View tracker

Helgen har varit en sån pigg helg med många studer av harmoni och välbefinnande. Men med det fantastiska höstvädret kunde det knappast gå fel heller.

Checklistan med sysslor avbockade, mycket trevligheter och bra sömn👌.

Lördagen var en riktig höjdarkväll. Vi umgås mycket med min kusin med man har blivit lite tradition med matlagning och tvspel. Denna gång blev det hjortplanka och ett avancerat munkbak. Båda var väldans goda!! Men kanske lite många munkar😂😂

Sen som sagt tv-spel. Vi damer orkar på sin höjd till 23 innan vi somnar sittandes och måste avbryta medans herrarna delar på en whisky(flaska)🤔 och fattar inte alls att man kan bli trött.
Super genomtänkt när man redan är lite förkyld, eller?? Resultat dyngförkyld.

Idag har jag kännt mig stark och pigg så efter 2 veckors träningsfrånvaro satte jag ner foten. Trött som ett på kvällen hör nog årstiden till så jag tänkte att en liten 4km runda kunde pigga upp.

Att det gjorde och det blev hela 7 km. Kändes super!! Blev till och med nakendans med kombinerad insmöjning, ja nu var det inget snusk inblandat utan en helt vanlig efterduschen smörjning.

Så nu jäklar är jag på G, hoppas jag. Unna mig dessutom en ny blomma idag.

Men en sak kan jag säga helvete vad jag är mörkrädd. Inte så här när jag är hemma och att jag inte jag ger mig ut. Men när jag är ute i mörkret på mina grusvägar är det inte mycket som krävs.

Sist när jag var ute och gick blev jag sjukt rädd av ett par lysande ögon i skogen. Men det kom ingen bil vilket är nästan värst.

Idag kom det en bil, när den kom långt bort började min panik. Nära att slänga av mig reflexvästen, släcka pannlampan och gömma mig. Men tänkte att jag får daska upp mig. Tror ni inte att jag var precis vid en liten korsning och bilfan stannar för han ska in där, also jag höll på att och drar som en avlöning med släckt pannlampa. Sen ser jag att nån lyser med ficklampa. Fattar ju att han ska hämta med posten men jag är lite rädd för den där mannen. Är lite rädd även dagtid när jag går in på den vägen och förbi hans hus. Ingen normal människa kan ha så jävligt på sin tomt och låta ett hus förfalla totalt😕. Kanske fördomsfull men det hjälps inte när det är mörkt är jag rädd för alla människor. Resten av rundan vilket var typ hela sprang jag utan pannlampa, kändes mycket säkrare. Man vänjer sig vid mörkret och ser liksom mer än bara det upplysta i lampskenet. Sen slipper man djurögon.

Men trots att jag blir rädd om jag möter bilar, är det rätt ljuvligt. Friskt, lukt av lera, blöta löv och eldrök. Bra musik i lurarna, upplysta hus på håll och att komma hem nöjd och kliva in i duschen. Långt från varje gång den sköna känslan infinner sig utan bara jävligt tungt och motigt.

Ne nu måste kärringen sova klockan är tusan 21:14😀

/A

Likes

Comments

Jag är less på att alltid vara lite tröttare och sjukare än andra. Nu har jag småbarn och utsätts för ganska mycket stress och långtid med dålig sömn. Men jag lägger mig alltid tidigt och har ett bra tag nu fått sova ostört. Dricker knappt inge alkohol, äter oftast bra utan att va överdriven, tränar, tar kosttillskott.

Men i ca 2 år har jag varit sjuk galet mycket och länge varje gång. Nu är jag igentligen inte sjuk men har lite brännande ont i halsen, slemig och som lite tjock. Det har jag varit till och från i två år flera gånger i veckan, det kommer och går under dagarna. Sen har vi magen som inte heller har funkat på 3 år. Trött har jag varit i måånga år.

Men nu blev jag less att prova kosttillskott på måfå utan större resultat. Iallafall har det inte gjort mig mer motståndskraftig mot virus och bakterier.

