Header

Lokal tid: 23:18 (dette skulle publiseres i går men av en eller annen grunn gikk det ikke før nå, klokken 14:41)

Siden sist har det egentlig skjedd utrolig mye, og dagene har gått i ett - så derfor tror jeg jeg deler opp innleggene litt. På torsdag hadde vi traditions!! Traditions er en dag hvor alle nye cast members drar til Disney University og lærer alt om det å jobbe for et selskap som Disney. Dagen var utrolig lang men også veldig interessant og lærerik. Jeg sto vel opp klokken 5 på torsdags morgen og gjorde meg klar, for traditions begynte klokken 08:30 men bussen skulle gå klokken 06:45, men det endte opp med at jeg, Sigurd og Ragnhild fikk sitte på med min snille roomie Taran, så da kjørte vi litt etter 7 mot Disney University. Det er utrolig mange nordmenn i vår arrival gruppe, så klasserommet vi var i var fult av norske folk! Høydepunktene ved traditions var uten tvil at vi fikk en backstage tur i Magic Kingdom.... Noe jeg har ventet på hele mitt liv - det var helt fantastisk❤ Skal ikke avsløre så mye ettersom jeg er ganske sikker på at det er mye hemmelig, men kan røpe såpass at vi gikk under slottet i en tunell og møtte på Askepott off-duty noe som var ganske kult spørr du meg. I tillegg til en kjapp tur i MK, fikk vi også vår blueID, noe som alle ansatte i Walt Disney World har, navneskiltene våre og et par mickey ører (mine første, aw)! Selveste Mikke Mus kom også innom for å ønske oss velkommen, og han hadde også med seg navneskiltene våre så det var veldig snilt av han. Verdens beste sjef❤Traditions var ferdig rundt klokken 17 (ja, lang dag), og da dro vi hjemover.

Da jeg kom hjem var det bare å skifte klær å gå for å finne en frisørsalong så Sigurd kunne klippe seg ettersom han fikk beskjed på Traditions om at håret hans ikke var i "Disney look" og at han måtte klippe seg snarest - så da prøvde vi å finne en frisør i nærområde uten hell. Frisøren hadde stengt, så da dro jeg innom Premium Outlets på tur tilbake og kjøpte meg en Adidas t-skjorte til housing eventet som hadde sports tema. Housing eventet var utrolig amerikansk og ganske harry men samtidig utrolig gøy?? Eventet befant seg på en plen ved bassenget her og var ganske stappa av folk. Vi fikk gratis pizza og brus, og en DJ spilte musikk til livsglade college studenter som danset for harde livet og hoppet i hoppeslott og forskjellig. Jeg stilte meg i kø for å møte mikke og minnie, men var ikke helt klar over at jeg måtte vente i nærmere 1,5 time for å få ta bilde med dem, men jeg er veldig glad jeg gjorde det - det var virkelig en barndomsdrøm som kom i oppfyllelse for å si det sånn! Veldig fin dag med mange fine folk. Livet i Orlando er slettes ikke så værst! Flere innlegg kommer om alt som har skjedd de siste dagene når jeg får tid, men akkurat nå må jeg legge meg ettersom jeg skal opp kl 5 i morgen for Discovery Day i Epcot! See ya real soon!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Lokal tid: 23:02

Hallo igjen! Siden sist har jeg endelig flyttet inn i disney housing, og bor nå med 7 andre jenter fra forskjellige kanter av jordkloden fordelt på fire soverom og to bad - jepp, to bad. Sålangt går det faktisk overraskende greit selvom det ikke var helt det jeg ønsket. På mandag den 7 august tok vi en uber fra hotellet vårt og kjørte til Chatham Square som er det komplekset jeg og Sigurd bor i. Vi hadde check-in tid klokken 10:45 men var litt tidlig ute noe som gikk helt fint. Vi dro bort til clubhuset og fikk vår program guide, med mye informasjon om alt mulig, også hvilken bygning og leilighet vi skal bo i og med hvor mange. Jeg endte da som sagt opp i en 8 person, 4 bedroom apartment. Så tok de bilde av meg og 2 sek senere fikk jeg min housing ID, som man må ha med seg overalt. Så var det bare å finne leiligheten, og jeg var den første som kom som betyr at jeg da fikk velge meg akkurat det rommet jeg ville ha! Leiligheten ligger faktisk helt perfekt til, rett ved inngangen til komplekset, med vaskerom rett over gaten og busstoppen mindre enn 1 minutts gange unna. Mine roomies er fra tyskland, sør-afrika, italia, frankrike og norge så dette er absolutt en internasjonal leilighet. Jeg tror jeg kommer til å trives godt her!

