blandat, Musik

Hej nu är jag här igen!
Jag har inte skrivit någonting just för att det inte hänt så mycket och det inte funnits någonting att skriva om. Men iallafall just nu så sitter jag på bussen påväg mot Luleå för en ny skolvecka. För er som inte visste det så går jag musik, estet jag själv tycker att det är ganska härligt att ha musik för då får jag göra det jag tycker är kul. Åh nej nu kom jag också på att jag hade läxa i Engelska till imorgon men jag brukar vara ganska bra på att glömma bort läxor.

Ni får en bild av mitt favorit band R5

Vi ses snart igen😘

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Fashion

Hi guys i'm back again!
Idag så ska jag berätta om min nya klocka som är gjord av trä (bild på klocka nedanför). Klockan är från Jord i USA. Den är så cool alltså den väger nästan ingenting så det märks knappt att man har den på armen och dessutom fick man med en liten trä Box att förvara klockan i just so amazing. Från dagen jag beställde den så tog det inte längre än 2 veckor att få hem och den kom liksom hela vägen från USA😱.

Jag har nog inte någonsin sett en klocka som är gjord i trä förut så den är som ganska exklusiv på det sättet. Den här klockan jag köpt är Frankie series zebrawood and navy. Det finns ju en hel del olika modeller och färger att välja mellan. När du har beställt så kan du också välja att du får tillpassning så du kan bära klockan direkt du fått den och inte behöver gå in någonstans för att den ska passa just din handled.

Men iallafall jag är verkligen riktigt nöjd och klockan är bara så cool. Jag lägger in länken om ni skulle vilja se på klockorna.
https://www.woodwatches.com

Men vi ses snart igen😘😘

Likes

Comments

blandat, Fashion

Ett litet inlägg bara.
Jag har köpt en ny klocka från USA och imorgon så får jag den på posten. Den är köpt från Ett märke som heter JORD mer information om den får ni imorgon.

Men iallafall så måste jag tillägga hur onödig första veckan av skolan är. Alltså man gör ju ingenting man typ bara kommer dit å sen får man gå hem igen. Imorgon var det visst nån brännbollsturnering på skolan också. Konstigt nog så vill jag hellre ha vanliga lektioner just för att jag inte är på skolan för att leka, utan för att faktiskt få kunna gå högskola sen. Men men nu ska jag inte vara negativ utan jag måste bara gilla läget helt enkelt.

Ni får en bild av min gamla klocka och en annan dag får ni bild och lite info om min nya klocka.
Bye bye till the next time😘

Likes

Comments

blandat

Nu var det slut på sommarlov för idag började jag skolan. Jag tycker ändå inte att det är så hemskt att börja skolan igen. Jag menar sure det är tråkigt men man måste se det positiva exempel att man går tillbaka till rutinerna och får lite kontroll med vad man gör i livet. Dessutom så får jag fortsätta spendera min tid i Luleå, som ändå rätt kul eftersom jag varit hemma i min by hela sommaren och nu kommit tillbaka till min lägenhet i Luleå.

Men det jag egentligen längtar till är när jag går ut gymnasiet och får börja göra lite annat istället.

Men ändå liksom oftast så har man ju inte så mycket till sommarlov för man vill ju ha ett sommarjobb eller vill snarare så måste man nästan Hahaha.

Ja men vi ses😘

Likes

Comments

Som ni kanske ser så har jag varit riktigt oaktiv, men det är just för att det händer så mycket grejer. Jag har liksom ingen tid över för annat jag hinner bara vakna så är det sen kväll igen. Men jag ska faktiskt nu försöka att börja skriva lite mer igen. Det blir ju sommar så ingen skola och mer tid för annat så hoppas att ni förstår varför jag ej varit aktiv. Jag ska iallafall försöka vara aktiv igen. Jag delar med mig av lite bilder som jag hunnit tagit under tiden jag ej varit aktiv på bloggen.

