separation anxiety [ˌsepəˈreɪʃən æŋˈzaɪətɪ]
Ångest inför separation från hemmet eller från personer som har en viktig trygghetsskapande funktion.

Ni anar inte hur jobbigt detta är.. att ha separationsångest.

Fastän jag vet att jag förmodligen kommer träffa personen igen kan tårarna rinna som floder ändå. Bara för att jag inte ska vara just med han/hon i det ögonblicket, dagen osv...

Det är extremt energitömmande. För mig i alla fall.
Jag har så lätt för att fastna för människor och om min favorit person inte vill vara med mig lika mycket - så får jag ångest. Dels för att tankar om att personen inte tycker om mig längre och dels för att jag tror att jag varit för mycket och alldeles för jobbig. Att jag inte är en person man vill umgås med längre. Om och om igen snurrar dessa tankarna i mitt huvud. Tillslut så kan jag inte hantera alla känslor och då måste det ut på något sätt. Det har alltid resulterat i något av mina destruktiva beteenden. Beteenden jag inte vill ha längre i mitt liv. Sjukt konstiga impulsiva beteenden som jag aldrig till denna dag har lyckats stoppa.

Det är inte det att jag ger upp.. men det är kostsamt att kämpa. Ännu svårare blev det när jag fick det sagt rakt i ansiktet att jag inte är särskilt positiv till livet. Att jag egentligen är trångsynt och pratar för mycket om mitt psyke och min borderline. När jag själv tror tvärt om. Att jag är positiv till livet. Döden är liksom inget alternativ.
Det gjorde ont, riktigt ont, i mitt hjärta när jag fick höra det. Att jag inte vill ta in vad någon annan säger. Men hur gör man då?! Snälla hjälp mig förstå istället.

Jag får inte skylla på min sjukdom när jag inte förstår? När jag inte förstår första gången är det för att jag inte lyssnat?
Men tänk om jag lyssnat? Tänk om jag faktiskt inte bara jävlas och är nonchalant? Att jag faktiskt har ett psykiskt handikapp som gör att mitt tankemönster inte fungerar som någon annans?
Jag har svaren till mina frågor på något sätt. Svårigheten ligger i att kunna uttrycka allting jag hade behövt säga verbalt. Att vara en talare har aldrig varit min starka sida. Inte när det kommer till så pass viktiga och känslomässiga saker. Jag önskar såå att jag hade varit mer utvecklad på den nivån. Men det är ju såklart någonting att arbeta med till framtiden.

Jag hoppas på en fin dejt med John Blund nu!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Fredag..
sommar ska det visst vara ute också men den känns långt borta. Fastän graderna har stigit just idag ser det ändå rätt trist ut där ute. Vilket är bull med tanke på att jag är så fruktansvärt beroende av solen och ljuset.. det är som om man är en helt annan människa av någon anledning.

Men men.. inte vara butter för det! Det är ju trots allt fredag och vi ska umgås med vänner kring brasan ikväll !

Tänkte bara skriva ett snabbt inlägg för att kicka igång mig själv. Jag har så mycket jag vill och är i behov av att dela med mig. Måste bara få orken och viljan till det. Ju mer jag förstår mig på beteenden och vad det är för olika "symptom" till dom, ju mer förstår jag mig själv också.. vilket är det hållet jag vill åt. Jag vill kunna förstå det mesta av mitt borderline beteende.

Jag har tex inte varit särskilt medveten om att jag varit så fokuserad på själva borderline än mig själv som person. Det krävdes att en av mina närmre vänner, som vågar säga ifrån, sa till mig att jag inte lyssnar och hör på vad som egentligen sägs. Att jag gör allting så himla komplicerat för mig..
Min förhoppning idag är att jag kan förändra mitt tänkande och mitt synsätt. För allting är så tillskruvat just nu och jag klarar inte av att reda ut röran själv. Men med hjälp kommer jag klara av det.
Det finns inget annat alternativ!

Hoppas ni får en fin fredag och helg!

Likes

Comments

Jag hinner inte med!
Eller i alla fall ibland gör jag inte det. Ibland försvinner bara tiden hux flux utan att jag egentligen har någon aning om vad jag pysslat med.

