Dag 2 och vi har hunnit vila ut oss lite. Började dagen med att äta nutella crepés eftersom frukosten på hotellet knappt gick att svälja, någon slags benig köttsoppa.

Sedan for vi till turistinformation ställe och bokade det vi har tänkt göra den kommande veckan. För imorgon ska vi hoppa på ett nattåg till Koh Tao och där ska vi ta dykarcertifikat!! Jag är mest taggad medan Eric är mer nervös och orolig, hajrädd såklart.

Efter det for vi till Golden Buddha tempel, vilket var sjukt häftigt. Kändes lite dock som man gick runt och trippade på tårna för att man vill inte göra något som skulle ses som respektlöst. När vi kom dit fick jag på en gång klä mig i sjal och en långkjol sedan ville de att man skulle vara så tysta som möjligt. På vägen hem från templet stötte vi på en jättegulligt tant som sålde olika slags spett för cirka 3kr/st och de var verkligen hur goda som helst.

Just nu sitter vi på hotellet men ska snart fixa oss lite och dra till Khao san road för middag och en "kall bärs" som Eric sa.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Efter att ha varit på resande fot under cirka ett dygn och knappt kunnat få en minuts sömn är både jag och Eric rätt så slut. Vi har alldeles nyss tagit en dusch och bäddat ner oss i vårt rum, eller det är en sovsal men känns väldigt privat då vi har en dubbelsäng med gardiner. Förutom en kackerlacka i hallen så är detta vandrarhem hur fräscht som helst. Absolut värt den billiga pengen!

Strosade runt några timmar på kvarteren som ligger runt vårt hostel då vi inte fick checka in här förrän kl 2. Är väldigt varmt ute så långbyxor var inget vi kan rekommendera. Saknar dock lite den friska luften, så kvavt av alla avgaser här i Bangkok.

Men nu tänkte vi slumra till lite, skriver nog snart igen. Har grymt bra wi-fi som tur är.

Likes

Comments

Dag 1 på resan och vi har bara kommit till Arlanda än så länge. Sitter för tillfället på terminalen och väntar på att få gå ombord på planet omgivna av skrikande barn( håller tummarna för att vi slipper sitta bredvid någon av de på planet).

Är rätt så trötta då vi klev upp tidigt så kan förhoppningsvis sova så mycket som möjligt under flygturen så att vi är pigga när vi kommer fram kl 9 imorgon bitti, thailändsk tid.

Det var allt för denna gång. Ska försöka uppdatera så fort vi får internet igen!

Likes

Comments

Om ungefär 3 veckor (den 3e december) är tiden äntligen här, då ska jag och Eric packa våra ryggsäckar och bege oss ut i världen. Är med en slags skräckblandad förtjusning jag skriver det här. För på ett sätt känns det självklart, liksom det är klart han och jag ska lämna allt här hemma och upptäcka världen tillsammans. Men det är också klart att det är läskigt, lämna tryggheten för något alldeles nytt och okänt. Tur jag har han som jag är så kär i vid min sida.

Nu för att klargöra allt, jag och Eric ska alltså backpacka i Asien tillsammans under obestämd tid. Men lutar åt cirka tre månader. Vår första destination är Thailand och sedan är det tänkt att vi ska besöka Malaysia, Singapore och slutligen Indonesien. Målet med resan är att få se och upptäcka så mycket som möjligt men också att få koppla av och bara få vara utan stress och krav. Därför kommer vi hålla resan rätt så oplanerad och bestämma det mesta på vägen. Då vi endast har bokat flyget dit och färjan ut ur Thailand.

Bilder tagna från Google

Likes

Comments

Hallå! Nu är jag här igen, på samma spår som jag varit ett antal gånger. Tanken har funnits i mitt huvud en period nu, att det kanske är dags att börja blogga ändå. Det här med att skriva och få ner sina tankar i text är ju trots allt något jag tycker riktigt mycket om.

Så nu har jag äntligen tagit tag i det och i den rätta timingen dessutom då jag och Eric ska bege oss ut på äventyr om cirka 3 veckor. Om vars vi ska fara kommer det mer om i ett annat inlägg. Men som ni förstår kommer jag framförallt använda bloggen som en slags dagbok som är till för framförallt vänner och familj så de får höra om vad som händer och också kan få se platserna vi besöker.En bild på han som är så fin, tänk att få resa runt i världen hand i hand med honom.

Likes

Comments