Vilken underbar kväll!

Jag och Nicolle spenderade kvällen på Circus där årets svenska hjältar-gala hölls, en gala som hyllar personer i Sverige som gör något extra för våra medmänniskor. Vilken kväll! Man blev verkligen berörd av vilka fina människor det finns i världen, och det fick mig att verkligen tänka till på att man borde anstränga sig mer för våra medmänniskor. Det behöver absolut inte vara en stor grej, men alla kan göra något. Småsaker i vardagen, som att ge någon en komplimang, kan ju rädda någons persons dag helt. Att skänka en slant någonstans eller bara ställa upp och lyssna för någon som har det svårt, alla kan som sagt göra något.

Dom personer som lyftes fram på galan har verkligen gjort riktigt fina insatser som förändrat och räddat många människors liv. En riktigt stor eloge till alla dom!

Programmet kommer att sändas på TV4 och på Aftonbladet måndag 11/12 20.00

Jag rekommenderar er varmt att titta!

Be someone´s sunshine when their skies are grey

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har inte glömt bort att jag ska sammanställa föreläsningen med Belfort, men jag vill göra det ordentligt först, sen lovar jag att dela med mig! :)

Men idag var det ju första advent! :D

Firade in dagen med julmarknad i Sigtuna med Elin! :) Super mysig julmarknad i gammaldags stil! Jag älskar ju allt som har med julen att göra så ska passa på att kolla in några olika julmarknader under december! :)

Jag har även passat på att julpynta idag så nu är allt julpynt på plats! Så myyyys! =)

Jag var också tvungen att tjuvstarta med en julklapp till mig själv. När jag såg dom i just fell in LOVE! <3

Guess-butiken, Täby Cenrum

Likes

Comments

Efter fem timmars väntan på flygplatsen fick vi nu veta att planet är inställt.....kul... not!! Hade dom sagt det direkt hade vi ju kunnat hitta på nåt istället för att sitta på flygplatsen och ruttna....men nu 01.20 har vi fått sovplats på ett hotell till imorgonbitti.

Så nu är egentligen frågan, ta flyget hem imorgonbitti eller stanna kvar och se Oslo och åka hem imorgonkväll?!! Verkar ju vara riktigt fint och har inte hunnit se så mycket.......hmmm

Jag kommer berätta mer om föreläsningen och besöket på Mitt anbud i helgen. Det har verkligen varit super trevligt, inspirerande och lärorikt! Och jätte kul att lära känna våra norska kollegor! :D

Haft en lång kväll så nu ska jag klunka upp mitt te och sen sova.

Goooodnight people!

Likes

Comments

Någon som har sett Wolf of Wall Street? I bet you have!

Och om du inte har gjort det, do it!

Filmen är ju en självbiografi utav Jordan Belforts liv, och jar har fått chansen att se hans säljföreläsning i Oslo på fredag! :D Jag kommer att åka dit redan imorgon bitti med två stycken kollegor för att först besöka Mitt Anbud, som är Servicefinders motsvarighet i Norge, vilket såklart också ska bli jätte kul! Det ska bli väldigt intressant att se hur dom arbetar samt att utbyta erfarenheter! =) Imorgon kväll hoppas jag på att vi utforskar Oslo lite, någon som har förslag på vad man borde göra?

Och fredag, heldagsföreläsning med Belfort!

Jag ser verkligen fram emot dessa två dagar och är sååå tacksam över att jag har blivit tillräckligt frisk från min influensa för att kunna åka! :D

I will tell you everything when i´m back!
2 nya säljtips ur boken

1. Tävlingsinstinkt

Att ha tävlingsinstinkt är självklart en fördel om man jobbar som säljare! Att tävla mot sina kollegor och vilja bli bäst är toppen, men det allra bästa du kan göra är att alltid sträva efter att tävla mot dig själv! Att alltid vilja bli en bättre version av sig själv, då kommer vi alltid att fortsätta utvecklas och bli bättre. Och det gäller inte bara inom försäljning!