Så jag bokade helt enkelt en full blodkoll kvinna. Betalade, fick remiss dagen efter. Tog typ 1000rör i morse och har fått svar löpande under dagen.

r jag satte mig i stolen kom jag på att jag är livrädd för detta och fattade inte alls hur jag tänkte. Försökte andas och lyssna på musik. Men när jag såg att det var 10 rör som skulle fyllas föll allt. Jag är ju lite svår stucken så att säga. Jag meddelar att det kan finnas svimningsrisk men det brukar inträffa på vägen ut och att jag måste sitta upp annars får hon inte ut nåt. Den sedvanliga meningen kom "Nej då här finns ett fint ytligt kärl" Jag säger bara kör på, blundar och andas. Hon grejar på jag tycker inte det gör ont men svetten börjar sippra i pannan, spykänslan kommer och det svartnar lagom till den venen är strypt. Jag får ligga i fosterställning med vattenhandduk på huvudet och sippa saft till allmän beskådning i en pöl av svett. Sen tar vi nya tag denna gång i liggande position. Hon får ut hyfsat men meddelar efter med röret framför ögonen på mig att sänkan ran för sakta och han koagulera, det vänder sig i magen och jag får ut mig "vi skiter i sänkan".

Efter en liten paus i väntrummet, åker jag mot jobbet med blött hår och svettiga trosor. Vilken urladdning och detta betalade jag för. Resten av dagen var jag i koma.

Men redan efter 1 timma kom första svaren. Spännande!! Det som jag var mest intresserad av är B12, järn, blodvärde och sköldköteln. Hade excellenta B12, järn och blodvärden. Det trodde jag inte eller hoppades på att lite vitaminer kunde va svaret. Men det visar väl på att jag äter bra ioför sig. Väntar fortfarande på Zink. Det har tagits en uppsjö olika saker och allt har varit normalt men rödablodkroppar i gränslandet. Får kolla upp det. Sen väntar jag nervöst på sköldköteln då den slagit mig många gånger. Har fått 2 av 3 på den men utan alla säger det inte så mycket.

Dessa vitaminer äter jag nu

D-vitamin
Magnesium

Dom har jag ätit länge och ska nog fortsätta med då dom låg precis perfekt men absolut inte högt.

För att få fart på magen och imunförsvar som mest troligt kan ha ett samband äter jag.

Probiotika (precis börjat)
Glutamin (Precis börjat)
MSM gjort ett tag och jag har klarat mig hyfsat utan mina pensionärsmagpåsar.

/A

Likes

Comments

Som vanligt är jag kass att komma ihåg och fota när man väl gör nåt. Men idag har vi iallafall startat tidigt. Jag och grabbarna kollade film i Sigges säng tills dom blev hungriga och ville gå ner. Då var klockan 6:40😵. Efter frukost och mer film tog vi på oss, pumpa däcken och tog en mulen och små regning långis men ack så friskt. Inge bråk, kors i taket. Men jag var förutseende, varsit äpple👍.

Sen sprang båda upp för att väcka pappa, 9:30 det kallar jag sovmorgon. Pannkaks lunch idag och oj vad det åts, en stor favorit hos alla utom pappi.

Sen begav jag mig iväg till bowlling hallen. Syskon bowlling och inte bara Robban och Alex utan även min betydligt yngre syster vi inte haft så bra kontakt med. Jätte kul att ses, förhoppningsvis blir det bättre och lättare med åren. Blir lite annorlunda när man inte växt upp eller träffat varandra mer än ett par gånger på 14 år.

Eftermiddagen har jag/vi rensat leksaker och donat lite. Bland annat flyttat upp en hel del leksaker till killarnas rum. Dom börjar bli så stora så dom kan va uppe och leka själva, då är det väldigt skönt att ha smågrejer uppe. Känner att trots att man har rätt mycket saker skulle vi behöva lite nytt. Jajje fyller 2 november så då blir det mer tågbana och traktor med kärra men funderar även på kaplastavar och eller matlagningsgrejer. Är väldigt kul att bjuda på mat just nu. Men sen är det jul snart också.

Sen har vi varit på middag hos goda vänner. Väldigt lagom och bra att va hemma 21 igen och barnen kommer i säng. Det var trötta grabbar och väldigt nöjd Sigge i nya(ärvda) Bamselakarn.

Detta skit väder bidrar inte till nåt vidare ute fixar sug. Få se imorgon om man kan komma till skott med studsmattan eller nåt annat fix.