Vad har hänt sen sist?
Jo, jag träffade äntligen min läkare och gjorde den sista delen av utredningen med personlighetsstörningar. Det sista besöket gav mig äntligen det svar jag väntat på i en evighet!
Jag fick min diagnos.
Emotionellt instabil personlighetsstörning/Borderline personlighetsstörning

Vad innebär detta för mig?
Lättnad! Herregud vilken lättnad det var! Nu kan jag äntligen börja arbeta med mig själv och börja förstå varför jag beter mig på vissa sätt ibland.

Det mest framträdande symtomen för IPS/BPD är de dramatiska svängningarna i humör. Allt från att vara glad, ledsen, ångest, självdestruktivitet, provokativa handlingar, impulsivitetskontrollen är svår att ignorera..

Detta stämde så väl in på mig själv! Herregud.. Hur många gånger har jag inte fått frågan varför jag reagerade så starkt eller oresonligt... Eller att jag måste dra ner på min attityd som jag kopplat på utan att vada medveten om det.. Passiv aggressivitet.. Så mycket ilska! Så mycket att rensa i skallen för att sedan bränna upp och radera från närminnet åtminstone.
Men med tanke på hur många år jag egentligen gått och burit på allt.. Så kommer det ta tid att rensa.. Dessutom måste jag verkligen försöka få ordning på mitt liv!
När blev jag så slarvig?
För motivations skull ska jag "belöna mig själv" med en ny Filofax! Om jag hittar någon jag gillar förstås. Jag måste strukturera upp mitt liv som sagt..

Jag har varit så psykiskt utmattad att enkla uppgifter som att hålla rent efter mig och betala räkningar i tid eller kontakta de som behöver kontaktas.. Slaaaaarvigt!! Måste bli bättre!

Nu kör vi igång cirkusen!

💋

Likes

Comments

Min läkare var tvungen att avboka vårt besök i fredags.. Buh! Jag förstod ju henne eftersom hon själv var tvungen att gå på en akuttid.. Men jag hade sett fram emot det.. För nästa del i utredningen är borderline vilket är den jag själv tycker mig mest likna..

Borderline Personality Disorder (BPD)
Borderline Personlighetsstörning
Jag vet egentligen inte hur jag ska förklara känslan.. Men en dag kan se ut såhär;
Jag vaknar och känner mig helt okej. Nästan lite som en ny människa eller en ny tavelduk som väntar på att fyllas.. Det kan gå en hel dag där jag har det bra emotionellt. Men en enda ynka händelse, kommentar eller tjafs osv kan förändra mig totalt. I ena stunden känner jag frid i min själ medan i nästa så kokar jag över av ilska och aggressivitet.
Ni, som inte själva är under utredning eller redan diagnostiserade, kommer aldrig förstå oss. Ni kommer aldrig kunna förstå varför en ynka felsägning eller om åsikten inte alls överensstämmer med ditt, eller om planer ändras helt plötsligt, hur man bara kokar över!!!

Det kommer från ingenstans. Ilskan, aggressionen, förblindad av alla känslor som bara flödar igenom kroppen så man nästan skakar!

Eller!!
För att i nästa sekund ha ert emotionellt sammanbrott för att jag tror han ska lämna mig på grund av mitt fruktansvärda beteende från dag till dag..

Att hela tiden behöva kämpa med sig själv att ta sig i kragen och aktivera sig för att göra av med energi i kroppen.. Men kanske inte har kraften till det och stannar hemma hela dagen i soffan. Man äter inte heller utan kollar bara en massa på tv eller spelar Sims.. Sen när väl kvällen kommer och det är försent mår man dåligt över det också..

Nästan tur att det är sommar och extremt varmt. Annars hade jag förmodligen legat i sängen hela dagarna...

Detta är ju bara en del av vad som försiggår i mitt huvud dagligen. Men ibland kommer skrivandet pö om pö.. Förhoppningsvis är det ingen som har emot det..

Min blogg finns till för mig personligen, pga min icke existerande biologiska mamma vid min sida, behöver jag någonstans att ventilera allt som blixtrar förbi..

💋

Likes

Comments

Mmh ja de är sjukt sent I know.. Men när man fastnar så fastnar man haha!
Vad jag gör för att "stänga" av hjärnan och alla tankar så brukar jag ockupera mig själv med något som får tiden att flyga iväg!

