Header

Idag fick jag åka till veterinären med lilla Tyson. Han har haft ont i magen några dagar, och haft problem med sina analsäckar (äckelvarning)
Analsäckar är två små körtlar som alla hundar har "därbak" och ibland ger dom problem. Speciellt små hundar har en tendens att få problem med dessa.
Hur som helst, så åkte jag till veterinären idag med Tyson. Det brukar inte vara något större ingrep när hundar för problem med dessa körtlar, men för Tyson blev det lite komplicerat. Veterinären lyckades inte skölja dessa som hon skulle, utan det skulle göra för ont på Tyson. Han skulle behövas. Då hörde hon ett ljud på hans hjärta, som gjorde henne lite orolig för att bedöva honom, utan gav som råd att vi åkte till Blå Stjärnans djursjukhus för säkerhets skull. Där har dom mer resurser ifall det skulle bli komplikationer.
Jag åkte till sjukhuset med Tyson med det samma och där bestämde vi, att göra ett ultraljud på hans hjärta för att kolla att det inte var något allvarligt. Som tur är, så är det bara ett litet hjärtfel han har och inget som ger några större problem, så det var ok att söva honom.
Han blev sövd och fick ordnad sina körtlar.

När vi var där så många timmar, han jag ju träffa många i väntrummet. Det fanns både glädje och sorg. Något som gjorde stort intryck på mig var, ett äldre par som kom med sin hund, som skulle avlivas. Den var gammal och hade fått så mycket sjukdomar nu att den led och därför hade dom bestämt att det var dax att säga adjö.
Speciellt damen var otroligt ledsen. Det var svårt att veta vad man säger då, så jag sa bara "du ser ut att behöva en kram, vill du ha en?" Det ville hon gärna. Sen berättade hon lite om deras hund. Hur glada dom hade varit för honom och hur svårt det var att göra detta. Det var otroligt svårt att hålla tillbaka tårarna för mig också. Jag tänkte på den dagen det kommer bli min tur att säga hejdå till Tyson och på vägen hem grät jag vid tanken om det. Som tur är, då var det inte idag det skulle hända, utan Tyson fick följa med hem igen. Lite trött men mycket bättre nu.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I helgen testade jag, att göra Ben & Jerry´s Cookie Dough glass. Det blev super gott. Väldigt enkelt att göra också. Jag har tidigare gjort Strewberry cheesecake glass och den videon blev otroligt poppis. Den har fått så manga kommentarer och förslag på vilka andra smaker jag ska testa att göra. Jag kommer absolut göra fler, för det är hur kul som helst att laga egen glass. Gott är det också

I min senaste video, har jag gjort ett litet intro, som jag ska använda till mina "Anjas kök" videos. Jag är jätte nöjd med introt och jag marker dessutom, att jag börjar bli bättre på redigering överlag. Kammi har verkligen lyckats, att lära mig mycket på bara ett halvår. :-)


Likes

Comments

Igår filmade jag för en ny "Anjas kök" som jag planerar att släppa på kanalen på söndag. Resten ska filmas idag, och sen blir det redigering.

Jag tror, att Anton gillar mina "Anjas kök" videos, han är iaf alltid väldigt intresserad när jag filmar dom. :-)

Jag har kommit på, att jag ska försöka få lite mer struktur på kanalen och ladda upp en ny video varje söndag. Innan har jag laddat upp videos eftersom dom blivit klara utan att inte tänka så mycket på det och då har det blivit mycket oregelbundet. Men nu ska det bli ny video varje söndag, det är mit mål. Bra va?

Likes

Comments

Snart är det årets Finest Awards gala, och det är dax att nominera sina favoriter. Det finns 12 olika kategorier, där man kan rösta på sin favorit.

Jag har röstat i dessa tre kategorier, självklara valet för mig är självklart Kammi.

Klart att man alltid tycker, att sina egna barn är bäst på allting, men utöver det, så finns det för mig bra anledningar för att välja att nominera just henne.

Årets instagrammare, för där lyckas hon helt otroligt bra. Visste ni, att hon har fler följare där än på sin Youtubekanal? Snart 94k nu.

Årets youtubekanal, för att hon är grym på att göra videos i sin helt egna stil och hennes redigering är alltid perfekt gjort.

Årets inspiratör, för att hon är min största inspiration och anledningen till att jag själv började med youtube. Jag vet att hon är en inspiration för många, för sin helt egna och unika stil överlag.

