God Morgen!

Frokost tid, trenger noe sunnere en brødet som ligger å frister på benken.. Kristine Weber + sunne, gode oppskrifter = sant!!

Cottage Cheese Rundstykker
DU TRENGER (3stk):

1 egg
100 g cottage cheese
50 g grovt mel
1/2 ts bakepulver
1 klype salt
1-2 ss solsikkekjerner (som topping)

SLIK GJØR DU:
Rør alt sammen til en klissete deig og lag tre klatter på et bakepapir. Strø solsikkekjerner over og bak i ovnen på 180 grader i ca 20 min.

Jeg satte de midt i ovnen, det ble helt perfekt! Jeg liker ikke cottage cheese engang, og disse gikk ned på høykant!


Jeg doblet oppskriften også, for litt ekstra.

Prøv da vel! Du vil ikke angre.

God frokost (eller lunsj) ;)

Ha en fin dag alle sammen!

- Anita

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

  • 160 Lesere

Likes

Comments

Hvis jeg lover dere et ukentlig innlegg, kanskje det går da? Haha!

Vel, dagene går som de alltid gjør. Veldig, veldig fort! Alle er forkjølet utenom far her i hus. Mye hosting resulterer i dårlig søvn for samtlige. Det går heldigvis over!

Nå er det helg igjen også! Forrige lørdag var vi må fløyen med ungene. Kjempe koselig! Norah er veldig fascinert av troll for tiden, så det passet veldig fint å dra inn i trollskogen.


Litt bilder fra turen!


Gråvær, tåke og sur vind. Men det stopper ikke humøret til de små iallfall!


Ha en god helg alle sammen!

  • 157 Lesere

Likes

Comments

Jeg følte uken nettopp startet. Var det ikke mandag i går? Som vanlig er jeg et skikkelig surrehode. Har ikke tidsbegrep lengre. Jeg er akkurat som 2-åringen min.

Når det gjelder tidsbegrep da.. 2-årigen min har plutselig funnet ut at det ikke er noe kjekt å legge seg lengre. Ei heller å sove hele natten når man først sovner. Hun har "endelig" skjønt hvordan hun klatrer utav sprinkelsengen, så det har vært noen festlige kvelder og netter! Akk, vi får ta det som noe positivt. Nå kan vi starte med juniorsengen igjen, og lillebror kan få sprinkelsengen. Han ligger for tiden fortsatt i vuggen. Det holder ikke stort lengre, for å si det sånn!

Han her altså. En storsjarmør og en like stor mammadalt. Ikke noe fri på mamsen. Men sånn er det- det er en del av å få barn. De vokser seg tidsnok store og får "antimamma" innover seg, så jeg får vel nyte dette mens jeg kan!

Nå skal mor snart ta fatt på blyanten, men før det så kreves det litt søvn og en kopp med kaffe. Ungene hadde jo fest i natt!

Ha en fin dag alle sammen! <3

  • 176 Lesere

Likes

Comments

Tiden flyr avgårde som vanlig. Så mye å gjøre, så lite med tid.. Døgnet kunne hatt noen timer ekstra!

Norah er som vanlig en liten pøbel. En veldig søt en da! Hun og pappa løper rundt i leiligheten på ettermiddagene som to orkaner. Jeg må jo bare le, de er veldig skjønn!

Minstemann tar livet med ro. Han var nettopp på 5 mnd-kontroll. 65cm og 9240g. Sier oss veldig fornøyd med det!

Har gjenopptatt hobbyen min etter et lite opphold. Fant inspirasjonen igjen til jul. Det føltes utrolig godt! Nå har jeg fått inn nye bestillinger, og et av bildene er på vei i posten til en kunde!

Jeg bruker akvarell for det meste, men skal snart gå til innkjøp av copics-tusjer. Favoritt motivene nå er geometriske dyr. Kjempe gøy!