Siden jeg flyttet inn på mandag har jeg vært på noen forskjellige møter og diverse på de forskjellige housing kompleksene. Igår, tirsdag, var det immigration session kl 09:00 på The Commons - ganske kjedelig men ellers greit. Etter det hadde jeg ingen avtaler frem til klokken 14:30 hvor jeg da måtte tilbake til The Commons for en aldri så liten drug & alcohol test, noe som var rimelig kleint men heldigvis kjapt overstått. Senere på dagen gikk turen til Walmart for andre gang, og jeg har egentlig funnet ut at jeg ikke liker Walmart. Ikke finner jeg det jeg leter etter fordi butikken er så sykt stor, uoversiktlig og ulogisk - så neste gang går turen heller til enten Target eller gode gamle Ikea tror jeg.

Idag, onsdag, hadde jeg ikke noen avtaler før klokken 13, men startet like gjerne dagen med å sjekke ut treningsrommet her (sjokk!), og deretter en liten tur til Premium Outlets for å kjøpe noen treningsklær på Nike butikken. Rett etterpå gikk jeg over til The Commons igjen for mitt Housing Welcoming Session. Det varte i ca 1 time og ett kvarter før jeg måtte hoppe rett på bussen til Vista Way for International Onboarding Session og International Relo Forms, som var overraskende utrolig kjapt unnagjort! Ettermiddagen har vi tilbrakt i Disney Springs (som jeg har blitt helt forelsket i💕), og i morgen har vi endelig Traditions!!! Jeg er så sinnsykt spent, for det betyr at vi offisielt er Cast Members og kan da dra i alle parkene akkurat som vi vil! Wiii!!

Siden sist innlegg har vi vært et par ganger i Disney Springs, blant annet på Kino hvor vi så Baby Driver. Vi har også vært på en hop-on-hop-off busstur for å se litt av Orlando, men det var ikke noe å skryte av. På Søndag var vi tilbake i Disney Springs for å møte Johanne som jeg og Ragnhild ble kjent med på intervjuet i Oslo. Hun jobber i merch og kom for ca 1 måned siden, så vi spurte henne ca 10000 spørsmål haha. Vi har hatt noen skikkelig fine dager her sålangt i Florida, og i morgen har vi allerede vært her en uke. Det er sinnsykt varmt her, men veldig fint og magisk stemning! Nå gleder jeg meg veldig til å begynne å jobbe, og ikke minst til å få besøkt Disney World for aller første gang!

Likes

Comments

Lokal tid: 20:58

Nå har vi ankommet Orlando - endelig! Reisen i går gikk veldig bra, men den tok på. Landet rundt klokken 21 lokal tid, og 03 norsk tid. Endte opp å være våken i 24 timer og reiste totalt i 23 timer ca, så det var godt å komme fram til hotellet! Flyturen over til USA gikk overraskende fort, det føltes ikke helt ut som vi hadde flydd i nesten 10 timer. Det var rikelig av underholdning å finne på skjermene fremfor oss, og nok av mat å få også. Det har ikke helt enda gått opp for meg at jeg nå har flyttet hit og skal være her i 1 år, men det kommer vel etter hvert vil jeg tro.

Første dagen her i Orlando har gått veldig fint - startet dagen med å stå opp rundt klokken 9 noe som vil si at vi har sluppet unna jetlag heldigvis! Vi spiste frokost på iHop, og har gått litt rundt omkring hotellet vårt. Etterpå gikk vi til Disney Springs og utforsket der i noen timer - det var såå fint der men herregud så varmt det er her i Florida. Jeg har vært så sykt svett i dag at jeg visste ikke det gikk ant å svette så mye haha. Håper jeg blir fort vant til varmen, for så langt kan jeg ikke si at jeg takler varmen så kjempegodt! Etter vi hadde sett oss litt rundt i Disney Springs dro vi tilbake til hotellet, dusjet og bestilte pizza fra Domino's. Nå har vi nettopp spist og ser på Atlantis - koser oss med andre ord! Har ikke tatt så mange bilder enda, men her er noen fra Disney Springs.

