Hej alla fina!

Nu var det ett bra tag sen jag bloggade. Om det är någon som följer mej så kan nog denna person kanske känna på sej varför det är så. Här hemma är det fullt upp! ;D En liten Melwin ville titta ut 9 dagar efter BF. Jag tänkte dela med mej av min upplevelse och tankar kring min förlossning.

Den blev inte helt lätt.. På måndagen den 19e var vi in till Falun för en kontroll av lillen för att se att fostervattnet inte hade börjat sina och att allt såg bra ut. Väl inne där fick vi veta att jag var öppen 2cm!
Jag blev livrädd samtidigt som jag inte hade velat något annat i hela världen just då. jag blev alldeles pirrig av förväntan. Barnmorskan ville att vi skulle ta in på patienthotellet den natten för hon vågade inte skicka hem oss. Vi åkte alltså dit men åkte aldrig hem den dagen!

Vi åt lunch och strosade runt lite inne i Falun innan vi checkade in. Vid det här laget hade sammandragningarna blivit lite mer täta och intensivare.

när vi hade checkat in så tog vi det bara lugnt och åt lite middag där. Rastlösheten tog över så på kvällen tog vi en promenad (en ganska lång sådan). Vi fick lov att ha något att göra! När vi kom tillbaka, vid sjutiden ungefär då började sammandragningarna göra ont ganska omgående och jag började blöda rejält. Blev skitskraj och bad Martin ringa förlossningen. Det var något som inte stod rätt till. Vi traskade bort till förlossningen och dom fick kika och vi blev kvar där. Melwin mådde bra där i magen men de förberedde mej iaf för snitt så jag fick inte äta något och så fick jag en kateter insatt. Jag hade alla möjliga sladdar och grejer kopplade till mej. Dropp och allt möjligt.

Till och börja med klarade jag av värkarna utan någon smärtlindring alls men efter någon timme fick jag lov att testa lustgas. Jag provade ett tag men tyckte inte att det hjälpte riktigt. Tillslut blev det outhärdligt och jag bad om epidural. Det var tamejsjutton det bästa jag kunde ha gjort!! Vid det här laget var det mitt i natten och jag hade kämpat ett tag. Fick ÄNTLIGEN slumra till lite. Epiduralen tog jättebra och jag orkade ett tag till.. Kan säga att Martin var ett underbart stöd under hela förloppet! Hade inte klarat mej utan honom.

höll på hela natten och emellanåt kom dom in för att kolla blödningen och hur mkt jag hade öppnat mej. Trodde aldrig det skulle vara över. Jag har inte jättebra koll på tiden den natten och morgonen men på morgonen/fm vid 11 ungefär var jag öppen helt och krystvärkarna började ta fart. Usch vad jag rev och slet i min stackars sambo. =P Han hade det nog lika jobbigt som jag! Höll på att krysta ett bra tag men så vid 12:34 den 20e oktober kom han! Vår lilla Melwin..

Äventyret var inte slut där.. Trött och slut som jag var efter en hel natt utan sömn, fasta och värkar så fick jag lov att åka in på operation. Moderkakan kom inte ut hel så fick sövas medans dom tog ut det överblivna. Som om en förlossning inte är nog! =P

Trodde vi skulle få åka hem efter två dygn, men blev kvar på BB en hel vecka pga att han var gul. Det är vanligt att bäbisar får gulsot men han hade lite väl höga värden. Tråkig start men nu är vi hemma och mår bra. Dom ska ta nya prov för och kolla värdet men det är på väg ner iaf! <3


Det var min berättelse.. Det blev en lång förlossning och lång vistelse på BB men resultatet är magiskt. Skulle inte byta ut det mot något annat i hela världen

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Hello bloggers..

Jaha, än har det inte blivit någon bäbis! En vecka över tiden idag.. Puh! Vi bara väntar och väntar nu!
Imorgon (måndag) ska vi in till Falun för en koll så bäbis mår bra och så att det finns tillräckligt med fostervatten och sånt. Vi får väl antagligen ett datum för igångsättning också så det ska bli spännande =)
Jag kommer försöka tjata mej till en igångsättning så tidigt som möjligt! Det börjar bli rätt drygt det här =P
Kan inte sova på nätterna och börjar känna mej väldigt klar med att vara gravid! Det är en konstig känsla för å andra sidan så älskar jag att vara gravid.. Kommer säkert sakna magen när den e borta, haha!
Mest av allt vill jag faktiskt träffa lillfisen som finns där inne nu!

Likes

Comments

Hej bloggers!!!