Likes

Comments

Pimpelfiske

Denna helg har bara bestått av pimpeltävlingar både lördag och söndag. På lördag en var det en bytävling lite längre norrut. Där var det trögt fiske men det blev bara abborre för mig och väldigt få fiskar men jag klarade mig till en tredje plats i ungdoms/barn klassen så ändå rätt nöjd hade inte pimplat där förut heller så. Idag söndag så var det Distriktsmästerskapet och fick guld individuellt och i lag. Där var det också trögfiskat och man var tvungen att borra mycket hål. Det blåste väldigt mycket under Dm det var nästan svårt att koncentrera sig eftersom man blev så störd av vinden men det gick ju ändå rätt okej.
Så man kan säga att helgen var fin på sitt sätt med fint väder på lördag och nästan okej fiske (bara väldigt väldigt trögt)

Likes

Comments

Musik

Hej jag tänkte jag skulle skriva om något annat än det jag skrivit om tidigare. Jag ska ger några låtar ni borde lyssna på.

Good day -DNCE
Barcelona - Ed sheeran
Impatient girl - Kate voegele
Cold - Maroon 5
My dilemma - Selena Gomez
Cake by the ocean - DNCE
The pocket - Andy grammer

Det var några låtar jag brukar lyssna på.

Likes

Comments

Hej alla! Det har varit en ganska lugn vecka för mig, har mest bara inte gjort så mycket.

Jag var faktiskt in på biblioteket idag och känner verkligen att jag är vilsen där alltså är aldrig in på bibliotek någonsin. Kanske ska lägga till att jag aldrig läser böcker om det då inte är så att jag måste. Inget hat mot er som gillar bibliotek jag kan förstå om ni gör det men det är ju tur att vi alla är olika. 💕

Det blev visst en inlägg om bibliotek det här men det var allt för idag.😊

Likes

Comments

Pimpelfiske

Snabb fakta om regler och sånt.
Vi i Sverige kvalar ju till NM via SM om vi alltså får bra vikt.
Dem 3 bästa i varje klass tar sig till nordiska.
Nästa år går NM i Sverige.
Abborre är den fisk som räknas.
5 meter mellan varje hål man borrar.
Fisken räknas som totalt av alla abborrar man fått så det är den totala vikten man själv fått som räknas.
I lag så tävlar vi i vår klass jag är i damjunior och vi damjuniorer i Sverige är i ett lag och Norge i ett lag osv.
Sverige, Norge, Finland deltar i Nordiska mästerskapen.
18st i varje landslag.

(Bild på fiskevattnen finns nedanför)

Det nordiska mästerskapen var i år i biri, Norge. sjön vi fiska på hette skumsjøen. Jag började resa dit på Torsdag morgon planet gick vid 10 tiden från Luleå airport. Först åkte vi till Arlanda (Stockholm) och sedan till Gardemoen (Oslo). Vi var 10 stycken som åkte flyg vi anslöt allihopa på Gardemoen. Dem som inte åkte flyg från svenska landslaget hade delat upp sig i 2 minibussar.

När vi hade kommit oss till Gardemoen så skulle vi ta och hämta ut hyrbilar som vi hade bokat före på internet. Det tog sin lilla stund där och några missförstånd senare så hade vi äntligen fått nycklar så vi letade fram bilen och vi skulle ta oss till Biri som tog cirka 2 timmar.

På fredag så skulle vi ha en träningstävling. vi fick inte reda på träningsvattnet fören på torsdagskväll och det var då halva sidan av Skumsjøen vi skulle fiska på. På morgonen på fredag så skulle vi ta bussen till sjön kl 8:15 och det var tror jag 2 mil dit. Jag bestämde att jag inte skulle vara med på träningstävlingen för att jag skulle vara i bättre form och orka på själva NM-dagen. Så på fredag hade jag all tid att gå runt på isen och se hur fisket såg ut och hur det var att borra i isen. Jag fick ju sedan höra att det var fisk på ca 30-40gram i snitt och att det var tung borrat för många i isen. Så jag kände ju själv efteråt att det var bara skönt att jag inte var med på den tävlingen för då har jag kraften till Lördag att orka mycket. Jag och Mamma gick på isen men vi tröttnade sedan så vi gick till land där det fanns som ett café där vi då satte oss ner och drack kaffe och bara tog det lugnt. Sedan var tävlingen klar och vi fick veta resultatet från den och prisutdelningen var där och när det var klart tog vi bussen tillbaka till hotellet.

