View tracker

Oj vem trodde att det någonsin skulle skrivas en rad i denna blogg? Inte jag i alla fall men från ingenstans kom en inspiration till att skriva. Varför vet jag egentligen inte. Kanske kan det hålla i tre dagar, eller tre år, vad vad jag.
Just nu sitter jag fast på centralstationen i Borlänge. Skulle egentligen vara i malung om en timme men trafikverket och växelfel har vi ju alla erfarenhet av. Jag har varit hemma hos min familj i Bålsta och hämtat lite nya tag och faktiskt började denna dagen bra. Ni vet när solen skiner, musiken i hörlurarna är på högsta volym och du ler åt alla du möter och vet att om bara några timmar får du ligga och kramas med din älskade partner. Sen vid andra bytet i Sala kommer första signalfelet och jag inser på en gång att jag kommer missa min buss och även mitt möte som jag skulle ha på Malung folkhögskola angående att börja plugga. När jag sitter på tåget 40 minuter senare så rinner bägaren över. Mitt senaste möte på öppenvårdspsykiatrin var i början av sommaren och senaste veckorna har jag mest gått i cirklar och väntat på en kallelse. utan resultat. Dom är noga med att förklara att när det krisar är det bara att ringa så får jag prata med en sjuksköterska för att lätta på trycket lite grann. Jag ringer med tårarna brännandes innanför ögonen och telefonsvararen svarar att de kommer ringa upp runt 13:20. Klockan var nio då och det rinner över igen. Kanske förlitar jag mig alldeles för mycket på psykiatrin men jag vet inte vart jag ska vänd mig annars.
Och nu sitter jag här och skriver på ett litet cafe på centralstationen, med ångest som dunkar i bröstkorgen, mensverk som ett paket på posten från Lucifer själv och tanken på att lägga mig ner på golvet, ge fan i allt och bara bryta ihop är ganska så frestande.
Men istället skriver jag ett par osammanhängande rader och tänker på bättre tider. Nu ska jag lyssna på Lukas Graham och smsa Elena i ilska.Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jantelagen beskrivs enligt wikipedia som en oskriven lag som handlar om att du ''inte får sticka upp för mycket och inte tro du är bättre än andra på något sätt'' Jantelagen skrevs utav den norsk/danske författaren Aksel Sandemse. Han skrev då, likande gud 10 lagar/budord som vi människor ska leva efter. De lyder följande:

 1. Du skall inte tro att du är något.
 2. Du skall inte tro att du är lika god som vi.
 3. Du skall inte tro att du är klokare än vi.
 4. Du skall inte inbilla dig att du är bättre än vi.
 5. Du skall inte tro att du vet mer än vi.
 6. Du skall inte tro att du är förmer än vi.
 7. Du skall inte tro att du duger till något.
 8. Du skall inte skratta åt oss.
 9. Du skall inte tro att någon bryr sig om dig.
 10. Du skall inte tro att du kan lära oss något.

De flesta har självfallet hört talas om Jantelagen och de flesta tycker precis som jag: Att det är tio skitregler. Tio skitregler vi inte behöver i dagens samhälle. Så precis som både Gud och Aksel så tar jag saken i egna händer 0ch skriver mina egna lagar. Jag presenterar: AninaLagen.

 1. Du skall visst tro att du är någon, du skall veta detta och du är fantastisk.
 2. Du skall tro att du är bättre än andra, att du är bäst i världen.
 3. Du skall tro att du är klok, klok nog att dela med dig av din visdom samt lära dig av andras.
 4. Du skall veta att du är bättre än andra människor som försöker förtrycka dig.
 5. Du skall vara mer för världen en vad människor kan ta in,
 6. Du skall veta att du är finare än vad du tror.
 7. Du skall sikta mot alla dina drömmar, du skall tro att du kan göra vad som helst.
 8. Du skall visst skratta åt dina förtryckare, men sedan gå tillbaka till punkt 3 och förklara hur du känner och tycker.
 9. Du skall veta att människor bryr sig om dig, oavsett dina brister.
 10. Du skall tro att du kan lära alla något, för det kan du. Du är bäst.