Kom på att jag har ju inte visat barnrummet sen det blev klart.. Det lär jag ju göra!Allt från golv till tak är fixat. Har ingen förebild tyvärr men är så sjukt nöjd med rummet!​ Soffan är en bäddsoffa från Ikea så vi har någonstans att ha gäster sovandes. Bäbis kommer ju få sova med oss uppe i vårt sovrum till att börja med... Som ni ser så står BB-väskan och vagn redo också ;) Vimplarna är kvar sen min babyshower som mina underbara och älskade vänner fixade för mej. Vad gjorde jag utan alla fina människor omkring mej!

Likes

Comments


Älskade bäbis, kom nu! <3 V.40

Likes

Comments

Tjo!

Tänk så galet, imorgon är det oktober!! Oktober som vi har längtat efter så mycket! Hoppas lillen vill titta ut snart. Tror han kommer tidigare än 11e som det är beräknat till, men man vet aldrig. I måndags gick vi in i vecka 39.

Även om jag inte är så jättestor för att snart ska föda så vill jag lova att det känns! Är glad att jag kan ta mej ut och gå i alla fall så försöker göra det så ofta som möjligt. Var ut idag men fick lov att lägga mej en stund när jag kom hem. Är så fruktansvärt trött på förmiddagarna. Det är väl inget konstigt då jag inte kan sova om nätterna förstås. Är uppe på toa minst 2-3 ggr. Ibland lär jag upp och gå pga ryggen men snaaaaaart är det över! =) Och det har och är värt varenda sekund. <3  Har haft det riktigt lindrigt under min graviditet så det får jag verkligen vara glad för

Likes

Comments

Hello bloggers!

I natt var månen otroligt vacker! Darling fick den briljanta iden att ta fram min gamla systemkamera och fota.. Och tur var väl det! =D


Likes

Comments

​Hello i stugorna!

Idag var det segt! klockan är 13.00 och det enda vettiga jag har gjort är att laga mat! Men det är lagligt att bara vara ibland när man är höggravid.. Man ska ju vila inför det som kommer. Ska ut och röra på mej lite alldeles straxt, så kanske jag piggnar till lite grann. Ska handla, tvätta och eventuellt våldgästa någon en vända! Lyckliga människa som får ha mej som sällskap ;D  Nå värre utsvängningar än så blir det inte idag.. 

Förhoppningsvis ska  vi hinna med att få magen fotad nu i veckan eller nästa. Har velat ha fina bilder från graviditeten men inte tagit tag i det förrän nu. Har varit den som tagit bilderna åt folk och inte varit den som blivit fotad själv! Har liksom lagt tanken lite åt sidan. Vet inte varför, men idag började jag och sambon prata om det igen och vi ska försöka få till det innan bäbis kommer. Hinner lillen före så är det ju så! Självklart kommer bilder upp här i så fall! =)


Kram och hej på er så länge! <3

Likes

Comments


Nu var det ett tag sen jag la ut en magbild! =)


V. 37
misstänker att det kan ta tid att komma tillbaka till formen igen! ;) Och inte gör det ett dugg när man får något så fint! Längtar efter bäbis nu!!

Likes

Comments

​Hej! =)


Skulle ju uppdatera om hur det gick i onsdags.. Kan meddela att det gick bra! Det kommer bli en vanlig förlossning, det fanns gott om plats tydligen! Härligt! Men det gjorde mej ju inte mindre nervös!! =P
Nu är det verkligen bara att vänta. Inga fler UL inbokat nu och jag har gått hem för mammaledighet. Gjorde sista dagen igår. Allt känns så jäkla konstigt! Alltså på ett bra sätt! =D Det börjar närma sej och rummet är klart för inredning. Spjälsäng, skötbord  och gardiner är på plats och jag har bunkrat upp med blöjor och kläder åt lillen. Det blir liksom mer och mer verkligt! <3 

Likes

Comments

God morgon! 

Usch, ja har inte sovit så bra inatt. Har varit lite orolig för lillen i magen! Har tyckt att det varit rätt lite rörelse där inne igår kväll och inatt. Vi ska in idag för tillväxtkontroll och tacksam är jag för det! Vi åker vid 12. bara att hålla ut tills dess. Har känt rörelser nu på morgonen i alla fall..

Har varit ganska orolig för minskade fosterrörelser under hela graviditeten från dess att jag började känna något. Måste försöka sluta oroa mej. Jaja vi ska in och kolla lillen idag och mååååååtte det se bra ut! 

Det kommer en uppdatering senare idag!

Likes

Comments