/A

Likes

Comments

Två sorter har vi som härjar varje höst!! Möss och stora sega flugor. Båda varianterna kommer från ingenstanns. Eller ju säker utifrån. Men flygorna är säker 100 stycken varje dag släpper ut alla och dagen efter samma visa. Det är specifikt bakom Jalles rullgardin och uppe i hallen. 

Mössen har tidigare kommit in under köksbänken men sen vattenläckan som lagats där verkar det vara under garberoberna i hallen dom kommer in nu istället. Är gamla badkarsrör där under. I helgen ska vi lyfta ut och täta. Vi har haft fällor där sen hösten började och säker fångat 10-15😣. Men senaste veckan har maten varit borta och ingen fångst. Så igår köpte D en ny fällmodell. Så igår kväll fånga vi 2 stycken på loppet av 15 minuter. Men sen ingen.

Här har vi den, här kan man inte sno mat hursom helst längre. Sen tips nr 2, flugpennan. Har dragit streck i flera fönster och inte en levande fluga efter det. Men en drös döingar i fönstren.

Denna fredag är lite trött och annorlunda. Idag har vi nämligen varit på mormorsbegravning. Det var jätte fint och gick bra. Men det blir verkligen en känslourladdning även om mormor var gammal, sjuk och det var väntat. Efteråt åkte D och jag till dagis och hämta trollen. Så middagen efter var väldigt lättsam, god och trevlig. Eftermiddagen och kvällen har vi varit jätte trötta och bara degat framför brasan.

/A

Likes

Comments

Ja att hinna blogga. Hm..

Iallafall idag är jag mest nöjd med mina nya skor jag susa ner och köpte på lunchen. La undan sista paret i 38 i torsdags. Var bara ett problem att dom inte hinna andra skon. Surt då dom var slut hos Reiker och överallt. Men efter att hela Mokvist letat febrilt döck den upp😀😍.

Nu är det natti natti efter en ganska trött dag, inte helt på G än. Så kvällen fick bestå av lite triggerpunkts behandling i rumpa och vader med boll och ett avsnitt "Blacklist".

/A

Likes

Comments

View tracker

Har väl inte varit nån vidare fart här idag. Jag har kännt mig såå seg och inte orkat eller kännt mig vidare inspirerad till nåt. Men slutet på dagen något bättre.

Sigge och jag tog en svamptur 🍄 i våran skog. Det är en sjuhelvetes sommarkantarellskog men höst svamp, inte så mycket. Resultat 0 svampar och 15 löv till en höstdekoration. Men det var skönt att komma ut och gav mig lite energi.

När vi kom in hade D rakat Jalles lurv, Sigge blev genast taggad. Tycker han är så fin i långt. Men vägrar oftast tvätta håret och så börjar väl lössen härja på dagis snart. Ett problem mindre och han blev jätte söt. Bara det att våran skit trimmer la av mitt i, men det löste sig. Båda springer runt och är super nöja med sina frisyrer😍 Bild kommer en annan dag.

Nu laddar vi för Måndag med hemgjord kebabtallrik och WestWorld.

/A

Likes

Comments

Varit lite bloggtorka så att säga men nu kör jag igång igen!! Just i detta nu är det lördags morgon. Helgmornar är något som nu mer är mysiga. Beror nog mycket på att båda barnen sover hela nätter, jag börjar jobba 6:30 vardagar och inte blir väkt eller ens ser mina barn innan jag ger mig av i mörkret. Så att har 2 små korvar som grejar från klockan 6 är inte så dumt, sen är ju Jalle lite större och inte hoppar upp som en duracellkanin på crack utan kan mysa i sängen ett tag.

Idag skulle jag varit på Ullared men känner mig inte helt 100. Folkmassor och köer är i vanligafall ingen favorit eller snarare bland det värsta. det fick bli hemmamys och alvedon. Det här med höst/vinter/vår och dessa förkylningar, hm. Men än så länge är vi ganska förskonade. Det är pappan i familjen som haft mest otur på sjukskalan än. I två år har det annars varit jag.

Jag hoppas på att daska upp mig lite tills imorgon. Jag skulle vilja ta mig ut och kolla trattis status och jobba lite i trädgården. Men känner mig ändå i super fas vad gällande höstsysslorna, annars ett litet stressmoment. Måste vara nåt gammalt arv från förr att jag måste kasta, rensa, bunkra och fixa inför vintern.

För två veckor sen hade vi en rejält helgdrive. Kasta, rensa, slände på sopptippen, stängde poolen, klippte gräs, tog in växter och hönshuset är isolerat. Känslan efter att få ordning ligger helt klart på min topp 5 lista.

Nu är det bara lite eftersläntande växter och citronträd som ska in och klippas ner. Växthuset ska stängas och studsmattan ihop och in.

Blev så in i vassen nöjd med hönshuset. Känns super bra inför vintern, dom har även fått en liten uteplats med tak. Sen har även Gun och Siv flyttat in. 2 fina dvärgkochin, först var dom jätte mobbade men nu börjar dom ta plats i flocken. Sen bilderna är tagna har det även kommit till en bajsbräda över redena och en sitt pinne även på den sida.

Nu kommer en liten bild storm från sommaren!!

Eller mest Rhodos tror jag det blev!!

Hej hopp!! /A

Likes

Comments

Idag har jag satsat på att samla energi och jag tror jag lyckats. Hoppas det finns kvar till imorgon😀. Grabbarna har varit snälla mot varandra och vi har haft det mysigt när pappa är i Rumänien. Men jag orkar inte riktigt att bli väckt 5 varje morgon. Men dom har iallafall sovit på nätterna. Igår var jag trött men i dag(fm) var jag typ i dvala. Kände mig nästan sjuk så en silvergrogg och tupplur ute i soffan. Blev lite piggare så Jajje och jag åkte och inhandlade mat och tårttillbehör till Sigges 3års kalas på måndag.

Blev så nöjd när jag fått målat, oljat och ställt iordning möblerna ute.

Blir ett par bad dessa varma dagar kan jag säga. Däremot inte många träningspass. Träning och värme går inte ihop för mig. Har nåt fel på min termostat, har jag alltid haft då jag blir lätt yr och dålig av värme.

Men man får vara nöjd med lite rörelse dessa varma dagar. Som ikväll när Ida och jag tog en super nice kvällspromis efter en supperb grillmiddag. Det är sånt som ger energi😀.

Imorgon kommer både Papput och Sigge hem. Sigge har ju varit hos mommo idag. Dom har varit på Strömsholm, ridigt, lekt i hoppborg och ätit glass. Mommo ville se hoppning men det ville inte Sigge😀.

Ska bli spännande och se hur länge Jajje sover imorgon. Han somna nämligen på promisen men vakna när vi kom tillbaka. Han somnade sen nu vid 22. Så jag ser det som ett experiment. Finns ju en risk att det blir 6 och sen har man ett gnälltroll fram till lunch. Men jag hoppas på sovmorgon till 7-8😀😀😀.

Imorgon ska Jajje och jag bara glida förutom lite sånt vanligt pyssel. Om det är lite svalare och jag inte är sänkt kanske jag ska kör lite bakintervaller när Jajje sover i vagnen. Men då får det fan inte vara för varmt. Mamma ska sova över imorgon, det hör inte till vanligheterna kan jag säga. Men eftersom Sigge har kalas kan hon lika gärna stanna och hjälpa med tårtan och fix, även dogisarna kommer. Så jag ska förbereda en festlig middags meny. Tänkte köttfärsspett, tzatziki, färskpotatis, bacon inlindad hallomi och en god sallad.  

Ne nu är det hopp i säng!!

Likes

Comments

Veckan som varit har vi haft magsjuk Sigge, vilket betyder VAB. Men det har även bjudit på sol, golf, mycket glass, crossnature och midsommarplanering. En löptur, målning och det eviga gräsklippandet.
Igår åkte vi till ekenässlott på riddarspel och medeltidsmarknad. Jag fick även tummen ur och titta på Ovefilmen, hur mysig va inte den då.

Denna vecka är verkligen full. Imorgon har jag golf efter jobbet, tisdag när barnen lagt sig om vädret är som utlovats (varmt) ska jag olja grillaltanen.

Onsdag är det avtackningsAW på jobbet. Sen på natten till torsdag åker D med jobbet till Rumänien i 4 dagar. Så det är bara att hoppas på att grabbarna bjuder på bra nätter och sovmornar. Så man kan passa på att träna och måla på kvällen.

Tänkte räcket skulle bli klart på grilluteplatsen till Sigges kalas på måndag. Lite bakning också kanske.