På sistone har jag plöjt igenom första säsongen av The Originals (spin-off serien av vampire diaries) plus att nu när vi äntligen fixat med skrivbordet till datorn har jag börjat nörda mig med Sims 4 haha :)

Man får sån sjuk nostalgikänsla från när man var yngre :)


Anledningen till att jag skriver detta är att man ibland verkligen behöver off time från tankar och känslor. Annars äter dom upp mig rätt lätt.. Att behöva dissekera varenda liten detalj av händelser, konversationer och tankar.. Det ni är minsann inte lätt..

💋

Likes

Comments

Jag lovar, allt i mitt liv är verkligen inte negativt! Långt ifrån faktiskt. Jag ska berätta om killen som har mitt hjärta ❤️

Vi träffades genom våra arbeten.. Det tog ett tag innan vi faktiskt tog steget till att prata med varandra. Men därefter gick allt väldigt fort!

Han är mitt allt.
Mitt hjärta.
Min kärlek.
Det är honom jag ska leva resten av mitt liv med.
Han har stått vid min sida sedan dag 1 . När jag föll ner till botten var han vid min sida när jag kämpade för att ta mig upp. Han har stått ut med mig!
Med mina fruktansvärda humörsvängningar som inte ens jag egentligen förstår varför jag får.
Han påminner mig varje dag om hur mycket han älskar mig. Att han alltid kommer stå vid min sida.
Han är min bättre hälft ❤️

Hemma hos oss bor också vår fina älskade katt Dixie 💕 hon ger en extremt mycket kärlek. Åh ni utan djur anar inte vilken tröst de kan vara. De förstår mycket mer än vad man själv gör. Ibland har hon vetat före mig att jag mått dåligt och då lämnar hon inte min sida för en sekund. Vårt finaste lilla hjärta 😍

Likes

Comments

​Jag har största delen av min barndom faktiskt skrivit dagbok. Men nu när man är äldre och åtminstone lite visare än så.. Så inser man vilka otroligt lätta problem man hade på den tiden. Mycket var ju också "inga bekymmer". Man hade inga ansvar som man har idag, nu när man är 25 bast liksom.. 

När man går igenom dagböckerna från min barndom så är det som att se på en sån chickflick!! Alldeles för pinsamt att se eller läsa. Allvarligt, jag fnittrar som en liten tjej på 10 bast som läser sådant som är alldeles för pinsamt! Ännu värre är det ju min alldeles egna chickflick.. Men vad ska man göra åt det? Tror många har sina egna reality shower in their heads liksom? Jag kan inte vara den enda, hoppas jag i alla fall.

​"...jag är ovän med D. Eller rättare sagt hon är sur på mig för att jag inte väntade på henne
​när vi skulle gå från bibblan tillbaka till klassrummet.
Jag gick liksom tillbaka till klassrummet tillsammans med K och A.
Hon har varit sur på mig i typ 3 dagar nu!
Men om hon inte vill vara kompis med mig mer så är det inte mitt problem.
Jag har faktiskt sagt förlåt minst 7 gånger redan.
Jag har faktiskt andra kompisar än bara henne.
Men vi "var" ju bästisar tror jag...
Men hon liksom ignorerar mig ibland.
Det tycker jag är jobbigt.
Sak samma.
Vem bryr sig?
HALLÅ JAG GÖR DET!!!!
Vem har bett dig att bry sig?
DU SJÄLV DIN SJÄLVUPPTAGNA IDIOT! BRY DIG LITE OM DIN OMGIVNING OCKSÅ!
#​​trettonårochvissteingenting

​Tänk om man faktiskt visste då hur dyrbart en vänskap är?
Jag har inte särskilt många vänner. Men de jag har vet jag att jag måste ta hand om. Vänskapen då. Jag brukar alltid säga att en vänskap är som ett förhållande, precis som ett vanligt förhållande med en respektive så måste man "kämpa" båda två för att faktiskt kunna bibehålla den.

Trust me,
jag har gått genom eld och vatten för vissa av mina kompisar. Ibland har jag fått tillbaka det eller så har jag blivit riktigt bränd. Vilket gjort att min tillitsförmåga försämrats desto mer.. Jag vet inte vad det är som krävs för att vara den där äkta sanna vännen. Men jag gör mitt yttersta.. Ibland till och med alldeles för mycket.. Men det är så det är att vara mig.
Just nu vet jag åtminstone vilka som finns där för mig i vått och torrt. Jag hoppas alla har det! 