2. Tackla motgångar

"När motgångarna kommer slutar många säljare. Men vissa har förmågan att vända en tuff motgång till en framgång, vissa snabbare än andra. Försäljningssvackor är oundvikliga men man kan bli bra på att förebygga dem. Det är också viktigt att vara medveten om vad som krävs för att ta sig ur en svacka så snabbt som möjligt.

1. Följ din månadsprognos! Stäm av efter varje avslutad dag hur du ligger till. Om du ligger efter snitta ut det du ligger efter på alla dagar du har kvar, då känns det inte längre lika mycket. ( tex ligger du 50 000 back och du har 7 säljdagar kvar innebär det att du behöver sälja för ca 7 143 kr extra per dag bara).

2. Analysera! Våga analysera över varför du ligger efter och våga vara ärlig mot dig själv. En bra formel att följa upp varjje dag är FSB. Dvs F= Vad jag ska fortsätta med, S= Vad jag ska sluta med, B= Vad jag ska börja med.

3. Miniminivåer på samtal, presentationer, antal kundbesök osv! Det är alltid bra att ha ett lägsta KRAV på sig själv. Du går helt enkelt inte hem fören du gjort det du minst ska göra.

4.Öka tempot innan och efter semestern! Semester kan vara farlig, om man inte hanterar det på rätt sätt. Det är lätt man halkar ner i tempot redan någon vecka innan semestern, så här gäller det att gasa extra mycket istället. Tänk hur mycket härligare din ledighet blir om du avslutar riktigt snyggt, Och, du kommer att ha mycket mer energi när du kommer tillbaka då också.

5. Var vaksam! Ser du att det börjar gå åt skogen, vidta åtgärder! Vad behöver du göra? Behöver du kanske hoppa in och jobba en söndag eller jobba över ett par dagar? Hitta din lösning!


Och sist men inte minst, går det trögt, våga be om hjälp. Jag har själv alltid varit ganska dålig på det, har lixom inte velat svälja min stolthet och alltid velat klara mig själv, så när det har gått tungt har jag istället tagit avstånd från andra. Jag hade en riktigt tuff månad i augusti, och hur mycket jag än kämpade ville det inte lossna, så tillslut tog jag mod till mig och pratade med min chef och mina kollegor, vilket var det bästa jag kunde ha gjort. Jag fick väldigt mycket stöd från min chef, och mina supergulliga kollegor skickade mejl till mig med mina positiva egenskaper. Detta gav mig mycket ny positiv energi vilket gjorde att jag avslutade månaden snyggt, gjorde en bra septembermånad, och oktober blev min bästa månad någonsin hittills. :)


Likes

Comments

Så blev jag en stjärnsäljare - 44 avgörande faktorer! Mikael Von Matérn

1. Chocka kunden

Hur? Säg eller gör något oväntat. Var inte som alla andra. Gör något som får kunden att minnas just dig, kanske genom att bjuda på dig själv? Detta tål att tänkas på, och jag lovar att svaret kommer se helt olika ut beroende på vem du är och vart du jobbar.

2. Drömmar/Visioner och mål

Det mesta går att uppnå så länge du har modet att våga försöka, misslyckas, försöka igen, misslyckas igen, försöka igen osv... Och, om du har en tydlig plan för hur du ska nå din dröm.

1. Identifiera dina drömmar.

Vilka drömmar har du?

2. Prioritera dina drömmar.

Vilken eller vilka drömmar har jag möjlighet att börja arbeta för redan nu? Vilken eller vilka drömmar passar bättre att förverkliga i framtiden, och varför?

3. Sätt upp mål för hur du ska nå drömmen.

Delmål och handlingsplan.

4. Vilka förutsättningar behöver jag för att nå drömmen?

Vilka hinder står i vägen? Vad behöver jag kunna som jag inte kan idag? Hur ska jag lära mig det?

