Angst, Depresjon, Posttraumatisk stresslidelse, Sosial angst

​Det er vondt. Det er så utrolig vondt å være psykisk syk. Det vondeste for meg er nok ensomheten og frustrasjonen. Folk kommer gjerne med tips som "Kom deg mer ut!" eller "Det er jo bare å stå opp å gå på jobb da!" Vel, hadde det vært så enkelt så hadde jeg vært i en 100% jobb nå. Kanskje jeg hadde fullført VGS og til og med gått på universitetet nå? Who knows. 

Jeg tror virkelig at det er få personer her som kan forstå psykiske lidelser om de ikke har vært oppi det selv. Jeg skulle så ønske at flere hadde hatt mer kunnskap når det kommer til depresjoner og angst. Det samme med PTSD - 90% av gangene jeg forteller noen at jeg har PTSD så vet de rett og slett ikke hva det er. Noen ganger får jeg spørsmål om jeg har vært i krigen eller noe sånt. 

Det er litt frustrerende. Har noen en fysisk sykdom - så får de sympati med en gang. Jobbe? Nei du må holde senga! Men vi som er psykisk syke - vi blir stemplet som late, folk som ikke vil noe, snyltere eller navere. Jeg lagte denne bloggen fordi jeg vil gjerne fortelle om min histore - om du er en som er psykisk syk: Du er ikke alene! Om du er en pårørende: Jeg vil gjerne gi deg mer kunnskap om psykisk helse!


Likes

Comments