Likes

Comments

Ibland undrar man verkligen..
Vad är det för liv vi lever?
Hur kommer det sig att man blir som man blir?

Ni anar inte hur extremt jobbigt det är med tankar som snurrar konstant, eller inte existerar alls. Det är verkligen som en bergodalbana.. I ena stunden går de så himla fort så man hinner inte med.. Eller så går de så långsamt så man knappt kan kalla det något..

Saker och ting har förvisso äntligen börjat falla på plats. Jag förstår mer och mer ju längre in i utredningen jag och min läkare kommer. Vi ska luckra upp hela mitt liv! För att sedan äntligen (kanske) få en diagnos. Så man kan förklara för folk varför man reagerar på vissa sätt ibland.

Mitt humör kan gå från ängel till djävul på mindre än 1 sekund. Man kan få sjuka whiplashskador av mina humörsvängningar. Är det inte det.. Så gråter jag istället.. Om jag inte råkar ha en exceptionellt bra dag..

Håll huvudet uppe o sträck på dig?!
Lättare sagt än gjort 🙏🏽

💋

Likes

Comments

Hello,

Tisdag idag. En dag där jag inte är riktigt säker på hur jag känner mig. Bråkade med min sambo igår vilket resulterade i att jag åkte hem till min syrra mitt i natten för att coola ner lite. Avskyr när vi bråkar och jag får dem här sjuka flyktinstinkten ?
I vilket fall som helst återvände jag hem mitt i natten.. Eller morgon? Vet inte.. Vet bara att jag inte ville att han skulle vakna utan mig. Är inte det äkta kärlek, säg?

Ska försöka att städa lägenheten idag. Tvättar gör jag också! Full rulle på hemmafrun 👊🏽

Likes

Comments

Hej

Ja hur börjar man egentligen?
Mitt namn är Angelica och jag är 25 år.
Har tidigare försökt skriva blogg men det var nog inte menat att jag skulle det när jag väl satte mig ner för att göra det.

Jag har ingen aning om vad jag vill säga egentligen. Men jag försöker verkligen få ur mig exat allt jag tänker på.. Låter det konstigt? Det är bara för att jag senare ska kunna ha det på print.. Så jag kan dissekera varenda detalj senare.. Precis innan jag ska somna väcker min idiotiska hjärna mig och är i behov av att analysera vissa händelser. Det spelar inte ens någon roll om det hänt precis, förra veckan eller till och med året.. Riktigt fucked! Trust me I know..

Hur kommer det sig att jag börjar skriva igen då?
Jo, för att jag känner ett behov av att dela med mig.. På mitt konstiga vis har jag behov av att dela med mig om mina upplevelser. Få tömma sinnet från allt jag fått stå ut med igenom hela mitt liv.

Men vi börjar där jag är idag. Idag är dag 21 sen jag äntligen fick bra och rätt hjälp inom den psykiatriska vården. För tillfället har jag bara emotionell instabilitet fastställd i mitt huvud. Vi har påbörjat en utredning för misstanke om personlighetsstörning.
Denna undersökning är 119 frågor som gås igenom extremt noggrant. För att kunna bocka för en av de 11 personligheterna eller avskriva dom.. Om jag kommer ihåg rätt har vi hunnit med 3 olika personligheter än så länge. Ni anar inte hur sjukt skönt det är för mig! Att veta hur min väg ser ut framför mig. Åtminstone litegrann !
Nästa personlighet vi ska gå igenom är Borderline .. Vilket jag alltid nästan misstänkt. Tänker inte gå in på det mer just nu. Det får vänta till efter jag gått igenom frågorna och kan lägga till det eller ta bort det från min lista..

Jag känner ärligt talat enorm tacksamhet gentemot den läkaren jag nu valt att gå till privat. Har inte riktigt fått bra hjälp från vårdcentralen eller psykakuten för den delen.. Usch!!

I vilket fall som helst! Så försöker jag vara positiv och inte negativ. Jag tycker mindre om folk om de är fullkomligt negativa till allt!

Hur ser mitt liv ut annars:
Bor i en jättefin etagelägenhet tillsammans med min sambo och vår katt ❤️
För tillfället sjukskriven från mitt arbete pga olika skäl. Men jag ska ta mig tillbaka! 👊🏽

Likes

Comments