Blir ingen löpning denna vecka eller inte innan helgen iallafall. Men jag ska ju ta det LUNGT. Genomförde pass 2 på "allakanträna5km" i fredags och inga dåliga känningar i höften än. Blev ju även endel löpning i onsdags på crossnaturepasset. Ska kicka igång det lite mer snart. Men 2 pass på 1 månad kommer jag inte långt😀. Förbannade sjukdommar. Hoppas på mina bara knän man kunde få va frisk ett tag nu.

Idag hade jag ett inplanerat styrkepass jag började köra när barnen sov lunch. Men naturligtvis sov båda kort och jag fick avbryta. Men lite är bättre än inget. För efter målning och gräsklippning orkade jag inte börja om med passet efter middagen. Får spara det till en annan gång. Men här har ni det om ni behöver inspiration.

Marklyft 5reps 5set, det ska vara tungt. Man ska inte orka 10 men kanske 7.

Rodd med skivstång 5reps 5set, samma här tungt.

Vila lite...

Cirkel
10 knäböj med pinne över huvudet
10 axelpressar, stång eller hantlar.
10 utfall ben bakrefoten i trx eller kanske på stol, soffa.

Kör 3-5 varv beroende på dagsform.

Avsluta med en bålövning. Jag har valt dra in knäna i trx 10*3.

Håll tillgodo!!

Nu blir det game of thrones!!

/A

Likes

Comments

För er som inte vet så har jag ridigt MYCKET i mina dagar. Tävlat i hästhoppning, bott på hästgård med egna hästar osv. Kan faktiskt skryta med ett lag-SM guld 1994😂. Herregud va gamal jag är, 22 år sen sjukt ju. Slutade rida när jag var 19 typ och höll upp i kanske 5-6 år. Red och tävlade lite igen för att sen sluta igen efter ett par år. Slog mig redan då efter breaket att jösses va jobbigt det var att rida. Hade jag aldrig upplevet tidigare.

Har inte haft någon längtan eller behov av att rida fast igen fast min mamma bor på stor gård med MASSOR av hästar, så stöd och resurser finns. Min syster är mer eldsjäl och duktigare än mig så hon kämpar fortfarande på med unghästar bland studier och jobb.

Till saken så sa jag ja, att följa med ut och rida med min vän Jenny. Ska säga att jag var lite rädd innan. Vet inte varför men man vill som ha kontroll och kände att jag kanske inte kan rida längre.

Men det var superkul. En  lite småkänslig unghäst med mycket motor och namn Niko var min "ride". Fullfart i galopp på sina ställen. Det är tydligen som med att lära sig cykla, det sitter. Men götta petter vilken sketa träningsvärk man fick. Längs hela ryggraden och ljumskarna.

Sen för att fortsätta en förträfflig förmiddag åkte vi på middag hos Kalle och Ida. Fast först slipade vi räcken och tvätta altanerna som ska få olja i år. Nu är räcken 2 färgade, det värsta jag vet. Hel vita är försent då det är falu på det röda. Men borde man inte kunna ha helröda, vit och alger gör mig galen.

Efter middagen packade vi Jalle i vagnen (Sigge var hos mommo). Barn och vuxna tog sina klubbor och vi begav oss till ranchen. Ska försöka få Ida i golfträsket😀.

Ser på bilden här att jag inte alls gör som jag ska. Det är väl fan va armen vägrar va rak😯.

Här har vi mammas charmtroll som uppför sig som ett ljus när han är själv hemma. I samma stund som Sigge kliver in blir han ett envist litet monster. Får han inte Sigges napp eller sak så bara vrålas det, gaaa.

Stakars Sigge kom hem här. Eller jag hämtade Sigge i Åby. Mamma skulle kolla hästtävling. Ja då iallafall kom hans spya och diarré, nice. Vab för D imorgon. Att det ska spridas ut så förbaskat. Mycket enklare om dom kan synka lite bättre.

Nu sover iallafall alla, jag ligger på kökssoffan bloggar. Precis inkommen från växthuset. Tidigare idag satte jag gurka och tomat i jordbädden. Så fixade sista rycket nu med uppbindningen. Bara det inte kommer nån frost nu bara.

Helgen tänker jag nu avsluta med en kopp te ☕ och lite bullar.

/A

Likes

Comments