Tyget till vår hallbänk har kommit. Jippie! Vita eleganter mot grå botten, i 100% lin från Svenskt Tenn. Mor min ska sy en dyna till bänken. Kommer bli snyggt & skönt! Hallen börjar bli mer och mer färdigutredd. 👍🏻Uppdaterar med bild när halldynan ligger på sin plats.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

beställdes till vårt vardagsrum/kök. Till detta beställdes drygt 22 meter tyg från Himla. Ett vitt tyg i linne med ganska stor genomsyn. Hade först svårt att välja mellan vitt och ljust grått. Men det slutade med det vita linnetyget. Nu ska mor sy. 8 gardinlängder ska det bli. Så hon har att gör min mamma.

Visar bilder så snart gardinerna hänger på plats. Men här är en bild lånad från Himlas hemsidan som visar färdiga gardiner i samma tyg som vi beställt. Fint va?

Likes

Comments

Och små vitsippor fyller skogsdungen här i vårt bostadsområde. Så fina de är i skogen men lika vackra i en vas på köksbordet. Påminner om barndomen. 🌸

Vad är på gång i huset då? Jo, nu vill vi få iordning på trädgården. Molle längtar efter gräsmatta och jag & S vill ha plattor på framsidan och en altan på baksidan så vi kan njuta av fina sommarkvällar.

Vi har kontaktat en firma för det stora jobbet med plattsättning och finplanering av tomten. Nu väntar vi bara på att de ska komma! Längtar!

Tills dess finns de ju mängder saker att fundera på som hur vi ska "inreda" vår trädgård med växter och Vilka möbler vi ska ha på vår altan och på framsidan av huset där morgonsolen tittar fram ☀️

Likes

Comments

Oj oj vad längesedan det var jag uppdaterade bloggen.

Men till sanningen hör att inte mycket hänt varken i eller utanför huset. Vi fortsätter att sakta inreda vårt hem. Trädgården ser ut som den gjort, och jag verkligen längtar tills vi får det iordningställd. Molle längtar efter gräsmatta att springa runt på.

På bilden ovan är en byrå som själv går att designa efter egna önskemål, man köper lösa "boxar" och staplar på varandra. Märket heter Muuto och byrån Stacked.

Jag skulle kunna ha ett par av dessa. En på kontoret, en i hallen och en i vardagsrummet... Hihi. Jag ska iaf. inhandla en så får vi se var den hamnar. Jag vill blanda vitt och ask som på bilden. Sen finns det små fästen som man kan låsa varje "box" med. Dessa kommer i flera olika färger, kanske ska våga mig på en färg rent av? Gult eller grönt kanske?

Likes

Comments

Snart redan 4:e advent. December har bara rusat fram. Julstämningen har inte riktigt hunnit infinna sig ännu. Bristen på julpynt eller snö kanske bidraget till detta. Men i helgen ska jag göra allt för att den rätta julkänslan ska infinna sig.

Fick med mig en fin julklapp från jobbet. Egentligen skulle vi inte öppnat den förrän på julafton men jag kunde liksom inte hålla mig. Men vad det var i, får jag nog vänta med att avslöja till efter julafton.

Likes

Comments

Kransar i guld och ledbelysning uppsatta i våra stora fönster i vardagsrummet. Dessa kommer från Konstsmide. Jag är jättenöjd med dessa!

Det är svårt det där med julbelysning. Köpte först ett par riktigt stora ljusstakar men de kändes inte riktigt som de passade hos oss så de lämnades tillbaka. Hittade istället dessa kransar som nu sitter uppe i fönstren mot baksidan.

I garaget finns en elljusstake i betong som på bilden nedan. Den köpte vi till lägenheten, men nu tänkte jag ställa den på köksbänken men hittar den inte... Att man inte kan ha bättre ordning på sina julsaker...

  • 2456 Readers

Likes

Comments

I söndags var det första advent. Det brukar vara så mysigt med glögg, pepparkakor och tända adventsljusstakar. ⭐️

Men i år blev det annorlunda. Ett evigt jagande efter perfekta stjärnor & stakar har inte resulterat i något. Jösses vad svårt det har varit. Har sett fram emot att pynta huset inför advent sen vi började med husbygget och nu känns det inte alls lika kul... Medan andra hus tänt upp inför helgen så letar vi fortfarande efter passande stjärnor & stakar.

Blir avis på de som redan pyntat klart. Själv står jag med några nakna stjälkar Amaryllisar i en stor glasvas på köksbordet. De gjorde sig riktigt bra men saknar stjärnor & stakar i fönstren och kanske en adventsstake på köksbordet.

  • 2494 Readers

Likes

Comments

Arco Desk från Design House skulle sitta fint i vårt blivande kontor som vi verkligen verkligen behöver få till nu. Jag har sagt det förr men tyvärr har inget hänt... Jag behöver ett kontor och vi behöver förvaring för alla viktiga papper och räkningar som vi samlar på. Vi kan inte längre gå och lulla omkring och vela. Nu får vi bestämma oss, nytt eller gammalt? 


Nytt från 22 november:

Vi har precis beställt bordet ovan från Svenssons i Lammhult, fast i vitt. Längtar till att det levereras och jag får börja inreda vårt kontor. Äntligen!


Likes

Comments

Klong vas med vackra snittblommor gör hemmet levande. Och tulpaner som är så fina. Älskar! Fick denna i födelsedagspresent av min kära man! Tack älskling! ❤️

Vi har äntligen tagit tag i saken och köpt krukor & blommor till våra fönster. Det blev stora krukor i alla rum. Vilken skillnad det blev! Vi har äntligen fått det insynsskydd vi ville ha.

Likes

Comments

Nu är termostaten för golvvärmen i det lilla badrummet utbytt och vi känner äntligen lite värme under fötterna. Så snart bi hade termostaten i handen fick vi kalla på vår elektriker som ordnade detta snabbt.

Men ännu har ingen från Elitfönster hört av sig. Det blir till att fortsätta tjata på JB villan. Den 31 augusti skulle alla fel vara fixade. Det är nu oktober månad redan och jag är rädd att fönstren inte blir åtgärdade innan jul ens.

​Uppdatering 9 oktober 2015: 

I morse kom killen från fönsterfabriken och tittade på våra fönster. Vi hade sett att flera av våra fönster hade samma typ av märken som hittades på två vid besiktningen, som inte gått bort trots att S har prövat det mesta. På besiktningen då både vår besiktningsman och JB villans VD, Christin deltog sades det att märkena satt mellan glasen. Det visade sig vara fel, märkena sitter på insidan av fönsterna går bort med vanlig spisrengöring och papper!  Vilken tur, vi slipper byta glas. Hade JB villan varit uppmärksamma hade de sluppit kalla hit specialister och betala för deras resa. Dessa märken är tydligen ett vanligt problem när hantverkarna skruvar fast (fasta) fönster, då är det lätt hänt att hantverkarnas maskiner kommer åt själva rutan, vilket skapar märken. Med vetskapen av detta, så ser man att märkena sitter i linje med skruvhålen. Jätteskönt att detta gick att lösa så enkelt & jätteskönt att vi nu är klara med JB villan fram till 2 års kontrollen. :)

Likes

Comments