Fick ihop veckans matsedel!
Ännu en veckas matsedel ihopknåpad. Det där med variation skulle det bara också.😊  Men aja det blir gott iaf och det blir mat vi kan äta rester av.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det är en trött mamma här hemma nuförtiden. Tröttheten är verkligen lamslående. Vet inte riktigt just nu hur jag ska göra för att bryta detta.
Jag vill komma iväg mer och träna men förkylningen stoppar fortfarande. Jag hoppas vara pigg tills på torsdag så jag kan genomföra ptträning då iaf.
Lilleman är äntligen tillbaka på dagis iaf. Hoppas bara han inte drar på sig mer skit nu.
Nätterna är inte helt ok, lillflisan har svårt att somna om på efternatten så det blir tidiga mornar men också att det behövs tidig morgonvilan som inte är helt lätt att få till när brorsan vill busa runt.
Det är väl det som gör det så lamslående,  tröttheten.
Tålamodet är lika med noll så jag hoppas det blir bättre  är Lilleman får vara på dagis.
Så nu kan det bara bli bättre!!

Likes

Comments

Helt nockad av förkylningen denna helg. Skulle gjorts mycket här hemma och jag skulle hunnit med lite träning. Men det blev ingen träning alls istället. Maten försökte jag hålla men vi var ute och åt i lördags kväll och det var så gott! Igår jobbade kvällen på jobbet men det var lugnt så vi hann äta i lugn och ro.
Denna vecka får det bli bättring på alla fronter. Jag försöker dock lära mig att det är okej att tappa vägen bara man tar sig tillbaka och inte låter skuldkänslorna ta över.
Bara den envisa förkylningen kan försvinna å jag kan få till några träningspass men också hinna bli frisk nog så jag kan träna med min pt.
Jag har bokat in mig på ett boxpass också, det vill jag hinna bli frisk nog att gå på. Det var längesen jag var på ett sådant pass me  det är nåt visst med det där att ta ut sina aggressioner. Rätt befriande!

Likes

Comments

Så förkylningen hittade hit ändå. Har klarat mig undan dagisbacillerna länge ändå. Lilleman fick feber i tisdags kväll och sen har det gått utför. Kände att det rev lite i halsen innan jag skulle träna i onsdags men kände inget mer. Men såklart bröt förkylningen ut. Natten som varit här varit den sämsta på riktigt länge. Lilleman vaknade var 5 minut och inget var bra. Precis när vi lyckats somna om så vaknar såklart lillflisan och vill ha mat. Sen har hon svårt att somna om så ligger och vrider och vänder sig. Jag kan ju inte koppla av och somna då så jag ligger vaken till hon är avslappnad. Inget kaffe kan rädda den här dan, tur barnen är söta ihop.
Hoppas förkylningen ger vika snart för jag har ett pass inbokat imorrn som jag gärna vill gå på!

Likes

Comments

Idag hade jag tid med min pt. Ser alltid framemot dessa tillfällen med skräckblandad förtjusning!  Tycker att det är kul med denna utmaning som någon annan bestämmer över. Bara göra som man blir tillsagd och ta ut sig totalt.
Jag har enklare för att gå på pass än att gå själv i gymmet.
Har inte riktigt självförtroendet än att gå bland lösa vikter och maskiner. Det har väl med att göra med att jag tycker jag är stor men sen vet jag inte hur man ska göra med alla maskiner. Då är det skönt med nån som visar och säger vad man ska göra. Och att vikterna ökar!
Idag har det varit mest rester till mat, så inget slängs och vi kan laga ny mat imorrn.

Likes

Comments

Det här med mellanmål tycker jag är svårt att få in mellan måltiderna. Förmiddagen går bra men sen till eftermiddagen blir det svårare att hinna med. Då har jag ätit lunchen innan jag hämtar Lilleman på dagis och sen behöver man planera för middagen. Ser oftast bara till att Lilleman får o sig nåt när vi kommer hem och jag tänker att jag åt ju för inte så länge sen så jag behöver inget, tar det sen. Och sen är det dags för middag istället. Så där måste jag bättra mig, så jag får till iaf ett litet mellanmål.
När jag fick hjälp ev pt för några år sen fick jag även med ett kostschema. Eller inget schema egentligen utan mer som en lathund att följa.
Till den vikt jag hade få och har nu också får/fick jag äta visst antal kalorier och det hjälpte mig igång. Har nu tänkt gå tillbaka till samma sätt igen. För då kände jag hur kroppen tog tillvara på vad den behövde och så till på ett annat sätt när det var dags för mer.
Det är ju egentligen rätt enkelt men när man slarvat som jag gjort under en längre tid är det svårt att få in rutinerna igen.