Vi har ingen konkrete planer for de neste dagene, vi tar ting litt på sparket og prøver å stresse minst mulig. På mandag flytter vi inn i Disney Housing, jeg og Sigurd flytter til Chatham Square og Ragnhild (som jeg ble kjent med på intervjuet i Oslo) flytter til Patterson Court - det blir spennende!

Snx !!

Likes

Comments

Da var dagen kommet. Nå sitter jeg på Gardermoen å venter på flyet som går 17:30, direkte til Orlando. Tårer har blitt felt, og jeg har sagt hadet til mine venner, min kjære familie, og min fantastiske kjæreste. Å måtte forlate dem er noe av det værste jeg har gjort, men nå er det overstått og jeg kan begynne å se fremover mot Orlando og alt USA har å tilby! De siste dagene har vært fylt av kaos, stress og tårer. Alarmen gikk klokken 05:45 i morges, og tårene meldte vel sin ankomst 05:50, og kom og gikk i flere timer etter. Første flyet i dag gikk 09:25, og en mellomlanding senere sitter vi nå her, jeg og søskenbarnet mitt (heldigvis reiser jeg ikke alene).

Gårdagen ble brukt på å feire søsteren min sin bursdag, hvor vi var å spiste ute på en av de få utestedene som finnes på øya, og det var veldig koselig. Bestevenninna mi May-Lehn stakk også innom for å si hadet, og det gjorde vondt langt inn i hjerterota å si hadet til henne. Ellers fikk jeg to veldig fine og koselige avskjedsgaver fra søstera mi og Silje, tusen takk❤ Her er noen bilder fra de siste dagene. For noen fine folk og dyr jeg har i livet mitt, som jeg kommer til å savne helt sykt.

Snx i Orlando!!

Likes

Comments

Hey, nå kommer enda et random innlegg woho! Akkurat i skrivende stund holder jeg på å pakke litt mens jeg hører på Disney musikk for motivasjon. Det er veldig fint vær ute i dag og føles for første gang i sommer ut som om det faktisk er sommer! (..så hvorfor er jeg inne?🤦🏼‍♀️) Disney lista mi på spotify er ganske rå btw, om noen ønsker å sjekke den ut her!😎

Det meste er klart for Florida nå, bortsett fra meg (mentalt lol), jeg er rimelig full av reisefeber og all slags nerver - men samtidig gleder jeg meg helt latterlig mye. Det blir sykt gøy, men det skal bli ganske jævlig å si hadet til familien og kjæresten min.. Men det vil jeg ikke tenke på nå.

Noe jeg sliter med med pakkingen er å finne ut hva og hvor mye jeg skal ha med meg. Siden norwegian er så generøs og kun tillater 20kg lurer jeg på om jeg skal ha en eller to kofferter med meg. Ønsker såklart kun å ha en, men det spørs om jeg klarer å holde meg under 20kg grensa heh. Vi får se!

Nå når jeg har begynt å pakke for realz, innser hvor mye klær og sminke og crap jeg faktisk har. Så jeg har brukt noen dager på å sortere klær og hive sminke og diverse jeg ikke skal ta med meg osv - det hele er en lang prosess. Ellers er jeg så og si en ekspert på å utsette ting, noe dette innlegget er et resultat av. Prøvde også å sette inn noen boomeranger av disney klassiker samlinga mi og samlinga mi av starbucks kopper men det faila, så her er heller bilder av det (for det er jo kjempeinteressant🙄)

Dette er det eneste jeg samler på, og akkurat nå mangler jeg kun Moana (eller Vaiana) i Disney samlingen, så er den foreløpig komplett. Ellers prøver jeg å kjøpe starbucks kopper i hvert land/by jeg er i, men mangler en god del. Så langt har jeg Los Angeles, Hamburg, Spain, Stockholm, Brussels, Amsterdam, Berlin, Oslo (lol), Barcelona og Copenhagen i samlinga.

Jepp, dette innlegget var definitivt et resultat av at jeg utsetter det jeg faktisk burde gjøre. Som vanlig. Hehe. Jaja, skal komme tilbake med et litt mer interessant innlegg om selve "flytte til disney world-prosessen", forsikring, DORMS osv!

Snx snart

Likes

Comments

Hei! I dag er det nøyaktig en måned igjen til jeg flytter inn i disney housing for å starte mitt cultural representative program - og jeg kjenner jeg gru-gleder meg noe fælt! Riktignok har jeg mest sannsynligvis ankommet Orlando på denne tiden om en måned, ettersom jeg reiser ned den 3 august. Det meste som trenger å være i boks er vel ordnet, det eneste jeg mangler er papirene på forsikringen, så er jeg good to go. Senere i kveld skal jeg fylle ut noe dokumenter for Disney, og regner med det kommer mer og mer info den nærmeste tiden. I dag fikk jeg e-post der det sto "Dear Anja, your arrival date is quickly approaching" - aaaahhh!! Det begynner å gå opp for meg at jeg faktisk skal flytte til USA nå, men likevel håper jeg siste tiden hjemme ikke går så aalt for fort! I morgen skal jeg kjøpe meg koffert og forhåpentligvis finne meg et antrekk til traditions! Skal også begynne på bucketlista mi i helgen! vi blogges xoxo

Likes

Comments

Da har jeg fått godkjent visum! Møtte opp hos den amerikanske ambassaden ca kl. 0750 fordi jeg er så og si alltid tidlig ute hehe. Det var forresten veldig lett å finne frem til ambassaden, så jeg hadde ikke trengt å være så nervøs. Det ventet allerede 4 stykk der og de begynte å slippe oss inn nesten med en gang jeg kom dit, noe som var utrolig kjekt. En sikkerhetsvakt utenfor ambassadeinngangen sjekket passet vårt og sa at vi måtte slå av mobiltelefoner og legge alt vi hadde i lommene i en boks. Så slapp de oss inn en om gangen, og vi gikk gjennom en sikkerhetskontroll, ikke ulik sånn som på flyplasser. De gav meg en lapp med et nummer på som jeg skulle vise på veg ut slik at jeg fikk tilbake tingene mine. Så gikk jeg ut en dør og inn en annen, trakk et kønummer og satt meg for å vente. Snakket med to jenter som også skal til Disney mens vi ventet, og de var veldig hyggelige og gjorde meg veldig mindre nervøs. Så ble nummret mitt vist på en skjerm og jeg gikk til en luke der en veldig hyggelig norsk dame spurte meg om pass, passbilde, DS-160 bekreftelsen og I-797 approval notice - jeg ga henne det og fikk beskjed om å vente på intervjuet. Etter det ble det litt venting pga damen som var foran meg i køen ble det bare tull med og det tok veldig lang tid før hun ble ferdig. Men, så var det min tur! Det første jeg gjorde da jeg kom til luken var å ta fingeravtrykk, så spurte han meg noen enkle spørsmål og vipps - så ble visumet mitt godkjent! Tok seriøst ikke 5 minutter engang. Var ferdig hos ambassaden ca kl 09! Nå sitter jeg på hotellet og har ca. 5 timer på meg her i Oslo før toget mitt går hjemover. Det blir en laaang togtur, er vel hjemme i morgen tidlig😴 Om det skulle være noen som lurer på noe angående ambassade time/intervju (for det er jo såå mange som leser denne bloggen lol) så er det bare å spørre, så skal jeg gjøre mitt beste for å svare.

Likes

Comments

En liten update! Hei, i skrivende stund sitter jeg på kafé å venter på flybussen. Endelig begynner ting å skje, og jeg er på vei til Oslo for å forhåpentligvis skaffe meg visum - siste steg i prosessen, så er jeg vel nesten klar for Orlando! Skal lage et innlegg om ambassade besøket i morgen etter jeg har vært. Er så sykt nervøs, og håper jeg har husket alle dokumentene jeg trenger med meg (fingers crossed!). Jeg har time 08:30 i morgen, og kan nesten ikke vente med å få det overstått.

