"In remembering the appalling suffering of war on both sides, we recognise how precious is the peace we have built in Europe since 1945." - Queen Elizabeth II 

Fick hem mitt nya objektiv idag, och tog en del foton bara för att känna på det. Jättenöjd hittills men har inte hunnit bemästra det ännu =)
Här är några smakprov dock =)
Ska försöka plåta månen ikväll också om det inte blir alltför molningt!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Då var det snart dags för skolstart igen och jag är ungefär lika excited som jag var på denna bild med Winston Churchill och han den andra mindre viktiga (...) personen.


Inget skämt.
Sommarloven är ibland liiite för långa... Det blir långtråkigt till sist.

Nog om det.
Sommaren börjar lida mot sitt slut och hösten börjar ta vid.
Det börjar bli lite kallare och mörkare lite tidigare än förut.
Regnet ersätter solen lite oftare och luften är lite krispigare.
Årstider är en väldigt fin sak som hjälper oss att uppskatta alla säsonger.

Vivaldi's fyra årstider är en briljant interpretation av säsongerna. Trots att han utgår från Italien....
Musik och bytet av årstid passar bra ihop och därför... tänker jag lämna det såhär, lite halvdant och lägga mig och lyssna på klassisk (som förövrigt egentligen bara innefattar Wienklassicismen...) musik.

Likes

Comments

​Det har varit väldigt mycket snack under en tid nu om yrken som förtjänar högre lön. Då började tankarna snurra runt i huvudet på mig. 
Jag har mest sett inlägg rörande poliser och sjukhuspersonal, och deras rätt till bättre lön. 
Men varför har man slutat dra upp lärare? - För utan dessa individer hade inte samhället kunnat utbilda övriga människor till övriga yrken, 

Det är fakta att Sveriges lärare är underbetalda. DESSUTOM tjänar manliga lärare mer. 
Här i Halland rör det sig om 1000 kr mer än sina kvinnliga kollegor. 

Det måste ske en förändring. Läraryrket har blivit oattraktivt och högskolorna har färre sökande etc. 
Brist finns b.l.a. på matte och NO lärare... Hur ska det gå om det inte går att placera ut lärare i alla ämnen på alla skolor?  

Lönen motsvarar inte det jobb som läggs ner. 
Förutom de 40 timmarna man får jobba i veckan, måste de jobba hemma och på helger för att få det hela att gå ihop med läroplanen, nationella prov etc. 
Det finns inte tid att hjälpa elever som behöver extra hjälp,  om man ska slippa arbeta hemma. 
Förvisso har de lov när eleverna har det, men kompenserar det verkligen för all övertid de jobbat under året? - Och för den kassa lön de får? - Förmodligen inte...  

När folk berättar för andra i läraryrket att de ska läsa till lärare blir de genast skeptiska och ifrågasätter valet. För det är ju så underbetalt, och det är övertid och stress och press och många ångrar ibland att de valde det yrket...

För allt lärare får stå ut med, och för allt slit etc. förtjänar de, lika mycket som poliser och sjukhuspersonal (om inte mer) att få högre löner. 

Bara en liten tanke... 

P.S En ökning av löner har skett på vissa håll. 
Likes

Comments

Jag jobbar hela helgen och är omotiverad som man kan vara ibland.
Idag kom nästintill ingen och jag satt i den kvava värmen och ville inget hellre än tillbaka till sängen där hemma.
Imorgon börjar jag ännu tidigare, redan vid 9... vilket betyder att jag måste vara uppe innan 8. 
Suck. pust. stön. 

Vill inte. 

Det blir mest till att sitta av tiden, så jag har med mig körkortsboken. Lika bra att använda tiden till att plugga snarare än att sitta och glo i telefonen hela dagen. 

Men jag vill inte. 
Likes

Comments

Satt och läste Historia nu på kvällen och började reflektera över det fakutm att vi lär oss om ytterst få kvinnor i historien i skolan.
Nästan alla historiska kvinnor jag känner till har jag sett till att läsa om på egen hand.
Varför`?
Det finns många kvinnor att ta upp: Rosa PARKS, Mary Seacole, Boudicca och Jeanne D'Arc för att nämna några få. Men istället lär vi oss mest om män, och någon gång ibland deras fruar.

Jag menar inte att kvinnors mission är viktigare än mäns eller tvärtom. För vi är alla människor och i goda gärningar etc. spelar faktiskt inte kön någon roll.
Men det är ett faktum att de flesta viktiga personer vi lär oss om i skolan är män.

En dålig ursäkt är att kvinnor inte fått någon chans att skriva historia och därför finns det bara män att prata om. Fast.. det finns en hel del kvinnor att berätta om också.
Det är snarare på grund av den ursäkten som de glöms bort och sakta faller ur folks minne.

Ibland kan det till och med vara så att kvinnor gör stora bedrifter under sitt liv och sedan endast blir ihågkomna som söta...
Det är ännu ett stort problem med kvinnors histora.
Varför kommer vi ihåg (och missförstå mig inte!) kvinnor som är vackra som endast det medan kvinnor som är mindre attraktiva (enligt idioter, alla är vackra) blir ihågkomna för sina bedrifter numera?

BREAKING NEWS
nu 2016 kan kvinnor skriva sin egen historia så länge Ni inte är vackra...
För då är NI bara det, bara så NI VET.