På fredagkväll så var det möte där vi fick veta mer och att vi fick veta att det var tävling på andra halvan av Skumsjøen.
På mötet fick vi också veta regler. En mera strikt regel är att Medföljande som inte ska fiska får inte vara med på isen utan dem måste vara på land. Dem enda som inte ska fiska som får vara på isen är coacherna från varje nation, det dem då gör är att ge tips om vart man kan gå och fiska eller om man behöver hjälp med något om exempel en borr går sönder eller man behöver ett annat spö så är dem där för att hjälpa. Såklart så får ju folk som inte alls tillhör det med fiske gå på isen typ dem som bor där i kring och sånt. Sedan på kvällen senare så hade vi Sverige möte med coachen som då ger oss tips som man kan ta och tänka på inför Tävlingen. (Bild på regler finns förresten här nedanför inte så bra bild men det går att läsa lite iallafall)

Lördagmorgon så lämnade vi hotellet kl 8:30. Först tog alla landslagen bilder och sånt innan vi lämnade hotellet. När man kom till tävlingsplatsen så fick vi efter ett tag gå ut till start platsen som då har ett band som man måste vänta tills tiden vi ska gå ut till. vi har 30 min på oss på isen sedan att gå ut till platsen på isen som man själv känner att man vill fiska på. Så tävlingen börja 10:00 men vi får gå ut på isen 9:30.

Skumsjøen är en uppdämd sjö alltså det är en damm så djupaste hade sjunkit rejält så jag var lite försiktig med var jag borra så att man inte borra i botten.

Det är nu det mer intressanta börjar....
Vi svenska damjuniorer valde att gå tillsammans så vi gick ut en bit men vi var inte säker på vart vi skulle gå. Vi stannade lite mer på mitten och bara kollade och funderade vad vi skulle göra men tillslut valde vi en plats vi skulle fiska på. Jag borrade ett hål och fick några fiskar i det och sedan borrade jag andra hål och fick lite fiskar men största del av fiskarna jag fick var väldigt små och väldigt få så det ger väldigt lite vikt. Jag borrade många bom hål (hål jag inte fick fisk i) jag gick också tillbaka i gamla hål men det gick inte alls min väg under tävlingen. Jag träffade på coachen några gånger och fick några tips på vad jag skulle göra så jag provade med en mera drastisk åtgärd och gick en liten bit men jag fick ingen fisk där. Efter ett tag igen gick jag tillbaka till där jag fiska från början. Hade napp där drog några fiskar men när jag hade fått upp en fisk så gick linan av i mitt spö av någon konstig anledning. Jag hade ju känt på linan och kollat på linan före tävlingen och den såg ju hur bra som helst ut. Men men man har ju otur ibland. Efter att linan gick av var jag tvungen att ta ett annat spö och bytte spön men jag fick aldrig någon mer fisk efter det. Jag försökte verkligen kämpa men det blev svårt när linan gick av på bäst spöet. När tävlingen sedan var slut var jag full av besvikelse och förbannad när det gick som det gjorde jag kände att det liksom gick åt h-vete. Jag var j*vligt besviken efter tävlingen på mig själv jag kände mig helt tom alltså det går inte att beskriva. Vi skulle ha prisutdelning på hotellet samtidigt som vi äter. vi hade det kl 20:00. Det var en trevlig middag med förrätt, varmrätt och mellan varmrätt och efterrätt så var det prisutdelning. Norge dominerade verkligen gick sämre för oss svenskar men bäst gick det för ena damjunioren som blev 2:a och en herrjunior blev 3:a.

Vi tävlar ju också i lag och det är det man brukar säga är viktigast och i alla klasser blev svenskarna 3:a. I hela nation klassen Sverige,Finland och Norge blev Sverige 3:a också. Jag själv blev 9:a i damjunior och det är sist men men det kan komma år för mig också om man kommer till NM igen.

På söndag tog vi oss tillbaka hem med hyrbil och flyg hem.

Hoppas att ni gillade min summering av NM och resan. Mer sådant kan komma framöver om det finns intresse från er.😀

Likes

Comments

blandat

Jag har inte haft tid att skriva på bloggen förra veckan eftersom jag gjorde förberedelser till Nordiska mästerskapen i Pimpelfiske som var i helgen jag skriver mer om det i nästa inlägg.

Likes

Comments