Kafeen jeg er på er den samme jeg har gått til siden begynnelsen av videregående (og det begynner å bli en stund siden nå..) og jeg har allltid bestilt det samme. Ikke at det er så veldig mange kafeer å velge mellom her, men den er veldig koselig. Flyet mitt går klokken 18:15 og jeg skal vel være fremme i Oslo i 21 tiden. Å booke en Oslo tur så kort tid i forveien er svindyrt, og jeg føler meg personlig sviktet av mitt favoritt hotell i Oslo som vanligvis er det billigste jeg vet om, for det koster meg nemlig 1600kr natten! Et ran spørr du meg. Men men, visum må man ha..

Ses i Oslo!

Likes

Comments

Hellu, stikker innom bare for å skryte av hvor fint det er på hjemplassen min. Er det noe jeg kommer til å savne når jeg flytter til Orlando, er det naturen hjemme - jeg mener, SE på dette da. Verdens fineste plass💟

-Tatt klokken 23:30-

Likes

Comments

Hei igjen. Lenge siden sist, igjen. Hehe. Jeg er ikke helt god på dette blogg greiene og vet veldig sjeldent hva jeg skal skrive. Men som jeg sa i forrige innlegg, tenkte jeg jeg kanskje skulle introdusere meg selv dersom det er noen andre enn familie og venner som har gått seg bort på denne bloggen, og ikke aner hvem jeg er. Jeg heter da Anja Albrigtsen, er 23 år og kommer fra en veldig liten øy i Nordland.

Dette var det eneste passende bilde jeg kunne finne egentlig. Jeg tar veldig sjeldent bilder av meg selv, men syns kanskje dette beskriver meg ganske godt lol - when you try your best but you don't succeed.

Jeg har veldig mange hobbyer, noe jeg tror jeg har skaffet meg pga alt for lite å gjøre på en liten øy. Jeg har bodd her hele mitt liv, men tørr å påstå at jeg har fått reist litt rundt i verden og opplevd litt av hvert til tross for at jeg kommer fra "der ingen skulle tru at noken kunne bu" - bokstavlig talt. Jeg er over gjennomsnittet interessert i musikk, spesielt da bandet Muse - som er mitt livs store kjærlighet (sett bort i fra den veldig fine og flotte og sterke kjæresten min, Christoffer). Jeg har vært i mange forskjellige land på en del Muse konserter, og det er vel derfor jeg bestandig også er blakk og fremdeles bor på denne lille øya - but I don't mind.

Jeg har til dags dato ikke noe særlig til utdanning fordi jeg har slitt veldig mye med å finne ut hva jeg har lyst til å bli, så da har det liksom aldri blitt noe skolegang utenom videregående og et mislykket årsstudium i Engelsk. Nå tror jeg jeg endelig på en måte har funnet ut hva jeg ønsker å studere, men så kom Disney's Cultural Representative Program inn i livet mitt, og jeg følte at dette bare MÅTTE jeg gjøre - so I did.

Dette ble veldig rotete, men det er bare sånn det er inni hodet mitt av og til. Sorry.

Jeg elsker å lese, spesielt Harry Potter noe jeg har også vært over gjennomsnittet glad i, siden jeg var ca 7 år gammel. Er utrolig glad i musikaler også, spesielt Les Miserables, Billy Elliot, Phantom of the Opera, Hamilton og så og si alle musikaler Ever. Er også ganske interessert i sminke selvom jeg er ganske elendig til å sminke meg, hehe. Ellers elsker jeg å reise, og vil helst reise hele verden resten av mitt liv. Jeg syns det er fantastisk flott å oppleve nye steder og land og kulturer, og får aldri nok av den fine fine verden vi lever i. Derfor blir det veldig stas å få oppleve hvordan det er å bo i USA i ett år, og jobbe og omgås med masse folk fra forskjellige land og kulturer. Å jobbe for Disney tror jeg kommer til å bli fantastisk lærerikt og spennende, og jeg gleder meg kanskje litt.

Kort oppsummert så er jeg en liten sarkastisk Nordlending som ikke er så flink til å skrive bokmål, har et ganske rævva ordforråd, er over gjennomsnittet glad i Muse og Harry Potter, samler på Starbucks kopper fra rundt om i verden, og gleder seg til å reise over dammen å representere Norge i Disney World i 1 år - der har du meg.

Likes

Comments