Igår var vi på rutinultraljud, ett ångestladdat möte för min del. Jag var så otroligt nervös och rädd,hann träffa på en hel del hjärnspöken under förmiddagen.

Försökte förbereda mig mentalt på om något skulle vara fel eller avvikande, är på något sätt alltid inställd på det. Det låter säkert helt sjukt, det är det också. Helt sjukt jobbigt att aldrig riktigt kunna slappna av och njuta av graviditeten. Helt sjukt jobbigt att hela tiden panikgoogla minsta lilla magont. Helt sjukt påfrestande att vakna mitt i natten när man gång på gång drömt mardrömmar om missfall. Men så är verkligheten för mig, jag försöker att koppla bort rädslan men den sitter liksom kvar där ändå.

Hur som helst, jag blev så otroligt glad igår när vi satt i väntrummet och jag fick syn på den underbara läkaren som jag träffade både när jag hade problem med njuren vid förra graviditeten samt på självaste förlossningsdagen. Henne kände jag mig trygg med och nu visade sig att hon var den som skulle göra UL. Vi hade även en avsatt tid för samtal om förlossning/kejsarsnitt. Jag har inget positivt minne med mig av den förra förlossningen och därför är jag inne på kejsarsnitt denna gång.

Vi fick ett världsbäst UL, hon tog verkligen tid på sig och var helt underbar på att förklara och visa. Allt såg fantastiskt bra ut, inte minst hjärtat och kroppspulsådern som hon fotade flera gånger, hon sa att det är sådana hjärtan man ser i läroböcker och önskade att få visa upp de på kurser. Lättnadens suck för oss föräldrar. Vi kollade också så att NIPT-testet hade gett rätt svar på könskromosomer och mycket riktigt fanns ingen liten snoppis. Det är en frisk och pigg liten tjej som bökar runt i magen på mig.

Beräknad förlossning kvarstår, blev inte flyttad en dag. Thomas födelsedag den 18/8.


Som vi längtar efter dig ❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Den vackraste lilla människan som finns i min värld, den raraste och klokaste själen jag någonsin mött. Din närvaro förtrollar mitt liv och kärleken mellan oss är det finaste jag vet.

Du är och kommer för alltid att vara det bästa som hänt mig, grattis på 3års dagen mitt hjärta ❤️

Likes

Comments

Igår hade vi kalas för vår lilla loppa, äntligen fick vi fira hennes tre år i livet.
Jag gjorde mitt bästa för att det skulle bli ett roligt kalas för kidsen, bakade som en galning och planerade in i det minsta. Nu i efterhand skulle man nästan behövt en helg efter helgen, pjuh! Jag kan dock inte ta all cred, Thomas skötte sin del i det hela och mamma hjälpte till med både barnpassning och bakning.

Idag fyller jag år, 27 fantastiska år, än om de 3 senaste åren varit mitt livs bästa.

Likes

Comments

Här kommer den första smygtitten på vad som sker i huset just nu, nämligen renovering av Melissas rum. Vi har som mål att bli färdiga innan kalaset på söndag och som det ser ut nu så hinner vi!

Thomas har pysslat med tapet och golv, själv har jag hållit till i garaget där den lilla damens möbler har fått sig en omgång slip och färg. Blev så otroligt fint även om det visade sig bli rena döden för fogarna, fruktansvärt smärtsamt.

Här nere kommer en liten smygbild på vad Thomas sysslat med.

Soffan som ni ser fyndade jag på röda korset i fredags, perfekt sagosoffa för dryga 400:- (i nyskick dessutom) taget!!
Den är i perfekt mått med sina 140cm på längden, en robust liten rackare ✨

Likes

Comments

Du är hela min värld. Det vackraste jag vet.
_____________________________________________________________

Jag dammade av min kära systemkamera idag och provade även ett nytt objektiv, herregud vad kul det är att fota!! Jag älskar det. Helst också när modellen är på humör och villig att samarbeta, hehe. Vi har en hel del utrymme i den andra byggnaden, varpå ett helt nytt stall med två boxplatser, sadelkammare och dusch (perfekt om man i framtiden vill ha häst). I dagsläget är hela stallet oinrett men tanken är att det ska isoleras och sedan kommer jag att skapa min egen fotostudio. Yey!

Jag ska äntligen få plats för mitt intresse att fota.

Likes

Comments

En magiskt vacker dag här ute i kära Bjännsjö. Jag vabbar idag då Missan verkar fått misstänkt krupp, vi har fått tid hos läkaren för en undersökning. Obehagligt när det sätter sig på andningen!

Skönt med en extra vilodag nu när kroppen suktar efter lugn. Jag har vid vissa tillfällen kunnat känna rörelser inne i magen, som ett litet fladder liksom. Känns overkligt att jag får uppleva ännu en graviditet, jag är verkligen så tacksam för detta.

Likes

Comments

Det var så länge sen jag skrev att vi till och med har hunnit flytta in till huset och har dessutom bott här i över en månad. Vi trivs verkligen så bra, finns ingenting som vi saknar och allt känns rätt. This is it. Här slår vi ner roten och låter livet blomma.

Vi har redan hunnit renovera både hallen och vårt sovrum, ni vet, tapeter, lister och golv. Det gör så mycket och självklart har jag fotat men jag tänkte spara det till ett annat inlägg.

Solnedgångarna är rätt magiska här ute. Kan bara tänka mig mysiga sommarnätter och kvällsbad.

Det bästa med huset är att det äntligen känns som att vi har plats, även om läget inte kan bli bättre än vad det är, så är det just storleken på tomten och huset som är så otroligt perfekt för oss. Jag är lycklig över att kunna erbjuda mina små prinsessor denna frihet.

Det är en del som vi vill hinna med innan det blir dags för vår andra älskling att komma. Bland annat en stor altan, så som vi hade det i Stöcksjö ungefär. Självklart tar vi allt som det kommer och vi gör inget som vi känner att vi inte hinner med. Men tankar och drömmar finns alltid, det är det som stimulerar oss.

Jag själv har tagit på mig att göra om hela Melissas lekstuga, det ska skrapas gammal färg och sedan målas om på nytt. Nya tapeter invändigt, piffas upp och sedan inredas. Utanför lekstugan har jag tänkt att sätta två äppelträd. Min tanke är att ha all frukt och bärodling i närheten av den så att hon inte känner att sjön och vattnet är lika spännande. Pappa Thomas ska bygga en supergunga och studsmattan ska ställas upp intill. Hon ska ha sitt lilla ställe där allt roligt finns. Ni ska få se så fint jag ska göra!

Likes

Comments

Jag är så lycklig över att äntligen våga gå ut med denna underbara nyhet, min lilla prinsessa ska få bli storasyster.

Det tog bara 11 dagar för oss från att jag blivit friskförklarad till ett starkt plus på stickan.

"Du har inga problem med fertiliteten iallafall" sa de med glimten i ögat, när vi kom för ett ultraljud i v7. Det var förövrigt bland det jobbigaste UL jag varit med om, hjärtat höll på att hoppa ur kroppen på mig. Jag började kallsvettas och kände att jag skulle svimma av nervositet, ångesten och paniken kokade inom mig.

Jag fick lägga mig på britsen och två läkare var där för att undersöka och utesluta att en ny mola hade uppstått. Så fort hon skulle starta skärmen så tittade jag bort, jag ville inte se, men ganska direkt möttes jag av ett stort leende ifrån den läkare som stod bakom och bevakade det hela.

- Du kan titta, vi har ett litet hjärta här som slår för fullt! Och ingen mola... (!!)

Lättnaden. Tårarna. Livet kom tillbaka?

Men än var vi bara i v7 och mycket kan hända på vägen till den magiska siffran 12.

Imorgon kliver vi in i v15 och för två veckor sedan gjorde vi ett NIPT-test inkl UL. Svindyrt, men så värt.

NIPT är en metod för att analysera kromosomer (13, 18, 21 och könskromosomer) hos fostret. Ett blodprov tas på blivande mamman, detta skickas till London för analys. Säkerheten är 99,6%.

... och på självaste alla hjärtans dag kom svaret i ett mejl.

"Testet visade normala kromosomer och ni väntar en flicka"

Jag satt i fikarummet med Matilda och var inte alls beredd på att det faktiskt skulle ligga något i inkorgen. Jag skrek till och började störtgråta, inget snyftande, vi pratar uglycry deluxe!! Matilda sympatigrät med mig, rinnande mascara och skratt mellan tårarna.

En flicka, en lillasyster. Melissa skulle få det jag själv alltid saknat, en alldeles egen syster. 

Thomas blev såklart också glad men han insåg lika fort att han blir minoritet. Tre tjejer. GOALS ❤️

Lilla loppan är beräknad på pappa Thomas födelsedag, vi är bra på att pricka in våra egna födelsedagar här. Haha! Men eftersom att det blir ett planerat snitt så anar vi att hon kommer något tidigare. 

Likes

Comments

Så, en hel lördag fick jag med min kära Thomas. Vi körde Melissa till mormor tidigt på morgonen och sedan var dagen och natten vår. När fick man så mycket tid över sist? Vi märkte att klockan hade stannat och dagen tog liksom aldrig slut. Vi hann till och med ta en siesta strax efter lunch? Ändå var det som om någon hade tryckt på paus under tiden, minuterna stod stilla.

Vi hade bokat bord på Köksbaren inför kvällen, som i vanlig ordning levererade mat i toppklass och mannen mitt emot likaså. Min Thomas, 6år senare och för alltid.

Idag har det varit full rulle med firandet av min pappa, bonuspappa och bonusbror. Alla skulle visst födas samtidigt. Det bjöds på kalas och fika i Stöcksjö för att sedan avsluta med middag på Pinchos. Gott och snäppet alldeles för mättande.

Jag var lite lätt nervös över hur våran lilla Lotta (på bråkmakargatan) skulle bete sig inne på restaurangen, men det gick över förväntan faktiskt. Endast ett fullt glas apelsinjuice lyckades hon tippa omkull men det är sånt som händer.

Likes

Comments

Idag tog jag mitt sista blodprov och vid lunch kom samtalet jag väntat på i all evighet...

- Sabrina, dina prover var även idag toppen och vi kan nu friskförklara dig. Det är fritt fram för en ny graviditet, hör bara av dig när du är i v7 så att du får komma in på en extra kontroll!

Jag behöver kanske inte gå in på alla känslor som sköljdes över mig. Det första jag gjorde var att ringa och boka tid med kvinnoklinikens kurator, det är en del hjärnspöken som jag behöver få ordning på. Ångest, oro och en smula panik bor dagligen inom mig, det har liksom blivit en del av min vardag... Kanske inte helt främmande med tanke på vad jag varit med om den senaste tiden. Det hör till.

Jag känner ändå att jag är redo att ta tag i dessa hjärnspöken, det är dags nu. Likes

Comments