Hejsan!

 Mitt namn är Sarah Karlsson och går på aniaragymnasiets linje hotell och turism år 2,. Jag är 17 år och bor i Kungälv. Jag är en tjej som har många hobbys och aktiviteter. En  av dom är att rita och spela gitarr.

Att åka till England för att ha praktik i 6 veckor när man går i skolan är en stor grej och det är en stor möjlighet för framtida syften. Jag är glad för att jag är en av de som får åka utomlands och praktisera!.

Det kommer vara jätte lärorikt att få åka ner och uppleva hur det är i England eller mer specifikt i större delen Portsmouth. Jag kommer få utveckla min Engelska mer och jag får resa till ett nytt ställe, vilket jag älskar att göra.

Vi som ska åka ner till England har redan planerat några turer runt om i England. Tiden går redan så snabbt, snart är det dags att åka! Men innan det håller vi nu på att skriva våra personliga brev och Cv på engelska. Anledningen till att vi gör det är för att skicka till praktikplatser och värdefamiljer, så att vi får det som är bra och passar oss.

Ha det så bra, vi hörs!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

HEEEEJ

Det är jag som är Klara! Jag är 17 år och bor ute Björkö men har växt upp i Uddevalla. Jag har sett fram emot utlandspraktiken hela läsåret och det är jättekul att jag kommer få åka med! Lite kort om mig är att jag älskar att dansa och har gjort det större delen av mitt liv, jag har en stor kärlek till katter och har sammanlagt fem söta katter hemma (tillsammans med två hamstrar och några ödlor) och är helt beroende av ansiktsmasker och doftljus.

Jag tror verkligen att det kommer vara så roligt och lärorikt att åka iväg i sex veckor och det är bara 77(!!) dagar kvar tills vi åker! Jag vet att tiden kommer gå så fort så jag har redan börjat tänka ut vad jag ska packa och allt det. Jag hoppas på att jag får praktik på ett mysigt litet boutiquehotell någonstans i staden och längtar verkligen tills det är dags att åka.

Det kommer vara så kul att vara där! Vi alla håller på att planera lite miniresor som vi tänker göra när vi väl är i England, som att åka till London och gå på Madame Tussauds. Men innan dess måste det skrivas både CV:n och personliga brev och göra massa andra förberedelser innan vi åker.

Ha det bra! /Klara

Likes

Comments

Hej, det är jag som är Hannah och jag ska åka till Portsmouth i 6 veckor och göra min utlandspraktik, vilket ska bli roligt.

Jag heter Hannah och är 17 år gammal. Jag går andra året på Aniaragymnasiet och läser hotell och turist programmet. Jag bor på landet utanför Göteborg. Där bor jag med min familj och min hund. På fritiden brukar jag umgås med vänner, träna och plugga.

Jag sökte utlandspraktik för jag gillar att resa och vill eventuellt jobba utomlands i framtiden, detta är ett tillfälle att jobba utomlands och få arbetslivserfarenhet samtidigt. Jag vill också utveckla min engelska, så jag sökte och hoppades på det bästa.

Mina förväntningar under dessa 6 veckor är att min engelska kommer blir bättre och att jag får lära mig en annan kultur och får erfarenhet från en arbetsplats utomlands. Vi har har också planerat några utflykter som kommer bli roligt!

Vi hörs


Likes

Comments

Hej! Det är jag som är Anna! Jag är en av de 4 tjejer som kommer åka till Portsmouth, England i 6 veckor för utlandspraktik. Vi hade tänkt att göra presentationer om oss som ska åka, så let´s go!

Jag heter Anna och jag är 17 år gammal. Jag går just nu andra året på Aniaragymnasiets Hotell & Turismprogram. Jag bor i Alingsås som ligger cirka 40 minuter från Göteborg, där bor jag tillsammans med min familj och vovve - Greta! På fritiden är jag med vänner, är i stallet och pluggar (haha nej, vem försöker jag lura?)

Anledningen till att jag valde att ansöka om utlandspraktiken är både för att jag är väldigt intresserad av att resa, samt så vill jag gärna utveckla min engelska - Så detta var ju ett helt perfekt tillfälle för mig!

Mina förväntningar för dessa 6 veckor i England är väldigt höga. Jag ser fram emot att utveckla min engelska samt få erfarenheten att arbeta på en arbetsplats utomlands. Jag ser även fram emot att åka på utflykter tillsammans med Klara, Hannah och Sarah. Vi har redan nu lite planer på att besöka både London och Brighton. Superkul!

Vi hörs!

Likes

Comments

Hej allihopa! Nu är bloggen äntligen igång och vi är hur taggade som helst på att snart få åka på utlandspraktik. Vi är fyra tjejer från Hotell & Turismprogrammets andra år på Aniaragymnasiet i Göteborg och vi kommer spendera 6 veckor i underbart fina Portsmouth i England. Resan går i Februari och vi allihopa tror att denna resa kommer bli en fantastisk upplevelse med mycket nya kunskaper för oss alla.

Idag är det endast 82 dagar kvar tills vi åker mot England, men vi har mycket att förbereda innan dess! Skolans samarbetspartners i England hjälper oss med värdfamiljer och praktikplatser, sedan ska CV och personligt brev skrivas, skoluppgifter ska in, regnjackan och stövlarna ska packas och sedan är det nästan dags att åka!

Inom kort kommer det även komma upp presentationer om oss fyra som ska åka! Håll utkik efter det!

Tack å hej

/Anna, Hannah, Klara & Sarah


Likes

Comments