Likes

Comments

View tracker

HAR DU?

Folköl i kylen: Ja jag tror faktiskt det finns det, i alla fall någon öl.
Något husdjur: Katt och Marsvin.
Puder på dig: Idag har jag inget smink på mig.
Några framtidsplaner: Massvis, plugga och körkort är högst på listan just nu!
Någon sjukdom: Depression och pollenallergi haha.
Några MVG:n: oj vi har ju inte dettta betygsystem längre? Hade A i några dans och teaterkurser.
Fikat idag: Fikat och fikat, druckit kaffe och ätit godis.
Nagellack: EEH något i pärlemo färg som är till 85% borta? Heh.
Någon vän som bor i ett annat land: Inte vad jag vet, haha!

VEM?
Avskyr du: Vet inte någon specifik person faktiskt. Donald Trump typ.
Delar du mest minnen med: Om jag inte ska säga familj blir det Emma!
Längtar du mest efter: Idag säger jag utan att blinka Elena.
Stör du dig på:
Gosar du med: Jon
Lagar mat: Det blir jag, eller när jag är hos Jon blir jag oftast bortskämd ;)
Diskar: Diskmaskinen men jag vet att det kommer bli jag som diskar och Jon som tvättar när vi flyttar haha.

VILKEN?
Tidning läser du: Veckorevyn faktiskt! love it.
Buss åker du oftast: 121:an mellan borlänge och sälen!
Dag fyller du år: 25:e april! Exakt tvp veckor kvar iiih.
Årstid föredrar du: Sommar utan att tveka.
Stad är du uppväxt i: Bästa bålsta.

VAD?
Gör du nu: Ligger utslagen i soffan.
Gör dig till en bra människa: Oj. Kanske att jag bryr mig mycket om andra och är ganska bra på att lyssna och ge råd?
Gör dig till en dåliga människa: Att jag hellre gömmer mig under täcket istället för att ta tag i saker.
Vill du arbeta med: Med ungdomar, eller på Broadway, vi får se, ;)
Är roligast just nu: Min godispåse.
Har du på dig nu: Jons pjamasbyxor och ett pololinne.
Äger du för skor: En hel del haha.
Har för storlek i skor: 40
Läser du för bok: Lady Gaga av Maureen Callahan
Ska du göra nu: Haha bajsa.

Likes

Comments

Alltså nää hörrni. Igår på kören kände jag mig faktiskt helt okej, jag tog inte ut mig till 100 med rösten men det kändes bra i alla fall. Aja you get where I'm going with this. Jag vaknade upp för typ en timma sen med något som påminner om nackspärr, rösten är borta och förkylningen är tillbaka. Jag blir nog sängliggandes och tittandes på musikaler idag. Okej, jag klagar nog inte så mycket på det haha. 

Likes

Comments

Just nu sitter jag på bussen till Vansbro och ska på kör träning med en rock kör som jag är med i.
På lördag nästa vecka så ska vi ha spelning på Kulturhuset, ska bli så himla roligt att få rocka loss. Det är verkligen en så skön grupp med olika människor. Verkligen blandade åldrar och personligheter, och vi är ganska så grymma om jag får säga det själv hehe. Idag ska vi repa för fullt med mikrofoner och ett band som spelar, i vanliga fall kompis vi av ett piano. Roligt att se allt sättas på plats.
Jag kommer komma in till Vansbro vid 12 och vi ska inte börja förens klockan 1, så jag tänkte promenera till Lyko, känner ett litet behov av att köpa ett nytt läppstift och en ny foundation. Ska sluta med min vanliga foundation för jag fick reda på att Max factor testar på djur, så jag använda upp ET jag hade. Ett sånt himla träsk att leta efter smink som inte testas på djur, men jag har hittat en grym app från Peta som jag tänkte visa er sen.