5. Våga tro på drömmen.

6. Visualisera hur du lyckas uppnå din dröm.

7. Kom ihåg att njuta på väg till drömmen!

3. Belöning

Att belöna sig själv när man når sina mål är superviktigt, även om provisionen i sig blir en bra belöning så är det bra att ge sig själv något litet extra. En mindre belöning om du når dina dagsmål, en något större belöning om du når dina veckomål, och en större belöning när du når ditt månadsmål. Och varför inte en riktigt bra belöning på kvartal, halvår och årsbasis? Hur vill du belöna dig själv? Vad sporras du av?

Här är dom tre första tipsen i boken som är bra att jobba på, och det är värt att lägga mycket tid på varje punkt än att stressa igenom det! :) lycka till!

Fler tips kommer att komma längre fram! =)

Likes

Comments

Det är CLOSIIIING WEEEEK people!!

Ni säljare vet vad jag menar! Sista veckan på månaden.... Sista dagarna att ge allt man har. Mosa in fler möten än man någonsin gjort, 100% fokus, stänga så mycket ordar som man nånsin bara kan! Det är den här veckan det avgörs, vem vinner månadens säljare? Om dom andra veckorna är VM kval, så är det här typ OS finalen.

Taggaaaaa!

Men.... inte för mig den här gången. Utav alla tillfällen som finns så har mina stämband bestämt sig för att få en virusinfektion exakt precis nu. Så ont som jag har i halsen just nu har ju nog aldrig haft, jag lovar att det knapras en hel del ipren och alvedon här. Men jag känner mig själv, hade jag bara haft ont hade jag bitit ihop och jobbat ändå, men....nu har jag dessutom tappat rösten. Ja det är sant, jag är typ stum. Idag kan jag iofs få fram några väsande ljud som påminner om en röst, men i lördags och igår fick jag inte fram ett ord. Men det var en upplevelse och en ganska rolig utmaning att kommunalt klara av att ta sig först till vårdcentralen i Täby centrum och sen in till Sture P för att hämta bilen utan att kunna fråga någon om hjälp (jag är som sagt nyinflyttad), men jag klarade det! Ganska stolt ändå ;)


Men hur gör man det bästa av situationen nu? Jag skulle kunna ligga och sova bort dagen och slökolla någon serie, men....jag tänker använda tiden bättre. Om jag nu inte kan sälja denna cloosing week ska jag fokusera på att bli en bättre säljare tills jag är tillbaka.... Så idag ska jag läsa ut en helt ny säljbok som jag inte läst förut! Och för att lägga lite press på mig själv så att jag verkligen gör det, så ska jag skriva ett inlägg om den boken ikväll!

Ha nu en toppen dag alla, var rädda om hälsan, och till alla säljare... KÖR HÅRT! :)

Bild tagen från google.

Likes

Comments

Så rolig kväll igår! Vi har ju blivit en ny säljstyrka på nykundsförsäljningen så igår var det dags att bounda lite. Så vi på Stockholm nykund och Örebro nykund körde en teamkväll. Kvällen började med middag i himlen, bara namnet låter ganska amazing va? Biff minute med pommes och bea,och eftersom det var min ätardag kan jag lova att jag njööööt.


Men efteråt.....var veeeerkligen en utmaning! Någon som vet vad escaperoom är? Man ska klara sig ut ur några rum/en bana genom att följa ledtrådar, och jag hamnde såklart i skräckrummet. Jag, som knappt kan åka blåa tåget på grönan utan att börja gråta (ja det är spöktåget som är till för barn). Det kändes typ som att vara med i en sawfilm eller något, det gick på tid och man skulle klara sig innan slaktaren kom. Läskigt men jag kan verkligen rekomendera detta! Mer vill jag inte avslöja,vet inte om man får heller. Det fanns ett maffiarum också. Seriöst åk dit och DO IT!

Ligger på Söder ;)


Kvällen avslutades med boule och några drinkar på Ugglan, där mitt lag såklart vann! :O)

Bild 1 & 3 är tagna från google.

Likes

Comments