg kvar till målvikten 💪

Denna gång kanske jag lyckas, Beach 2018 är inom räckhåll 😂 fast det är långt bort som fan!

Likes

Comments

Ligger och försöker natta mitt lilla troll. Men han har varit trött sen klockan fyra och innan vi kommit till sängen klockan sju så hann han bli övertrött... vilket nu lett till att det är omöjligt för honom att varva ner. Men han somnar nog snart.

Då är det dags för lite mamma tid, fredagsmys ute i gymmet! Det är precis det jag behöver, det är där jag rensar mina tankar och har tid att sortera dom, medans jag trampar på motionscykeln för allt jag har. Det är en underbar känsla när man nått
punkten där träningen blir en begär, nånting man måste göra för att må bra. jag nådde dit efter en månad. nu känns det som att jag inte kan klara mig utan det. viktminskningen och musklerna känns bara som en bonus nu till skillnad från i början när det var det enda viktiga.

Nu har äntligen Lilleman somnat, så nu ska jag smyga mig ur hans järngrepp och svida om.

ha en bra kväll och trevlig helg till er 😘

Likes

Comments

Livet är inte till för att vara enkelt.
Det går upp och ner och ofta stöter man på hinder efter vägen. när man hamnar där måste man fatta ett beslut om vilken riktning man ska gå. det är det här som formar oss och definierar oss som personer. motgångar, medgångar.

Jag är vid ett vägskäl.
men den här gången ser jag ingen självklart riktning. det finns ingen riktning som känns bättre än den andra så istället står jag här på samma ställe och trampar.

sen jag vart mamma innefattar mina beslut inte bara mig själv, vilket gör det mycket svårare. jag vill ju alltid göra det bästa för honom, men ändå känna mig lycklig och hel själv.. det är en balansgång, ibland tappar man balansen och faller ner, även om man gör allt i sin makt för att fortsätta framåt och alltid göra det bästa med honom i åtanke.

livet är komplicerat
livet handlar om val
och alla val leder till nya val,
nya vägar.

den senaste tiden är det något som hänt inom mig, jag har kommit till insikt att det endast är JAG som kan styra min egen lycka, folk utifrån kan bara tillföra, men den egna lyckan ska finnas inom mig. bara jag kan göra valen och styra min egen skuta framåt. jag måste göra min röst hörd, jag måste göra val som känns rätt för mig för att jag och vi ska må så bra som möjligt. livet är kort.. Man måste ta chanser när man får dem, när dem känns rätt!

Likes

Comments

Vilken fantastisk upplevelse och många gånger utmanande! 1 km på fjällmark kan inte jämföras med 1 km efter grusvägen hemma. Men vi klarade alla de 47 km vi hade framför oss, trots träningsvärk och ömmande kroppar! jag är otroligt glad att jag gjorde det och kommer garanterat att göra om det måååånga gånger!

Dag 1 utgick vi från storulvån och vandrade 1,2 mil till blåhammarens fjällstation, i spöregn och senare total dimma! men vi nådde fram efter många om och men. väl framme gick vi in för att torka, hundarna fick sitta i buren i hallen för att torka upp medans vi åt middag och drack ett glas vin, godaste måltiden på väldigt länge - gulaschgryta. kanske mest bara för att man var vrålhungrig! efter det bastade vi för att få tillbaka värmen innan vi gick ut för att sätta upp tältet... sen var det godnatt.

dag 2. vandrade vi vidare mot sylarna, 1,9mil. enligt mig den jobbigaste biten, dock mest pga av att jag hade fått såå ont i ena knäet sen dagen innan. Men jag vet ihop och körde på, de var väl egentligen den bästa biten att vandra bortsett från mitt knä. fina leder och otroligt vackra vyer. sylarna var utan tvekan de vackraste stoppet med fjällen alldeles intill. sen väntade en natt med storm och spöregn.. blev inte mycket sömn den natten.

dag 3. trots dåligt med sömn vaknade vi tidigt, packade ihop och åt frukost innan vi gav oss iväg för de sista 1,6 milen. jag längtade såå efter Liam så den här dagen var det min enda drivkraft! mitt knä var värre och tröttheten var påtaglig. Men jag ville hem, och jag längtade efter att få gå i "mål". det var en underbar känsla att få komma fram till storulvån igen.

hundarna älskade varje minut av det, och jag är otroligt impad över lilla Molly som utan några som helst problem klarade dessa 4,7 mil. hon hade samma fart rakt igenom 😂

Jag rekommendera verkligen er att gå jämtlandstriangeln!

Jag tyckte det var perfekt för mig som nybörjare att få gå mellan stationer, på välvandrade och utmarkerade leder, som gjorde det lätt att hitta. 👌
men nu letar jag nya platser att upptäcka så tips mottages mer än gärna!

Likes

Comments

Tiden rullar bara på, och det går undan. Jag har hunnit jobba snart två veckor nu och har bara en vecka kvar innan jag går på fem veckors semester ✌✌ om jag längtar!!!

Just nu sitter jag under täcket i soffan och äter choklad, medans jag kollar på Ernst 😍 jag blir alltid lite inspirerad!

i övrigt händer det ingenting, jag väntar fortfarande på den där jäkla kallelsen till endokrinkirurgen, för att få knölen uppkollad. Jag har ringt och ringt men än har inget hänt! enligt min läkare skulle de gå väldigt fort och vara färdigt innan midsommar.. Tjena! imorgon provar jag ringa till honom så får han ringa och tjata på dem i östersund! Jag vill veta vad det är!! helst nyss! 😠Om inte annat måste jag ringa och tala om att det börjat bli en till knöl bredvid.. iallafall anser jag att det börjar svälla upp mer och mer och jag vill att det ska kollas upp. en cysta kan inte sprida sig och jag vill iallafall inte ha en pung på halsen, om den sväller upp ännu mer 🙈😅

Som sagt är jag redan inställd på att det är cancer, så jag är liksom lite kompis med tanken på att det kan visa sig vara det.

Förutom det så är det bra, jag är trött, men jag mår ändå rätt bra. Jag blickar mot semestern och håller allt fokus på den!

Likes

Comments

Mattias systerdotter tog studenten idag, så idag har vi varit och kollat då hon gick ut och sen studenfika på det. 👌

Jag kan känna viss avundsjuka eftersom jag aldrig tog studenten, eller det kanske mer är en frustration över att jag inte brydde mig mer och bet ihop när jag väl var där. Att jag inte tog chansen där och då istället för att behöva jobba arslet av mig nu 🤥 det är lätt att vara efterklok 😋 visserligen går det ändå bra för mig, jag har ett bra jobb och är inte helt pantad 😂 eller? men ändå.

Likes

Comments

Vardag

Väntar nu på mitt startpaket med kid-do.

Såhär funkar det!

Kid-Do är ett pedagogiskt verktyg som hjälper familjer att strukturera upp dagen och skapa hållbara rutiner i vardagen. Genom tydliga bilder, som är lätta att förstå, blir Kid-Do barnens egna "att göra lista". 

När en aktivitet är avklarad får barnet direkt belöning av att ”bocka av” listan, helt enkelt genom att flytta magneten till "klart".

Det kommer bli spännande att testa, och se om det verkligen funkar. Barn gillar att veta vad de ska göra och i vilken ordning det ska göras. Jag tror att min son kommer att gilla det och få lättare till att ta initiativ till vad som ska göras, samt "belöningen" att få bocka av och flytta över bilden på de som gjorts till klart.

Ett lätt sätt att få in rutiner helt enkelt.

Likes

Comments

Den här dagen har varit en riktig slappardag. Jag är grymt less på att vara hemma men mår fortfarande väldigt konstigt, jag orkar egentligen ingenting, men eftersom jag är väldigt rastlös av mig så kan jag bara inte sitta på rava en hel dag! även om det kanske är just det jag skulle behöva just nu. Men när jag är uppe å gör något, allra helst om det är ansträngande så blir jag alldeles svimfärdig och konstig i huvet...
men saker måste ju göras likt förbannat så idag har jag klippt gräset, iallafall tills det tog slut på bensin 🙈 efteråt tyckte vi att vi hade gjort oss förtjänt av en glass och en vilopaus i solen🌞

Idag har jag tänkt mycket på mitt liv, vad jag egentligen vill göra, jobba med osv. Men eftersom jag aldrig avklarade mina studier i gymnasiet så sätter det vissa käppar i hjulen. Men ingenting är omöjligt, så jag har kollat upp olika kurser att läsa på komvux. hittade en del vuxenutbildningar som kändes intressant. bland annat att läsa barn och fritid på distans. så jag har skickat in en intresseanmälan, så får jag se vart det bär. 👏 tanken då är att läsa på halvfart, på distans då, samtidigt som jag jobbar. när det är avklarat läser jag upp kärnämnena och lägger till ytterligare kurser för att uppnå de poäng som krävs för att det ska klassas som ett sammanfattat slutbetyg...

såå ingenting är omöjligt. Jag har någon form av plan. tänkte skynda mig till syon imorgon innan skolorna stänger ner.

meden den stora frågan är vad jag ska göra efteråt, det står mellan förskolelärare eller polis. polis har jag drömt om sen jag var liten, men när jag började jobba i förskola kändes det så rätt, som att det var det som var min grej. och jag älskar det ju och behovet är enormt i våran kommun... Men polisyrket känns mer spännande 😂

men de är några år innan jag nått dit, så tills dess har jag nog bestämt mig! 😉

Likes

Comments