Likes

Comments

Jag har sedan länge haft dålig karaktär. Det är gott med mat, fika, godis och vin. Vilket jag har tillåtit mig själv att inta stora mängder av länge. Jag kan inte säga nej, bara en liten bit och en till en till och en till. Till sist är det goda borta och där sitter jag med dåligt samvete för allt jag ätit. Sen tänker jag att om ingen ser mig tills det inte, hur dum får man bli.
Men trots detta har jag provat att ta bort allt sött och gott men oj det gick inte alls för mig. Jag måste få äta gott nån gång annars är det ingen som vill vara nära mig och blir definitivt inte någon bra mamma.
Så nu framöver blir det bara släta koppar kaffe hemma och det goda att äta får bli på lördagar. Maken tyckte vi skulle ha det på fredagar men då kände jag att helgen skulle bli så lång om det goda redan var ätit på fredagen.
Skulle jag nu trilla fit nån gång under veckan så går inte hela världen under som jag tyckt tidigare. Jag kommer inte moffa i mig utan försöka behärska mig till det lilla.

Likes

Comments

Veckans matsedel som vi ska försöka hålla oss till.
Vi har gjort det förut och då fungerade det riktigt bra. Så nu gör vi ett nytt försök. Dock försöker komma med lite nya inte alltför avancerade recept så vi inte alltid lagar samma mat hela tiden. Jag tycker det är roligt att laga mat om det inte är för krångligt och jag inte har saker till det hemma.
Det vi ska bli bättre på här hemma är att äta resterna dagen efter så inte maten slängs.

Likes

Comments

Imorse skulle jag prova på ett pass jag aldrig provat innan nämligen tabata. 30 minuter intensiv träning! Det var riktigt kul.  Vet inte vad jag hade för förväntningar på passet men sjukt kul var det iaf! Kan ju säga att träningsvärken i lår och rumpa inte är mindre sen i torsdags när jag tränade med pt.

Likes

Comments

Jag tar ju hjälp av en pt för att lomma ogåmg igen med träningen och igår var det dags för ett pt-pass igen. Det är alltid med lite skräckblandad förtjusning som jag ser framemot dessa pass. Undrar ju alltid vad det är vi ska göra men framförallt om jag ska orka ta i. Men det gör jag ju. För mig är det mycket enklare att ta i det där lilla extra när någon hejar på. Annars kan jag vara en riktig fuskare. Bekvämlighetsträna utan att utan att utvecklas ett dugg. Men det går inte att komma undan när någon ser på och det är ändå lite skönt att få lyfta tungt och känna hur musklerna får arbeta och bli trötta.
Igår var det ben och rumpa som fick jobba hårt. Det känns idag vill jag lova! Men det är härligt med träningsvärk, då har jag ju gjort något rätt hoppas jag.
Jag är lika förvånad varje gång att jag orkar gå ut därifrån på mina skakiga ben, haha.

Likes

Comments

Hej!

Jag heter Angelica Ekberg. Jag bor med min man och våra 2 barn i ett hus i Skövde. Jag har bott i Skövde i snart 12 år!

Min man träffade jag för 7 år sen på en kurs med bilkåren som vi var på. Skulle åkt tåget hem men Han körde mig hem. Några veckor senare kom han på besök med sin motorcykel och sen blev han kvar. Vi har just firat 4årig bröllopsdag. Vi har 2 barn, en pojk på snart 2 år och en dotter på 3,5 månader. Då fullt upp alltid här hemma.

Se jag flyttade hemifrån och själv skulle ansvara för maten har jag haft problem. Jag tycker det är gott att äta mat och har inte alltid rört på mig tillräckligt. Så vikten har alltid gått upp och ner. Det klassiska att några kilo plus hela tiden när man tror man gjort rätt.

Efter vi hade gift oss kände jag mig färdig med att vara överviktig. Så jag tog mig i kragen och ni stolthet, gick till ett gym och bad om hjälp. Träffade på en bra pt som hjälpte mig igång och jag hittade min träningsmotivation. Det gick jättebra länge, åt bra rörde på mig och kände mig stark.

Men jag har sen jag träffade min man haft en stark barnlängtan. Nästan lite för stark så det höll på att driva oss isär istället. Men vi lyckades hitta tillsammans igen och ja jag blev gravid. Tänkte såklart att jag skulle träna så länge och mycket jag kunde under graviditeten men jag hade sånt illamående från start som gjorde att jag dukade under totalt. Tappade all motivation till träningen och blev stillasittande hemma istället. Tänkte att jag tar igen det när bebis är född. Det gjorde jag också men blev gravid rätt snabbt igen som slutade i missfall. Åt desto mer och gick ner mig. Hade turen att lyckas bli gravid igen men oron att något skulle gå fel sätt i hela graviditeten. Jag mådde pyton hela graviditeten igen och åt det jag kunde när jag kunde. Så när bebisen var född och illamåendet släppt började allt slinka ner. Så här står jag nu igen med massa kilon som behöver bort.

Därför har jag igen tagit hjälp av en pt som ska få piska igång mig och få mig och mon kropp att bli stark igen. Vilket verkligen behövs med 2 täta fullgångna graviditeter.

Det kommer bli kämpigt och jag kommer svacka massor men hoppas ändå hitta tillbaka till motivationen att träna.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments