Ja nu ligger vi här och degar denna söndags morgon. Barnen har sovit hela nätter men båda vaknar 5:30 och jag är inte jätte pigg då. Fattar inte att dom envisas att vakna så tidigt för jag tycker minnsan jag ser tecken på trötthet. Borde vända med tanke på två morgontrötta föräldrar.

I går var vi ute, uppe och ikällaren. Byta våningsplan/miljö är ett bra sätt att sysselsätta mina herrar. Medans dom lekte passa jag på att rensa alla barnkläder. Det var dax för Sigge att gå i 104 och jajje 92. Sigge har även endel 98 kvar så det skiljer inte mycket. Känns inte som grabbarna behöver nåt nytt just nu. Det är väldigt bra att få massor av arvekläder. Det enda är Jajje som behöver gympaskor men han måste nog följa med för jag blir inte klok på hans fötter.

Meps!! Sydda av sans design, en gamal kollega. Väldigt praktiska. När solen är framme och det är lite kallt för keps. Dagis var väldigt nöjda😀

Gårdagens utflykt blev korvgrillning och fika i Uttervik hos min bror som fyller 30år imorgon. Vi var inte hemma föränn 18 så det blev frukostmiddag och båda somnade som stockar. Jag roade mig med lite serietittning och supernervös, blodig boxning.

Idag har vi inte gjort nån plan för dagen. Men det lutar åt kanske busiz på eftermiddagen och kanske en promis innan lunch. Tror jag är redo att börja köra igång lite lätt nu. Så en tung vagnpromis och styrka ikväll👍.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jalles sömn när han är sjuk är åtskogen. Gaaa!! Men idag har han varit feberfri och åt raggmunk och fläsk som en dåre. Så hoppas natten kan bli lika bra. Imorgon lutar det åt dagis men snabba vändningar har vi haft förr. Med tanke på att D ska bort över helgen, ber jag på mina bara knän att sömnen kommer funka. Annars kommer jag vara totalt slutkörd.

Igår jobbade jag och idag delade vi vaben. Imorgon får jag vaba eftermiddag om det krävs. Min egen sjuka börjar bli bättre så jag hoppas kunna börja träna på söndag eller måndag. Peppad är bara förnamnet!!

Fullpott i äggkorgen idag, 5 av 5. Sen kunde jag inte motstå att släppa ut gänget, trots utegångsförbudet. Hm men det fick jag ångra. 

Tjoff så har dom tagit sig ut. För att få tillbaka dom måste jag jaga dom bort, runt hela granhäcken och försöka styra in dom i ett litet hål. Idag fick jag locka dock med solroskärnor genom grinden. Sen är dom inte nådiga med mina rabatter, så nu är det utegångsförbud ett tag igen.

Fläsk och raggmunk, sååå gott!

/A

Likes

Comments

Känns lite så nu. Jag vill, vara ute och greja, plocka vitsippor, jogga, gå sörmlandsled, träna styrka och åka på roliga grejer med barnen. MEN sjukdomarna trycker ner mig i skorna och jag orkar inte helt enkelt. Får vara bestämd mot mig själv, prioritera sömn, mat och vila. Men vilken glädjedödare. Älskar när det luktar vår och lera ute. Men tyvärr känner jag ingen lukt än. Bihålerna vägrar ge med sig kan man säga.

Prata med VC idag, jag ska prova allergitabletter och öka neserxen. Kombination pollen och förkylning kan göra att det stockar ihop och skiten fasnar där inne. Bara det blev genomskinligt snor så kan man konstatera pollen och sätta fart men så är inte fallet.

Igår blev det Vab men på helt otippat Jalle. 40graders feber natten till måndagen och slemig som tusan i halsen. Sen var han ganska pigg och glad hela dagen för att på eftermiddagen få prickar och lite mer feber. Sigge fick vara hemma igår också fast han var pigg och alert. Sigge blir inte alls sjuk lika ofta som Jalle och heller inte lika kraftigt. Undra om det är spår från Rs viruset. Galen blir man iallafall. Ringde VC om Jalle idag också men dom tycker inte det är nåt konstigt att det bara sjukorna bara avlöser varandra. "Det är så mycket olika virus dom ska ha" Jaha!! Man kan tyvärr inte låta bli att få lite panik för jobb och ekonominsräkning. Man är ju dock van vid mammapengen.

Jajje och jag är hemma idag också och tur att Sigge åkte till dagis då jag i perioder fått bära runt på Jajje. Han som kräks upp slem och får hysterisk panik. Främst när han ska och har sovit. Matlusten är inte här heller. Hm ja kan bara hoppas på bättre vintersjuksäsong nästa år😵.

Har fått för mig att inbakad fläta skulle va trevligt. Sägs ju att övning ger färdighet, bara att börja öva.

Solen skiner och jag är hemma. Ingen promis har jag fått till. Slut av sömnbrist och motivationsbrist. Även hönsen har utegångsförbud, nja inte i hönsgården får dom vara men inte lösa. Igår rymde dom genom granhäcken 2 gånger och fattar ingenting när dom hamnar på framsidan utanför staketet. Häromdagen hade dom också rymt och var hos grannen på andra sidan ängen. Inte super lätt att jaga in 5 yra höns och en tupp. Måste sätta nåt nät längs med granarna innan dom får gå ut igen.

Likes

Comments

Ja fy fan va kul vi har. Skratt, galenskap och åter gap skratt. Vi lämnade barn hos Jenny och Eric och inte en tår. Mycket skönt för mammahjärtat. Regelbundna uppdateringar, Sigge har blivit klippt, varit på kalas men tyvärr försökte dom ta död på Jenny med uppvakningar i shift hela natten😀. Det hade gått jätte bra, men det va trötta killar vi fick hem som somnade som stockar efter kvällsmacka och mys.

Mammi och pappi då, jo vi släppte lös och är trötta idag. Jag kan tänka mig en kryssning igen men med tidigare middag. 21 hm middagen var något ur spårad. Lite hejaramsor, krossat vinglas och en avslutning med spya. En person sate en vinbärskvist i halsen med resultat spya, opps. Jag fattade dock inget av detta förän idag😀😀.
Men jag tyckte jag höll en bra nivå med endast lite trötthet för dagen, typ inget bakis. Så idag låg vi lite i solstolar och tog ett par dopp. Åt en god frukost, lunch och shoppade bland annat ett halsband jag är vansinnigt nöjd med.

Sjukstatusen är något oklar. Jag mår inte dåligt men bihålorna stockar igen fullständigt med var. Får nästan panik och att komma hem till vattensprutan var en befrielse. Sigge har sen förra veckan vad vi tror var myggbet. I ansiktet, händer, under foten och ett på  benet. Men jag tycker det tillkommer nåt då och då. Ett par är vätskiga men inga på övriga kroppen. Skulle kunna vara vattenkoppor. Men Jalle har inga, det borde ha spridit sig nu. Sen har han ärvt Dannes myggalergi. Blir som väskiga bölder, Sigge fick ett myggbet nära ögat i Thailand och hela ögat svullna igen. Tycker dock inte det kryllar av mygg. Svårt med Dagis, tänk om det är vattenkoppor och om det inte är det kan man ju inte va hemma.

/A

Likes

Comments

Ja idag är jag hemma, sjuk! Jag har kämpat mig igenom många sjukor och varit på jobbet ändå. I Onsdags var jag nära att gå hem men vi var bara två av 6 på plats så jag bet ihop. Men det har lät till en bihåleinflammation som vanligt nu förtiden. Sen jag fick det första gången kommer det vid minsta lilla förkylning. Och det blir en jätte lång förkylning.

Jag kunde ha kämpat mig igenom denna dag på jobbet men jag blev klen. En sak till också!

Jag har i flera år nu haft problem med magen. Ja ända sen efter förlossningen med Sigge. Om vi ska prata klarspråk. Från att ha en mage utan några problem till att inte kunna skita som folk. Vilket i perioder ger ett satans bestyr. Man mår illa, blir svettig, är desperat bajsnödig men inget kommer. Det blir problem om man ska göra nåt annorlunda och inte har tillgång till toa i exakt rätt ögonblick. Ett satans påfund helt enkelt.

Till detta som är värre är magont. Men jag finner inget samband när det kommer. Men när det kommer förstör det hela dagen eller dagar. Det känns inte i tarmarna som en så kallad ballongmage utan mer som magsår, högt upp i mitten. Men igentligen inget samband med efter mat eller kaffe. Magkatarrs mediciner hjälper inte.

Fick iallafall nog och gick till VC här om dagen.

Så vad jag ska testa nu över sommaren är att med medicinskhjälp att hålla magen rullande och se om detta magont försvinner.

Har jag fortfarande ont blir det vidare koll i magsäcken. Men förhoppningsvis är förstoppningen problemet. Sen får jag jobba med förstoppningen, just nu löser jag det med medikamenter. Så efter ett par dagars maxdos utan reslutat, tog jag igår akutmedlet. Detta är en annan orsak till att jag är hemma idag. Den ger resultat så att säga.

Imorgon ska vi på barnfri kryssning så jag ville va hemma idag, skita och spruta näsan med jämna mellanrum för att komma i så bra mående som möjligt.

Så jag sitter här med min kompis utanför fönstret och tittar på "Walking dead" mellan toasittningarna. Ja livet är en fest.

Så mycket åkommor man får efter graviditeter. Kanske bara är jag men det är iallafall inte så många som verkar klaga. Enligt läkaren är det mega vanligt att magen/tarmarna ballar ur och kisseriet speciellt.

Efter mina har utsidan snarare blivit snyggare, kan ha och göra med träning också😉. Men insidan 👎.

Detta med inkontinens är inget problem vardagligt men väldigt påtagligt vid fest och dans. Jag hinner liksom glömma det mellan gångerna så jag glömmer skydd och kisstrosor. Men nu har jag fått nog, träning hjälper föga. Har bokat tid även där.

Men ett tips som faktiskt hjälper är att stoppa i en tampong innan träningspass eller dans. Har provat på långlöpning men inte på dans för att jag glömt. Men imorgon ska jag testa.

/A

Likes

Comments

Konferens för mig. Det var super kul i det stora hela. Men sliten var bara förnamnet. Orsak långa dagar, förkylning, vin och en krånglande mage. Är så trött på min mage, har bokat en tid på VC för att starta någon form av utredning.

Pappa var barnvakt i tordags till Jalle. Det hade gått bra, men jag var lite orolig. Kanske därför jag hade ont i magen😀. Barnen hade uppfört sig som ljus, sovit hela nätterna och ända till 6:30 när mamma var borta. Denna trevliga trend har faktiskt hållt i sig. Så underbart.

Helgen har varit jätte mysig snor till trots. Jag lite förkyld, Jalle på bättringsvägen, Sigge frisk och D super förkyld. Lördagen jag ensam med barnen då D hade innebandy cup. Lätt förkyld+innebandycup=super förkyld👎🙅. I söndags hade vi besök av min kusin med barn och man(även av Sigge kallad trollet). Sigge tyckte det var super kul med stora grabbarna. Väldigt bra underhållning så man kunde sitta i solen, fika och umgås.

Sen åkte Sigge till mommo på arbetsläger igår😀. Istället för att gå på dagis kan han lika gärna hänga där ett par dagar. Han har så fullt upp och styr mommo med järnhand😀.

Igår och idag har jag passat på att gå sörmlandsleden efter middagen.  Annars blir det när båda lagt sig och det hinner skyma innan jag är hemma igen. Skönt att röra sig lite när man inte kan träna fullt. Den är bara ca 5,5 km men väldigt kuperad så det tar en dryg timma.

Man undrar ju lite vad det är för skum skogsglänta på sörmlandsleden. BHar i en gran, spritflaskor, madrasser och skräp. Får lite kalla kårar och kommer inte gå här när det är mörkt😱.

/A

/A

Likes

Comments

Det var lite påsk bilder. Annars har min blogg motivation varit bortblåst ett tag. Men den kanske återkommer. Idag är jag hemma med en snorig och hostig Jajje. Han är oförskämt pigg såhär på dagen, håller igång som en vettvilling. Men så fort det blir sovning blir det misär. Men denna natt lite bättre än förra så imorgon kanske det blir dagis. Vore bra då jag åker på konferans med jobbet och D har en viktig utbildning. Men min pappa är backup plan. Känns lite oroligt men det får gå.

Ska bli super kul!! Bara åka buss i 2 timmar känns kul för en gammal småbarnsmamma😀😂.

Så idag ska jag prova ut middagskläningen och packa. Just nu känner jag mig nästan sjuk men utan sömn är man klen. Hoppas på en liten lur här efter lunch om jag ska orka. Ska även förbereda lasange, till kiropraktorn, städa till hönsen.

Träningen går bra nu. Kul och testa nya saker och variera. Friskis med Ida, tung styrka och löpfys hemma, mer långisar i mörkret och kört mitt första crossnaturepass. Känner mig väldigt motiverad och känner en bra balans i kroppen. Ja förutom denna höft/rumpa/lår. Lite oklart vad det är som spökar. Men skam den som ger sig. Det blir sämre av löpning och bättre av styrka. Men jag tänker gå till botten med detta och träna upp mig. Jag vägrar att lägga ner och konstatera att löpning är inte för mig. Tänker istället att det är ett ypperligt tillfälle att lära känna sin kropp och träna den istället för att i äldre dagar klappa ihop.

Crossnature fasiken vad jag gillade det. Träna ute i skogen i lärarled grupp. Jag blev så glad efter och trippade runt på lätta fötter resten av dagen. Läste någonstans att det är 50% mer avstressande att träna ute kan nog ligga mycket i det.

Jag köpte mig ju ett klippkort lite spontant på en julkampanj. Så en/två gånger i veckan kommer jag lätt köra crossnature.

Likes

Comments