Likes

Comments

Halloj säger den sämsta bloggerskan i Sveas rike.
Senast jag skrev några rader här så var jag hemma i Bålsta, hos mamma, pappa och Kim. Och jag känner nu hur mycket jag behövde det, det var verkligen behövligt. Men nu är jag i alla fall tillbaka och jag har jobbar mina 4 första pass på jobbet igen. Har hunnit med ett dubbel pass, en morgon, en eftermiddag och ett nattpass. Det har faktiskt gått mycket bättre än vad jag trodde. Innan nattpasset var jag supernervös, det hjälpte inte heller att jag blev überförkyld dagen innan och att det även är pollensäsong. Men så fort jag kom till jobbet och kom igång så satt allting, inga problem alls. Så jäkla stolt!
Jag bara måste också få skryta om att jag har världens bästa kollegor?!
Hela månaden har det med jämna mellanrum ramlat in superfina sms om hur dom hoppas jag tar hand om mig, att som saknar mig, hoppas jag inte stressar och så vidare. Och när jag kommer tillbaka till jobbet så har så många bara visat sån härlig energi. Sagt att det är så roligt att jag är tillbaka och att jag måste säga till om jag känner att jag behöver prata eller ha hjälp med något. Hur fantastiskt är det inte att ha såna kollegor?
Jag mår bättre i det stora hela.
Självfallet är jag ett någorlunda vrak, som vanligt. Känner mig sviken av psykiatrin och är nu i en riktig vrång skiter-dom-i-mig-skiter-jag-i-dom- attityd. Haha.. Känner mig lite värdelös och allt sånt, Men vet ni jag orkar inte lägga energi på att skriva om det just nu.
Nu vill jag leva igen, jag vill börja plugga, våga drömma lite till, vill försöka börja träffa vänner och ta mig ut ur huset. Och jag vet att det kommer gå att leva livet till dess fula potential. För jag har klarat det förut, jag klarar allt och är en riktig wonder woman.

Ta hand om er babes. <3

Valde även att när sjukskrivningen unna mig en tid hos frissan och göra en totalförändring. New hair new me typ. Älskar det verkligen.

Likes

Comments

En mysig sak med att vara hemma är att jag kan spendera all tid jag bara kan med mina två bebisar. Det funkar att jag har dom i dalarna just nu och det är så himla jobbigt. Men nu är det gos och ompyssling som gäller. I förrgår tog jag fram saxen och gav mitt marsvin Pepsi en rejäl klippning. Hennes päls växer som ogräs (Lite avundsjuk?) och till slut får hon en riktigt ful pannlugg som är över hela hennes ansikte så hon knappt ser, och pälsen runt bakdelen är värst eftersom det lätt tovar sig när hon kissar och halm och massa skräp fastnar. Hon är dock kitlig vid rumpan så det krävs två stycken för att kunna fixa det haha.
Min katt lever loppan. Ropar när han vill ut och när han vill in sätter han sig och väntar. Men gosvänlig är han,
väldigt ofta tillåter han att du får klappa honom på magen. Då är det så gosigt att jag nästan blir tokig.
Otroligt vilken kick en kan få av djur och hur dom bara sprudlar av energi som dom gärna delar med sig av.

Likes

Comments

Så länge jag har längtat efter en ny mobil alltså! Min förra Iphone gick tvärsönder och har under ett tag varit fast med en Samsung mamma hade kvar och dra mig baklänges vad dålig den var. Den fungerade men allt tog 100 år kändes det som. Att swisha pengar som bara tar en minut i normala fall för mig tog omkring 10 minuter för att det laddade så långsamt och när den väl laddat klart har sessionen brutits och det är bara att uppdatera och försöka igen. För dom som känner mig behövs inte ens en förklaring på hur ''dramatisk'' jag blir i dessa situationer. Slår näven i bordet, svär och ibland kan jag nästan börja gråta haha.
I veckan drog jag och mamma till Mall of scandinavia där det fanns en tele2 butik och då gick jag in och efter ett tag kom jag ut med en splitterny Iphone 6s i roseguld färg. Jag är SÅ nöjd. Skärmen är så bra och kameran lika så. Och eftersom jag är en aning klantig så har jag köpt till ett rejält skärmskydd och ett tjockt skal, med stjärnor och glitter som flyter omkring, givetvis. Om jag inte använder min mobil så sitter jag mest och stirrar på skalet. 

Likes

Comments