Mvh Mustasch kommitén

Allvarligt talat, Tsar Nicholas II var en riktig heting men han är ihågkommen som den sista tsaren och för allt han gjorde (om än dåligt) OCH Thomas Cromwell som inte var. en heting är ihågkommen för att vara ledare under den korta period som england var en republik.

Meanwhile...

Audrey Hepburn som var en riktigt vacker kvinna är ihågkommen som en vacker kvinna trots sina bedrifter och Moder Teresa som inte var obviously snygg (fast insidan var inte att leka med) är ihågkommen för allt gott hon gjorde världen.

How messed up is that?

bARA NÅGRA FUNDERINGAR I SOMMARVÄRMEN...Likes

Comments

Har tänkt en del. 

Om skillnaden på Högstadiet och Gymnasiet. 
En del av mig tycker helt klart bättre om Gymnasiet, fler likasinnade och dessutom får jag gå vidare med mina studier. Men... 
En del av mig saknar Högstadiet enormt mycket, saknar det där trygga, man visste var man hade sin plats, och lektionerna verkade mycket roligare på nåt sätt. Vi skrattade, pratade medan vi lärde oss och man vågade säga saker rakt ut och höll inte in sig. 
På gymnasiet är det inte tråkigt det är inte det, men jag har ingen trygghet i att säga något eftersom man inte har någon aning om hur andra skulle reagera, man vågar inte stanna kvar i klassrummet för att konversera med lärare som vi brukade göra under Högstadiet och det är ju synd, för det brukade vara väldigt flummigt och skoj. 
Jag saknar sättet att redovisa på med muntliga redovisningar i form av talkshows och skådespel, saknar en massa, arg för att jag inte tog vara på det . 
Men jag vet,, gymnasiet är en ny level och vi kommer inte komma tillbaka till det där sättet  att redovisa på att lära sig på, vi kommer att skriva essäer, tal och examinationer, och till sist även tenotor och slutprov. 
Detta har fått mig att fundera på om man inte skulle ta och bli lärare i historia, efter arkeologi mastern förstås. 
Jaja, behövde bara skriva av mig lite. 

Likes

Comments

Att hålla igång skrivandet är jag väl ingen vidare på, senaste gången jag skrev var i september...
Har hunnit färdigt första terminen på gymnasiet, och tycker faktiskt att det har gått på löpande band, ja nästan i alla fall.
Förutom kemi osv. men det är en annan historia (historia är förresten urkul)
Har inte gjort värst mycket under jullovet, har dock en svenska essä att skriva innan jullovet är slut, dessutom ska jag läsa en isländsk saga (igen), läste den i början av lovet men måste läsa igen för att komma ihåg.
Stolthet och fördom ska också läsas med fördel. men det lär inte bli några problem, (Mr. Darcy, I adore more than Life itself!)

Vi (jag elin Samuel och Embla) planerar ett London besök om 6 veckor!
(Exiting,yes.)
 
ÄR Guide imoron i kyrkan, Samuel ska sova över, Julia är här och Elin sitter och försöker buktala med Lily (Tror jag, annars är detta lite sjukt...)

På återseende, (In my Dreams)

Likes

Comments

Skolan har börjat, den började för säkert snart en månad sedan, och nöjdare med ett beslut har jag nog aldrig riktigt varit.
Jag trivs nästan för bra på IB, jag gillar strukturen och att vi har att göra, skolan går före just nu. 
Hittills har vi hunnit med en hel del lektioner, och jag måste säga att matten förvånade mig, Lotta är jättebra, åtminstone tycker jag det, för att för första gången på 4 år förstår jag matten, på drygt tre veckor har jag jobbat mer matte än vad jag gjorde under hela nian. 
Överlag har jag klarat mig rätt bra, franskan är väl det ända ämnet där läraren inte är bra, hon babblar och babblar, och man förstår aldrig. 

Svenska & Engelska lärarna (Annika båda två) är väldigt bra & jättetrevliga, alltid ett stort plus, inte ofta man får en lärare som gör en exalterad över diagnoser. 
Svante i biologin är också ganska bra! 

Men nu till kanske det viktigaste, min historia lärare, Anders är sjukt bra! 
Vi har gjort en massa roliga uppgifter hittills och jag märker redan nu hur roligt jag kommer ha på historielektionerna framöver! 

Förutom lyckan med lärarna har jag faktiskt haft stor tur med klass, har en del kompisar nu, för mig känns det väldigt skönt. 
Jag var rädd att jag skulle bli ensam, haha! = )

Jaja, måste gå och lägga mig nu, det är skola imorgon, startar med franska jippie...... "/

Likes

Comments

Eftersom  håret igår inte varit tillräckligt hårt upprullat gick en stor del ut i natt, därför bestämde jag mig för att ta ut det och göra något med det idag.

Satte även på min Farmors gamla cigarettbyxor ifrån slutet av 1940-talet, och en 'blus' i 60-tals stuk =) 


Likes

Comments

Nu när det är sommar, (även till senare) vill jag mer än gärna inhandla en veteran cykel, gärna i från 40-talet, det hade sett väldigt stillfullt ut och kännts otroligt att susa fram på en sådan fin cykel =)
Känslan är underbar, cykeln var snyggare förr, enligt mig. 

En sådan här cykel hade inte varit helt fel, midwives utspelar sig dock på 50-talet men...
Det ser väldigt vackert ut på dem cyklarna med den stilen, och det är det jag vill ha. 


Likes

Comments