I dag står rydding/vasking på menyen. Vi pakket ned julen i går kveld. Litt kjipt, men også deilig!

Håper alle dere får en fin dag!

Smask Xxx

  • 277 Lesere

Likes

Comments

Hei alle sammen! Godt nyttår!

Nå er det et nytt år, og for mange betyr det en ny start. Jeg har satt meg egne mål! Det ene er å droppe snop og begynne med sunnere mat.

I dag var jeg fysen på noe godt. Og hva kan man lage som er søtt, men ikke er så gale på innhold? Jau- bananlapper! Det er søtt, godt og super enkelt!Oppskrift 1 porsjon:

1 stk moden banan
1 egg
1 dl havregryn
En skvett med melk
1/2 Ts bakepulver
1/2 Ts splenda/sukker/sukrin eller hva du måtte ønske.

Bland alt sammen med stavmikser, eller en blender. Stek de opp, og server med sukkerfritt syltetøy eller vanlig syltetøy. Mmmm!Det var lunsjen sin det :)


Ha en fin dag!

  • 240 Lesere

Likes

Comments

... Ja, jeg spør. For jeg lurer virkelig. Har det blitt en trend å være pelsmotstander? Har det blitt en trend å gå til personangrep mot de som bruker pels?

Jeg ser så utrolig mye snålt på nettet. Når ble det OK å kjefte på andre for de ikke er like opplyst som deg, eller rett og slett ikke er enig med deg? Jeg ser nesten daglig noen som kjefter på en eller annen stakkars på nettet fordi han/hun har hatt noen form for pels på seg. Jeg kjenner jeg blir utrolig provosert.

Hva gir deg retten til å være stygg i munnen? Hvorfor skal alle mene det DU mener? Ikke misforstå- jeg er helt for at man kan opplyse om hvordan dyr blir behandlet og alt det der. Skal du opplyse, så håper jeg du gjør en god undersøkelse i forkant også. Og det er greit! Bra!

Jeg har selv sett hvordan enkelte leverandører av pels behandler dyr, og det er selvfølgelig ikke greit! Jeg styrer unna de leverandørene, og håper selvfølgelig alle andre gjør det og. Men å forvente at alle skal gjøre det samme som meg er jo ikke mulig. Og det må jo jeg bare akseptere. Akkurat som du, kjære pelsmotstander, må akseptere det. Jeg kan ikke begynne å slenge disse personene full i drit. Det er ikke opp til oss. Sånn er det bare! :)

Ikke bare er det frekt å holde på som dere gjør, men det er også (i mine øyne) noe hyklerisk. Hva med de klærne du kjøpte på H&M da, som mest sannsynlig er barnearbeid? Har også fått servert at "kjøper ikke klær derfra, men får man i gave er det OK å bruke det".... At hva? Så hvis jeg får en jakke med pels på, fra et mishandlet dyr i gave, så er det OK?

Eller, den smarttelefonen som du tøffer deg fra.. Vet du hva som må til for å produsere det batteriet som holder den stilige tonen din gående? Bare Google det. Så får du se. Listen er lang, ingen er perfekt. Dette gjelder selvsagt meg også. Men jeg sitter ikke å kaller folk stygge ting for det de skulle finne på å kjøpe heller. Nettopp fordi jeg ikke er hakket bedre selv.

Vi har alle våre svin på skogen. Husk det, og tenk deg godt om før du slenger med leppen til noen neste gang. Sjekk sminken din, sjekk klærne dine og for gudsskyld- sjekk hvor batteriet på telefonen din kommer fra. Når du er helt ren, og ikke har noe som er produsert på dårlig vis så kan du komme å kjefte på meg etterpå! Da skal jeg ta det. Og jeg skal bøye meg i støvet.

Vi har pels, men fra dyr som likevel blir felt for å holde bestanden nede. For meg er det helt greit. Kanskje du skal bare la være å si noe denne gangen, og bare la det gå? Jeg håper det.

Takk for meg, det var godt å lufte seg!

Smask <3

  • 402 Lesere

Likes

Comments

Kan ikke tro at julaften er rett rundt hjørnet! Jeg gleder meg helt sykt. Julen er rett og slett magisk!

Nå sitter jeg iallfall å planlegger siste rest på gaver. Noe blir håndlaget i år, og noe blir kjøpt. Tidsmessig så er de håndlagde litt vel optimistisk av meg å tro jeg hadde tid og ork til. Men tre "heldige" personer får iallfall noe skikkelig personlig. Resten får kjøpte gaver. Sorry. Jeg er like glad i alle, lover det altså!


Ungene er lagt, og jeg kan endelig gjøre ferdig siste bilde! Jeg bruker forresten pen, linjal og akvarell-maling til disse bildene.

Norah er iallfall i julestemning! Hun hadde vært i pepperkakebyen i dag, med noen av de andre barna i barnehagen. Jeg har enda ikke vært der. Elendig av meg.


Sjekk trollene mine. De er verdens fineste!

Angående innlegget om pelsen- det er ikke glemt! Jeg skal skrive det, jeg har bare noe andre ting som må gjøres først. Som for eksempel lage ferdig julegaver, kjøpe julegaver, vaske, spise osv (ai ai ai).


Ha en fin kveld alle sammen! :)

  • 279 Lesere

Likes

Comments

Jeg tenker hver dag at jeg skal få til et innlegg her på bloggen.. Skjer det? Bare bla litt tilbake å se når forrige innlegg ble publisert. Håpløst.

Tiden bare.. Vet ikke.. Forsvinner. Nå tenkte jeg at jeg skulle sette meg ned, poden sover jo. I det jeg tar opp laptopen hører jeg grining fra soverommet. Det slår ikke feil! Her er det sikkert flere som kjenner seg igjen. Det er nesten komisk! Samme gjelder jo måltider. Kan ikke huske sist jeg satt meg ned å virkelig koste meg med et måltid uten å hive innpå som en sulten hund med dårlig tid. Får man slengt innpå uten at ungen våkner er man jo heldig. Men hvor er kosen i å hive innpå på den måten? Og hva er greien med babyene våkner i øyeblikket du setter ræven ned i sofaen og tallerken på bordet? Lukter de at du skal spise?


Vel, vel. Sånn er det! Vi er ikke helt pigg i dag, så vi er forsatt i pysjen vi. Litt deilig med sånne "inne" dager. Kaffen står på, poden er i ok humør (for engangs skyld) og jeg får endelig skrevet et nytt innlegg!


Han er skjønn da! Han er det! Viktig å få med smilene når de kommer ;) Han begynner allerede å bli utålmodig, så her lønner det seg å være kjapp! Han syntes nemlig det er meget viktig å bli båret hele dagen. Spesielt når jeg skal ting.. Som å spise, eller lage middag til Ole og Norah kommer hjem. Veldig viktig. Ja.


Norah sin brilletilvenning går foresten bra, for dere som lurer på det. Noen utfordringer er det jo. Hun kaster de avgårde når hun er sint, og gjemmer dem i barnehagen for de ansatte. Som vanlig en liten ramp. Hun klarte også å falle med de, så hun fikk en skrape ved siden av øyet. Da fikk hun litt "brillefri" etterpå, noe som er innafor. Godt vi har god forsikring på de brillene. Vi har vel vært på brilleland nesten daglig med de! Ha, ha!

Her ble hun hentet i barnehagen, og er kjempe fornøyd med brillefri og ny jakke. Denne er fra Mini A Ture, og er handlet hos http://www.torgunns.no. De har også butikk på karmøy/Åkrehamn ikke så langt unna Bømlo hvor jeg bodde før. Fantastisk på service, og har super rask levering. Viktig å støtte opp under de små, hjemmekoselige bedriftene.

Per i dag er det min favoritt nettbutikk, uten tvil! Her har vi bestilt masse nydelige klær fra merker som Lilleba, Mini A Ture, Hust & Claire og Joha. Pysjen Olav har på seg i bildene over er Lilleba, de er så god! Ta en titt på nettsiden deres, tror alle kan finne noe de liker!


Ja- Norah sin jakke har pels på seg. Jeg har ingenting i mot pels, så lenge dyrene ikke lider i forkant. Altså, jeg er motstander av den typen pels til eget forbruk. Hva andre velger å gjøre (unnskyld meg) driter jeg i. Det er ikke opp til meg å slenge med leppen til andre. Men dette kommer i eget innlegg fortløpende, da dette er et tema som irriterer meg grenseløst. Alle har sine svin på skogen, enkelt og greit.

Ha en fin dag alle sammen! Hilsen sinnataggen ;) !

  • 355 Lesere

Likes

Comments

Jeg elsker konkurranser. Ser jeg en, deltar jeg! Og det lønnet seg tilslutt! Var heldig å vinne et valgfritt plagg hos http://www.lillemaja.no i samarbeid med frustrertfrue på instagram her forleden. Den følelsen når man kan plukke akkurat det man vil fra nettbutikken!
Den var foresten veldig oversiktlig og fin, lett å finne det man er på jakt etter ved enkle valg på menyen. Masse flotte merker som Wheat, Lillelam, MeMini, Gullkorn Design osv. Kan anbefale å ta en titt!

Valget var ganske lett. Det stod mellom litt forskjellig, men jeg er så utrolig svak for Lillelam! God kvalitet, nydelig og tidløst utseende kombinert med vakre farger er ikke feil! Jeg klikket hjem en tykk ulldress i en fin mørkebrun farge.
Og den flotte innpakningen da! Så koselig! Slik blir jeg glad for. Koselig, personlig hilsen. Handler gjerne hos http://www.lillemaja.no i fremtiden. Tusen takk!

Her er poden i ulldressen sin fra lillelam. Kledelig, ikke sant? 😍👌

Under bildetakingen, så ville storesøster også være med. Hun hadde akkurat fått på seg pysjen og var på vei i seng. Men, la gå da. Hun elsker å være midtpunkt ❤️

Disse to altså, jeg er så stolt! ❤️

Nå har roen senket seg i heimen, og jeg er klar for å slappe av med Ole. I morgen venter enda en hard treningsøkt på meg, så det er bare å lade batteriene!

Smask!

  • 381 Lesere

Likes

Comments

Hei og hå!
Ny uke er påbegynt. Mye å gjøre før jul. Begynner å lure på om det noensinne blir ro i dette hjemmet! Har ikke fått pyntet til jul enda- skammelig.

Norah har fått seg briller! Hun ser litt dårligere en vi trodde, dessverre. Men tilvenning går bra, og hun er virkelig verdens søteste med de! Så litt ny hverdag for oss alle. Blir hun sint er det brillene som ryker først. Det er jo litt komisk da.

Hun er så morsom! Nå er hun enda med veslevoksen.

Minstemann har vært på 4mnd-kontroll i dag. Han er tjukk og god! 8420g og 64cm lang. Han spiser hele dagen, og sover hele natten. Grei deal, jeg tar den! Han gråter mye på dagtid, og virker plaget med magen. Så nå skal mor kutte melk i kosten sin de neste to ukene å se om det blir bedring! .... Jeg gråter på innsiden. Skal jeg virkelig klare meg uten sjokolade, melk og brød? Nei- de der alternativene smaker drit i forhold! Ikke foreslå det engang. Ha, ha! Alt vi gjør for våre små. De skal ha det godt, sånn er det bare.

Nå har lille sovnet, og jeg er klar for en stor kopp med kaffe. Ryddes må det også. Og vaskes. Og pyntes. Og, og, og...

Later!

  • 353 Lesere

Likes

Comments