KLICKA HÄR FÖR ATT RÖSTA PÅ DIN FAVORIT TILL FINEST AWARDS

Likes

Comments

Detta är så himla gott och otroligt enkelt att göra. Jag hör detta med Kelda Thaisoppa, kycklingfilé, äggnudlar och grönsaker. Man kan ta vilka grönsaker man tycker om och känner för. Idag tog jag broccoli, morot, sockerärtor, minimalt,  bambuskott och lite chilli.
Jag brukar skära kycklingfilé i bitar och woka det lite snabbt, i med grönsakerna och woka lite till. Sen häller jag på ett paket Kelda Thaisoppa och två paket äggnudlar som jag har kokat i vatten ett par minuter. Blanda ihop KLART
Bra va 😊

Likes

Comments

Jag fick denna underbara bild, av en tjej på Instagram. Hon har testat att baka hundkex, efter mitt recept på Youtube och hennes hund älskar dom.

Peppis som hunden heter, är tydligen en ganska kräsen hund, men dessa tycker hon om. Även katterna i hemmet gillar dessa fick jag veta.

Kolla vilken söt liten vovve Peppis är, så kul att se såna här bilder.

Lägger in en lank till filmen här, för er som blir nyfilkna på att baka hundkex

Likes

Comments

Kammi har blivit så inspirerad av Therese Lindgrens matlagning och frågade mig, om inte vi kan testa några av hennes maträtter. Therese äter mycket vegansk mat. Hon la upp en video på denna maträtten när hon filmade sin "vegovecka" så det valde vi att testa idag.
Det är lite Libanesisk inspirerad mat kan man säga.
Tabbuleh sallad, falafel och thaziki.
SÅ gott var det och fräscht.

Om ni vill testa ni också, då finns länken till videon på Therese Lindgrens kanal här:

https://youtu.be/HnCHrnmbrtw

Likes

Comments

Jag har hört, att jag är med på reklam för kvällens avsnitt av Ullared.

Jag var där i sommar, tillsammans med min dotter Anette och svärson Anders.

Jag kommer ihåg, att det plötsligt var ett filmteam, som kom fram och började filma och ställa frågor. Jag kommer inte riktigt ihåg vad dom frågade om, men jag minns, att det var nånting med musik.

Hur som helst, så har jag den senaste veckan fått höra från flera, att dom har sett mig på reklam för kvällens avsnitt. Jag ska självklart kola programmet och kommer hålla tummarna för, att jag inte skämmer ut mig mer än vanligt.

Om jag skämmer ut mig, då är det inte första gången och troligen inte sista heller. Det bjuder jag på.

Här ser du blogginlägget jag skrev, när jag var på Gekås i sommar


Likes

Comments

I min senaste video, visar jag er hur jag med hjälp av en app som heter Framkalla, har gjort min alldeles egen poster, med några av mina bästa Youtube minnen.

Den poster ska påminna mig om, hur långt jag har kommit på Youtube, hur mycket kul jag redan har upplevt och den ska peppa mig lite ibland, när jag känner mig mindre duktig.

Såna dagar har jag ju, men det har nog dom flesta.

Ni vet såna där dagar, där man känner att man inte är bra på nånting, inte är duktig nog, och inte kan tillräckligt bra. Såna dagar får jag ibland gällande Youtube. Att jag inte är bra nog. Men när jag då tittar på min poster, då ser jag hur otroligt långt jag har kommit, på bara ett halvt år. Egentligen går det ju riktigt bra för mig. Jag kanske rent av kan säga, att jag är skitduktig på det.

Jag gjorde också en riktig "kärleksväg" hemma i hallen, ett hjärta med bilder fulla av mine och med människor som ger mig glädje, energi och kärlek.

Klicka på bilden, om du vill se videon där jag skapar min poste och min vägg.


Likes

Comments

Då var det måndag morgon igen. Helgerna går så otroligt fort.
Denna helgen har jag jobbat mycket med redigering av min senaste video, som jag är riktigt nöjd med. Jag känner hur jag lär mig mer och blir bättre på det för varje video jag gör.
Igår hade Kammi och jag en riktig mys söndag. Vi tog bussen till stan, gick på lite shopping och fikade.
Det var otroligt många som kände igen oss igår och kom fram och sa hej. Alltid lika trevligt.
Vi avslutade kvällen med bio, rysare så klart. The forest blev det och den var helt ok. Det bästa var, att det var ganska lugnt i salen. Det kan annars vara ett problem när man går på dessa filmer. Då sitter det ibland manga i där, som inte borde valt att se rysare alls. Vissa blir så rädda, att dom skriker, pratar hela tiden och springer ut och in, för att dom inte riktigt pallar att se filmen. Sånt förstör upplevelsen för många andra. Men igår som sagt, då var det en bra stämning. Bergakungen har sen ett tag tillbaka valt, att ha denna typen av filmer i mindre salonger, för att undverka problemet med stök. 10 poäng till Bergakungen för det.  

Likes

Comments