Det va längesedan vi var här. Förskolan där Agnes tillbringade dina förskoleår. Då hette det Tändstickan och va teckenförskola. Tänk att bänken fanns kvar ca 16 år senare.

Nu har vi påbörjat nästa bedömning av om Agnes ska få ett CI på sitt döva öra. Det har varit många turer och delade meningar mellan Jönköping och Linköping. Men nu håller vi tummarna att hon får det.
Sen är det ju alla andra turer känns som man kan jobba med alla möten och annat som dyker upp när man har ungdomar med funktionshinder..
men imorgon är det semester på riktigt inte ett enda möte👍

Frågor rullar i huvudet ska Agnes flytta hem eller ska vi orka stå ut med att hon bär sina väskor mellan oss och boendet som inte fungerar för henne?

Hoppas få lite rätsida tillsammans med Kuratorn på Hab som ska träffa mig och personal på Onsdag.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hoppas hinna med att träna och att övertala min kära dotter att åtominstånne laga mat i sin lägenhet.
Hon vill vara där mindre och mindre och nu med alla artiklar om Clowner på nätet, är det svårt att få henne att våga cykla hem. Om hon inte får personal som är hos henne under kvällarna känns det som vi måste hitta en större lägenhet och hon får flytta hem. Som det är nu är det bara ständiga krig om att hon ska va i sin lägenhet. Men vilket 12 åring vill vara själv? Ja det är hennes ungefärliga ålder och ibland är hon ännu yngre. Så det är i te lätt att vara förälder när kommunen vill klassa henne självständig.

Likes

Comments

Höst och inställning av Husbil.

Likes

Comments

I december hade vi individuell plan för min dotter som skulle komma gem efter 10 års skolgång i Örebro.

Pga av att Hon är gravt hörselskadad och har Adhd, autism och lindrig utvecklingsstörning. Nu va det superviktig med planering inför boende och daglig verksamhet,

Vi tyckte att eftersom hon hade bott i elevhem så länge med helger och lov hemma, att det va bra om hon fick boende med stöd, men ack vad vi bedrog oss.

Personal ska gå teckenspråksutbildning med mig som lärare under 10 veckor.. vilket de gjorde men att lära sig använda det är också en process, samtidigt att förstå att man kan prata fast man inte hör..

sen börjar problemen när hon efter sommaren som hon tillbringat med oss inte vill vara i sin lägenhet, Vi har blivit lovade att hon ska få alla dina behov tillgodosedda i boendet vilket är ett 9,9 boende.

När vi klagar säger personal att det är punktinsatser bara i ett sådant boende..

när jag nu begär infalla papper och beslut visar det sig att det finna inga beslut,, alltså har det blivit muntliga beslut?

Nu vänder vi oss till privat assistansbolag, då det inte fungerar med punktinsatser för henne.

Efter mycket samtal och frustration för vi i te har beslut kommer vi äntligen få en ny utredning. Det finns så mycket som inte behöver bli då stort eller att man måste kriga med kommunen för att Ens barn/ungdom ska ha ett bra liv och få använda sitt språk rätten till teckenspråkstolk, vilket inte heller va självklart.

Att skriva här och dela med mig av erfarenheter hoppas jag ska bidra till att andra föräldrar orkar stå upp för sina barn då det är kämpigt både i skola och med insatser i kommunen.


Likes

Comments